Fórum témák
» Több friss téma |
Valahol szakadás van "föld" vezetékben.
Az ért mérsz 120V-ot, mert a műszer nagy belső ellenállású és a szivárgó áramokat mutatja. Próbáld meg úgy, hogy egy 60W-os izzóval terheld meg a kört és akkor valószínű nem tudsz feszültséget mérni. Ha mégis akkor nagy a baj, mert a laza földkötés mellet még zárlat is van. Ennek kiderítésére hívj szakembert.
Kedves Grindos! Először is szeretném közölni veled, hogy az ilyen méréseket vagy esetleges hibaelhárításokat bízd szakemberre. Szeretném megkérdezni, hogy "Végigmértem mindent,mindenhol" ez mit jelent? A lakásban mindenhol ugyanezt mérted? Ha igen, akkor mindenképpen hívj szakembert, hogy kiderítse mi is a hiba valójában, mert rendkívül balesetveszélyes lehet minden villamos gép vagy fogyasztó érintése a lakásban. A hiba véleményem szerint sokféle lehet. Lehet egy védővezető szakadása. De meglehet hogy a védővezető a régi szerelés szerint nincs nullázva csak földelve van, vagy a nullázási pont szakadt, amint azt a mellékelt rajzon is látod.( Kicsit leegyszerűsítettem a rajzot pl.: kihagytam a kismegszakítót ) Látatlanban nem tudom megmondani neked a hiba pontos okát, de ha szakembert hívsz, ő tudni fogja!
Érdekelne esetleg van-e valamilyen újabb kötet általános villanyszerelésről??
sziasztok!
ehhez tényleg célszerűbb Szakembert hivni, aki ráadásul jártas is ebben a témakörben...Év Felülvizsgálat. Tehát nem a megnézem 2-t sörért kategória. mert hozzám jött ilyen szaki dolgozni: kifogott rajta a 12V-s világitás. ???
szisztok. most uj vagyok a forumon és érdeklödnék hogy tud-e valaki abban segiteni hogy a családi házunk ujra lett vezetékezve egy éve. észrevettük hogy csipkedi a kezünket a mikro és a mosogatógép is ugyanigy viselkedik,nem tudom ki hibázott lehet hogy a vill.szerelő lehet hogy más :peace:
Elsőnek egy érintésvédelmi mérést nem ártana csinálni azokon a készülékeken és dugaljakon.
Mérd meg hogy a nulla és a földelő között mennyi a feszültség! Nullának kell lennie!
szia!
inkább : nézd meg fáziscerüzával a testeket -világit-e? utána a vizcsap/radiátor fémrészéhez képest mekkora feszültség van a PE/ védővezetőn / A nullán , és a fázison. ha a nulla és a PE nagyobb mint 6-10V volt akkor baj van. VIllanyszerelő! !
Ellenőrizni kellene, hogy a dugaljban a védővezető be van e kötve, ha van védővezető, és be is van kötve akkor ellenőrizni kellene egy próbalámpával, hogy folytonos-e, vagyis fogsz egy izzófoglalatot belekötsz két szál vezetéket, belecsvarsz egy izzót, és a dugalj védőföldérintkezője, és a fázis /az egyik luk, valószínűleg a bal oldali/ között világítani kell az izzónak! Ha van Fi-relé akkor annak le kell kapcsolni!
Ja, és hosszabbító is van a dugalj és a mosógép/mikró között? Ne nagyon nyúljatok hozzájuk, amíg ki nem derül, hogy mi a baj!! A legjobb lenne, ha hívnál villanyszerelőt!!!!!!!!!!!!!!!!!
A mikró és a mosógép feltételezem hogy nem egy aljzatba van dugva vagy igen?
Mert ha külön külön aljba van akkor elég gyenge lehet az a hálózat szerintem!
Villanyszerelo!!!
Ja hogy az mosogatógép nem mosógép akkor lehetnek egy aljba én kérek bocsánatot
A hosszú élet titka a jól bekötött konnektorok. Volt olyan ismerősöm akinek a védőföldjét és a nullát cserélték fel mindjárt a fogyasztásmérőnél és furcsának találta hogy ráz a fürdőkád.
Ha nem értesz hozzá inkább hívj szerelőt! Azt aki elkötötte inkább ne, bár garanciába neki volna kötelessége. Üdv: P István
Szia!
A helyedben kihívnám a vill.szerelőt, ha kókler akkor inkább egy másikat. Addig is, ha használni akarod a készülékeket, húzd ki a konnektorból és miután bekészítetted a kaját, mosogatni valót, dugd vissza. Fontos: tragédia megelőzése végett, hogy áram alatt levő készülékhez ne nyúljatok amíg nem tisztázódik a probléma oka! Üdv!
Ha már így felvetődött, kérdeznék én is:
nem tűnt túl normális dolognak, hogy világít a fázisceruza a számítógép házához érintve. Az még kevésbé, hogy a mosógép is. Nem volt nehéz rájönni a problémára: nemes egyszerűséggel nincs védővezeték a ház felében a konnektoroknál (minek is az a fürdőszobába? ). Szóval ilyenkor falbontás nélkül lehet valamit csinálni? (nem hinném)
Szia!
Hát elég szép munka a te eseted is az egyszer biztos! Hát ha olyasmire gondolsz hogy helyileg földelni az aljzatot olyat ne csinálj! Szerintem húzzátok be rendesen! Vagyis falbontás! Minél hamarabb csináld meg mert elég gázos cink ez az egész! Üdv: Dempsey!
Nem biztos, hogy kell a falbontás, lehet, hogy csövezve van, de akkor sem kis munka. Én úgy oldom meg az ilyet, hogy a bentlévő egyik vezetékkel behúzok kettőt: a védővezetőt (zöld-sárga) és mondjuk egy másikat nullának (kék). Ezt doboztól-dobozig, ill. konnektorig végig kell játszani....
Igazad van ha csövezett akkor az általad írt módszer az nagyon jó! Mindig tanul az ember :yes:
Nem rossz ötlet Csövezett amúgy, talán meg is lehetne így csinálni. (nem ártana, kb 20 éves a ház, most derült ki milyen profi munkát végeztek...)
Esetleg vattapamacs,behúzózsinór és porszivó.Igy csak egy vezetéket kell húzni...
én nem igazán tudom... nálunk is ráz a mosogatógép, meg a sz gép is néhol, ahol a házon nincs festék. de unokatesóméknál is ráz a mosogatógép.. fi relénk nincs, asszem védőföld sincs mindenhol, viszont a 0 és a föld az össze van kötve a villanyórában. amúgy úgy lehetséges az, hogy nem mindenhol van védőföld, hogy 2 ház lett összeépítve, és az egyikben van, a másikban nincs...
de nem ráz nagyot, csak meglepődik tőle az ember. kicsit enyhébb, mint mikor öngyújtó szikráztatója ráz meg. a behúzás nem egy könnyű dolog. nem mindegy milyen lágy a műanyag szigetelés a drót körül! és sokat segít a mosogatószer, meg legalább ketten, és egy behúzó. a 2 kábelt húzok be eggyel, az oké, csak figyelni kell a 3. at, hogy ki ne jöjjön. viszont befalazott csőbe nem próbálgatnám kihúzni az egyik szálat, hogy behúzzak plusz egyet, mert elég érdekes meglepetések lehetnek néhol. pl senki se tudhatja, hogy a toldásba nem akad e véletlen el, vagy a könyökön keresztül megy e a huzal. és ilyenkor bontani kell, majd visszafalazni, és festeni. viszont az sem állapot, hogy állandóan ráz minden. valamit valamiért. valahol megalkuvást kell találni, és akkor már inkább a biztonság. ja amúgy nálunk még érdekesség: a mosogatónak csak a belseje ráz, az a fém, kívül nem, de gondolom csak a festés miatt. viszont nálunk csak akkor ráznak a dolgok, ha máshoz is hozzáérünk! pl megfogom a mosogató belsejét, és másik kezemmel nyúlok a mosogatóba. tehát valószínűleg a föld, és a 0 közti feszültséget kéne nézni nálunk.
Szia!
amit senki nem emlitett: Áram Védő Kapcsoló felszerelése max. 30mA-es + a védővezetős konnektorok vezetőinek kivezetése az elosztóig 0,5--0,75 mm2 vezetékkel a lábazat- nál . ugyanolyan / még jobb jó lessz, mint az eredeti . Idézet: „de nem ráz nagyot, csak meglepődik tőle az ember.” Mert most még csak a zavarszűrő kondenzátorok miatt kerül feszültség a fémrészekre. De ez a tragédia előtti figyelmeztetésnek is értelmezhető, ugyanis ha valahol direkben kerül a fázis a fémrészre, akkor már agyon is üthet valakit! Úgy nézem, te sem vagy otthon az elméleti részekben, ezért neked is azt tudom mondani, hogy hívj szakembert. Ne kóklert, hanem olyant, aki ért is hozzá!
Legyen az inkább ugyanolyan keresztmetszetű, mint a fázis és a nullavezeték!
De az FI relé nem helyettesíti a tisztességesen kiépített hálózatot. Az FI relé csak plusz védelem.
már tervbe van véve, hogy jön valamikor villanyember, aki megnézegeti, és esetleg kijavítja, de még nem tudni mikor...
meg a nyáron lesz amúgyis akkármiféle alakítás a házon. csak nálunk ez a helyzet... gondoltam megírom.
Szia!
igen , ha van mód a kiépitésre --de utólag próbáltál már 2,5mm2 vezetéket a laminált parketta szegélye alá" rejten"i? A FI relé hez szükséges hurokellenállás azért a 7600 Ohm lenne . ehhez még a központi fűtés , viz csövezés is megfelelő lenne--DE TILTJA A 2364 szabvány -NEM VÉLETLENÜL.! ! ! persze a semminél ez is több. régen a KLÉSZ ezt megengedte /1986 előtt /
Akkor még nem voltak műanyag (KPE) nyomócsövek...
Sziasztok!
Nekem egy kapcsoló üzemű táp ráz, ha testhez érintem a kezem a másikat a földelt számítógéphez. Nem jövök rá miért, szétszedtem, a földelés nincs bekötve.... Okkal nem kötöttem be, vagy csak figyelmetlen voltam amikor dobozoltam, holnap bekötöm. Barátnőméknél a számítógép ráz, mire rájöttem miért már 5x csípett meg, a földelt konnektorba nem földelt elosztó volt bedugva(lengyelpiaci)---abba egy ugyancsak nem földelt 3 as hosszabbító-- és a legvégén egy 6 os földelt elosztó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |