Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
koszonom elismero szavaid.
szerintem is jol néz ki a dobozolás ,a nyák meg hát nagyon egyedi az biztos foleg ha a 6 éves kisfiam folyton ott olálkodik mellettem ahogy átlépem a muhely kuszobét! de ezt a nem smd feluletszerelt technologiát már nagyon régota használom ja és persze mindent szabadkézzel rajzolok
Tegyél a trafó elé emi filtert. Amúgy jó lett.
Ha a képek nem is a legjobbak de az erölködő az nagyon ott van...
A trafó sem kispályás, de ez a hűtőcső kifejezetten extrabrutál! csak be ne álljon e ventije!
Ha jól nézem a kivezmérő, az spektrum analizátor? Ja, és a végfokban is szép nagy vu-méter van! Szép munkák! Idézet: „ja és persze mindent szabadkézzel rajzolok” Mivel rajzolod, ha szabad kerdeznem. (gondolom filccel, de milyen, CD marker? Milyen vastag a hegye, es mennyire megbizhato?)
Elkészítettem Topi hangkapcsolóját saját szoftverrel.
Raktam rá egy potit is, hogy be tudjam hangolni kislányomnak. (Ez világít a folyosón mivel nem éri el a kapcsolót+jó poén.). Namost hiába hittem azt, hogy 4 évesen nem lehet elég nagyot tapsolni. Rájött, hogy egy óriási sikítással is be lehet kapcsolni..... Amúgy a videón látszik, hogy csettintésre kapcsol be, de úgy kell "elfújni", mint egy gyertyát . Ha végre elkészüül a műhelyem szép faragott fadobozt kap.
centrograf a szett neve.van benne rajzolofolyadék és tisztitofolyadék kozonséges szesz. kb 15 éve megvan.
csotollal rajzolok ha az a rendes neve. 0,2mm tol 0,5mm-ig. de általában 0,4 vagy pedig amivel az inzulint bokik be a cukorbetegek(orult otlet de kiváloan mukodik!!!) azt alakitottam át. a maratásnál még sosem marta le a maratofolyadék.
Vegul is, hogy sikerult megoldani a mikrofon erositest?
Ezért kell a villanykapcsolókat 70 cm magasságba szerelni. Neked is jól jön, ha véletlen szatyrokkal teli kézzel kell villanyt kapcsolnod, - így pofon egyszerű.
(Amerikai szabvány lehet. Legalábbis egy filmben láttam 40 éve, hogy a betörő a villanykapcsolót nem az általam megszokott helyen kereste, és az OTT VOLT. Rájöttem, hogy sokkal ésszerűbb, mint pofa magasságban, és majd ha egyszer..., akkor nekem is...)
8 csatornás adatgyűjtő (laminált, házi készítésű nyák)
Ez nagyon profi lett!!
Ezt mihhez lehet csatlakoztatni és milyen formában tárolja az adatokat? Vagy hogyan működik?
8 analóg csatorna adatait és az UART-on érkező bájtokat tudja tárolni egy microSD-kártyára. Meg van rajta 2 led is.
Hoppá! Ez már valami! Gratulálok! :kalap:
A részletek engem is érdekelnének.
Egy kicsit kifejtenéd, hogy pl mikre lehet használni? például, ha egy panelház kódzárára rá tudnád csatlakoztatni, és beütnék a helyes kódot, akkor azt tudná rögzíteni? Milyen hasonló felhasználást tesz még lehetővé? Esetleg ennek lehetne egy v1.2-es része, ahol nem kártyára menti az adatokat, hanem kiküldi egy leptophoz kapcsolt vevőre
Eredetileg a munkahelyemnek csináltam ezt a tesztpanelt. Szerintem nekem is hasznos lesz, bár még magam sem tudom, mire. A nyákot otthon gyártottam.
Fogalmazzunk úgy, hogy még tanulnom kell, hogy a tranyó melyik lába mi.
Illetve a poti is jól jött, hogy be tudjam lőni.
Én fejjel szoktam felkapcsolni így "indokkal" verhetem a fejem a falba.
A fontosabb helyeken van a "konnektor" helyett is kapcsoló ami váltókapcsoló vagy hogy hívják csak sajnos a wc-ben és a folyosón ez nem megoldható. Nade itt a tavasz lehet építkezni
No, hát nem sűrűn szoktam én bemutatót tartani ebben a topikban, de a mostani alkotásom (a tesóméval együtt) teljesen korrekten sikerült, úgy érzem. Bár nem volt igazából nagy kihívás (maximum a megfelelő színű LED-kiválogatása volt kissé hosszadalmasabb, illetve a mechanikai megoldása volt kissé nehezebb, mivel lényegében a CR2032-es méretű elemhez való tartót kellett legyártani, összetákolni).
A tesómék azt a feladatot kapták a szakközépben, hogy kartonpapírból állítsanak össze valami híres építményt. Húzniuk kellett cetlik közül, hogy mit kell majd megépíteniük. Így végül a Budai Várkápolnát kapták feladatként. A mű megszületett, az én feladatom (csak) az volt, hogy valamiféle világítást gyártsak az eredetihez hasonlító módon (tehát, mintha gyertyák égnének a kápolnában lévő asztalkán).
Nagyon hangulatos lett! Mekkora méretű a makett?
Magassága kb. 18-20 cm, szélessége is ekörül van, a hossza pedig 25 cm körüli. Bent pedig 2 db 3mm-es sárga LED feszít .
Jó lenne pár kép, ahol megvilágítva, távolabbról és több szögből is látszik. A fal nyomtatott alapot tartalmaz, vagy teljesen kézi munka?
Egész jó.
Minden 100%-osan két kezi munka eredménye :yes:
Egyébként az ablakok sem egyszerű "papírból" készültek, annál kicsit többről van szó. Mutatom, bár nem túl sok látszik belőle (de a lényeg igen)...
És a kerekesszékesek miatt is alacsonyra kell tenni a kapcsolókat. Akadálymentesítés.
Ez igen! Nagyon profi munka, megemelem a kalapom előttetek! :kalap:
Hello!
Bocs az Off-ért.. Amikor a gyerekem ilyen kicsi volt, a kapcsolótokon alul fúrtam 2db 1.5mm-es lyukat, majd damilt fűztem bele, végére két húzogatót, a másik végét, meg hozzá kötöttem a billenő fedélhez belülről. Kis mechanikus ügyeskedéssel 5 perc alatt meg van, és már lehet is húzogatni, és egyben kapcsolgatni is. üdv! proli007
Nalátod ez nem programozói hozzáállás, hol marad az AVR? DD.
Köszönöm nagyon jó ötlet!
Tiszteletem... Rengeteg bosszuság után végre megszületett a legelső 3 tranzisztoros rádióm... Egyszerű meló, de mivelhogy kezdő vagyok, nekem sok okozott. Különösen, mert a forgókondit is magam készítettem... huh... de végre ma reggel meghalgathattam a híreket. Nevet is adtam neki: LOCAL 3T-R.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |