Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Videókártya probléma
Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
A helyzet az, hogy az NV34 -es GPU-val (FX5200) rengeteg féle videokártyát gyártottak különböző cégek, más-más nyák tervekkel és felépítéssel, úgyhogy elég csekély az esélye annak, hogy ugyan olyanod van mint nekem. Ettől függetlenűl használhattak a táphoz ugyan olyan kondikat.
Sziasztok,
Egy ideje már használom a videokártyám (ASUS Extreme AX550) svideo kimenetére kötött kábelt, aminek a vége (egy kondi segítségségével közösített jelek) kompozit RCA-ban és az pedig egy tv-ben végződik. Nos, egy hete VÖRÖS a kép. Szó szerint! Az ASUS saját vezérlőpanelét már "resetáltam", de nem változik semmi. Ha a sima háttér látszik, az is ilyen ronda Magát a kábelt már kimértem, rendben. A kondit is kicseréltem (sőt, közvetlenül összekötöttem a két jelet), de nem változott. Még a videokarit nem cserétem ki, de most nincs is mire. Nincs valakinek valamilyen ötlete? János
Ja, csak a rend kedvéért:
Az svideo oldali kábelre adtam egy sima kompozit videójelet (DVD kimenete) és gyönyörű kép jelent meg. A tv-t is "cseréltem" már (másikra dugtam), de ugyanez a helyzet. Mondom: már csak a videokarit nem cseréltem...
Helló!
lehet, hogy hülyeség, de próbáld újrarakni a videókártya drivert és programját. Először letörölsz mindent, majd gépet újraindítani és akkor újrarakni. Szerintem valami el lett állítva a videókártya programjában.
A közösítéshez nem kell semmilyen dolog, pláne kondi nem! Bővebben: Link És ez garantáltan így van!
Egyébként SCART-on megy a TV-hez? Ahhoz bekötés: Link A hidalás akkor kell, ha a TV nem támogatja az S-VIDEO bemenetet.
gr89,
Nekem is eszembe (tudom: hova?) jutott már, de sajnos nem vezetett eredményre. Igaz: attól, hogy lecseréltem még lehet a driver-rel gond De, mivel most szedtem le a legfrissebb ATI (mert ezt ugye megvette az ATI) driver-t és Control Centert és azzal is ugyanez a helyzet, ezért inkább egyre jobban a kártyára gyanakszom... Most veszek magamon erőt, hogy kiszedjem és egy itt "kallódó" gépbe erőszakolva feltegyem oda a cuccokat és ott is próbát tegyek. Azért köszi! János
Action2K,
A kondis összekötéssel már működött jó ideje. Végülis a videójel frekijén az alkalmazott kondi mindent átenged, de mégsem galvanikus a kapcsolat. Ám, amint azt említettem a szimpla egyenesbe kötést is kipróbáltam. Ami viszont a legfontosabb: EDDIG ment tökéletesen, csak most ment át kommunistába a szívem Egyébként a TV-men nem SCART fogadja a jelet, hanem egy normál (sárga színű) RCA aljzat. Természetesen kipróbáltam SCART-on is (ahol kellett a közösítés, mert a TV-m nem támogatja az SVIDEO-t), de ugyanez a helyzet Azért köszi! János
Hát, ha minden jónak bizonyul a kártyán kívül, akkor lehet az is a gond. Ki kellene próbálni a kábelt egy másik kártyával. ha azzal jó, akkor vagy beállítás gondja van, vagy a kártya kimenete adta meg magát.
Idézet: Huhh... ezt nem vettem észre.„amint azt említettem a szimpla egyenesbe kötést is kipróbáltam” A kártya támogatja a High-Quality TV output-ot. Nem lehet, hogy ez az alapbeállítása és neked kell "ledegradálni" composit-ra? mert ekkor elképzelhető, hogy csak a piros van a "Chroma" kimeneten. Bővebben: Link
gr89,
Én is szívesebben próbálkoznék egy másik olyan géppel, amin van svideo out (mennyivel egyszerűbb lenne!), de nincs. Szegény ember másik géppel főz De, előtte átsétálok a kedvenc kocsmámba és iszok valamit az Istvánok egészségére. Pont ebben a kocsmában szoktam karaokle partikat csinálni és az alábbi linken láthatjátok, hogy miképp is jelenik meg a fali LG-n a kép a PC-mről Bővebben: Link János
Most jut eszembe, hogy a kábelt ki lehet próbálni egy DVD lejátszóval is. Általában mindegyiken van S-Video kimenet. ha azon keresztül jó a kép, akkor tényleg a kártya körül kell szétnézni. Esetleg még a videókártya aljzatánál is lehet a hiba.
