Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez érdekes!
Mert mind a kettő logikailag 6db OC ( azaz nyitott kollektoros) kimenetű invertert tartalmaz! A sebességük is hasonló S lábkompatibilisek egymással. Csak az 74LS05-ös az TTL kimenethez van illesztve. S az 74LS06 kimenetén a feszültség MAX 30V-ig emelkedhet... (Az adatlapjuk szerint.)
Bocsi, nem 06, 07-rol van szo ! Nem latszott jol.
Igy mar ertem. ![]()
Na igen! a 74LS07 "csak" egy buffer. Azaz amilyen logikai jel bemegy az jön ki a kimenetén. Vagyis csak erősítő szerepe van... ( No problem. )
Meg van a nyák terv azért ellenőrizd le.
Hello.
segitsegeteket szeretnem kerni egy ilyenBővebben: Link winamp ir taviranyito epiteseben. A baj az hogy nem talalom a hex -filet amit a pic be egetnek. Ha esetleg valaki feltenne nekem a hex-et vagy barmi seggitseget tudna "nyujtani" annak megkoszonem.
Na jo ...akkor ..
A forrásfile fel van töltve az álltalad megadott címre. Kérdés....: tudsz-e programozni pic-et mert akkor az mp-labbal be tudod fordítani. Persze ehez pic programozó eszköz /pl:picstart+/is kell. Ha nem tudsz akkor neked pic-re van szükséged felprogramozva. Ha ezt sikerült eldönteni akkor szerintem más a kérdésed.
Sziasztok
Egy logikai áramkör megtervezésében kérnék segítséget. Két bemenet van X1, és X2, Y kimenettel. Tegyük fel, hogy X1 magas, ekkor Y kimeneten megjelenik egy kb 2mp-es magas szint, majd ujra alacsony. Ezután ha X1 kap még egy magas szintet, akkor a kimenet marad alacsony. Legközelebb akkor legyen magas szint a kimeneten (2mp-re) amikor X2 kap magas szintet. De ha megint X2 kap magasat, akkor alacsony maradjon a kimenet. Remélem valaki tud segíteni, nagyon fontos lenne. Köszi
Szia!
kocici17 kérésére néztem be, és lefordítottam a HI-TECH C forrást, amit a belinkelt oldalon találtam, ami elsőre hiba nélkül lefordult. Azt nem tudom kipróbálni, hogy jó-e, de nagy valószínűséggel jó lesz! Csatoltam. Csak be kell égetni a 16F627A-ba. Ez nem okoz gondot? Közben látom, hogy egy VB6 project is van hozzá, és az sincs lefordítva. Lefordítottam ezt is. A Winampot a következő könyvtárba kell telepítened: "C:\Program Files\Winamp\winamp.exe" Fura, hogy nem exe-t fordított a VB6, de lehet, hogy ez direkt ilyen. De át is nevezheted exe-re, akkor elindul, csak nekem nincs winamp-om, ezért nem tudom kipróbálni.
Az előző csatolmányt meg letörölte a módosításkor... csatoltam:
Közben feltelepítettem a winampot, és a PC program működik, csak át kell nevezni exe-re!
Köszönet Watt segítségéért.
![]() Jó munkát zacc
Kontrollerre, vagy csak logikai "sok" kütyüre gondoltál??
Sajnos mikrokontrollert nem tudok programozni, mástól meg ugye nem várhatom el hogy leprogramozzák, így marad a "sok" megoldás.
Na akkor ugorjunk bele.
Ha be1 L-röl H ra ki 2sec H, majd L. Tárolja az indítást és a következő be1 lL-H ra nem történik semmi. Ezután Ki csak akkor változik H-ra ha be 2 L-röl H ra vált , de Ki csak 2 sec H. majd megint L. Ezután csak be 1 L-H ra változik ujra L-röl H 2 sec a ki??? Jól látom??
Koszi szepen kocici17 es watt. Az egetesel boldogulok.
![]()
Na ez nekem is nagyon megtetszett, ha valamikor lesz egy kis szabadidőm átnézem ezt a "project-et" és lehet megépítem én is. (Bár ez nem csak rajtam múlik => PIC égetése) De ez még nem most lesz szerintem
![]()
A PIC égetése ügyében ajánlom figyelmedbe a friss fejleményeket a PIC-es és a PICKit2-es topicban!
IGBT-ről szeretnék némi információt megtudni.
Ez csak egy tranzisztor típus? Vagy ez egy valamilyen fajta alkatrész amit semmilyen más kategóriába nem lehet besorolni azon kívül, hogy félvezető? Általában mibe használják őket? köszi
köszi
már át is olvastam az egészet. Tisztább.
Hello!
- A két bemeneti jelet, egy RS tároló Set-Reset bemenetére kell kötni. Így csak minden első Set, vagy Reset jelnél lesz váltás a kimenetén. - A tároló kimeneti jelének minden váltásánál, indítani kell, egy monostabilt, ami 2sec ideig ad magas szintet. - Vagy a monostabilt kell a fel és lefutó Q kimenetre indíthatóvá tenni, vagy egy XOR kapuval (+RC tag), kell minen fel és lefutó jelre indítójelet képezni a monostabil részére. üdv! proli007
Köszi a tippet délután gyorsan megtervezem.,
Gondoltam egy 12fxx pic-el sokkal könyebb, de az tomi20 nak nem jo. Igy ahogy irod viszont járható.
Na most komolyan:
Van egy 2 ledes villogóm, ami 4 ledet tartalmaz. Legyetek szívesek, nézzétek át, hogy nem e találtok benne hibát. Előre is köszi:Tolacika
Szerintem meg nem lesz jó, mert LED-eket nem kötünk párhuzamosan, mert az fog világítani, amelyiknek kisebb a nyitófeszültsége.
Hello ismet segitsegeteket szeretnem kerni a Winamp ir remotom epitesevel kapcsolatban. Az a bajom hogy egy alkatreszt :IRM-8601S (infra vevo) nem talalok sehol es egy sima IR vevo diodaval akarnam valamilyen uton helyetesiteni. Arra gondolok hogy leteznie kell olyan segedkapcsolasnak ami ezt IRM-8601S tudja valahogy imitalni. Melekelem meg az IR remot kapcs-rajzat
Otleteket elore is kosz!
Én is kb eddig jutottam, de nem tudom milyen módon lehetne a monostabilt indítani szintváltáskor. Elég lenne ennyit megrajzolni, utána már menne a rajz elkészítése. Köszi
Hello!
pld. - a tároló Q és -Q kimenetéről differenciáló taggal impulzust levenni, és a két jelet "vagykapcsolatba" tenni. - XOR kapu egyik bemenetére vezetni a tároló kimenetét, másik bemenetére, integráló tagon keresztül. (Én ezt már lerajzoltam, csak szándékosan nem akarom elvenni a kenyereteket!) ![]() üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |