Fórum témák
» Több friss téma |
Na mind egy, a kezedben van a rendszer, most mar tolled fugg, hogy mit csinalsz vele.
Tiszteletem! Elolvastam Topi cikkeit a 434 MHzes modulokkal történő távirányítással kapcsolatban. Mindjárt a 2-ik oldalon volt egy megjegyzése az egyirányú kommunikációval kapcsolatban, vagyis egy játékautó távirányítása. A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e ezekkel a modulokkal az ilyenfajta távirányítás, és ha igen, csinált-e már valaki ilyet? Ha igen, lenne szíves rajzot, infót, bármit küldeni nekem? Akár magánba is! Előre is köszönöm szépen! Viszlát!
Sziasztok!
Én egy ugyanilyen ajtócsengőt vettem 960 Ft-ért a Praktikerben. Ebben már a 12 V-os elem is benne van. Tetszik, hogy a hanggenerátor rész külön kis nyákon van, így könnyű levágni. Amit nem értek, hogy miért van a 8 Ohmos hangszórón 4 forrasztási hely. Úgy tűnik, hogy páronként össze vannak kötve. Csak kényelmi okokat szolgál a 4 forrpont? Nem egészen értem, hogy a hangszóróról miért megy vissza vezeték a vevőt tartalmazó nyákra. Arra gondoltam, hogy talán azért, hogy ha már szól a dallam, akkor hagyja figyelmenkívül, ha megnyomták a gombot. Mi a véleményetek? Köszi!
Hali!
Idézet: - Így igaz, de semmi különösre ne gondolj.„Úgy tűnik, hogy páronként össze vannak kötve.” Idézet: „Nem egészen értem, hogy a hangszóróról miért megy vissza vezeték a vevőt tartalmazó nyákra. Arra gondoltam, hogy talán azért, hogy ha már szól a dallam, akkor hagyja figyelmenkívül, ha megnyomták a gombot.” Nem. A hangszórón tul.képpa nem úgy van bekötve, mint a hagyomásos, negatív testelésnél. Itt a + tápra van felötve, és - jelet kap. És innen van a + táp átkötve a vevőnek. (Na nem a legtudományosabb megfogalmazás lett, de remélem érted...)
üdvözlet mindenkinek!
A kérdésem nem uj,mert valahol már volt taglalva ezen a fórumon,de mivel képtelen vagyok megtalálni,ezért kérek segítséget: Milyen egyszerü módja lenne annak,hogy egy dc-motort(potmétermotor) tudjak ide-oda forgatni egy távírányító segítségével? Egy erősítő hangerőszabályzásáról lenne szó...
Sziasztok. Én egy elektromos darts táblához szeretnék távirányítót készíteni, hogy ne kelljen minden egyes dobás után odalépni a táblához, és megnyomni a megfelelő gombot. Magán a táblán 3 gomb van, ezeket szeretném távirányítással vezérelni, maximum 10 méter távolságból. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném, még elég kezdő vagyok. Előre is köszi.
Szia! Előre bocsátom, hogy nem vagyok egy nagy májer. Én vennék egy 1500 Ft-os távirányítós kisautót a tecsóban és azt berhelném szét. Az minimum 4 dolgot tud (előre, hátra, jobbra, balra). Kiforrasztod a motort és helyette tranzisztorokat, vagy reléket teszel be.
Ha kis szerencséd van, akkor olyan IC van benne, aminek megtalálod a leírását a neten. Akkor közvetlen a lábakról tudod meghajtani a nyomógombok helyét. Én hasonló feladatot így oldottam meg... Remélem tudtam segíteni...
10m nem vészes, lehet, hogy kivezetékelheted. 3 gomb az max 6 vezeték, de lehet, hogy csak 4. UTP kábel jó lesz, akár RJ-45 dugókkal és akkor bontható is...
Üdv Inhouse
Hát én nem szeretném ezért szétszedni a távirányítós autómat. Inkább építenék valamit, ha lehetséges. Azért köszi szépen, ha nem lesz megoldás, akkor megpróbálom úgy.
Ha érdekel én infrával megoldom neked!
Hát, ha működik 5-6 méter távolságból? Megköszönném.
Legalább köhögd el pár szóban, hogy miért is nem jó legegyszerűbb távirányítónak a vezetékes....
