Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   288 / 3603
(#) sksporky hozzászólása Dec 19, 2008 /

Sziasztok!

Gondban vagyok a polinomok osztásával :yes: ,egyszerűen nem értem hogy jön ki, itt a pdf:

polinom osztás

Az 1. pontban az egész számoknál kéne elmagyarázni a példát,hogy jönnek ki azok a számok a maradékon és eredményen kívül,valamit az alatta levő polinom osztás példát kéne elmagyarázni.

Köszi a segítséget!
(#) Action2K válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Tényleg azt tanítják, megerősíthetem!

Idézet:
„Mert a programokkal - ilyen wysiwyg szerkesztőkre gondolok - azokkal leginkább a stílust lehet megalapozni.”

"Begépelem" a szöveget, berakom a képet, tördelem és kész! Nekem mindig nyitva a forrás ablak is, a PHP-t itt ágyazok be, de ezt fentebb írtam.

Idézet:
„Én mindent! notepad2-vel írok meg. Semmi más programot nem használok. Evvel lehet a legjobban összerakni egy szájtot', szerintem.”

Ezt azért nehéz lenne csak nootepad-al összerakni. nem lehetetlen, de nem is könnyű. Bővebben: Link

Na, már megint újat tanultam!
Én még a M$ Notepad-nál leragadtam. Így már más a dolog!
Így lehet dolgozni! Kösz a linket!
(#) vtsoftware válasza Action2K hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Idézet:
„"Ezt azért nehéz lenne csak nootepad-al összerakni. nem lehetetlen, de nem is könnyű."”

Nem hiszed el? Megesküszöm neked, hogy képszerkesztőn és Notepad2-n kívül semmit, de semmit nem használok...
Ha valami új fv. kellene akkor megnézem a PHP súgót, meg ha valami nem sikerül akkor G00gle barátommal szétnézünk a neten. És kész... ha nem hiszed, nem tudok mit csinálni...
(#) DuMatyi válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Nos, az az igazság, notepadban is tanítottak. maga volt a pokol. Nem köt le és a tanár is sz... tanított... Mondjuk, olyan egyszerű lenne, akkor minden bokorban lenne html szerkesztő ember, de mivel nem az, ezért nehéz jó szakembert találni... Nagyon nehéz!, ezért is értenek hozzá kevesen. Hja a tanár sem tudja... rendesen magyarázni

Mondjuk ez a pötyögős digitális vlág nem jön be nekem! Annó a szakközépben a technikusin pic 16 f 874-et kellett programozni! Pár álmatlan éjszakát okozott!
(#) vtsoftware válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Idézet:
„Pár álmatlan éjszakát okozott!”

Ez a mondat de ismerős... húú... hányszor volt ilyen őőő hogyismonjammagának' élményem.

És egyébként, nem tudom hogy mi a helyzet ilyen téren a programokkal, én soha nem használtam - jó csak nagyon régen mikor még csak ismerkedtem a webprogramozással - hogy hogy állnak a böngészőkompatibilitással. Hogy ami IE ilyen, az FF-en is ugyanolyan? Mi a véleményetek.

eotvospm: amúgy miket kellett csinálni/megvalósítani?
(#) DuMatyi hozzászólása Dec 19, 2008 /

Ja, Action,légyszives nézd meg a privátpostádat!

az a baj, hogy lesz weblap II tárgy is. PHP. Gőzöm nincs, mi az, de ha valamilyen tárgynak nem ismerem a nevét, akkor óvatosan kezelem...!

Aki nem hiszi a kettest, nézze meg Ja, a 6 ötösből 4 van csak beírva Fejeket 90 %-kal elfordítani! És az a vicces, hogy erre a kettesre büszkébb vagyok, mint a többi ötösre együtt Ami megy az nem kihívás. ami nem megy, azzal szenved az ember

Matyi

Itt a válasz!

Jaj, dehogynem, elhiszem. Amikor én elkezdtem a programozással foglalkotni, akkor a HT1080z gépek voltak csak, aztán jött a C64, Amiga. Nagyon sokáig csak ezek voltak. Ott volt egy két rajzprogram, azt a höbbi meg irány a gépikód. Mindent karakteresen programoztunk. Semmi wysiwyg.

A
Idézet:
„Topi, most Te ne figyelj!”
mondatomban utaltam arra, hogy minél profibb az illető annál inkább elhagyja az ilyen progikat. Bevallom, én még azért használgatom.

A másik meg amin ki tudok akadni, azok a kész portálrendszerek. Méghogy portál. Jaaj. Nagyon ki tud borítani. Kivéve az e107, az azért el van találva.
És az dühít a leginkább hogy az ilyen Drup@l, meg Joomla meg mittomén' istenítő emberek, akik összerakna egy-egy oldalt ilyenekből, azt hiszik megukról hogy ők már programozók.
Egyszer láttam egy oldalt, ami ugyancsak valami kész rendszer, és akkora programozónak tartotta magát a csákó hogy őrület.
Arra azért személy szerint kíváncsi lennék hogy mennyit tud fejből megírni, mennyire ismeri legalább a HTML/JavaScript használatát... le merem fogadni hogy szinte semmit. Jó lehet van 1-2 kivétel, de én nem tudok ilyenről.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Olvatam a privátot, fogok rá válaszolni!

Idézet:
„Mondjuk, olyan egyszerű lenne, akkor minden bokorban lenne html szerkesztő ember”

Én 8 éve foglalkozom vele és sajnos egyre több "botcsinálta" weboldalkészítőt látok a neten. Persze, hogy kinek mi az ízlése a weblap kinézetére az egy dolog. Leginkább a megrendelő határozza meg (színek-grafikák: dizájn). De az elkészítés, és leprogramozás, sablonok, adatbázisok használata már a mi (programozó) dolgunk.

Szerk:
Idézet:
„azt hiszik megukról hogy ők már programozók”

Megelőztél a véleményed osztom!

Köszönöm, tehát megvan a második tárgy, aminél a kettesért fogok kepeszteni. Jellemző a magyar oktatásra: "bár a nyelvet használó oldalak száma 2005 augusztusától kezdve folyamatosan csökken." Akkor meg minek tanítják???

Elmentem. Addig is egy kis hallgatnivaló
Bővebben: Link

Üdv!
Matyi/Matthew, amelyik tetszik!

Erre a sorra amit beidéztél azt mondom hogy a Wikipediát sem lehet mindig készpénznek venni.
Ezt én nem merném így kijelenteni hogy egyre kevesebben használnak PHP-t.
Ma a legtöbb oldal több mint biztos hogy PHP nyelven íródott.

Egyébként az ASP sokban nem tér el a PHP-től, úgyhogy aki tud PHP-ül, annak nem kell sokat olyan sokat törni a fejét az átálláskor mintha akkor kezdené megismerni.
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Idézet:
„sajnos egyre több "botcsinálta" weboldalkészítőt látok a neten”

Leghamarabb említhetőek példaként az egyes blogok. A legtöbb általános blog, amiket egyáltalán nem hozzáértők csinálnak, több száz MB-os méretűek, 600 km hosszú egy oldal, van rajta 500 millió méretezetlen kép, szanaszét van színezve. Csodálkozik az ember, hogy az ilyenek blogjának megjelenítésekor még a 2-magos processzor is megizzad szinte. Ilyen bloghoz hozzászólást, reagálást írni meg kész katasztrófa, kész csőd. És jó nagy bátorság, illetve gépigény kell csupán egy ilyen sallangnak tűnő százmegás blog elolvasásához is (pedig jól megírva és összeállítva lehetne nagyon kis töredéke is, méretben)... förtelem. Bár szerencsére nem kerülök túl sűrűn ilyenek közelébe...
(#) vtsoftware hozzászólása Dec 19, 2008 /

Hamár BLOG.
Tényleg isten őrizz nem reklám, meg semmi ilyen szándék, csak kíváncsiság.
Ampervadász barátunknak kész a BLOG-ja ezt kiírta Ő is.
Viszont Én lennék kíváncsi a Ti véleményetekre hogy milyen lett? Bejegyzés még nincs rajta, Ampi' még nem ért rá, de hétvégén ír, aszonta'
Az adatlapján ott az oldal címe, ide nem írom ki.

Nagyon jó lett, én már láttam, amint elkészült! Tényleg!
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Idézet:
„600 km hosszú egy oldal, van rajta 500 millió méretezetlen kép, szanaszét van színezve.”

És én ilyet nem csak a "tinik" blogjában láttam, hanem cégek, vállalkozók, egyesületekén is, plusz telenyomva a "fejléc" az aktuális ingyenes tárhely reklámjaival, meg mindenféle bannercserével. Igaz, persze, lehet reklám, de mértékkel, esztétikusan.
Azért, még az is alapvető lenne, hogy nekik már csak presztizsből sem kellene ingyenes tárhelyeken csücsülni, vagy legalább megfizetni a reklámmentességet.

Azért van megoldás ingyenes tárhelyen is a reklámmentességre.
Hmm. már a 3-ik oldalt kezdem én

De aki annyira :smoke: a programozáshoz, az még azt a kis/nagy-kaput se találja meg! tvn rulez

: P
(#) Bxncx hozzászólása Dec 19, 2008 /

Forrasztó ónom az van még bőven. Amúgy eddig pillanatpisztolypákám(nem tudom pontosan hogy mi a neve ) volt. Csak mindig cserélgetni kellett benne a hegyet ,meg néha nem melegedett fel, és ezért kértem egy pákát.
(#) Bxncx válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

bocsi hogy nem válaszoltam csak nem volt net.(néha rejtélyes okokból elmegy a net ) na megyek vacsorázni. Sziasztok
(#) vtsoftware válasza Bxncx hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Akkor miért nem válaszoltál most?
(#) vtsoftware válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Jaa... az nekem is szokott közbevágni.
A has nagy úr.
(#) Norberto válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Hát még milyen szépen hangzana, ha így írtad volna esetleg:

Idézet:
„A has is nagy úr.”

(#) vtsoftware válasza Norberto hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Na igen. Még tudom módosítani...
Bár mire ezt a hsz-t elmentem már lehet nem tudom.
De így a szép
De tényleg, urak a has/poci/bendő, pénz/many/lepedő, gyur... na ezt inkább nem folytatom, de ne is politizáljunk
(#) hapro hozzászólása Dec 20, 2008 /

Most találtam: Hogy ha valakit érdekelnek a régi magyar klasszikus filmek, akkor jópár filmet megnézhet online itt, ja és tök ingyen:
Bővebben: Link
Ez nem sajátom, közöm sincs hozzá, szóval nem reklámozok.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 20, 2008 /

Szevasztok!

Ne neeee! Ennyire nincsen itt senki?

Nállunk meg zajlik az élet persze nem jó értelemben véve...
(#) sound.man válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Most értem éppen haza. :peace:
Következő: »»   288 / 3603
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem