Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brikettáló gép házilag

Témaindító: imu73, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 31
(#) ozon válasza mex hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Szia a te képletedre is kiváncsi volnék.
(#) ozon válasza proli007 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Szia a tiédre is.
előre is kösz mindanyiótoknak.
(#) fulop lajos válasza ozon hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Üdv mindenkinek! Itt van a képlet

nyomás.gif

(#) zolika60 válasza ozon hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

A függvénytábázat címü minden középiskolában kötelező iromány mindent tartalmaz. Ha jól emlékszem még, a hatodikos vagy hetedikes fizika könyvben is bennevan.
(#) ozon válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Köszönöm szépen. De tudod milyen régen volt a kezemben fügvénytáblázat.
(#) ozon válasza fulop lajos hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

szia. ha nem tévedek te a nyomásra adtad meg a képletet de a t-re vagyok kiváncsi.
Köszi.
(#) bnono válasza mex hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Szia! Nekem is 15t körül jött ki a tolóerő! ezért nem értettem mit számolt nekem ki a srác a boltban! Én így számoltam nem tudom, hogy jó-e: kiszámoltam a munkahenger területét m2-ben és ezt megszoroztam a max nyomással ami ugye 315bar és így jöt ki! Mert ha jól tudom 1bar nyomás cm2-ként 1kg eröt fejt ki a dugattyúra! Az a bajom, ha kissebbre veszem a tomorítő csőnek és ezzel együtt a dugattyú átmérőjét akkor nagyon kevés forgácsot fog tömöríteni egy tolásra! Kísérletezek és majd lesz valami!
Azt hozzáteszem az eredeti szakmám épületasztalos.
Viszont 10 éve nem dolgozom benne! Most már két éve lakatos vállalkozásom van, ugyhogy ne vessetek meg érte ha annyira az elméleti részéhez nem nagyon értek mint Pl: a tolóerő kiszámítása!
(#) mex válasza bnono hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

A számolásod helyes,de mindenképp cyökkentsd a tömöritődugattyú átmérőjét. Ahogy irtad;jobb hijján kisérletezned kell.
(#) fulop lajos válasza ozon hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Igen, a "t" (tonna) az F (erő) mértékegysége . A brikettáláshoz egyébként, a brikettálandó anyagban kb. 600- 1000 Bar nyomás kell (anyagfüggő). A tömörítő rúd és a munkahenger dugatyyú átmérő arányából kell visszaszámolni a szükséges nyomást, vagy az adott Pn-böl határozzd meg a szükséges dugattyú átmérőt!
Üdv! Lajos
(#) fulop lajos válasza bnono hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

A 15 t 45-50mm tömörítőrúd esetén már elegendő.
Üdv! Lajos
(#) bnono válasza fulop lajos hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Szia! A tömörítő hengerem legvége kúpos belül! 90mm-ről 40mm-re van leszükítve 120mm hosszan maga a dugattyú átmérője 95mm! Bocs helyesbítek mégcsak most csinálják, de ilyet akarok! Én egyszer már láttam ilyen gépet csak nagyon rég egy faipari kiállításon! Viszont arra tisztán emlékszem, hogy 160bar-on üzemelt! A munkahenger sem volt nagyon robosztus! De az biztos hogy valami kúp féle van az elején ezeknek a gépeknek mert ha nem az lenne akkor nem lenne folytonos a brikett szerintem. Az igaz, hogy annyira nem volt összetömörítve a brikett amennyire én szeretném! Ja az alapanyagom zömmel borovi fenyő gyaluforgács lenne. Szia
(#) proli007 válasza mex hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Hello!

Akkor bocs mindenkitől, a képet nem láttam, csak ezt
Idézet:
„Pmax 315bar van ráírva. 15cm átmérőjü a munkahenger dugattyúja. Maga a nyomórúd pedig 80-as. Én is utánaszámoltam de ez jóval kevesebb mint 25t!”
úgy értelmeztem, hogy a dugattyú hatásos átmérője 15cm, a nyomószára pedig 80mm.
De azért nem baj ha félreértés van, legalább kiderül valami.

üdv! proli007
(#) kovzilla válasza proli007 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Üdvözlök mindenkit!

Találtam két videót, amik manuális briketgyártásról szólnak:

http://www.youtube.com/watch?v=VY4LUC78YW4
http://www.youtube.com/watch?v=SbL58ojf7iw&feature=related

Egyébként még sok ilyen jellegű tanulságos videót lehet ott találni.
(#) ozon válasza fulop lajos hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Szia
én nagyon kasu vagyok de mia az a pn.
te csinál tál már ilyen gépet mert elég magabiztodan mondod, hogy mekora t erő kell mekora dugatyú átmérőhöz?
(#) fulop lajos válasza ozon hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

A Pn az a nyomás érték amit a hidrauliku tápegység (villanymotor, szivattyú, nyomáshatároló, stb.) folyamatosan elbír.
Igen, csináltam már ilyen gépet, most is készül egy gép ami ellenütemű, (két présegység van a hascsiga két végén) igy az az idő amikor egy munkahenger visszafelé mozog, már nem holidő mivel amásik akkor vézi a munka ütemet. szivattyú van a motor mindkét végén. Örülök a kis csapatnak, hogy nem csak én vagyok "ilyen". A gyári gépek fele árán is lehet nagyon jó brikettálót csinálni. Amatőr berkekben szerintem a folyamatos brikettálót érdemes próbálgatni. Igaz egyébként, hogy ennek a végterméke az egyenetlenebb keménységet eredményez, de hamarabb jön a sikerélmény, ami nem utolsó szempont. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a termelékenységet sem. Magyarúl ha a brikettáló gép elfogyaszt 100kWh energiát, akkor a brikett amit ez idő alatt gyárott legalább 101kWh energiát adjon. A kézi brikettáló halott ügy. Az én gépemet 7,7kW-os motor hajtja és az egypréses kb. 35kg szalmabrikettet csinál. A kétpréses pedig 100kg-ot óránként.
A Pmax ami a munkahenger adattábláján szerepel, a hónolt cső falára és a rúd ill. a dugattyú tömítéseinek határtehelése.
Üdv mindenkinek! Lajos
(#) bnono válasza fulop lajos hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Szia! A tiédnél viszont a pontos mennyiséget kell eltalálni és mindíg ugyanannyit kell betölteni! Ez is macerás dolog nem? Én a folytonost nem azért csinálom mert egyszerűbb, hanem mert itt ha egy kicsit kevesebb anyag megy bele akkor is ugyanarra az állagra összetömörít remélem! Szerintem meg az áramfogyasztása egy pl: mondjuk legyen a tiéd 7,7kw ugye ez elvileg csak teljes terhelésen fogyaszt 7,7kw-ot de ha te ezen üzemelteted hamar leégne nem?! Tehát 7,7kw-al már nem is lehet számolni a fogyasztást szerintem! Ez most onnan jött, hogy előző hozzászólásokban sokan számolgattak azokkal a számokkal ami a motor teljes terhelése és ezért is vetették el a brikettálás dolgot! Ezzel most remélem megint sokaknak felattam a labdát!
(#) fulop lajos válasza bnono hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

A pontos érték 7,5kW (elírtam, bocs) azt jelenti, hogy 1435 fordulaton 49Nm nyomatékkal az ítéletnap után is bírni kell a motornak. Az egyenetlen minőség a súrlódási viszonyok változása miatt van. A beadagolás egyenetlensége a keménységet nem igazán befolyásolja, ez inkább az eltöredező brikettrúd darabok hosszán látszik. ugíanis a rúd a beadagolas mértékétől függő hosszúságú hengerekre szétesik. Ennek az ajelentősége ha kicsi az adag akkor nem lesz elég termelékeny, ugyanis a ciklus ideje állandó.
Üdv! Lajos
(#) ozon válasza fulop lajos hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Szia.
Azzal egyetértek,hogy a motornak birni kel teljes terhelésen is mivel ezeket úgy tervezték, hogy plafonon is tudjanak működni időtlen időkig. Jo néznénk ki ha egy motor névleges teljesítményével nem számolhatnánk soha.
Kérdésem ami aggaszt mekora a hidro szivatyúd, hogy ekora motor kell és hány báron dolgozik a gép?
Mert én láttam gyári gépet ami müködés közben, de 2,2kw-os motor meg a csúcsnyomást a saját szememmel láttam160-180bár között mozgot és óránként 50-60kg ot tudott. A munka hengerei se voltak robosztus méretűek.
Az igaz,hogy 6M ba volt a gyereknek de 2004-be vette és német.
Da szerintem ettől jóval olcsóban ki lehet hozni othon a sufnyiba ha van egy kis érzéke az embernek hozzá meg szerszámok.Ja és így, hogy meg tudja beszélni valakivel a (számára) érthetetlen dolgokat. Még valami a t-erő számításnál a dugatyú szára hiába 80mm ha ami a munka hengerbe belül van nyomó felulet amit az olaj ér az etől nagobb felület, de a külső átmérő 150mm től kisebb akor a kösztesel kell számolni nem?
(#) ozon válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Szia.
Kérdésem a tőmörítő csövet, hogy húzod hátra ha az elő tömörítő elő tömörített.
Az előtömörítőn nem fiksz az a darabka rész amit a csőből kivágtál?

24.PNG

(#) Dr.God Man válasza ozon hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Helló!Az előtömörítő a tömörítő hengerre van hegesztve!És így vele együtt mozog!Az előtömörítő tömörítő feje az a tömörítő henger oldalából kivágott részből van elkészítve , amit egy másik munkahenger mozget előre-hátra. Természetesen ennek a gépnek kell még egy tartó vát is zártszelvényből.Ez tartja az előtömötítőt is . Az előtömörítő alá csapágy vagy sín van helyezve , hogy megkönnyítse a siklást. Én terveztem a géphez tároló silót is.Az előtömörítő felett lenne a leömlő nyílás.A leömlőt az előtömörítővel egy gumi köpeny kötné össze , hogy a forgácsot az előtömörítőbe vezesse és a mozgást ne gátolja a siló!Ez a gumiköpeny megelőzi a mozgásával , hogy a forgács ne akadjin el a siló kiömlőnél vagy a köpenyben.

Ha kell teszek fel másik képet amin nincs egy síkban a tömörítő henger falával az előtömörítő tömörítőfeje.

Természetesen a fő tömörítő henger akkor kezni meg a tömörítést amikor az előtömörítő már elvégezte a dolgát. Az előtömörítő addig zárva marad amíg a fő dugattyú el nem érte az előtömörítő nyílásának a végét! Majd az előtömörítő visszahúzódik és a forgács behullik az előtömörítőbe.A tömörítés ez idő alatt folytatódik és a tömörítő henger 15cm-t hátraúzódik az előtömörítővel együtt .Ennek hatására a kész brikettet elüti egy elütögető majd az egész visszazár és közben a fő tömörítő henger is visszatér a zárt helyzetbe majd az egész kezdődik előrröl.
Lehet így hirtelen kicsit komplikáltnak tűnhet de valójáben nem az! A gép felépítése is egyszerü mint a működése és a vezérlése is!
:shocking:
(#) ozon válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Szia. Értem mostmár egybe mozog az egész mikor hátra megy.
De a képet attól feldobhatod.
(#) Pantz István hozzászólása Jan 30, 2009 /

pantzi
Ha valakit érdekel van egy kísérleti vázon összaállított működőképes hidraulika eladó, igen kedvező áron.

motor 5,5Kw-szivattyúval összeépítve
munkahenger átm 100mm lökethossz 500mm
két db hidr.vezérlő egys.irányváltás és üresjárat céljából
(#) Dr.God Man válasza Pantz István hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Irány ár?
(#) ozon válasza Pantz István hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Minek indult a gép?
Képet tud még feltenni a gépről, ja és hány bár nyomáson dolgozik?
(#) apa1 hozzászólása Jan 31, 2009 / 1

Sziasztok
Épitettem eg apríték égetőt hmv. készítéséhez
rakok fel néhány képet.
Az égöfej automata gyujtásu egy olajéhögyujtó trafója,szivatyujaés fuvókája segitségével.
Ha hül a tárolóban a víz begyujtja az égőt.
(#) apa1 hozzászólása Jan 31, 2009 / 1

És még képek
(#) Imuka001 hozzászólása Feb 2, 2009 /

Sziasztok! látom, van egy két komoly ember aki nagyon belevetette magát a témába. Vásárolnék Házilag készített brikettáló gépet. Ha valaki építene rendelésre, vagy esetleg eladná a kész gépet várom az e-mailt a imuka.dudas@freemail.hu ra. Kérlek küldjetek képet is! Hidraulikus gépek előnyben! Remélem tudtok segíteni!
(#) fulop lajos válasza Imuka001 hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Üdv!
Én már csináltam komplett brikettálót, 30kg/óra a termelékenység. 7,5 kW-os motorral működik. 60 km-re vagy eljöhetsz megnézni. Képeket is teszek fel, csak idöm legyen.
Üdv! Lajos
(#) ozon válasza fulop lajos hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Szia.
Ha arra járok én is megnézhetem a gépet?
Ja és az előzőekben kérdesztem, hogy hány bárt tud a szivatyú. Lehet, hogy átfutotad vagy titok?
(#) bnono válasza Dr.God Man hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Szia! Ma már nyomtam brikettet a gépemmel! kb 900kg/cm2-rel! Elég tömör és jól ég.
Következő: »»   6 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem