Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Olyan csak a mesében van! Ez stepperen forgó!
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el komolyabban foglalkozni az elektronikával. Ez alatt a "nemrég" alatt azt értem, hogy most készítettem el életem első panelját, igaz nem egy nagy "cucc", de elsőnek úgy vélem egész jó lett! Amit csináltam az egy ventilátor szabályozó a számítógépembe. Ezt azért készítettem mert nagyon hangosak a ventik 12V-on. A kapcsolást és a nyáktervet is én készítettem, kis segítséget kértem itt a fórumon a kondenzátorok miatt, mert abban nem voltam biztos. Szóval a lényeg a lényeg, ez a kütyü 12V-ról megy, és egy 7808-as feszültségstabilizátor IC-vel csináltam 8V-ot, amiről majd meghajtok 2-3 ventilátort. Még egy fontos dolog, hogy van rajta egy 3 állású (nyelves) kapcsoló, amivel 12V-on és 8V-on tudom üzemeltetni a ventilátorokat, illetve a 3. állása a kapcsolónak az a kikapcsolt állapot! Az egész szabályozó hamarosan kész lesz, már csak össze kell fogatni és le kell festeni feketére a dobozt, majd mehet bele a gépházba! Szerencsémre a gépház hátulján vannak lyukak ahova könnyedén fel tudom fogatni a kis dobozt! Néhány kép amit készítettem: Bővebben: Link Üdv, zsozso
Biztos vagy benne? Én ki vagyok jelentkezve a picasaweb.google.com oldalról és simán elérem a képeket, mivel nyilvánoson hagytam őket!
Itt van még egyszer a link hátha ez segít: Bővebben: Link
Gratulálok az első paneled megépítéséhez Csak így tovább Szerk: nálám megy a picasaweb! Üdv: CIROKL
Nagyon szépen köszönöm! Igyekszem!
Már csak vennem kéne (olcsón) egy jó Weller forrasztóállomást... Mindig Keresztapámét használom!
Hopp... elfelejtettem, hogy be vagyok jelentkezve gmailbe bocs...
Jó lett a panel, miért nem egy lyukon vezet ki a tápvezetéket?
Szép.
Weller...? olcsóbb és tök jó a solomon 10-14rugó. Amióta forrasztgatok azóta egy solomont használok. Kb 15 éve.
Sziasztok!
Végre úgy alakult hogy el készülök egy projektemmel, fősuli miatt nincs sok időm... . Egy két kép az előzményekről, mik is voltak az alapok Este meg remélem tudok majdnem kész képeket mutatni !
A nyák jól néz ki, szépre sikerült. De mi is lesz ez?
Igen azt el is felejtettem mondani, hogy egy 4csatornás dimmer lesz
Tényleg szép a nyák! Jó ötlet a PC-s tápdoboz. Analóg (0-10V) vagy DMX vezérlésű lesz?
A PC tápdobozra azért esett a választás mert még egy régebbi projektem egy 8csatérnás dimmer volt, ami egy szabványos 19" rack dobozba kapott helyet, ami elég nagy, és sokszor van szükségem kisebb rendezvények világosításánál egy pici készülékre. 10V-os vezérlésű, talán majd ha fejlesztem még pices tudásom akkor készül hozzá egy DMX/0-10V konverter
Lehet hogy bolond vagyok ( ) de összeforrasztottam 150db HighFlux fehér ledet. Gondoltam kipróbálom milyen a "ledlámpa".
Holnap csinálok neki foglalatot, aztán mehet be a helyére. A kép alapján azt hiszem elhihető, hogy térdrevág egy kompakt fénycsövet, fényerőben a maga 4W fogyasztással. Szerk: Mellékeltem mégegy képet, ezt fogom ráapplikálni.
Nem lehet, tuti
Hegesztőszemüveggel lehet majd csak közlekedni a szobába ha ez működni fog.
Hmmm...ez nagyon ''teccik''...de mennyibe is kerül egy db. ilyen HighFlux LED?
Hát én nem annyiért szerzem be, hogy elgondolkozzak azon megéri-e venni 8E-ért egy gyárit, vagy poénból összeforrasztgatni itthon.
Most ez mit jelent ? Valami elképesztően alacsony áron szerezted ? Vagy pénz nem számít ? Mégis kb mennyi vót' darabja ?
Ezt már "mazoizmusnak" hívjuk! Viszont még műalkotásnak is király!Tisztára olyan, mint egy üvegtéglákból épített hirdetőoszlop
húú basszus.. az a fű emelő szerkezet millió voltjára csak nem akartam írni semmit, de az után ez is....
Maaargit! Nooormális? Azért valami képet is feltehetnél majd amin tudjuk viszonyítani a fényét valamihez.
Holnap felteszek egy képet. Mamár nem drótozom össze. Holnap túrok egy fóliakondit, meg valami graetz-et aztán összedobom a tápját.
Öregem, meg ne sértődj, de Te nem vagy normális!
Múltkor valamelyik ismeretterjesztő csatornán hatásos önvédelmi eszköznek (módszernek) ajánlották az erősfényű zseblámpával a szembevilágítgatást :shocking: Akkor ez más "területen" is bevállna... :eplus2:
Ha más is szeret mazoista módon sok sok ledet forrsztani Én is szeretném meg mutatni egy ledes művemet amik folyamatosan épülnek hisz lámpából sosem elég,főleg ha színpadon használjuk... Ledes par lámpák mindegyikben 108 led van természetesen RGB színkeveréssel vezérléssel eddig 6db van
És még egy pár kép meg az egyik vezérlő amivel használható
|
Bejelentkezés
Hirdetés |