Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
engem is vonzz a fotózás, mert azt szerintem igényesebben meg lehet oldani, meg valamennyire tisztább is, de ott a baj, hogy kell neki egy levilágító egység.. és van már kiszemelt skennerem, de még nem biztos az idejuttatása.. :S szóval ha lesz levilágítóm minden esetre át akarok térni a fotózásos nyákkészítésre társítva a sósav+hidrogénperoxidos maratásra..
de addig is építem az épülő erősítőm, és a project után jöhel a levilágító, és a "vegyszerbank" feltöltése
Már megint az a scanner!
Teljesen felesleges! Csak annak éri meg akinek van fölösleges ideje. 3 darab uw cree led a ChipCad-ből hozzá a meghajtópanel. Levegőbe összedrótozni, levilágító panelt levilágítani, kimarni, drótozást szétszedni, fehér (nem ezüst) nem vezető hőpasztával alatta felforrasztani a panelra. Nagyobb kartondoboz (vagy esetemben hungarocel), egy vastag üveglap és kész a levilágító. Egy óra alatt cakli pakli megvan (persze maratástól függ, ha a maratás fél óra, akkor másfél óra) Az enyémről ebben a videóban találsz képet. Szerintem sokkal sokkal sokkal könnyebb megcsinálni mint bármi mást. tele-work.hu lap alján a videó Ja vegyszerbank:Gyári nyáknál a vasalásoshoz képest egy 300 Forintos Sziti lefolyótisztító. Ennyi a vegyszerbank. Kicsit túlmisztifikálják ezt a fotózást. Mióta fotózok elhasználtam a felét!! Ráadásul az asszony nem vág ki vele, mert színtelen szagtalan, és zárható az oldat, miután felolvadt akár légmentesen is zárható, nem olyan mind a hidrogénperoxid sósav combó.
Ja tényleg mi van a vasalt 80-as 100-as ic nyákokkal?
2-en is ígérték, lehet hogy csak lemaradtam róla? Szeretném már látni őket. Közben elkészült végre a hőmérőm (szégyen szemre pic-basic lett (de átírom minimum c-re ígérem)) tehát mehet a sütőbe a 80 fokra, és remélem hétvégére már az első lödstoppos nyákot is felrakhatom.
sziasztok
Tudnátok küldeni Nyák szerkeztő programot ami magyar?
Hello
Elkészítettem 1 sztereó hangszínszabályzó nyákrajzát(magas,mély) és szeretném ha valaki átnézné...nem kell annyira csak,hogy mégis Kapcsolási rajz
Kicsit még gondolkodj rajta szerintem... lenne még mit optimalizálni és a 45° os forrsávok is sokat javítanának az esztétikán.
Én most nem kinézetileg gondoltam azt mindig a legvégére hagyom...csak,hogy megfelel-e
Helotok
Van egy kapcsolási rajzom szeretnék belőle nyáktervet készíteni. Tud Valaki ebben segíteni ?? Előre is köszönomBővebben: Link
Szeretem ezeket a dokumentumokat, ezek kit-ek mellékletei szoktak lenni, mellékelt alkatrészekhez.
Megvan a programod a pic-hez?
A PIC hez nincs programom .
Nem lehet ijen IC-t kapni amibe ze a program van? Én még elég kezdő vagyok !
Én nem felejtettem el, de sajnos évvégi hajtás van, jan. 1-től új rendszer indítása, emiatt lehet, hogy még Ünnepek alatt is dolgozás... már egy ideje csak aludni járok haza, úgyhogy nemigen értem rá vasalgatni. Ami késik, nem múlik!
Nem lehet ilyet kapni. Ez komplett kit, ezt kéne megvenni, csak hogy hol, az jó kérdés.
Vagy valahonnan megszerezni a programot, de ez reménytelen. Ez van. Keresgélj tovább!
Hali!
Kérdésem lenne,hogy Eagle -ben (5.1) hol tudom átállítani a mértékegységet inch-ről mm-re.
Megtaláltam
Megint én.
1.Lehet olyat az eagle-ben,hogy egyszerre több vonalat jelölök ki és változtatom a vastagságát? 2.A nyákrajzot alapból tükrözi,mert raktam rá szöveget és alapból tükrözte. ui.: A vasalásos technika miatt lenne fontos.
Hagyományos alkatrészeket használva alapból nem tükrözi a nyákrajzolatot,csak a szöveget,de ez igy helyes. Vasaláskor és fotózáskor nem kell tükrözni,a szöveget meg azért,mert igy lesz a fóliás oldalon olvasható. Felületszerelt alkatrészeknél viszont tükrözni kell.
Idézet: „Vasaláskor és fotózáskor nem kell tükrözni” A fotózás nem az én asztalom, de vasaláskor az alkatrészoldalt tükrözni kell. brezinajanika! Igen, lehet egyszerre több vonal vastagságát változtatni. De a vonal vastagításnak mi köze van a nyák-készítéshez?! Max a tervezéshez, de ez a nyák-készítős topik! Idézet: „alkatrészoldalt tükrözni kell. ” Furatszerelt alkatrészekre és egyoldalas nyákra gondoltam,tehát az alkatrészoldalon nem futnak vezetősávok. Lefogadom,brezijanika nem kétoldalas nyákot készit. Amúgy természetesen igaz.
Most készítem a nyákot és nekem nem elég szélesek a vezetősávok (vonalak) és egyszerre többet szeretnék szélesíteni.Meg a forrpontokat is kicsiknek tartom és mivel van hely azokat is növelni szeretném,ezt hogy lehet?
Szerintem bújj át gyorsan valamelyik Eagle-s topikba!
Ezt ide is be kell raknom mert annyira jó. Valakinek az eagle topicban az csapódott le, hogy a vasalásos technika jobb.
idézek a válaszomból ott off volt itt talán nem az. Azért most így éjjel a sötétben bevillant a kép, ahogy az AMD meg az INTEL mérnökei versenyt vasalnak a minél kisebb csíkszélesség érdekében, és momentán a 35mikronnal az INTEL mérnökei vasalnak jobban Elnézést nem idevágó megjegyzésért, csak gondoltam felvidítom kicsit a társaságot. Próbáljátok magatok elé képzelni egy mai proci belsejét azzal a milliói kis mütyűrrel (egyszer láttam egy ilyen eagle stílusú tervezővel készült chip rajzolatot, hát nem volt semmi), és a vasalóval szaladgáló technikusokat.
Nehogy egy pillanatig is azt hidd, hogy a "chip-gyártó technikusok" kinyomtatott maszkokkal meg P20-al szaladgálnak!
És a "jobb" nem feltétlen a minőségre (rajzolat pontosságára) utal! Lehet hogy az illetőnek azért jobb a vasalás, mert a fotózást például bonyolultabbnak vagy drágábbnak tartja (attól függetlenül hogy ebben mások szerint igaza van-e vagy sem). Idézet: „sötétben bevillant a kép” Vigyizz mert ha sokszor egymás után villog rohamod is lehet
A hozzászóló kérdéséből én azt éreztem ki, hogy neki az jött le, hogy vasalással minőségben jobb nyákot lehet gyártani.
Egyébként meg a chipeket tényleg fotózzák, maszkolják, és úgy viszik fel az áramköröket, bár itt nem marnak emlékeim szerint, hanem mintha nem csak marnának, hanem esetenként bizonyos rétegeke felgőzölögtetnek (nem, nem gőzölős vasalóval ) , de hogy foto maszkot használnak az tuti.
Jól mondod, tényleg fotózzák: úgy, mint az írásvetítő, csak épp kicsinyítve.
Ezáltal egy maszk akár 10-100-szoros méretben is készülhet. Így azé kicsit egyszerűbb, mint 1:1-ben vasalni
Bizony! Azért elég brutál lencse lehet, mert sem porszem, sem torzítás nem lehet benne meg rajta. Lehet hogy ezért csinálják pormentes tisztaszobában?
Egyébként a vezetőrétegeket más festékkel festik maratás előtt, mert a lödstopp a beégetés után csak csiszolópapírral távolítható el. Gondolom szitásnál az is kap egy uw-t, sima maszk nélküli uw-t hogy felkeményedjen, csak ahhoz gondolom van valami oldószer.
Viszont a kicsinyítéses fotózásnál az nem tudom hogy oldják meg, hogy ne szórjon a maszk mellett a fény. Egy ilyet megnéznék azért.
sikerült kinyomtatni lézernyomtatóval 600dpi felbontással, fényes műnyomó pappira a nyákmintát, és a vasalás sehogy nem akart sikerülni, nézzétek a mellékletet ilyen lett,...
végül is vezeti az áramit mindenhol, meg semmi nem ér össze mással, csak nagyon csúnya, nem tudjátok mi lehet a bibi?
Szerintem nem takarítottad le rendesen a papírt az áztatás után, meg nem mindenhol ment átt a toner a leendő nyákra, erősen és alaposan vasald meg legközelebb. Ahogy nézem meg is folyt néhány helyen ezért alacsonyabb hőmérsékleten próbálkozz.
Marás után meg acélgyapottal / falmosószivaccsal / legvégső esetben csiszolópapírral menj átt rajta kicsit és akkor szép fényes lesz az egész. Én acélgyapottal szoktam, nem is mindig használok acetont vagy egyéb vegyszert a toner eltávolításához, mert a gyapot szépen lehozza.
köszi a választ, hát igazából elég sok helyen nem ment át a toner, és ezt nem tom hogy miért, alaposan meg lett tisztitva a nyák, bár az igaz hogy fogalmam sincs hány fokos lehetett a vasaló annyit tudok hogy braun márkájú és 1200w os és azt feltekertem teljese, gondoltam csak lesz 200 fokos,... szerinted több volt?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |