Fórum témák
» Több friss téma |
Egyedül élő leányka vagyok (azaz nincs a környezetemben egyetlen műszakizseni férfi sem ) és a hétvégén szereztem be egy szobaantennát, beépített erősítéssel, VHF/UHF-et tud, aranyos nagyon, csak épp nem tudom beállítani, hogy rendesen jöjjön rajta adás.
Amit a környezetről tudni kell: Budapest belvárosban lakom, a tévém egy vadiúj lapos LG. A tv elemem kb 160 centi magas, a tetején van az antenna, a tévé meg olyan 60 centi magasan, közte még van egy polc (meg egy koax kábel). Igazából néhány tippre lenne szükségem, hogy tudom optimalizálni a vételt. Helyezzem-e át az antennát vagy mással érdemes, ha igen, hová optimális és a többi. Az adás jelenlegi minőségéről annyit, hogy csak az RTL Klubot tudtam megtalálni, azt is annyira zajosan, hogy a színek sem jönnek át, meg egy betűt sem lehet elolvasni a képen. Szóval kétségbeesett lányka várja gáláns úriemberek segítségét!
Szia
Ha Budapest belvárosában laksz, akkor az antennádat irányítsd rá a Széchenyi hegyi adóra, mert onnan jön az M1, TV2, RTL Klub, (és a többi helyi adók) Ha néz arrafelé ablakod, akkor tedd az ablak közelébe az antennát, és a lényeg, hogy a széchenyi hegy felé álljanak a (direktorai) és a dipól, kis hurok rajta, ez antennafüggő, hogy néz ki. Ha van még kérdésed, akkor szívesen segítek
Helló!
Megpróbálhatod az antenna áthelyezését, de lehet, hogy kontakhiba (érintkezési gond) van, vagy valamelyik ér szakadt a koaxban. Ha nagyon leárnyékolt helyen laksz, akkor lehet, hogy a szobaantenna nem lesz elég, és egy nagyobb nyereségűre lesz szükséged.
üdv
Probáld meg az antenát olyan helyre helyezni ahol esetleg nem takarja le semmi beton fal vagy ilyesmi, és tedd olyan helyre ahol nincsenek lehetőleg elektronikus eszközök ami zavarhatnák. A tv ét probáld meg kézzel hangolni és ne az automatikus hangolásra hagyd. Talán igy több eredményt érsz el vétel tekintetében. Sok sikert.
Szia
Még annyit, hogy az antenna típusát írd már ide, és megmondom hogyan álljon pontosan: (mert a polarizáció sem mindegy. horizontális, vagy vertikális. A vevő antenna dipóljának az adó antenna dipóljára vízszintesen kell állnia, mert ha 90 fokos szöget zárnak be, akkor a vétel megszűnik) Röviden ezért lenne szükségem az antenna típusára
Ez a hegy felé irányítós dolog bejött, hála égnek az ablakaim is arra vannak, így az RTL már egész tűrhető, a többin még dolgozok egy kicsit.
Antenna típusa? teszkós Technika TT-703 High Performance TV/FM Aerial Technikai paraméterei, amik a dobozon vannak: Erősítés: VHF/UHF: legalább 22dB Zajtényező: legfeljebb 4,5 dB Frekvenciatartomány: 47-862 MHz Kép róla Köszönöm nagyon a segítséget Tényleg, az fontos, mennyire van kihúzva az antenna?
automata hangoláson is be lehet szépen állítani a TV-t főleg, hogy egy vadiúj korszerű darab.
az M1-et VHF 41-es csatornán keresd, a TV2-t UHF 58-as csatornán és az RTL KLUB-ot UHF 24-es csatornán, ezeket hangolásnál tudod beállítani Sok sikert, ha kérdésed van írj. A kép sokat segített: A szürke karikát elől hagyd, mert az úgy horizontálisan jó. A két teleszkópantennát azt ütközésig húzd ki, és lehet hogy a dőlési szögükkel is érdemes játszani, mert az se mindegy, kezdésnek olyan 45-45 fokra állitsd a függőlegestől szimmetrikusan mind2-t Az erősítésszabályzó forgatógombot ne tekerd fel ütközésig, mert akkor túl sokat erősít, és gerjedni fog, ami úgy jelentkezik, hogy csíkozódik a kép. A max állásból kicsit tekerd visszább. eddig ennyi jutott eszembe
Úgy veszem észre, hogy a TV2-nek jót tesz az ablak közelsége és ha fogom az antennát :_) Kár, hogy nincs elég hosszú koaxom... na sebaj, megvan az elfoglaltságom.
Nagyon köszönöm a segítséged még egyszer. A topicot meg elrakom a Kedvencek közé
igazán nincs mit
antennaszereléssel és telepítéssel is foglalkoztam ezért értek hozzá, érdemes venni egy koax hosszabbítót és az ablak közelében elhelyezni az antennát, a Széchenyi hegyre irányítva. és a leírt csatornákra hangolni, akkor tuti jó lesz sok sikert
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy 1 szobaantennára több tv is köthető úgy, hogy jó vétel legyen, vagyis úgy használnám a szobaantennát mint 1 yagi antennát. A segítséget előre is kszönöm.
Ha nagyon közel laksz az adóhoz abban az esetben esetleg.
a szobaantenna hátulján van 1 ext. ant kimenet, az mirre való?
Am. debreceni vagyok(adóhoz való közelség)
A legegyszerűbb, ha kipróbálod és esetleg beszámolhatsz arról, hogy hogy sikerült és mi is okosabbak leszünk... Régebben használtam én is ilyet, én mondjuk egy TV-vel használtam, itt pesten mondjuk a fogható adóknak szebb képe volt vele, mint az UPC kábelen...
Olyan problémám van, hogy vettem egy Mindíg tv DVB-T dekódert, de sajnos a szoba antennával nem működik rendesen, illetve kockázódik a kép, meg ki írkálja hogy nincs jel.Tető antennám nincsen.Azt szerintetek meg lehet oldani, hogy szétkapom a szobaantennát és az erősítő és az antenna közé bekötök kb 3 méteres koax kábelt, úgy vezetném ki a padlásra ,majd beállítanám a megfelelő irányba, és felfogatnám a gerendára.Valaki csinált már ilyet?Az erősítőnek mindenképp az antenna mellett kell lenni, vagy jó lehet ígyis?
Szia!
Inkább vegyél egy tetőantennát meg kábelt és erősítsd fel a padláson egy fix helyre, az adó irányába fordítva.
Az erositot olyam helyre kell tenni ahol van mit erositeni. Az antenna csekely jelet a koax jol csillapitja, igy az erositote mar nem jut jel, es igy csak a sajat zajat tudja erositeni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |