Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 16F877 kísérleti panel v1.3
Szia!
Engem is érdekelne, ha hozzáférhető. Üdv Gaboca55
Esetleg, ha valakit érdekel, egy teljesen készre szerelt kísérleti panel eladó!
Hátha valaki értékeli, hogy nem kell vele bajlódni ezért úgy gondoltam közkincsé teszem.
Én is FD-1-es kisérleti panelon tanulok, de a kapott gyári (Szegő féle) programok alig-alig indulnak el szálkamentesen. Most a "feszmérő" programot sikerült életre keltenem, s mostmár azt csinálja amit leírnak róla. Tanuláshoz, a jó és a működőképes program összehasonlításának módszerét javaslom. Ha valaki más progit keltett életre, melynek nem csak a RADIX DEC volt a baja kérem, hogy tegye közkincsé.
Sziasztok !
Van még esetleg valakinek felesleges panelje ? Köszi ! Üdv . István
Hello!
Nekem még van egy az első gyártásból, ezzel annyi gond van, hogy a tüskéknél a furat túl szűk lett, így ki kell fúrni nagyobbra, és néhol fontos a furatgalván megléte, itt a tüskéből kell lereszelni. Ha érdekel, szólj!
nekem is van, itt a képe:
http://www.puzsar.hu/pickis/index.html
Nem egyforma a kettő! Ami nekem van, arról pár oldallal ezelőtt fel van töltve minden info.
Efelől érdeklődj nála. Ha összejön a gyártatás, szerintem én is beszállok.
Köszönöm a linket.
Küldtem neki üzenetet. Remélem lesz még érdeklődő!
Másik topicban már kérdezem ,de hátha itt a megoldás.....
Küzdök egy hasonló panellel (saját építés).... Kónya féle loader programot nem tudom rárakni rendesen a 16f877-re..... Rátöltöm égetővel ,kipróbálom ,villan 2-őt.... Utána soros porton töltök bármit ,nem megy át.... Ugyan ez 18f452-vel megy..... Valami tapasztalat ?
Szia slogan. Bár én is nagyon az elején vagyok, így lehet hogy valaki illetékesebbnek elébe vágok. Mentségemre legyen a segítő szándékom.
Javaslataim: 1. Nézd körbe a bekötéseket, mert lehet hogy az MCLR (negált) körül valami nincs rendben. 2. Felismeri-e az MPLAB az aktuális PIC-et, jól vannak-e beállítva a konfigurációk.Ez volt eddig a Hardware. Most ha itt minden rendben volt, akkor jön a szoftware 3. ellenőrizd le Debugger üzemmódban, hogy fut-e az általad írt program. Ha itt sem találsz hibát, akkor töltsd be a programod, s ekkor garantáltan futni kell a programodnak. Én az általad leírtakból helytelen hardware kialakításra tippelek, vagy mivel a Kónya tanár úr nem mindent a magunk fajta kezdők észjárása szerint ír le, valamit félre is érthettél, vagy nem értettél meg. 4. (Valamit elkötöttél, vagy MCLR környékén helytelen technikai megoldást alkalmaztál.) (nézd meg a PIC felhasználói leírását.) Küldök egy egyszerű programot, értelmezd, s ha megy akkor abból sok minden következtetést vonhatsz le. D PORT-ra tegyél LED-eket, s futkározni fognak.
Sziasztok, ha van valahol még elfekvő panel, vagy indítanátok gyártást, beszállnék 1-2 panel erejéig. Írtam már hjózsinak, de nem tudom megkapta-e.
Előre is köszönöm, Jóska
Hali a http://www.puzsar.hu/pickis/index.html oldalon látható panelból tudok adni.
ha érdekel írj magánban |
Bejelentkezés
Hirdetés |