Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy pc tápom ami ugye kapcsoló üzemü táp elméletileg ha kivágom belőle a az egyik tekercset akkor nem méri a nem digitális villanyóra ez valós elgonolás ugye??
Nem!
Először is mi az, hogy kivágom belőle a tekercs részét? Másodszor, ha belegondolsz, hogy hány PC üzemel az országban és az mind "ingyen" menne? (Amire te gondolsz az valószínüleg csak a zavarszűrő része a tápnak, hogy a táp által keltett nagyfrekis zavarjel ne jusson vissza a hálózatra. Gagyi cégek, egyszerű mozdulattal ki is hagyják belőle, persze miután az engedélyt-minősítést megszerezték a gyátrtásra) A villanyóra a valós (ohmos) fogyasztást méri. Ha meddő áram folyik, akkor annyival mutat kevesebbet, amennyi a fázistolás mértéke. Ezért volt kötelező alkalmazni a régi fénycső tekercséhez a fázisjavító kondenzátort. A PC tápegységnek is van hálózatromboló hatása, (torzítja a feszültséget, mert nem ohm-osan viselkedik) nemsokára ezért nem hozhatók majd forgalomba olyan tápegységek, ahol nincsen kompenzáló megoldás. Erőművekben mérik a meddő teljesítmény fogyasztását, és nagy fogyasztók, (ahol jelentős induktív fogyasztó van) a meddő után "birságot" fizetnek. Amúgy éppen szándékomban áll megmérni az óra által mutatott fogyasztást, ha megvan, majd közreadom. üdv! proli007
Ez így van, ha kivágod valamelyik tekercset, akkor nem méri az óra, csak éppen a számítógép sem működik. Egyszerűbb a kikapcsoló gombot használni ilyen célra!
nem olyat veszek ki belőle ami a befolyásolja a működését
a mai fejelmény a projektben.
Sikerült a fogyasztást megfelezni pár alkatrész kiszedésével. honanjött az eredmény? villanyórán lemértem a csak simán hogy menyit fogyaszt x idő alatt csak simán és egy pár kondival, majd a zavar szűrők nélkül. kondikal meg feleződött a fogyasztás az óra szerint... most jön az hogy lehetne mégjobban???? ötlet??
háát izé... nem az én tápom nem az én pc-m , szóval te tudod hogy hogy akaros kinyirni, de ha ez a cél akko inkább valami nagy kalapácsot használj azzal élvezetesebb! hát nem tul sok alapját látom ennek a fajta sporolásnak a hatékonyságában én kételkedem egy picit, ez kb majdnem olyan mintha "áhh nem kell az egyik vesém minek csak a tápanyagot zabálja ott a másik , minek a májam vegyük ki a felét a másik fél ugyis elég"
ha valami olyan bizonyítást raksz ide ami ésszerü akkor elhiszem (semmi rosszindulat csak nekem kicsit abszurd) Üdv
Ma az én tápom feladta a szolgálatot. De szétszedtem és kiderült hogy csak egy pupos kondi az oka. :yes:
Sziasztok!
Van egy Silentmaxx vizes tápom. Az alaplapom elszált, de nem a táp miatt, és azóta nem indul el a táp. Valami apróbb baja lehet. Meg tudná nézni nekem valaki? A tápegység
kösz szépen
Megnéztem őket. Az a baj hogy 200W-os PC-táp az van de kevés a kimenetele és nem jó az allaplapra ezért kel 400W-os
Hmmm,, miféle "állat" alaplap eszik annyit, hogy nem elég a 200W-os?
Mondjuk egy quadro procis lap egy komolyabb videokártyával lazán!
Jól értettem? Tényleg házilag akarsz 400W-os PC-tápot építeni? Te tudod, de szerintem az alkatrészeket sem kapod meg annyiért, amennyibe egy új kerül. Persze úgy mi benne az élvezet?
Hali azt szeretném megkérdezni, hogy (hátha van köztetek valami pc profi ):
Mekkora táp kéne ennek a konfigurációnak: -Gigabyte iP35 GA-EP35-DS3L LGA 775 DDR2 -MSI nVidia N9600GT-T2D512 512MB OverClock -DDR-II 2X1 GB 800MHz Kingston HyperX -500 GB S-ATAII Samsung16MB -TssTcorpcd/dvdw sh-s128d meghajtó Jelen leg egy szerény 300w osom van de nem tudom elég lessz-e. Köszi
Légyszi valki nagyon fontos
420W-450W középkategóriás alatt nem kéne kezdeni.
Köszi
Sziasztok!
Kaptam ismerősömtől egy alighasználtnak tűnő 400Wos Macron márkajelű pc tápot.Szétszedtem és elég tiszta belülről illetve elég normális konstrukciónak tűnik,a baj vele csupán annyi hogy a molex csatlakozó le volt szedve róla illetve egy kettő tüske is törve volt. Szerencsére a nyákon feliratozva vannak a dolgok mert nem szabvány színjelölésű a kábelkorbács (a ps-on nem zöld hanem szürke,a stby 5V nem lila hanem barna stb) Most ott vagyok hogy egy régi ATXes tápból kibontottam az egyész atx csatlakozót kábelestül és szeretném átforrasztani ebbe a tápba.A baj csak ott van hogy GND +-12V +-5V illetve +3.3V megvan,azt ATX Connector ez alapján be tudom kötni. Csupán a 8as tűn lévő PWR_OK kábellel vagyok bajba,ide nem tudom mit kössek. Ahogy látom a nyákján a tápnak, ode megy egy narancs kábel,az adatlapja és a nyákfelirat szerint ez P.G. Nem tudom ez milyen csatlakozó,sajnos ezt a szabvány ATXnél nem látom sehol...talán ez a PWR_OK = P.G. ? Bocsánat a hosszú hozzászólásért...köszi szépen előre is! Üdv Kicsa
Igen, jól tippelsz.
A PWR_OK = P.G. (Power Good). Ha jól tudom, a táp akkor küldi ezt a jelet az alaplap felé, amikor a kimeneti feszültségek stabilizálódtak indítás után.
Értem,köszi szépen...jelenleg most azzal bajlódom hogy a 100Wos pisztolypákával is nagyon nyögvenyelősen tudom kiforrasztani a kábeleket...elég gyorsan lehűl szegényke mert nagyon nagy a felület..
Még annyi kérdésem lenne hogy pl a 3.3 V a csatiban 3 helyen is szerepel...akkor mind a három helyre muszáj bekötnöm? Vagy vajon a csatlakozóban az alaplapon össze lehetnek kötve?
Ezt a 3,3V-ot nem igazán tudom. Valószínűleg össze vannak kötve, de inkább kösd be az összes vezetéket a tápban. Nem véletlenül vannak eredetileg sem bekötve. Szerintem a kis feszültség miatt elég nagy áramok folynak, ezért lehet több vezetéken elvezetve.
Szóval biztos ami biztos, kösd be mindet!
Értem,már csak 1 kérdésem maradt így hirtelen. Tehát kibontottam az egész kábelsort a tápból és van egy kis érdekesség. Mint mondtam,a +-12V és +-5V megvan.Megvan a PG (PWR_OK) és a PS is amivel be lehet kapcsolni.De a nyákon van még egy forrszem, S+ van ráírva. Ide lila vezeték volt bekötve,ami ebben a tápban a +3.3V Viszont multiméterrel az S+ és a sima 3.3 V között mérek 100 ohmot.Most akkor ez hogy van? Hagyjam úgy? Vagy hogy lenne észszerű?Hagyjam ki a csatit és a 3 db 3.3V helyére kössem be a 'sima' 3.3 V-ot?
A szabvány bekötés szerin a lila vezeték a +5VSB. Ez a készenléti 5V ami a gép kikapcsolt állapotában is rendelkezésre áll. Ez kis terhelhetőségű.
Azt nem tudom, hogy a 3,3V és a Standby 5V között milyen összefüggés van (Ohm szinten), de ne nagyon kötözgesd össze őket. De az előbb általad belinkelt oldalon hasonlítsd össze, hogy a lila vezeték az ATX csati melyik lábára megy. Ha a 9-esre, akkor valóban az S+ a Standby 5V.
Igen a szabvány szerint az az +5VSB de írtam hogy itt nem szabványosak a jelölések. Viszont van VSB csatlakozó is,tehát megvan a készenléti 5V csatlakozója is,ez egy plussz.Tehát van VSB csatlakozó,PS,PG,S+ és a fentebb említett feszültségek. Ezért nem tudom hogy ez az S+ mi akar lenni emrt a szabványban nincs ilyen. De szerintem nem foglakozom vele,most értem el oda hogy kezemben van egy szabványos jelölésekkel bekötött ATX csatlakozó és a tápból pedig minden ki van kötve. Szépen összenézem hogy mit hova,az S+ meg szerintem kimarad. Mi a véleményed?
Én azt mondom, hogy ha megvan a táp eredeti kábelkorbácsa, nézd meg, hogy az említett lila kábel (amelyik az S+ pontra volt forrasztva), az ATX csatlakozó melyik lábához tartozik. Ha a színjelölés nem is szbványos, az ATX csati bekötése valószínűleg az. Olyan sok választási lehetőség nincs.
Megvan csak nincs rajta csatlakozó. Eredetileg lila szín bent oda is,ami itt a 3.3Vhoz tartozik.Viszont a nyákon a 3.3V és az S+ csati között mérek 100 ohm ellenállást,ezért nem értem...
Hát ennél többet nem nagyon tudok mondani. Akkor marad, hogy beindítod a tápot (természetesen gép nélkül), és megméred mi jön ki azon a bizonyos S+ -on. Mérj rá bekapcsolás nélkül is, ekkor kiderül, hogy Standby-e.
Zárlatra és az áramütésre vigyázz, de gondolom ez egyértelmű.
Nos...az nem tudom miért van kivezetve de Stand By állapotban 0 V,bekapcsolt állapotban meg 3.3 V. Szerintem nem foglalkozom vele...egyetlen gondom annyi csupán hogy a PG szálon bekapcsolt állapotban 0.15 V van. Ez normális lehet?
Van-e olyan vezeték az ATX csatlakozón, ami üresen maradt, vagy mindnek lett helye?
Ha jól olvastam utána, normális működés esetén a PG vezetéken +5V-nak kellene lennie. Tehát valószínűleg nem stimmel valami. Mérd végig a kimeneteket mindenképpen. Nem tudom, hogy az ATX tápknál mennyire zavar be, de régebbi tápok nem feltétlenül szerettek elindulni terhelés nélkül. Azt hiszem ez stabilizálás mikénje miatt van így. Bár én eddig akárhány ATX tápot elindítottam terhelés nélkül, mind elindult. |
Bejelentkezés
Hirdetés |