Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   344 / 2208
(#) Danaman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2008
köszi nem rossz kis progi, de igazából a számításokat tudtam hogy hogy kell csak azt nem hogy hány T-s a vasmag ez így biztos jó lesz hogy 1.2 az alap és azzal számol?
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 27, 2008
Engem is megelőzött Nekem még üresek a vasak. Nincs itthon huzal, most itt a sok szabadidő, nekiálltam volna a kimenőknek. A fentenn betett kapcsolást akarom megcsinálni, van kimenő terv is benne UL leágazással. Kapcsolható lesz, ha egyszer elkészül.
(#) Danaman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2008
ok köszi a segítséget, ami nekem van itthon vasam annak jópár lapja közé befolyt a festék meg néhánynak van egy kis felületi rozsdája, ezt meg lehet csiszolni? Mert nekem már mindent mondtak az ismerőseim.
(#) kocos válasza Danaman hozzászólására (») Dec 27, 2008
Ne csiszold, inkább nitrohígítóval mosd le őket, és ronggyal dörzsölgesd át!
Dinamólemeznél szerintem az 1,2 tesla indukciójú primer már a másik szobában levő alkatrészeket is megszórja Sztem max 1 Tesláig lehet elmenni, de inkább 0,8 legyen! Így nem is szór annyira, és nem fog zúgni, ami sajnos a házi készítésű hálózati trafóknál, ha nem sikerül elég szorosra tekercselni, elég gyakori. Vákuumimpregnálás segít, de azt házilag elég nehéz megldani
A vasat érdemes kicsit nagyobbra választani, mint ami szükséges, hogy maradjon elég "tartalék"
(#) Danaman válasza kocos hozzászólására (») Dec 27, 2008
rendben majd megpróbálom nitróval valahogy ez eszembe se volt pedig kézenfekvő. A dinamólemez az a siliciumos E-I lenne?
(#) kocos válasza Danaman hozzászólására (») Dec 27, 2008
Idézet:
„A dinamólemez az a siliciumos E-I lenne?”

Igen!
(#) Ricsi1992 hozzászólása Dec 27, 2008
mi az a dinamólemez?
Ja már látom.Akkor ez egy sima trafó lemez(sziliciumos)vagy mi?Mégse értem,miben van ilyen?
(#) sturbi válasza Danaman hozzászólására (») Dec 27, 2008
Hagyományos szilícium vasnál (többnyire EI éa M vasak) ne válaszd 0,8 T fölé a megegedett indukciót, mert nagy lesz a szórása a trafónak és brummogni is fog. Amúgy a vas adatlapjában adják meg mekkora indukció engedhető meg a vasra (ez bontott vasaknál legtöbbször hozzáférhetetlen), hagyományos szilíciumos vasaknál ez általában 1,2 T környékén van (újonann), a hipersileknél (amik többnire SM, SE, SG, SU) 1,6-1,8 T-ig szokott lenni. Ezekkel házi készítésnél is el lehet menni 1,2-1,3 T-ig.
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Dec 27, 2008
Szerintem is jo megoldas lesz, mar emlitetted , hogy Te inkabb alacsonyabb kapacokkal probalod kivitelezni a korrekcios tagokat .Ha erdekelne van egy jo progim RIAA korrekcios tagok szamitasara , modelezesere , nagyon jol szamol .
(#) nyikolaj válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 27, 2008
Köszönöm.
Ha lesz időm nekiállok számolgatni.
Gondolom a meghajtásához az ECC85 jó lehet?
(#) sturbi válasza CHZ hozzászólására (») Dec 27, 2008
Kösz a bíztatatást. Nem akarok programmal számolni egy RC tagot, az már öregítene.
(#) EcoPityu válasza fleta hozzászólására (») Dec 27, 2008
Szia!

A kör

6P3Sz,6L6

A többi vacak az Ecopityu csöves multjában van!
A nagy 2x50/ igazából 2x70w/-os most lesz átépítve egy gyári Studio Standard By FISHER dobozba!
(#) EcoPityu válasza CHZ hozzászólására (») Dec 27, 2008
CHZ főnök, a te RIAA-d MM hangszedőhöz van, vagy kristályhoz?

Mert megkapom Anyum PHILLIPS lemezjátékosát, és az elektromágneses...
(#) EcoPityu válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 27, 2008
VÉGRE-VÉGRE-VÉGRE

Azért remélem le is méred, hogy mit tud, mert én is veszettül kíváncsi vagyok, hogy mennyit tud a PCL86 PP-ben!!!
/ötletes a DESZKA!/
(#) sturbi válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 27, 2008
Kristályhoz, kerámiához nem kell RIAA (ezek piezoelektromos hangszedők), csak MM (mozgó mágneses (moving magnet)) és MC (mozgó tekercses(moving coil) pick up-okhoz. MC-hez még egy plusz 20 dB-es (10-szeres) előerősítő is kell (vagy MC trafó), de mélyen kell a bukszában matatni az MC fejhez.
Van még pár kevésbé elterjedt mágneses hangszedő is, meg pár elektronikus elven működő is, de HI-FI-ben az MM és az MC (nagyon drágák) vannak elterjedve.
(#) rockersrac hozzászólása Dec 28, 2008
nos ,, jelentem " végleg elkészült az ECL86 SE-m! gyönyörűen szól! itt van pár kép,várom a véleményeket! kiváncsi vagyok ki mit mond az első erősítőmre! annyi változás van a képekhez képest,hogy a jobb sarokban látható fojtó helyett egy 7 wattos fénycső fojtó került beépítésre,mert csodálkoztam én hogy nem akar szólni az erősítő,holott csak a két kondi közé tettem egy fojtót! hát kiderült hogy nem volt jó a fojtó! nélküle meg macis nagyon az erősítő!úgyhogy úgy voltam vele hogy ez volt itthon,ideiglenesen beleteszem,kiváncsiságból hogy mien a dolog! hát úgy döntöttem hogy ez marad benne véglegesen,mivel maci az egy deka nincs benne,és még ellenálása is viszonylag kicsi! a fojtó előtt 262V a feszültség,utána pedig 257! méreteihez képest nagyon jó hangereje van,és a hangja is nagyon szép!

ECL86 SE.rar

(#) fleta válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 28, 2008
Gratulálok, nagyon szépek a szerekezetek. Én is valami ehhez hasonlót akarok, Polírozott lapra gondoltam, de az asszony azt mondta azon meglátszik a por, miért nem feketére csinálom. Majd most megmutatom a Tiéidet . Nem tudom miért okoskodik bele.
Megkérnélek kimenőbe segítenél nekem? Djhans vett nekem 2 db egyforma 105 EI kimenővasat, ki kellene számítani a menetszámot és a drót vastagságot GU50 -hez, holnap meg is venném a drótot.
(#) fleta válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 28, 2008
Gratulálok az első munkádhoz. Gondolom már töröd a fejed a következő kapcsoláson.
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 28, 2008
Jó lett! akkor most már készülhet a nagyobb
(#) Ricsi1992 válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 28, 2008
persze.(Majd suliba szakkörön).
Én is kiváncsi vagyok,mennyit tudhat.Elvileg 8W szépen kijön belőle.....majd meglátjuk.Mondjuk így fülre szép hangja van.Szerintem nem halkabb a GU50 SE,nél.
Kell néznem valami másik táptrafót,mert így csak 230V-ot kap,és 280-300lenne az igazi.Meg gondolom jobban is szólna nagyobb feszről,nem hiszem,hogy 230V-ról tudná a 8W-ot.Ezt építettem meg:Bővebben: Link
(#) rockersrac válasza fleta hozzászólására (») Dec 28, 2008
köszönöm szépen! hát az igazat megvallva,nem gondolkozok rajta hogy mi lesz a következő projektem!ez már tény egy ideje,hogy következőleg GU50SE-t fogok építeni!(de nem kizárt hogy nem megpróbálkozok pp-ben a 6P14P-es csővel,de ez még több tényezőtől függ)a gu50SE az még odébb lesz kicsit,de az is meg lesz valamikor!
(#) sprofan hozzászólása Dec 28, 2008
Sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy E-I magos fojtónál csak simán pakolgassam de az E-I daraboktat ahogy gyárilag lennie kéne, vagy ennek is megvan a maga módszere?
(#) Ricsi1992 válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 28, 2008
Grat.,nagyon jó lett!Milyen kimenőkkel csináltad?Én TV kimenővel építettem meg,nekem is tetszett a hangja.
Lassan meg is kéne csinálnom sztereóra,ott hever a másik kimenő a fiókban.
Most először raktam fénycsőfolytót a tápba(PCL86 PP),és nekem is megszünt a brumm,szóval nem tudom,"szakszerű-e",de nekem bevált20W-os van bekötve--->nem melegszik.

(#) mex válasza sprofan hozzászólására (») Dec 28, 2008
Fojtónál egyoldalról kell lemezelni,mert szükséges a légrés.
(#) rockersrac válasza sprofan hozzászólására (») Dec 28, 2008
az E lemezek egy irányba nézzenek,rá légrésesen pegig az I lemezek! de én speciel egy 7 wattos fénycső fojtóját használtam fel az ECL86SE-mben és maci egy szál se! ja! és mégegy jótanács: a fűtés vezetékeket tekerd össze,és így még kisebb lesz a macira való hajlama az erősítődnek!
(#) rockersrac válasza mex hozzászólására (») Dec 28, 2008
megelőztél!
(#) rockersrac válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 28, 2008
kérlekszépen én eredetileg a gyári kimenőket használtam,csak sajna az egyiknek a sec oldali kivezetése leszakadt! így két Lapose-tól kapott képkimenőt tettem be kimenőnek,és így még jobb is lett!
(#) sprofan válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 28, 2008
Köszönöm a választ mind kettőtöknek
Én is szivesen használnék fénycső fojtót, ha lenne annyi szabad hely Sajnos ebben az évben már tuti nem leszek kész vele, de azért igykeszem. (PCL86 piccolo ST)
(#) kocos hozzászólása Dec 28, 2008
Zárlatos az egyik kimenőm
A tekercselőgép meg Pesten van
MIndjárt lefutom a "soha többet nem tekercselek, és nem építek semmit" köröket, aztán meglátom mit lehet tenni ....
(#) Gubán_Gábor válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 28, 2008
Kedves Márk engedd meg, hogy én is gratuláljak
Igaz én élesztettem fel, de azért az első erősítődhöz képest jól csináltad meg.
egy kérdés: a két képkimenőnek egyforma a primer ellenállása?
Következő: »»   344 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem