Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nektek mi jön be ezen a linken? Nekem egy idegennyelvű oldal, aminek nem látom, hogy hogyan van köze a trafókhoz.
Nekem működik, de - úgy tűnik Rhesus23-nak is. Ki érti a számítástechnikát?
Ez abszolúte magyar oldal.
Az mit jelent?
Nekem is működik a megadott link...
A korábban feltett PL500 kimenő 8500 HUF. Ebből 2 kell, az 17000 HUF. A hálózati legalább ennyi, tehát 3 trafó 25-26000 HUF. Ennyire.
A h&m trafónál 10E egy hálózati. és állítólag zizegnek is.
Hálózatim még nincs tőlük, a kimenőket nem raktam egyenlőre 50Hz-re.
Mondjuk, itt a fórumon a legolcsóbb a trafótekercselés. Jani sem tekeri drágán a kimenőmet (EL84 SE), és Köbzoli is tekert már több fórumosnak. Az Ő áraikat nem lehet valószínűleg a cégek áraihoz hasonlítani.
Idézet: „Az Ő áraikat nem lehet valószínűleg a cégek áraihoz hasonlítani.” De lehet, csak nem a cégek javára. Ha visszaolvasol ide, láthatod, hogy olcsón hozzálehet jutni az alapanyagokhoz, a többi pedig csak türelemjáték. Egy kézi kurblis tekercselőnél hamar elszámolsz 10 menetig, de a 100.-tól azt hiszed megállt az idő, mire eljutsz az 1000.-ig. Onnan viszont már látod az alagút végét Röpke pát nap, meg egy al-felkari izomláz, s már akár 500Ft-ból kész is a kimenőd.
Az én cégemnél is selejteznek néha trafókat (30 évente). Csak azokból nem lehet kimenőt csinálni. Kicsit nagyocskák.
képet tudnál feltenni egy ilyen trafóról? érdekelne mekkorák ezek a trafók!
Van fenn, egy oldallal előbb.
399767
GU-50 PP? Ahhoz elég nagy kell. Vagy 300B ?
Márk, jelenleg a PL500 PP van műsoron. Ne csapongjunk.
Azt írtad, hogy nem jó kimenőnek, én az összes csőre gondoltam, nem csak a PL500-ra. Amúgy van EL500 is? Mint PCL-ECL, vagy mert ez kimenőcső volt, ezért nem volt E-s széria?
Nem volt kimenőcső. Legyünk pontosak. A PL500-504 a FF TV-k sorvégerősítő csöve volt. Az előd a PL36, és a novál foglalatú PL81 volt. A színes TV-be a PL509-519 volt, az oroszok a 6P45Sz-t használták.
Bocs! Elfelejtettem!
Action2K: Ugyan az, ezekszerint volt/van. 1.38A a fűtés !
Volt, nyugat Európában ( Főleg a Franciáknál) megvolt a P-s csöveink E-s megfelelője. Volt nemrég még ECL85-ösöm is, csak elcseréltem a börzén használhatóbb csövekre. Láttam ECL84-et is.
Nekem egy ECL86-om van. Gondolkoztam is az erősítőn, hogy legyen PSE.
Az ECL86 kicsit más tészta. Az nem a PCL "nyugatosítása" miatt született, hanem eredetileg is akarták.
Rádiókba, nem? Én úgy tudtam, hogy csak a fűtése más.
Jól tudtad. Igen, rádiókba, kisebb erősítőkbe.
Hát ha ezt Te tekered, akkor el leszel vele egy darabig.
Elszánt vagy. Én még nem tekertem trafót. Egyszer talán de akkor többször biztos nem.
A csövekben muszáj vákuumnak lenni? Például mi lenne, ha valamilyen gáz lenne benne?
Hát ha nem lenne vákum mondjuk levegő lenne kapásból elégne a fűtőszál. De pl a stabilizátorcsőben ahol nincs fűtés ott valami nemesgáz van.
Csövet csinálsz? Ha van rossz hűtőd, akkor a motorjával tudsz vákuumot csinálni. A gáz attól a hőtől meg robban!
Na nemár... szerinted ki olyan eszes hogy szénalapú gázt rakna izzó dolog köré A hűtős vákum meg édeskevés ehez (szerintem)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |