Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Helló! Na megtaláltam. Ez még 110/220-as motor és amit nem tudsz leolvasni az a nulla. A rajzok közül a 2. bekötés lesz a tiéd, relé helyett oda nyomógombot tegyél. Üdv.:VIM
köszönöm majd holnap ki probálom
üdv komresszotr épitek,és az lenne a kérdésem zil,vagy ifa kompresszor a legmegfelelőb. A motor ami van az 220/380 1450 fordulatú . 8 báros nyomáshoz akarom és 40-50 literes tartályhoz.
a zil az jobb, mert 2 hengeres és kiméli a motort.
Kérdés mekkora a motor teljesítménye. Minimum 1,5kW kell. üdv a motor 1.5 kw-os 220-ra van átkötve
Hello! A képen látható motort nyáron bekötöttem egy szakemberrrel de a motor nagyon gyengén pörgött, nem használtam. A tegnapi napon egy újabb szakember nézet rá mire azt mondta hogy nem jól van bekötve. Légyszi segítsetek, hogy hogy kell bekötni? Valamint olvastam hogy kötéstípusokkal lehet fokozni a teljesítményt háthá ez a gond? Nagyon köszönöm a segítséget!!!!!!!
Bocsi ha esetleg kellenek hozzá az adatok 220 V 10 A 1100 W! Még egyszer köszi a segítséget.
Helló! Ha tudnál feltenni még egy képet a kapocslécről de úgy, hogy a motorból jövő vezetékek látszódjanak. A fehérrel valami nyomógombos megoldás van kialakítva? Üdv.:VIM
Sziasztok. Az lenne a kérdése-m-im, hogy van egy 220V -os 3 kivezetésü (valszeg 3 tekercses) motorom. Inditó és egy állando kondival. A 3 pont között különböző ellenállásokat mértem. Lehetséges hogy más-más a menetszáma a 3 tekercsnek? Vagy esetleg egyik másik enyhén zárlatos? Melyik tekercsre tegyem a 2 kondivéget a kissebb vagy a nagyobb ellenállásúra?Ez egy kompresszor motor és 6 bárnál elgyengül a motor, tehetek rá +állandó kondit +5+10?
Fú azt hiszem tul sokat kérdeztem, remélem mindre kapok választ. Előre is köszi. Sziasztok ![]()
Helló! Mindig is ez hajtotta a komprit vagy csak most akarod vele hajtatni, mert valószínűleg kevés a teljesítmény vagy a segédfázissal bajok vannak. Üdv.:VIM
sziaszto van nekem egy három fázisu motorom fürészgépet akarok rola üzemelni 220 rol a adatáblája nics meg de 1,5 kw ra sacolom csak három kivezetés van rajta 50 ľF kodival probáltam nem hajcsa me a korongot korog nélkül megy de korogal nem bir fel gyorsulni és már indito kondit is probáltam 160-200 ľF eben az ugyben tudvalaki segiteni !!!
Mindig ez hajtotta. Ez egy gyári Einhell 4300-as kompresszor. Elképzelhető hogy 2 egyforma és egy segéd tekercs van ebben a motorban? Esetleg más tekercsszámmal. Akkor érthető az eltérő ellenállás.
Félő, hogy nem elektromos lesz a baj, hanem mechanikus. Nem zár(nak) vissza a fejszelepek. Ha a motor kis nyomáson tünetmentes akkor elég valószínű, hogy az lesz a baj. Hány üzemórát ment? Üdv.:VIM
sziasztok!
van egy kis 220v-os motrom, van is rajta kondi (jó régi) de nincs ráirva hogy mekkora. Esetleg nem tudja valaki ezt nekem megmondani? A motor adattábláján szereplő adatok: 220V 0,45A 60W tipusa: AV252P7n
sziasztok mindenki
kellene egy kis segítség. nemrég kiszereltem egy PRIVILEG mosógépből a motort a tip. szám: ZEM 20571.506 szeretnék egy köszörűt készíteni belőle, de a bekötését abszolút nem tudom, ugyanis egy maroknyi vezeték jön ki belőle ha valaki tud segítsen!! ![]() köszi gyz
Helló! Nyitott motort köszörűnek!? Talán fűnyírónak, burkolattal. Te vágtad le a motort, vagy kaptad? Üdv.:VIM
Sziasztok!
Kaptam egy villanymotort (230/400, delta/csillag, 0.18kW), amit be kellene kötnöm 230V-os hálózatba, de villanymotorokkal még nem foglalkoztam. Valaki nagyon hozzáértőtől kérem, hogy legyen szíves megadni a pontos bekötés módját, hogy a fázis, null vezetéket hova kössem? Kell-e hozzá valamilyen kondenzátor, ha igen mekkora és hova? Véleményem szerint, deltába bekötöm, és a fekete fázis, a kék a null, a jobb alsó sarokban lévő kis csavarra a földet kötöm. De ebben nagyon nem vagyok biztos, mert eddig én csak mikroelektronikával foglalkoztam. Válaszotokat előre is megköszönöm.
Így kell bekötni!Ha nem jó felé forog akkor a kondit kösd át a jobb oldali kapocsról a balra!Egy 8 mikróssal próbáld!A kis csavar a védigen!Lehet,hogy elég lesz egy kissebb kondi is szerintem!!Fénycsőarmatúrában lévő 4 mikro körüli!Próbálni kell mekkora a jobb!
Körülnéztem itthon a kondiraktárban, de a max csak egy 4 mikrós 250V-os 50Hz-s kondi amit találtam. Az is elég lenne vajon ehhez a 180 W-os kis motorhoz?
![]() ![]()
Bocsánat, nem vettem észre, hogy már írtad is. Nagyon a 8 mikróra figyeltem. Elnézést.
![]()
Tisztelt Slope elolvastam a hozzászólását és mintha az öreg elektronika tanáromat hallottam volna nagyon jól írta(d) illetve fogalmazta(d) meg.
No, összeraktam a leírtak alapján (a 4 mikrós kondival), de csak búg a motor a , és nem indul el.
![]() ![]()
Ha a kezeddel meglökt a tengelyt valamelyik irányba ha elindul, és üzem közben nem melegszik nincs rossz
hangja akkor a kondi elég üzeminek,de kellene egy kondi rá párhuzamosan az üzemire nyomógombbal. Adjunk neki egy pofont hogy el tudjon indulni ![]() Itt a rajz is. A Cü az üzemi kondi amivel próbáltad A Ci az indító szerintem egy 16 µF-os körüli elég lesz ![]() Ahogy Csizi kolega irta ha nem jo a forgásirány akkor kondik átpakol ![]() Az NY a nyomógomb lenne.. Remélem tudtam segíteni üdv
Köszönöm a segítségeteket, elindult a rokka.
![]() ![]()
Na csak sikerült indítóval??,
Csak összehozzuk egymásnak ![]() ![]()
Igen, sikerült, este gyorsan összedobtam végleges formába. Deltába kötöttem a motort, 16 mikrós kondival csináltam a segédfázist, vettem egy kapcsolódobozt, 4 eres kábelt (a doboz és a motor közé, hogy a 4. ér a segédfázist viszi, kondi meg a kapcsolódobozban foglal helyet), kapcsolót, meg nyomógombot. Így az L1 fázis, L3 null, L2-L3 kondi nyomogombbal.
A nyomógombbot kell nyomni az indítás pillanatában kb 1 sec-ig, míg tranziensbe beröffenik a ketyere. A kondi használt, de biztosan jó mert tesztüzem után kb 1 órával, mikor végleges formájába összeállítottam az egészet, és szigszalagozás közben kisült a hüvelykujjamon, olyan messze eldobtam ijedtemben, hogy megértem visszahozni. ![]() ![]() ![]() Nagyon tuti lett, köszönöm szépen a segítségeteket. ![]()
Hello!
Tegyél a kondira párhuzamosan egy 470kohm-os ellenállást, akkor nem kell dobálni.. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |