Fórum témák
» Több friss téma |
SSOP tokozású vagyis 0.65-ös lábtávolsgú és 28 lábú....
Izgííí lesz! De ha veszek kémiai ónozót vagy valamit akkor nem lehet ez olyan nehéz. Egyszer mondjuk már forrasztottam be ilyen tokozású IC-t sikeresen.
Utána olvastam hogy hogy kell az EAGLE-ban BUS-okat rajzolni. Sokkal áttekinthetőbb lesz a kapcsolásirajz mostmár.
Akartam javasolni a BUS-ok vagy a címkék használatát, de aztán azt gondoltam biztos megvan az okod rá hogy miért nem használod.
Az AD IC-id ingyenesek? Tudnál segíteni benne hogy hogyan kell ingyenesen rendelni. Nem akarok hülyeséget csinálni. Tudom már valahol le volt írva. Szerintem mindegyik AD átalakító úgyanolyan üzembiztosan müködik. Amiben hibáztunk szerintem az , hogy amint már korábban írtam, az analóg rész összeszedi a zajt.
Ha ingyenes, akkor hány db-ot hajlandó az Analog Devices adni belőle?
Találtam USB HID ActiveX komponens-t. Még nem tudom hogy fog muzsikálni, mégcsak tanulmányozgatom. Egy biztos, VisualBasic-ből meg lehet hívni. Sajnos 2.6M . Ide nem lehet feltenni. Az a neve hogy HIDCOMM_b.exe. Valahol a Microchip oldalán találtam. Ha nem találod a Google-vel, akkor szívesen elpostázom.
Hi! Köszi de igazából nem kell. HID komponens van egy csomó, asszem az EZHid vagy mi a legnépszerűbb. De nekem nem kell, mert anélkül is lehet kezelni ezeket.
Topic up!
Újabb előrelépést értem el. A szkóp és a PC közti kommunikációt lekódoltam már az AVR-be. Szép nagy állapotgép lett. Most kb 300 sor a színtiszta kód. Ilyesmiket küld neki minden mérés előtt a PC hogy: triggerszint, elő trigger mértéke, utótrigger mértéke, mintavételi frekvenciához regiszterek beállításai, fel vagy lefuttó élre triggerelés... A mintavételi freki úgy van kiszámolva, hogy 50 minta essen egy osztásba a horizontális tengelyen. Eszerint állítja be a timert, ami a konverziót kezdeményezi. Az 1Mhz-es mintavétel az külön eset, az szoftverből megy nem timerrel. Most tervezek nyákot a digitális résznek majd, ami a prototípustól kicsit el fog térni, jobb portkihasználása lesz. Meg az analóg résznek is tervezek nyákot. Aztán majd valami lesz.
Én meg nekiestem a doboznak. Szépen belepakoltam szinte mindent az előlapba. Ami hiányzik még belőle, az 2 poti (a furatai látszanak) és a 4 gomb, ezek a potik fölé kerülnek vízszintesen.
A NYÁK tervezés az nagyon éredekes lesz nálam a digitális résznél. Egyoldalalasra kéne csinálni, de rengeteg a vezetősáv
Hát ez nagyon királyul néz ki! Ha kész lesz és működik megépítem Bár egy kicsit húzósabb lesz az ára mint az enyémnek. Mostmár rakd össze azt a digitális részt gyorsan, mert nagyon kíváncsi vagyok
Tényleg klassz a doboz. És mi lenne ha kártyamodulosra csinálnád?
Köszi!
Majd elgondolkozok a kártyamodul rendszeren, hogy az mennyire könnyítené meg a dolgomat. Gory: Azon vagyok hogy minél hamarabb menjen.... Ahogy az időm engedi, építem. Még ma lemegyek a műhelybe, és beleszerelem a gombokat az előlapba
Gory ! Te ezt a Tcomport komponenst használod ?
Böngészem a CDC-s anyagot, de nem találom a cikkedet benne. Vagy nem is tetted bele? Vagy vak vagyok.
Én a 2.67 verziót használom, de ez is megvan. Szerintem működik ez is Delphi 6-tól felfele biztos.
A cikkem elvileg egy HE cikk vagy hasonló nevű word dokumentum. Mindjárt megnézem beletettem-e.
Igazad van, tényleg nem tettem fel. Most pótolom is, és várom a véleményt. Persze még nagyon kezdetleges csak.
Nekem tetszik a cikk. Persze egyenlőre csak elolvastam, még nem próbáltam ki. Jó lesz. Azért idegenkedtem tőle,mert még nem foglalkoztam semmit C programozással, csak kicsit olvasgattam róla.
Örülök hogy tetszik. Sajnos a C-t nem lehet megkerülni, mert abban kell írni a kódot, de igazából bármelyik nyelv ismerete elég, mert nem sok C specifikus dolog kell a programozáshoz, csak a szintaxist kell megszokni és kész-
Tervezem a digitálishoz a NYÁK-ot de eléggé keservesen haladok vele. Sajnos sehogy se tudnám 1 oldalasra tervezni a NYÁK-ot, tehát életemben először 2 oldalas NYÁK-ot fogok készíteni .
Mellékelem a digitális rész multisim8-as fájlát. Van benne 3 kapcsoló ezeket az E (enable), a R (reset) és a T (trigger) gombokkal lehet kapcsolni. Azt próbáltam ki, hogy működik e a trigger áramkör RS tárolóval, és megáll-e a mérés, ha eléri a megfelelő memóriacímet
kb. mekkora méretű lesz a nyákja? A kétoldalast se sokkal nehezebb megcsinálni. Én csak azért nem szeretem, mert előhíváskor nagyobb a rizikó hogy nem lesz egyforma a két oldal. Nagyon kell vigyázni hogy az átkötés lehetőleg ne alkatrész alá esen. De a legrosszabb ha hagyományos alkatrész felülről kell beforasztani és nem lehet hozzáférni a lábához. pl. elektrolit kondenzátor.
Aztán egy másik dolog hogy csőlábas DIP tokot kell használni , mert az felülről is beforrasztható. A forrasztási sorrendet is érdemes átgondolni.
kb 160*100-as
A jelenleg állapotról egy kép:
Aha, szóval SMD-ket használsz. Így kevesebb helyet foglal. A DIP tokos változatoknak pedig az az előnye kétoldalas nyáknál hogy a lábaik egyben átvezetések is lehetnek.
Inkább azért használok SMD-t, mert annak a lábait nem kell a másik oldalra átvezetni, vagyis, az IC-kel átellenes oldalon korlátozás nélkül lehet a vezetősávokat húzgálni. A memóriák körül ez egyáltalán nem is hátrány, mivel rengeteg a vezetősáv
Kézzel huzalozom az egész panelt , mert az autorouter túl hülye ehhez a feladathoz. (Ilyenkor fordul meg az ember fejében, hogy miért nem találtak még ki olyan progit, ami automatikusan elhelyezi az alkatrészeket, és be is huzalozza őket )
Van olyan!
A Proteus biztos, hogy tudja, de mint te is mondtad nagyon hülye hozzá! Szerintem az Eagle-nak is tudnia kéne... Én csak lelekes passzív szemlélője vagyok ennek a topicnak, de mindanyiotoknak GTATULA a scope projectekhez!
Ha készen lesz a szkópod, remélem írsz róla majd egy cikket az oldalra, mert én is szívesen megépíteném, ha működik, de az egész fórum elolvasására sajnos nincsen időm.
Cikket majd írok.... Csak előbb készüljön el! Gőzerővel dolgozok hogy szeptember előtt adjon már valami életjelet magáról
Próbáld ki a P r o t e l D X P -t. Egész jól dolgozik az autoroutere.
Én már újra nem rajzolom.....
Ez ilyen lesz.
Ez a protel dxp nagyobb tudású mint az eagle? Mert ha igen, akkor lehet hogy váltok
Mert torrentben megtaláltam (protel dxp 2004), majdnem 800 mega... Ez az?
Hidd el nem fogod megbánni. Ez már igazán ipari kategóriás program. Majd segítek hogyan mennek benne a dolgok. Igen kb. akkora a mérete.
Ok köszi!
Akkor elkezdem letölteni. Ez a torrentezés, tanulási célból szerintem nem annyira illegal |
Bejelentkezés
Hirdetés |