Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Kapcsolódó téma: Dobozolási technikák, műszerdobozok
Szaiasztok fórumtársak!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Terveztem két előlapot és nem tudom eldönteni, hogy melyik tetszik jobban, ezért kikérem a kedves tagok véleményét. Már csak azért is, mert bennetek nincs elfogultság, először látjátok és határozottabban tudtok dönteni, mint én. Felső? Alsó?
Én a felsőt választanám azzal a kis módosítással, hogy a keresztbe lévő csíkot törölném és középre betenném a C Temp-et
ui.: Bár lehet jobban néz ki ha fent marad, de az a vonal keresztbe nem kellene oda. Mivel csináltad? A fentebb említett Front designer-rel?
Köszönöm a gyors reakciót.
Corel Draw-ban szoktam előlapot tervezni. Gyors, pontos és megbízható
Szia köbzoli!
Köszönöm a tippet.
Nagyon szép amúgy! Jó kis hőmérő lesz
Ezt kinyomtatod öntapadós fóliára és ráragasztod? Vagy van valami más eljárás?
Nekem a felső jobban tetszik, de mind a kettő jó, úgyhogy nincs rossz választás.
Grat hozzá jó lesz
Félig meddig. Egy része öntapadós, matt laminálással, a másik fele pedig plotter vágott, átvivőzött fólia. Azért így. mert hagnyi szeretnék a doboz alumínium mivoltábol is valamit.
Ha gondolod, elküldöm szivesen, kedves barátom.
Eredmény eddig: Alsó-felső 2:2 Na jó. ígérem nem ömlesztem tele a topikot a hülyeségemmel. Bocsánat.
Alsó: 2
Felső: 2 Felső módosított: 1 Más: Akkor nem tudjátok, hogy rozsdamentes dobozra ami fekete lesz, hogyan lehet szépen fehér feliratot készíteni?
Én egyszerű Alfasetet vagy Letrasetet használok. (Nagyobb iroszer üzletben kapható!) Azzal is tökéletes a feliratozás ! A korábban emlitett technika igen bonyolult és meglehetősen drága! az alapanyag beszerzése is igen necces. 1 dobozfeliratért szerintem felesleges több tizezer forintot beleölni a munkába!
Nekem volna egy ötletem. Bár én alumíniumra készítettem, motorra, "rendszám" gyanánt. Kb egy éve. Azóta stabil.
Eljárás: 1 - Lefújod a rozsdamentes acélt feketére. 2 - Megtervezed a kívánt mintázatot, valamilyen grafikai program segítségével. (Pl.: CorelDraw) Ahová fehér festék kerül, ott "lyuk" van a fólián. 3 - Grafikai stúdióban a megtervezett mintát plotter segítségével kivágatod. 4 - Ráragasztod a fóliát az alaplemezre, majd megfújod fehérre. Ha megszáradt, óvatosan lehúzod a fóliát. Kérd maszkfólából, hogy abból vágják, mert az könnyebben lejön a felületről. Nos én ezzel az eljárással készítettem. Még a vékony és apró részeknél sem vált fel a festék. Természetesen nem árt egy próbafestést, maszkolást csinálni. Remélem tudtam segíteni.
Értem, csak felirat lenne.
Másik, hogy pl ha van a "B" betű... azt hogyan vágják ki? Tehát érted, a kis íveknek a közepén feketének kellene h maradjon... Ezért olyan nehéz ez..
Konkrétan tudnál helyet/helyeket említeni bárhol az országban, ahol még kapható ilyen "fólia"? //Letraset//
Ez nem gond. Egyáltalán. Mekkora a "B" betű? 5mm? Ha azt nem vágja ki a plotter, akkor elmehet a sunyiba az a plotter. Nálam 1 X 1 mm is van. És simán viszi. Miután kivágják a plotterrel, természetesen nem veszik le a darbokat, hogy aztán egyesével kelljen feltenni, hanem úgynevezett átvivő fóliával telibe leragasztják.
Szóval: Miután végzett a plotter a vágással, kiszedik a gépől a kivágott, de még egyben lévő fóliát, hordozóstul. Ezután ami fehér festékkel lesz látható, azokat a részeket leválasztják a hordozóról, majd ha ez elkészült, akkor az egéz felületre telibe ragasztanak egy műanyag, vagy papír alapú átvivő fólát. Azért ez a neve, mert ha leválasztjuk a kivágott fólia szilikon hordozóját, akkor a "muknadarab, vagyis a masz fólia egyben megmarad a tetején lévő átvivő fólián. Ezt pedig illesztjük a lemezre, jól eldolgozzunk, majd az átvivő fóliát óvatosan eltávolítva méret és pozíció helyesen megmarad az öntapadó fólia a felületen. Ezután a már említett festési eljárás.
huh, így első hallásra bonyolultnak tűnik
Majd egy fémdarabon először kipróbálom azt, hogy vettem most levonható betűsablonokat, csak nekem nem a betűket kell majd levonni, hanem az inverzét, ami a betűk körül van. Nah azt itthon kipróbálom, mert az kivitelezhető, de amit te említettél, az biztos sok pénzbe kerül és sok az utánajárás... De amúgy köszi a válaszod, érdekes eljárás, még nem hallottam ilyesmiről ezelőtt..
Bonyolultnak tűnik. Első hallásra mindenképp. Nekem is az volt először. Bár véleményem szerint nem olyan rettenetesen drága, ahhoz képest. Természetesen a választott festék tartóssága és minősége nagyban befolyásolja a végeredményt. Ha ebből nem spóról az ember és még lakkozik is, akkor minimum 20 év. Ennyi év távlatából levetítve az összeget... A készülő hőmérő dobozára ezzel az eljárással készítek feliratot, azzal a kölönbséggel, hogy rajtahagyom a fóliát és nem festek, mert nem egyszínű lesz. Ha egyszínű lenne, festeném.
Ha legközelebb előlap gyártás lesz a soron, olvasd el mégegyszer
Oké, köszi a segítséget!
Jó lett!Gratulálok!
Ilyen maszkolással én is próbálkoztam, csak betű méretre, otthoni ollós technikával nem tudtam lemenni.
hali
én a cikkel kapcsolatosan írnék. szóval igazából most, hogy így jött a cikk, bevallom engem is rég óta foglalkoztat egy ilyesmi elkészítése, pontosabban azóta, hogy láttam hogyan csinálják a discovery n szóval én odáig jutottam, hogy a neten találtam rézfóliát, aminek az egyik felére 2 rétegű szőnyegragasztót helyezve megkapjuk az öntapadós rézfóliánkat, amiből a a vezetősávok ügyes bajos módon kivitelezhetők, majd rá rakni azokat a pici gomb szerűségeket. na ez az, amit nem tudom, hogy honnan lehetne beszerezni.. de amúgy erre jönne a színesen nyomtatott Előlep, és erre egy teljes felületén öntapadós fólia. igazából a tankönyveimet csomagoltam vele sokáig, de ennek is tökéletesen helyt áll igazából mindent kitaláltam már, csak pont a kulcs része hiányzik: az a pici mütyűr, amit még nem is tudok, hogy hogyan hívják.. na de egy szó, mint száz a cikkben feltűntetett képről a következő ötletem támadt: mi lenne, ha a 2 rézfólia közé egy vastagabb műszaki rajzlpot helyeznék, ezt használva távtartóként, és úgy nyomnám egymásnak a két felületet.. egy gyors paintes rajzot összedobtam... kérlek írjatok róla vélaményt, esetleg tapasztalatot... üdv: lewi
Sziasztok
A cikkben szereplő paintBrush nevű program után szeretnék érdeklődni. googli magyar oldalakon nem dob ki semmit... ez a progi vmi program csomagba van benne? vagy hogy található ez meg valahol? kösz: Skip
Hali!
Szerintem ott viccből a windows 3.1-ben lévő PaintBrush-ra gondolt a szerző, ami helyettesíthető a mezei Xp-s Painttal.
Sziasztok!
Igen, arra gondoltam, és természetes, hogy csak poénból. Rengeteg professzionális rajzprogram létezik, de reklámozni nem akartam egyiket sem. A paint minden windowsban benne van, igaz vért szenvedne vele az, aki azzal tervezné meg, bár egyszerűbb előlapokhoz nem lehetetlen. Kezdetnek, gyakorolni elég.
Szia!
Idézet: „az a pici mütyűr, amit még nem is tudok, hogy hogyan hívják..” Hívjuk csak egyszerűen záró kontaktusoknak, vagy még szebben érintkezőknek. Annak idején én is próbálkoztam az ilyesmi megoldásokkal, jó is lett, de aztán mégsem. Az a baj ezekkel, hogy házilag a mechanikai "prell" (ismétlés) mentesítést szinte lehetetlen megvalósítani. Egy mátrix elrendezésnél pedig az elektromos prellmentesítés a bonyolult. Ezért esett a választásom az amúgy is már prellmentes mikrokapcsolóra. Igaz így az egész 5-6mm-el vastagabb, és 32Ft-al drágább gombonként
Ha valakit érdekel profi fóliatasztatúra, fóliaszámlap vagy fóliaelőlap az keressen meg privátban.
ahha szóval, ha már valami ilyesminek nekiállnék, akkor minden féle képen a mikrokapcsolóval érdemes gondolkozni, mivel ez tartósabb, és nyúzhatóbb, mert a másik házi gyártásmód nem helyettesítheti a gyárit, csak elvben.. de mondjuk, ha belegondolunk, akkor már szinte teljesen mindegy, mivel ha azt a rétegekre rakott módszert választanám, mint amit leírtam, akkor is a síkból jóval kiemelkedne, így készíthetünk inkább strapabíróbb biztosabb megoldást a mikrokapcsolókkal. őszintén szólva ez a megoldás nem igazán jutott volna eszembe szerintem, de naggyon hasznos, és jó gondolatnak tartom! talán, ha oda vet a sors, hogy használjam, esetleg továbbfejlesztem saját igényeimnek megfelelően..
ui: a te általad elkészített panelon nem észlelhető kidudorodás, elhasználódás? gondolok itt olyan problémákra, hogy nincs mindenhol mikrokapcsoló, így a mellette lévő felületen hézag keletkezik ugye, és ez nem látszódik a kész felületen? vagy ezt hogyan tudtad megoldani? bocsi, hogy ennyit kérdezek, csak ez nagyon megmozgatta a fantáziámat, és érdekel, viszont a gyakorlati megvalósítását még nem tudom mihez használhatnám, így csak elvben gondolkodom remélem nem baj... Idézet: Egyáltalán nem baj!„elvben gondolkodom remélem nem baj...” Idővel persze, hogy keletkeznek, ha vastagabb a felső réteg, akkor strapabíróbb, de keményebb megnyomni, ki kell tapasztalni kinek mi a szimpibb. A gyáriak is beszakadnak, miért ne? A lényeg, ezért nem kell az egész kecerájt kicserélni, hanem csak gyártunk egy új fedőréteget, kicseréljük a régivel és kész. Max 100 forint költség, beleszámolva a pohár sör is, amit elfogyasztottál az elkészítés alatt A mikrokapcsolós részt meg süllyeszd bele az előlapba úgy mint a panelműszert, akkor az eleje egy síkban lesz és semmit nem áll ki.
igen....
bár sajna nem vagyok annyira othon az elektronikában, hogy komolyabb számbillentyűzeteket készítsek.. igazából ott kezdtem gondolkodni, hogy egy vezérlő panelt találtam ki, mellyel kapcsolni tudnám a hálózati feszt egy relével. és a terveimben vagy 9 dugaljt szerettem volna mikrokapcsolóval 1 gomb megnyomásával ki-be kapcsolni külön külön. igaából nem sok hasznú, de valamire biztos jó cuccnak szánom és ide gondoltam egy ilyen előlapot.. bár most, hogy így megindítja a fantáziám szerintem 1000 féle dolgot fogok találni a felhasználására. leg elsőként az erősítőm hangerőszabályozásán vagyok még megakadva. ezt nagyon szeretném megoldani 2 nyomógombos variációval esetlegesen szám kijelzéssel, de még sem számkijelzőt, sem 2 nyomógombos hangerőszabályzó áramkört nem használtam. de azért a tervek komolyan megvannak, csak a megvalósítás várat picit.. de valami biztos lesz |
Bejelentkezés
Hirdetés |