Üdv Inhouse
Lehet hogy mégsem egyszerű távirányító kell neki. Túrom túrom a kapcsolást mindjárt meglesz. Egyébként tényleg igazad van Inhouse kolléga, a vezetékesnél nincs egyszerűbb.
Itt van a kapcsolás! Remélhetőleg a darts gombjai negatívot kapcsolnak, ha nem akkor relével is meg lehet oldani a kapcsolást, ezt rád bízom. A tiny13-hoz a programot mellékelem. Ez az infra vevő az RC5 szabványt kezeli. Egy használaton kívüli philips távirányítóval lehet vezérelni. Az "1", "2", "3" -as gombokkal a tranyókat kacsolgatja. A shematic és board fájlok Eagle-ben készültek a tiny13 program próbanyákra telepített alkatrészekből összetákolt kapcsolással tesztelve, működik, kép mellékelve! Sok sikert hozzá!!!
UI: A tesco value labortápomat nem ér kinevetni!
Köszi szépen, hamarosan nekiállok. A vezetékes nem rossz, de a szekrényem oldalán lenne a távirányító, és ott nehézkes a vezetékezés.
Üdv!
Tudom hogy ezt a témát már csontig lerágtátok, de nem találtam választ a kérdésemre. Nos én egy kis távírányítós autó adó és vevő elektronikáját szeretném megépíteni, ami lehetőleg négy vagy annál több funkciót tud kezelni. A kérdésem hogy melyik IC párossal lehetne megoldani, amit lehetőleg lehet Magyaroszágon, lehetőség szeint Budapesten kapi, pl Hestore.hu (a frekvenciája mindegy de azért 27mhz-nél legyen több ). Tudom hogy most mindenki a tx-2b/rx2-b párost ajánlaná, de mint mondtam olyan IC páros kéne amit viszonylag olcsó és kapható ithhon. Lehetőség szerint a modulokat is kerülném, mert többet is építenék ebből az elektronikából és a modulok elég húzós árban vannak. Ha van rá lehetőség akkor a IC páros leírását is megnézém, de már azzal is megelékszem ha valaki mond egy jó párost Kislac
Sziasztok.
Van egy Hörmann HSM4-868-as 4 gombos távirányítóm.Kérdésem,hogy " A Hestoréban kapható rf modulokkal " működőképes e? Üdv István
hello!
Én arra lennék kíváncsi, hogy honnan szerezhetném meg azt a feszültséget amit a dallamgenerátor kap mert nekem csak egy kis 1,5V-os motort kéne meghajtanom amikor megnyomom a gombot. Tudtok segíteni?
Tiszteletem!
A fél fórumot körbejártam, de sehol nem találtam értelmes választ ( bár sokan kérdezték már ), mindenki csak küldött mindenkit ide meg oda, ahol nem volt konkrét leírás... Távirányítós kisautót szeretnék csinálni, a semmiből Az én problémám nem csak azo, hogy foggalmam sincs, hogy honnan szüljek egy adót és egy vevőt, hanem az is, hogy külön szeretném vezérelni a világítást, azon belül is lenne tompított, távolsági és ködlámpa. Lenne még rajta 1-2 ilyen távirányítású dolog. Topi írt egy cikket, RF modulokról, az jó lenne, csak 2 ugyanolyat nem rakhatok be, ha jól tudom, mert ugyanazon a frekin működik, illetve azok tartósan nem tudnak jelet küldeni ( bár a vevőre egy ilyet pakolva jó lenne :EZ De az is baj, hogy a motor vezérlés ezzel nem oldható meg. Arra valami tipp, azt potméterrel lehetne megoldani? meg milyen adó/vevő modul kellene hozzá? ( konkrét link kellene, ha tudtok adni a termékekről, vagy kapcsolást ). Hogy oldjam meg, hogy a jelek ne zavarják be egymást? Egyébként a kasznit is én csinálnám meg, egy 1967-es Ford Mustang Fastback készítése van tervbe véve. Köszi, ha tudtok értelmes segítséget adni, még ha nem minden kérdésre is.
Szia!
Ajánlom figyelmedbe a PT8A977-978 ic. párost speciel modelautók irányítására fejlesztették, 5 funkcióval. Válassz két kvarcvezérelt adó vevő frekit a 27 vagy 40 MHz-es sávban és két pár ic-vel 10 funkciót megoldhhatsz, vagy marad a mikrokontroller megoldás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |