Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Tessenek szívesek lenni elővenni az általános iskolai kémia könyvet! Csodák vannak bene! :yes:
Sósavat is szoktak adni hozzá. Vettem Wolf's TN150 gyorsmaratót és jól megmarta a saválló mosogatómat. Szerintem Vasklorid+Sósavból van.
Sósavas tisztítószerek mind megmarják a rm. mosogatókat. (Mostmár az asszony is tudja. Tapasztalatból. )
Te a konyhában maratod a NYÁK-ot? A vasklorid nem jó ételízesítőnek.
Nem-nem! Az asszony sósavas tisztítószerrel próbálta kitakarítani a mosogatót, az eredmény meg... Hadd ne ecseteljem!
A NYÁKokat a lakástól független, külön műhelyemben maratom, illetve ott csinálgatok minden efféle dolgot (fúrás-faragás, forrasztás, miegymás...)
hamár a helyről beszélünk, én a csatornánál a kertben maratok ott a hordó, benne az esővíz, abba belemerítem a annát, aztán ha kész a maratás, helyben leis vizezem a nyákot. és ugyanott tisztítom meg a festéktől is még élnek a virágok a kertben, de szúnyoglárvákat már nyírtam ki vaskloriddal...
De most komolyen, hogy lehetne a maratás után megmaradt vegyszereket biztonságosan kezelni? pl. az előhívóra gondolok.
Mit csináljak vele?
Igazából jó megoldás nincs. Olyan, veszélyes vegyszerek megsemmisítésével foglalkozó cégeknek, helyekre kell(ene) elvinni, ahol vegyileg ártalmatlanítják, vagy úra felhasználják.
En a vaskloridot jol felhigitom vizzel es ugy ontom ki.Szerintem az ugy nagy kart nem csinal.(?)
Képzeld azt, hogy egy kis ciánt felhigitasz vizzel és úgy öntőd ki a csatornába....
Hát nem tudom. Én a vaskloridot újra felhasználom, de nem tom, hogy mi lesz ha végleg tönkre megy...
Egy normális város vezetése évente min. egyszer rendez veszélyes hulladék gyűjtést ilyen és efféle anyagok, tárgyak (használt AUTÓgumi, festék...stb.) begyűjtésére. Nálunk pl. (Vác-on) csinálnak ilyet. Előre meghirdetik és a város több pontját bejárják teherautóval! Oda lemész és leadod ingyé.
Az meg hogy felhigítód..., attól még ugyanolyan káros, max a rézcső hálózatot nem marja szét. Ha töményen öntöd ki, akkor is felhígul, csak mondjuk a dunában, vagy a szennyvíztisztító telepen vagy a csatornában.
Jaja...ne öntsetek semmi ilyesmit a lefolyóba!!!
Mert a lefolyórendszer túlsó végén ott folyik a Duna...a Dunán meg én evezek (meg mások is)...ha beleborulok véletlenül, azt akarjátok, hogy még a mostaninál is jobban marjon szét ez a savas-lúgos-mindenes Duna??
Ha savat megfelelő arányban lúggal összekevered,
akkor egy kémiailag semleges folyadékot fogsz kapni. Például a hagyományos ULTRA mosogatószer arra kitűnően megfelel, hogy a vaskloridot ártalmatlanítsd! :dumcsi:
Én a kertben öntöm ki egy árokba, jól felhigítva. Mondjuk nem locsolok napjában több liter vaskloridot, kb évente egyser csak.
Kemiai onozot is lehet keziteni hazilag?
UI: amugy en is hasznalom ameddig csak lehet,a vaskloridot,bar az utobbi maratasnal ami az ejszakaba belenyult kb 3 oran at marattama szeg nem sokat segitett neki,valoszinu,hogy vaspor kellene,vagy mar tul faradt.
Háát, ha tudsz szerezni (amit nem hiszek) oldható ón vegyületet pl. ón-szulfátot akkor lehet.
Adj hozzá sósavat. Az javít a hatásfokán. Csak aztán használj ám védőszemüveget !
Idézet: „Adj hozzá sósavat. Az javít a hatásfokán. ” Ez ervenyes a gyari kemiai onozora is?
A benzinkutakon van veszélyes hulladék lerakásra lehetőség, nem? A fáradt olajat, akksit simán oda lehet vinni, akkor ezeket a vegyszereket is. A többi már az ő felelősségük. vagy rosszul gondolom?
Rosszul gondolod. A benzinkutakon csak a saját maguk által forgalmazott termékekkel azonos, veszélyes hulladéknak minősülő anyagokat, eszközöket szabad leadni. (Nem mondom, hogy nem LEHET mást is, csak nem SZABAD! Lehet, ha szépen mosolyogsz a kutas lányokra, megengedik, hogy leadd, de ezzel együtt nem vagyok meggyőződve róla, hogy ők utána nem a cstornába öntenék-e. )
Sziasztok!
Dupla nyaknal hogy szoktatok csinalni a forrasztast? En mind ket oldalt forrasztottam,de vannak helyek ahol nagyon nehez odaferni. Gondolom a gyari megoldas nem a ketoldalas forrasztas.(?) Szep nyakot lehet otthon csinalni duplat is,de a forrasztas miatt picit elment a kedvem tole. Van valami modszer erre is?
ez engem is érdekelne, mert én is csináltam 2 oldalasat, de egy ic foglalat lábát felülről beforrsztani:zavart2: azóta csak úgy csinálom, hogy az alkatrészek lábait csak alulról kelljen forrasztani, csak ilyenkor meg rengeteg az átvezetés a két oldal között...
huhh, ez viszont szilvás így. hmm... rendszeresíteni kellene a veszélyes hulladék-lerakatokat (meg a szelektív hulla-dékgyűjtőket is okosabban lehetne), de ez a közt.fenn.társaság dolga lenne.
gtk, Bádzsó: hát.. törekedni kell az egy oldalas nyákra, ha a kétoldalas ilyen macera. okosabbat nem tok.
Hi!
Gyári nyákoknál ezt a forrasztás dolgot a következő képpen oldák meg: Lyuk galvanizálásnak hívják a holyamatot. Lényegében annyit jelent, hogy a lyukak falát "kikenik" rézzel. Ezátal a két oldalon lévő forrszemek össze lesznek kötve, és forrasztáskor átfolyik az ón a másik oldalra is. Ez sajnos házilag nem kivitelezhető. Természetesen nem kikenik rézzel, hanem valami kémiai folyamattal viszik fel oda a rezet. Igen,foleg IC / -foglalatoknal,es DIP-SW-nel...a tobbi meg nagy turelemmel be lehet forrasztani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |