Fórum témák
» Több friss téma |
Fő + segéd = 2. Egyforma huzalból, (0,315) egyforma menetszámmal. (arra nem emlékszem pontosan, kb. 15 éve tekertem ilyent utóljára) Ja, megkérdeztem magam.
Lehet hogy van "3 tekercses" de nem a békebeli Hajdú!
Kibóklásztam és megmértem .
Kb úgy van ahogy a mellékletben van. De a kérdés még mindíg adott hogy fog ellenkező irányban forogni ez? A kondit hiába kötöttem át a pirosra semmi nem történt ugyanúgy forog. A fázist és a 0-át is fölcseréltem plusz még azon is a kondit ide is oda is de semmi. Ez úgylátszik eggyirányú motor .
jÓ EZEN ne vitázzunk.
de ha egyforma vastag a két tekercs mért mondod hogy bontsa meg? nem mindegy melyik a fő és melyik a segéd fázis tekercs?
De igen, mindegy. ...csak a menetirány, azaz, a létrehozott erőtér iránya nem mindegy.
A 0-t tedd a pirosra.
A fázist a feketére -egyik irány kékre -másik irány . És akondit kösd oda a kékhez is.
Tuti?
Nem akarok tüzijátékot. Sem füstgépet. :smoke:
Rajzolj már képzeletben egy nyamvadt nyilat a tekercsek mellé, fázistól a nulla felé mutatva! Mindkét, általad felvázolt esetben ugyanarra mutat. Tetszik érteni?
A kondi azért van ott hogy fázistolást végezzen?
Ha az egyik tekercsen van a normál a másikon az eltolt fázis az áram irány ellenkező-lessz ha felcserélem a betáplálási pontot!
Nyugodtan kösd át.Nem lesz se füst se láng !
Igaz mind két esetben befelé mutat a nyíl ,de a két nyíl szembe mutat egymással nem?
És? Ha kívűl átkötöd, akkor is! Egy tekercs, két végét kell felcserélni. Rajz:
Na most ahogy itt olvaslak benneteket egyre bizonytalanabb a dolog hogy mit hová kössek vagy most mit miért.
! Csak a centrifuga van igy kötve?
A mosógép nem? azon meglehet így fordítani a forgásirányt! És miért csak a centrifuga?
Egyszerű:spórolás. A mosógépmotoron (a régin) van kapocstábla, van hely mind a négy drótnak. A centrin nincs, ott minden az alkatrészeken csatlakozik egymáshoz. Az más kérdés, hogy a centrin, eredeti felhasználás esetén, nem célszerű forgásirányt váltani, a tengelyen levő balos menet, (a dobrögzítés letekeredik) és a fékszalag miatt.
:law: Nem a meggyőzés a lényeg, hanem hogy értsük, mi mitől van!
Magyarul mindenképp meg kellene bontani a jó bekötéshez szerinted a tekercseket?
Vagy kaqkk kolléga megoldása is megfelelő.
Nos a fent említett kérdés most is aktuális .
Hogy kellene tutira jól bekötni a centrifuga motort hogy ellenkező irányba forogjon?
Ha neadj isten valakinek hasonló problémája lenne megtaláltam a leírást hogy miként kell őket bekötni (üzemeltetni).
Itt van ni!
Sziasztok azt szeretném kérdezni h 12v os motor-ra hogyan lehet diódákból forgásirány cseréllőt összerakni?vagy most nagyon nagy hülyeséget kérdeztem
Hali!
Diódákból sehogy. A legegyszerűbb relével! Vagy meg lehet csinálni tranzisztorokkal is.
A reléssel csináltam egy mórickarajzot. Ez a legegyszerűbb...
--------- A tranyós megoldás ott van 7 hozzászólással feljebb Idézet: ... Azért ez így nem jó megállapítás! „Diódákból sehogy” Nézz utána a H-hídnak...
Ezt én írtam nem petikee16.
Tudom mi az a H-híd, kedvedért csatoltam is egyet. Ha a FET vagy a tranzisztor nálad diódának számít akkor igazad van.
Szerinted tényleg ilyen "diódákra" gondolt?
De a kérdező diódás áramkörre gondolt. De szerintem mi most félre értettük egymást egy pöppet. Vita lezárva, az enyém egy diódás H-híd a Tiéd pedig egy csak tranzisztoros
Szerintem is félreértettük egymást de azért még valamit hozzátennék. Petikee a dióda alatt gondolom a 2 lábú fekete hengerekre gondolt nem pedig tranzisztorra. Ergó az Ő szempontjából te megoldásod tranzisztoros, az enyém pedig FETes (itt találtam a HE-n fél perc alatt, nem az én rajzom...). Én különben is a relés megoldást ajánlottam.
A végén warn-t kapunk ennyi off miatt |
Bejelentkezés
Hirdetés |