Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   17 / 244
(#) Valteri válasza Dióda hozzászólására (») Nov 26, 2008 /
 
Hello
Szerintem erre az oldalra gondoltál:Erősítők
(#) djyuri válasza Valteri hozzászólására (») Nov 26, 2008 /
 
Szia

Ezt külön köszönöm!

Elküldtem a tulajnak a képeket...

De amíg fel nem teszi,addig itt van nektek is:
info
(#) dbase válasza djyuri hozzászólására (») Nov 26, 2008 /
 
Párat kültem már én is! Érdemes az utókornak.
(#) sound.man hozzászólása Nov 30, 2008 /
 
Ehhez mit szóltok? Ahogy eddig megismertem az Rh Sound-ot nem hiszem hogy rossz lehet. Szerintetek jobb mint a t-amp e800?
(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Nov 30, 2008 /
 
Jólvan.. csak a linket hagytam ki. Na akkor: Bővebben: Link
(#) DMZ válasza sound.man hozzászólására (») Nov 30, 2008 /
 
Szerintem jó lehet és még az ára is jó!
Sokáig nézegettem ezt az erősítőt,biztos hogy jó lehet,pl.: az eleje nekem tetszik!
Én megvenném!
Nekem Cascone CPA-400B végfokom van,azzal megvagyok elégedve!
Üdv.
(#) sound.man válasza DMZ hozzászólására (») Nov 30, 2008 /
 
Eleje tényleg nem annyira megnyerő, de szerintem akkor beújítok egy ilyet. T-amp -tól valamivel több cucc is lehet benne mert nehezebb. Majd kiderül.
(#) Pyte hozzászólása Dec 4, 2008 /
 
Szevasztok láttam ma egy Reloop 2*400as végfokát szépen megvan csinálva csak kicsi a hűtése Egyébként +-75 voltról túráztatják !
(#) Bassmester válasza Pyte hozzászólására (») Dec 4, 2008 /
 
2 db 12 cm-es venti? Dehogy kicsi. Pláne közvetlen közelről "alagútban" szerintem korrekt
(#) sound.man válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 4, 2008 /
 
Ez nagyon kevéske. Gondolom 4 ohm -on olyan lehet mint a kazán. Egy tenyérnyi borda és nagyon vékony, lehet rajta venti ha nincs mit hűtenie.
(#) damatic válasza sound.man hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Yo'stét!

Persze, hogy sovány... Én nem értem a konsruktőröket, miért nem kapnak le egy kövület Peavey CS800-as tetejét??? Vagy 1200-asét?

A 800-as előlapján középen van egy rács, ott szellőzteti a végfok bordáit, a hátsó fertájon meg ott középen van a toroid. Az 1200-asnál szintén középen a trafó, két oldalt meg egy-egy légcsatorna. Bakker, ezt a Reloop villanyrezsót épeszű ember be se meri rakni rackbe, mert ott sül meg! Hova húz az a két molyszellentés kevergető???
(#) Bassmester válasza Pyte hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Én egy apró tuningot csinálnék rajta.Ha jobboldaán fúj kifelé, akkor belül lemezekkel lezárnám a bordát.A két ventit elcsusztatnám a borda belső széle felé, a tetejét pedig lefedném egy lemezzel és persze a belső végét is. Így lényegesen hatásosabb lehetne ez a hűtő.
(#) Bassmester hozzászólása Dec 5, 2008 /
 
A tápja viszont egy vicc. Két csatornára egy Graetz meg egy pár kondi??? Ezt is tuningolnám, a duplájára.Hely az van benne...
(#) Action2K válasza DMZ hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Nekem is Castonaim vannak, több mint 10 éve mennek!
Semmi problémám nem volt még velük.
(#) Action2K válasza damatic hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Jaj bocsi! Sziasztok!
Idézet:
„ezt a Reloop villanyrezsót épeszű ember be se meri rakni rackbe”


Pedig milyen jó a kezünket melengetni az ilyen téli hideg hangosításoknál a végfokokon!
(#) karpi válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
DF tudtommal a csilapitas amit az elektrodinamikus hangszoro muvel .

Magneses fek ,

Olyan mint a Deprez muszerek csilapitasa , tehat ha rovidrezarod a lengotekerrcset a mutato alig mozdul eros razasra is.Kis DF-es Deprez muszeren vegtelenseg kivarni mig a mutato megall anyit leng ide oda , megoszulsz mire egy erteket leolvasol.

A hangszoro egy "motor" de "dinamo is" , tehat mikor elindul a tekercs aram gerjesztodik a magnesese erovonalakat metszo tekercsben ,ez egy forditott hatast muvel az eroditobol jovo gerjeszto feszultseggel, hangfeszoltseggel....,, igy csilapit,

Ezert a mlysugarzoknal nem szeretik a tul nagy hatasfoku SPL-es hngszorokat aminek eros magnese van mert ezek aztan csillapitjak a nagy kilengeseket es a basszushoz az kene,
Hogy "kopenzaljak : a nagy DF-et negativ impedancias vegfokokat terveznek hasznalni amivel be lehet allitani az optimalis DF hatast.

http://sound.westhost.com/project56.htm


Szoval ilyen mezei uton megmagyarazva ilyesmi a DF.
es egy % arany kene legyen .

Azert erdekelt a dolog mert jo lene a gitarhoz a 114dBpes hangszoro de ne legyen nagy DF ,hogy jo nyuzott "vintage" hangja legyen a gitarnak , lebegjen a hangszpro es termeljen "SZUB HARMONIKUST" !! mivel a rangatott membran frekvenciaosztokent mukodik de Frekvenciafuggoen , tehat egy nagyon komplikalt algoritmusu gyors es draga DSP talan le tudna utanozni.Egy szuboktav generator nem szol sehogy a hangszoro altal adott jelhez kepest.
Pluszba ilyen "kilengeshez " nagyon ki kell vezerelni a hangszorokat .Igy a szinpadon a gitarom 400-500W-al nagy SPL-es hangszorokal senki se hallatszik a zenekarbol.
Erre lenne jo egy ilyen allithato limeno- impedancias hogy kis jelnel mar lebegjen a membran mint egy zaszlo az adja az igazi dohofast a gitarhan alapjaba.
Ilyesmi tortenik a hangositasna is amikor nagyon kivezereljuk a hangszorokat egyes kombionaciok eseten kallemes tomor melyhang keletkezik bar az akaohang nincs a kimenojelben azt a hangszortok trmelik.
Szoval ezt kene kezelhetove tenni hogy ne a veletlentol fugjon a dolog,
A hangosito eszreveszi egy ido utan hogy egyes nagyobb termekbe nagyobb kivezrles eseten jobb a hang m, csak nem tudja mire vekni a dolgot,
(#) karpi válasza karpi hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 

bocs.........
allandoan melle utok a billenytyukon( nem lennek jo orgonistanak az mar biztos)

szoval a tobb hoba kozul a vege fele a szovegnek ...a gitarhang dohogas-rol van szo..Ahogy a hurokat pufolom egy szugszonikus jel jelenik meg mint burkologorbe a hangjel elejen az "attack" ez mar ugratja a membrant erosen es igy az mar jol elintezi a tul tiszta gitarhangot ( epp ez kell ) es megtosrtenik a F osztas is ahogy a membran elore hatra hajlik ( nem csak mint egy idealsi dugattyu mozog).Ez azz igazi gitarhang.Amugy a hangszedobol kijovo hang semmire se jo nincs benne semmi elet.
(#) Bassmester válasza karpi hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Szerintem egy zenekari hangosításra használt mélyládánál előnytelenek a nagy kilengések és a hangszóró "lebegése".A cél itt az volna hogy a hangsugárzó ne önálló életet éljen, hanem minél pontosabban kövesse az elektromos jelet és lehetőleg ne termeljen magától különféle harmónikusokat.Ezért lesz szükségem egy olyan végfokra ami nem csak kilöki a jó nagy elekrtomos jelet, hanem az alacsony kimeneti ellenállásából adódóan, jobban kordában tartja a hangsugárzót.
(#) karpi válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
igy van ....csak nekem az ellenkezoje kell .Es gondolom egyes hangositasi problemaknal felhasznaljak a jelenseget "kontrolaltan"

Pld van a MaxBass nevu soft ami ugy ad melytartomanyt a bemixelt hangkepbe hogy az alap "sub" hianyzik de annak harmonikusait emeli ki,igy az az erzesed hogy rengeteg jo melyhang van.

Ilyesmit biztos elo tudnak allitani "eloben" is valami kutyuvel mivel nam nagyon cipelnek a koncertekre hatalmas "sub" ladakat.Igy valahogy "becsapjak az emberi agyat " es egy oktavval lejebb ertekeli a melyeket.Van tobb haverom aki elektronikus zeneve foglalkozik .Hat amit ok muvelnek azt koncert felszereles nem birja reprodukalni.De van a vilagon rengeteg koncert ahol megis szol a dolog , es biztos hogy tehnikai trukkel van megoldva , olyasmivel mint az emlitett MaxBass program.
Nekem is kene neha a zenemhez egy egy ilyen melyen duborgo /robbano hang amit masoknal hallok de nem tudom megcsinalni, meg kerdezoskodok hogy hogy csinaljak.

Ha meg a X max -ot emlegetjuk ,ott van mar a torzitas regen hiaba van DF .
Hogy egy hangszoro leadjon egy "mely -robbanast" elethuen biztossan kene neki egykb.10cm -es X max-ot birjon.Ilyesmire akarjuk mink "ravenni" az Xmax 2-3 cm-t tudo hangszorokat.
(#) sound.man hozzászólása Dec 5, 2008 /
 
Megjött az Rh Sound végfok. Elég pofás kis darab. Most toltam neki, nem melegedett fel pedig fullon ment egy pár órát, igaz 8ohm-on. Belelestem, kondi nincs túlméretezve de nem búúúg, és annak ez a fealadata. Trafó se óriási, de azért túl van méretezve. 6 végtranzisztor oldalanként, elég szépen szól. Valakit érdekel tehetek majd fel képet a belsejéről. bordát kicsit kicsinylem de lehet hogy elég lesz, kitudja... majd buliba kiderül mennyire fűt. Azért én se vagyok normális, megvettem kipróbáltam hogy okés-e és egyből belenéztem mit kaptam.
(#) Andreas89 válasza sound.man hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
képet rakj fel a beléről légysz kiváncsi vagyok rá
(#) Bassmester válasza sound.man hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Én is belenéztem volna.A képekre kiváncsi lennék. Mekkora puffer van benne?
(#) Bassmester válasza karpi hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Ez olyasmi lehet mint az efektekben az erősítőmodellezés. Jónak jó, de mégsem az igazi.Lehet hogy maradi vagyok de a technikai trükkökkel szemben az egyszerű, "nyers erőt " részesítem előnyben a hangosítás terén .
(#) lapose válasza sound.man hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Szia!

Ez hülye kérdés!!
Nem azt kell kérdezni rakjak-e föl képet, hanem hogy mennyit!
És minél nagyobb felbontásban!
(#) karpi válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
hat a PA hangositas nem egy HiFi dolog , ott a weo , az erthetoseg , az egyenletes befedes es ez a melyhang "potlas" .valahol olvastam , rengeteg cikk valamelyikebe L a basszus fo ereje valahol 150 Hz-re eszkebaljak amire az atlagos emberi tudo rezonal , es hatalmas lehengerlo erot erez a halgato.
A magas /kozep/mely aranyokat nem nagyon lehet "termeszetes nyers erovel reprodukalni. A kozep-savra legerzekenyebb az emberi halloszerv.Halkan ezt halhja legjobban, ha a mely savot is aranyissan akarjuk hallani fel kel pumpalni +60;+70dB -el.Ez aztan igencsak nehez dio egy mondjuk csak 30KW-os KW-os cucc esetebe. 30KW +60dB ???ki se szamitom menyi lenne .Igy egy stadionon a hangfalaktol legtavolabb levok nem nagyon "duborognek".Orulnek ha ugy 80dB kozephang jut hozzajuk.a basszus mag anyi amenyi.
Az emberi agy "kipotolja" a hianyzo basszust.( nem tudom hogy de igy magyaraztak ,(,,odakepzeli talan elozetes hang emlekek alapjan ???)
jatszottm egy fesztivalon 35000W-os PA volt , 2KW a szinpadi monitor , mikr beindult es a basszugitar mag a dob elkezdett duborogni NEM HALOTTAM a gitaromat ami 200W-al visitott mogottem 1,5m -re.

A padlomonitorokba ugyancsak ez volt a "musor" az enekhangal megtuzdelve ,a gitar nem szolt sehogy /A "gate" miatt a gitarhang "kesobb" is jott a gate nyitasi idejevel , egy par "ms" lehetetlen volt jatszani.

. A szimpadi hangosito rogton tudta mi az abra ahogy latta hogy ide oda megyek es "halgatozzok" ( ketten voltak a mixereknel egyik a szinpadon masik a terr kozepen ugy 50m-re a szinpdtol ) szoval a mixerista hivot egy melost aki a dob ket oldalan levo hatalmas hangfalakat felem forditotta , a dobos igy mar csak az egyiket halotta de meg volt a foldon is monitor korulotte, igy mind a ketto "megtelt" gitarral es felem orditott , most mar halottam magam. Rajottem hogy nem csak reklambol van 600W a gitarosok mogotta ansgyobb koncerteken.
Addig tenyleg azt hittem , le vannak fizetve hogy telerakjak Marshall ladakkal a szimpadot a reklam miatt.
Masnap egy masik rockbanda duborgott kb hozzank hasonloan, hatramentem a ter vegere ahonnan az oriasi duborges mar csak ugy halatszott mintha othon a szobaba merseklt hangerovel halgattam volna,a basszus ami elsoport a szinpad korul ugy 40m re mar egyaltalan nem volt veszedelmes . csak szep tiszta "langyos" volt.
Azran nezelodtem a szakiradolomban hogy mi is volt ez ?
A melyhang gombhullam es mindenfele "egyforman terjed" ugy a kozonseg fele mint a szinpadfele ahov eleg az 50% -a is hogy zavarjon rendessen, es 35KW az mar szol.

Allitolag mar gyartjak az uj cuccokat iranyitott nyalabu melysugarzo ladakat talan meg elkapom oreg fejemre hogy ilyent is haljak a szinpadrol.Ez az "egesz "energiat a halgatosag fele sugarozna, a szinpad pedig "csendes" lenne(???) akkor mar nem kene a gitarosok moge a szimpadon a jol megnyomott 6 drb Marshall lada.
Utoljara egy 10000W-os PA ,ogott jatszottam egy jo Marshall-on ,de nem halottam tul jol a basszsusgitart a PA-bol vissza sugarzo morgastol ,Nem is volt jol beallitva a PA mixer a dob alig halatszot a basszus se szolt .Ugyanilyen felszerelesen egy masik varosban duborgott minden metalbandakal !!.

http://www.youtube.com/watch?v=vWXjFGriR9c

ez a 10000W-os PA koncertrol , baszust fel kell tekerni hogy megjelenjen "lent" ahova a mixeres huzta "szub" tartomanyba .A kamera meg lekomprimalta a szub-baszust igy rossz a hagzas .A fiu diszko-mixeres fogalma sincs a hangositashoz de ez van.Pedig szoltam neki mit csinaljon , o mindent megtett enyit ert hozza.Majd beletanul.A felvetel ugy 25 m-re a szinpadtol lett filmezve a mixer "folyosorol".

igy aztan meg ha jo beallitas is lett volna latszik hogy a nyers erovel nem lehet elerni mindent minden helyzebe, kelett volna egy olyan "trukk". Es ki tudja mi mindent tudnak meg az igazi porofik , akik meg titokban is tartjak "modszereiket".


(#) Márkus Mária hozzászólása Dec 5, 2008 /
 
Sziasztok! Van egy kenwood krf-5060d házimozi erősítőm és a távirányitóm tönkre ment. Szeretnék egy másik távirányítót venni, de nem tudom ezt hol tehetném meg. Ha van információtok megköszönném.
(#) Imi65 válasza Márkus Mária hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Ez egy kb. 10 éves masina. Próbáld meg elérni Budapesten a Pannónia utcai márkaszervizt, vagy a Sini-aswo-t a Wesselényi utcába. Esetleg a HQ-t.Több ötletem nincs.
Szerk. Ez nem a legmegfelelőbb topik erre.
(#) damatic válasza Márkus Mária hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
OFF Esetleg nézz körül a Somogyi oldalán. Egy csomó univerzális távkapcsolójuk kompatibilitási adatlapja elérhető PDF-ben. Lemented és kibogarászod, hogy található-e valmelyiknek a listáján az erősítőd. Ha igen, akkor veszel olyat hozzá. ON
(#) Action2K válasza karpi hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Szia!

A DF dologra, nekem a 3 sávos X-Overemben, van egy Delay poti, a basszus csarornára, ami a csillapitás kompenzálására mesterségesen rátesz egy "viszhangot", azaz késleltetést, hogy az egyre gyengülő jeleket erősítve, tovább növelve lengesse a membránt.
Nagyon szép "öblös", telített basszus lessz tőle.
(#) sound.man válasza lapose hozzászólására (») Dec 5, 2008 /
 
Okés. Holnap ha lesz időm csinálok képeket! Csak anya meg ne lássa hogy szétkaptam. Puffer az 2x10000uf, de nem búg szóval elég. Egyik kolléga azt mondta, ha túl sok az se olyna jó mert lágyabb lesz a hangja, nem ütős. Eléggé tolja így is, amire én fogom használni arra tökéletes.
Következő: »»   17 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem