Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hát, Imibáttya! Ez nem semmi! Aztán ezt még egyszer, hogy sztereó legyen, s kész is az üvegpalota. No meg a villanykályha
![]()
hát végülis nincs túl nagy igény,csak pl filmeknél legyen egy adag mély is,meg zenénél is.mivel szépen szól az ecl86-om,csak kevés benne a mély,mivel kétutas hangszóróim vannak csak,és ez így kicsit néha karcsú és ezért szeretnék egy kisebb szubládát itthonra csinálni!
Nos hosszas próbálkozások utánn , ezt is min tegy harmadik nekifutásra sikeredett 100% ban brum mentesre összehozni ! Ez nálam már most sikerélmény mert most hirtelen ez a második illetve a harmadik csöves erősítőm. Meg még egy picikét elvaciláltam az előfokal , még beállítottam . De a végére sikerült normális hangot kicsikarni belőle ,itt már azért érezhető a nagyobb és az osztott kimenő teljesítménye meg a hangzása . Nekem bejön mind a teljesítménye és a hangzása is! Bár még nem mértem a kimenő teljesítményt , szerintem fölösleges most ebben az esetben mert ezt ennél a csőnél vélni és tudni lehet ezekkel a paraméterekkel és a beépített trafókkal .
![]()
hmm fémházas,230-as venti? olyanom nekem is van!
![]() ![]() ![]() ![]()
Milyen "vastelepen" lehet így "bontogatni"? Felénk sajna semmi ilyen
![]()
Na ez nagyon pöpec lett, és tükörszimmetrikus a kettő
![]() ![]()
Akkor acélcsövekkel kell csinálnod, mert bizony az üvegbura is tartalmaz szikíciumot
![]() ![]()
Hinnye szép erősítői vannak a CIROKL kollegának, de én az alapdobozt a helyében lefesteném valami figyelemfelkeltő színre, ami harmonizál a feketével...
Amúgy köszönöm a hozzászólásokat, jótanácsokat, adtam az előfoknak fullegyen 250v-ot, és akkor is búgott, úgyhogy nem érdekel... Kapott még egy 22k-22µF -os szűrőtagot, és így épp még elviselhető, összeraktam, vissza a dobozba, és még az addig leválasztótrafóról történő üzemelés után a földelés használata is segített egy kicsit.. Jó az! /nem én építettem, mit panaszkodok!!!/ Majd az én 6db PCL86-om.... ![]()
Szia!
4db 6P14P PP-ben /30-40W/ , az már elég, egy nagy érzékenységű mélynyomóhoz!
Hát ezt nem igen akarom lefesteni mert ezek is 2mm - es inox ból készültek ! Majd talán a következő már más dizájnal készül?
![]()
akkor úgy mondom hogy félvezető MENTESSÉGRE értettem a szilícium mentességet!
![]() ![]()
Sziasztok!
Csőfoglalatot vennék, találtam is: S9C kerámia csőfoglalat, képe (kb 400HUF/db). Az a kérdésem, hogy egyenértékű-e a Noval, B9A-val? Köszi.
ECC83 való,novál foglalat. Jó az ára, máshol 800 ft/db
És venni is a TAD-tól fogod, vagy csak a kép való onnan?
Csak kötöszködök, oda se figyelj miket írok
![]() De a félvezetőmentességbe is bele tudnék kötni, amennyiben alkalmazol varázsszemet ![]()
hát most nem tudsz belekötni! mivel a mélyládához nem lesz kivezérlés jelző!
![]() ![]() ![]()
Kösz mindkettőtöknek! Felvásároltam az egész árukészletét!
![]() Csőtartót nem vettem hozzá. Nem is tetszik (színpadiba mondjuk kell is), meg 500 Ft lenne darabja. kocos: Nem tőle, hanem a Vateráról, de szerintem onnan hozza, mert Ő(k) hangszerboltos.
Hello CIROKL!
Honnan sikerult eztaz aranyszinu potigombot beszerezned ami az erositon van? Amugy grat hozza, sztem nagyon szep lett, tetszik ezaz inox dizajn ![]()
Csinálj passzív hangváltót bele, sokkal egyszerűbb és garantáltan félvezetőmentes.
Ezeket a takarópáncélokat hogy meg honnan meg hogyé ? Ha meg szabad kérdezni.
Bizony zongorázni lehet a különbséget. Nem széphangú, ha VCS. körbe teszed a szelektivitást.
Na ! Tényleg csak vicceltem
![]()
Aha, akkor tudom kiről van szó !
Én is lenkelek egy oldalt, ahol elég olcsón van mindenféle földi jó, bár van pár parasztvakító dolog is, de a lényeget ki lehet szűrni : Bővebben: Link Már régebbóta ismerem az oldalt, csak mindig elfelejtem a címét, aztán guglizhatok utána, de most felveszem könyvjelzőnek ![]() ![]()
Annak idején két darab generátor gerjesztőtekercsből (vasmagostul), és egy 200 mikros elkóból csináltam egy aluláteresztő T-tagot a BEAG HOX31-gyel szerelt 120 literes TL ládáimhoz! Akkor még mondjuk fiatal voltam és bohó
![]() ![]() ![]() ![]()
Én tőle vettem.
Idézet: nem baj, majd az olyan dolgokat kibontjuk a rádiókból, TV-kből, megy csinálunk magunk! „bár van pár parasztvakító dolog is” ![]() Idézet: „itt, a topikban a hangszererősítős témák nem "mennek" nagyon” Kevés az a zenész, zenélni kedvelő, aki még az elektronikához is ért. Én is csak az elektronikához értek, meg a zenekari cuccokhoz. A színpadon engem csak a műsor előtt és után látni. Ha közben is megfordulok a színpadon, akkor már gáz van ![]()
Szia: Ezek a poti tekerők csak simán sárgarézből ki lettek esztergálva , a kellő méretre és a megfelelő felületre !
![]()
Akkor a nickneved sem egy német basszgitár nevéből jött?
![]()
De legalább nem hullott szét a szélfuvallattól
![]() Ha külön csak subra akarja használni, akkor viszont az az előnye megvan, hogy a bemenet elé tudja akár az aluláteresztőt tenni, így nem kell teljesítményt kiállnia az alkatrészeknek, gyakorlatilag egy kondi meg egy ellenállat és megvan.
Ezeket a trafó takarókat személyesen én barkácsoltam .Ezek is 2mm úgynevezett perforált lemezből , illetve sima 2mm vas lemezből lettek össze heggesztve avival . Ezután körbe lettek csiszolva 60 -as szemcse méretű szalag csiszolón ,majd a végén 2X 2 perc szemcse szórást kapott majd a legvégén következett a festés .A festést már csak azért eszközöltem hogy ne legyen olyan csupa fém jellege a dolognak. Egyébként elegendő lett volna csak simán lefújni színtelen lakkal, és így is min 10 év rozsda mentesség mivelhogy a szemcseszórás olyan réteget képez a sima vaslemez felületén !Hát röviden ennyi : de ha bővebben érdekelnek a fém megmunkálásból dolgok akkor arra is válaszolok szivesen. Ja és nem csak négyzetrácsos van , van furatos kivitelű is ebből a perforált lemezből .
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |