Fórum témák
» Több friss téma |
Asszimetrikus tápról meg lehet hajtani ezt az ICt? Mennyire jó az neki?
AMúgy a TDA2040 nagyobb feszt is bír, nagyobb teljesítményt nyújt és nem sokkal drágább...
megépítettem a doc alapján, de nem működik. Hova mérjek rá? Kimenő fesz most 0V tápra rámértem elvileg 18V 6A-el. A trafó pedig 1,66A-es 12V-os. Ez elég érdekes... De nemhinnám, hogy azzal van a baj. Írtatok valamit régebben hogy az ic egyik lábán a tápfesz fele mérhető. Melyik ez a láb?
Az a 4-es láb.
A trafó meg nem egyenirányítva 12v, nem? Én csináltattam trafót egyenáramra 18v-ra. A szekunder tekercs 12,valamennyi V váltóáramot ad.
Csak ajánlani tudom magam, itt az oldal alján:
[link=http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_566.html?date_order=ASC&pg=18&Submit22=+%3E%3E+](19782) _JANI_ válasza szabi83 hozzászólására (19770) Válasz , privát, Ápr 17, 2006 [/link] :nezze:
=- ITT! -= :yes:
valahol irtad, hogy melyik ellenállás felel az erősítésért...
melyik ez? üdv
szvsz akkor megszívtam azért halk az enyém ...
R1 100k-s csak megtoldom akkor egy 56k-ssal köcci
Sziasztok
Megépítettem ezt az erösítőt tda 2030 de nem úgy működik ahogy kéne! A jel az átmegy rajta és erősíti is, de recseg és van egy kis alapzúgása is. Az alkatrészek jol vannak bekötve,a nyák is jó! 17 voltos 900ma dc ről megy. Az ic ig elmegy tisztán a jel csak utánna romlik. Valaki segítsen már lécci!
Remélem nem hűtőborda nélkül próbáltad mert anélkül ellszáll egyből
nem az rajta van csak fekete és nem látszik nagyon!
A tápegység szerintem kevés lehet.Próbálj rákötni egy nagyobb elkót a tápszűrésre (2200 mikróst vagy nagyobbat)
Megpróbáltam 30v is de ugyanúgy szól szóval a tápnak nincs baja! Sztem kondenzátor hiba lesz vagy dióda! Ha valaki segítene megköszönném!
30 V-al próbáltad??Azt nem biztos,hogy túlélte!Cseréld ki az elkókat a diódát meg mérd mrg nem zárlatos e.
12-40 v írja hogy annyit lehet rákötni!
De az elkók hacsak nem 50v-os legalább az nem bírja ki!10-15%-al nagyobb feszültségünek kell lenni mint a rá kerülhető legnagyobb feszültség.
megtoldottam 1 db 47k-ssal sokkalta jobb :yes: :yes:
számoltál azzal hogy az ic-t fordítva raktad be=rossz lábak rossz helyre kerülnek? mert ha nem forraszdd be a másik oldalról az ic-t, és jó lesz!
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy ahhez a hangfalhoz jó e a tda2030 ?
PC táprol
sztem igen, de hangváltót ne vegyél 2 ezerért! kell egy bipoláris kondi és egy tekercs és kész a hangváltó 12dB/oct.... winisdben tudsz számolni...
tekercset és kondit tudsz venni a hangszóró.net telephelyein, biztos van olyan ami közelvan.. nálunk 2 utcával arrébb van a telephely.. sőt hangszórót is tudsz venni 600 ft ért ilyet(sbx1010)!! itt üdv
Sikerült megcsinálnom a diódákat kellet kicserélni!
Beleraktam egy 25 k potit de sztem azis sok neki mert a ha max 25 k ra csavarom akkor egy picit búg alaphelyzetben(ha nem megy jel rajta) ! Amúgy ahozképest hogy milen kicsi az egész jó hangereje van igaz nem próbáltam maxon! 100 W os mélynyomóra tettem rá!
ha bug akkor ROSZ a földelésed.
Csillagpontosan csináld
CSak akkor búg ha maxra tekerem a potit ha nem akkor tisztán szól !
Köszi a linket de már meg vettem meg nem hiszem hogy a postaköltsg miatt megérné
A magasat 900 ft ért vettem a mélyet pedig 2000Ft ért vettem. És az a vinisd az egy program ? Honnan lehet letölteni ? Idézet: „a postaköltsg miatt megérné” ha kérdezel... szóval számoljunk: magassak: 2* 690ft mélyek: 2*600ft posta ktg: 700ft, a lovét meg otpbe fizeted be.., ha utánvéttel akkor meg 1240ft.. otps a nyerő a befizetés ingyenes... te neked a végösszeg: 5800 Ft az én általam javasolt: 3280 Ft döncsed el, hogy megérte -e volna... üdv
De én ujat vettem ami 1490 Ft
Pz / Pn: 50 / 35 W • f: 55 - 8.000 Hz • SPL(1W/1m): 82 dB • leng. tek.: 0,75", 2 réteg • csévetest: ALU • mágnes súlya: 10 Oz brutto ár/db 1490.-Ft SBX1010
az a poti miatt zúg
Inkább valami egyszerű előerősítővel használd a hangerőszabályzót!!! Peti. |
Bejelentkezés
Hirdetés |