Action2K,
Megkukkantottam (mert most értem vissza a kedvhozó kocsmámból) és nem ez a probléma Ettől függetlenül (vagy pont ezért??) nekem is érdekesnek tűnik, hogy pont vörösben úszik a kép... János
gr89,
Ahogy azt a második bejegyzésemben is írtam Idézet: , nincs probléma a kábellel. Sajnos. Mert mennyivel egyszerűbb lenne a kábelt újraforrasztani, kicserélni, elégetni, stb. mint most kivenni a videókarit, betenni egy másik gépbe, telepíteni (ja, kábelek kihúz, gép kiemel [kb. 2 éve van ott a gép], leporol, kinyit, porspray-el kifúj, szellőztet, vizet iszik, kámomkodik , stb) és svideo kábelt bepróbálni.„Az svideo oldali kábelre adtam egy sima kompozit videójelet (DVD kimenete) és gyönyörű kép jelent meg.” Persze, inkább István napon, mint holnap, nevem napján
Szia.
Nem akarok beleszólni, de egy 470pF -os kondi a világosság jelnél jó ha van. Némely videókártyát ill. TV -t meg tud bolondítani ha nincs, és direktbe vannak összekötve. Mikor fekete-fehérbe jött csak össze a kép, akkor a kondi mindig segített. Illetve a kondis változattal mindig volt szín.
Greatman,
Nem szólsz bele, mert minden segítséget szívesen veszek! Csak tudod van egy kulcsmondat az egész sztoriban: Idézet: . Vagyis eddig sem a kondi volt a probléma „Egy ideje már használom a videokártyám...” Azért köszönöm a megjegyzést! János
Szia.
Kérdés: Bootoláskor milyen a szín? A betűk fehérek vagy pirosak? Ha pirosak, akkor a kártya TV kimenetének jó eséllyel game over. Esetleg elszálhatott még a kártya firmware -e, de erre azért nagyon kicsi az esély, ill. ilyenkor valószínűleg a monitoron is piros lenne a kép.
Gyerekek,
Először is: meglepődtem, amikor kinyitottam a fiam gépét ui. volt rajta svideo kimenet. De, ekkorra már (sajnos) kiszereltem az én gépemből a videókártyát, ami amúgy sem lett volna jó abba a gépbe Nosza, semmi baj: kipróbáltam fiam gépével a tv-t és lássatok csodát, tökéletes a kép! Már-már bántóan jó a kép No - gondoltam - most már tuti, hogy a kártyám hülyült meg. Visszatettem a gépembe és többé nem indult el. Ez volt az utolsó működőképes pillanata. Pedig nem egy régi darab... Szóval, köszi mindenkinek a nyomozást, ötleteket, segítséget és béke a kártyám poraira. János
Johnnyvj kérte, hogy zárjam le az
Idézet: c. témáját, mert megoldódott a gondja, de inkább átraktam ide, hátha jó lesz még. „SVIDEO kimenet képe vörösben úszik” Idézet: „béke a kártyám poraira.” Ez teljesen biztos? Mert a TV outra külön áramkör van. Ha az megpusztul, attól a VGA még jó. Jól tetted vissza a kártyát? Rendesen benyomtad a slot-ba? Sok-sok éve foglalkozom számgép szervizeléssel, de ilyen megpusztulást még nem láttam.
Hello. Adott Egy Geforce 8500GT videókártya. 1 éve van meg üzletből vettem, ez alatt nem volt vele semmi bajom. Mult héten játék közben megállt a kép, a hang utolsó másodperce ismétlődött, aztán kékhalál és ujraindult a gépem. Az indulóképen és az XP betöltődésekor szemetes a képem, hibás pixelek vannak a képen, és lefagy a cucc. Windows ujrainstall után ugyanolyan pixeles, de ha bejön a Windows, semmi baja a képnek. Drivert nem tudok telepíteni hozzá, mert amikor átvenné a driver az irányítást, akkor Dosra vált a kép és villog a kurzor és itt megáll a tudomány. Restart, Windows kifagy (vagy nem). Ha nem, és ujraakarom rakni a drivert, 2 eset fordul elő: ugyanaz mint az előbb, vagy restart után fagy a Windows. Szerintetek mi lehet a baj? Portalanítottam a gépet rendszeresen, a videókártyát is. A kártyához kapott drivert használtam mindig, és a hiba előtt 4 nappal frissítettem a drivert, után jött elő a probléma. USB egér és billentyűzetet használok nem rég óta, ez számíthat vmit?
Ha szemetes a kép az memóriahibára utal. Valamint az, hogy driver betöltődésekor, tehát amikor bekapcsolna a kártya kapásból "meghal" azt jelenti, hogy a VGA memóriái tönkrementek.
Talán annyit lehetne tenni, hogy egy régi PCI-os videókártyát használva bekapcsolod a gépet, persze NVIDIA driver nélkül (!) és lemented a VGA bios-t. Majd egy programmal átírod a memória órajelét legalább 100MHz-el alacsonyabbra, és visszaflash-eled. Akkor talán menni fog, de ez csak egy ideiglenes megoldás, és csak akkor segít ha a VGA még ugyan működik, de 3D-be lépve fagy ki vagy szemetel. Mivel a Tiéd már 2D-ben Driver nélkül is szemetel és "elindítva" teljesen meghal ezért valószínű, hogy nagyon komoly a baj. Garanciával vissza vagy mehet a szekrénybe dísznek, sajnos nincs mit tenni! "USB egér és billentyűzetet használok nem rég óta, ez számíthat vmit?" Teljesen irreleváns az USB billentyűzet és egér!
Szia!
Szerintem vírusod van. Prórpáld ki más gépen is a videókártyát. Drivert csak a gyártótól szedek le és csak akkor frissítek, ha nagyon muszáj. Üdv
Szia!
Tavaly szeptemberben produkált igen hasonlót a gépem, "dosra vált a kép és villog a kurzor és itt megáll a tudomány. Restart, Windows kifagy". Reménykedés szenvedés végül formázás újratelepítés azóta a gép megy rendben. Üdv
Az nem dosra vált, hanem a GPU meg a DAC menne csak nem tud. Az nem dos attól, hogy ott van a kurzor!
És az ő kártyája szemeteli a képet ami a memóriának egy nagyon tipikus tűnete, valamint az, hogy játék közben egyszer csak kifagyott és aztán lett rossz!
Hello!
Nekem is ilyen kártyám van és elég magas az üzemi hőmérséklet játék közben eléri 95-100C fokot is legalábbis nekem ,mivel passzív a hűtése és ha sok por rakódik rá egyre rosszabb a hűtés és így szerintem "megsült" a memóriád. Csak garancia ,de azért nem árt ha kipróbálod másnál is
NVIDIA kártyáknál eléggé gyakori az ilyen hőmérséklet passzív, és aktív hűtés mellett is nem kell meglepődni, ha esetleg elhalálozik.
Bár mondjuk okozhatja még, gyenge, vagy rossz tápegység ezt a problémát, vagy a kártyán lévő "stabkockák", de ez nem valószínű. A legvalószínűbb az, hogy a ramok mentek tönkre.
Hellotok!
Pont ez a topic kell nekem. Ma kaptam haveromtól egy videokártyát, hogy próbáljam ki, mi lehet a baja. Radeon 9600 Pro. Most cseréltem ki az enyémmel (geforce 5200, erre később visszatérek). Az a baja ennek a 9600-nak, hogy a képen ilyen vízszintes csíkok vannak, és egyre több (ahogy melegszik). [csak úgy hülyeségből lefogtam a ventit egy pillanatra, és egyből telilett a kép zöld, sárga, piros csíkokkal ] Arra jutottam, hogy nem elég a hűtés neki, mert csak egy kis 5cm-es venti van rajta. Visszatérve az 5200-asra. Most, hogy kiszedtem, jobban átnéztem, és találtam rajta egy "hibát". Az egyik kondi mintha kidurrant volna. Amúgy tökéletesen működik ez a videokártya, de érdemes kicserélni azt a kondit? Köszönöm! JĐ
Egy forrasztás (kettő ki, kettő be), s rögtön kiderül. Az tuti, hogy a kondi miatt a tápfesz nincs rendben, s ettől elmegy a proci. Egy próbát megér. A kondi túláramtól szállhatott el, reméljük másban nem esett kár. Ha netán a proci érzékenyebb lett, akkor az órajelén lehetne visszább venni, vagy atomúl hűteni, de ezek már csak kényszermegoldások a kidobás helyett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |