Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bűvös billegő

Témaindító: Programmer, idő: Szept 8, 2006
Lapozás: OK   1 / 3
(#) Programmer hozzászólása Szept 8, 2006 /

Mielőtt mindenki megkövezne leírom mire gondoltam. Valahol láttam egy kis szerkezetet amit szívesen megépítenék. Azt állították róla hogy kell egy kis akksi hogy elinduljon aztán megy magától is. Véleményeket várnék róla.
Szóval egy kis fogyasztású motor forgat egy cd-t. A cdre rá volt ragasztva két kicsi de erős mágnes egymástól 180 fokra. A cd alatt két tekercs volt. Szóval lehet ilyesmit csinálni? Vissza lehet valahogy csatolni azt az áramot a forgató motorba?
(#) deguss válasza Programmer hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

Hali!

Sok ilyen kísérletet láttam már, de biztos nem vagyok egyedül vele... Szumma-szummárum arra jutottak többen is, hogy akármilyen "kisfogyasztású" motorral hajtasz meg akármilyen "jó hatásfokú" szuper-erős mágnessel (hdd-ből) ellátott CD-lemezt, többletenergia nem fog keletkezni, esetleg egy jó darabig megy a szerkezet (ha szerencséd van, és igen ügyes vagy, talán pár percig is!), de örökké nem fog menni, a perpetium mobile nem létezik.
Az indukált feszültség hatására, áram fog folyni a generátorból a motorba. Minél nagyobb áram folyik, annál nagyobb nyomaték kell a generátor meghajtásához, -> annál több áramot vesz fel a motor. Logikusan kikövetkeztethető, hogy az ilyen akkumlátor nélküli szerkezetek elindításuk után szépen lassan lelassulnak, majd leállnak.

De ne add fel, lehet hogy Te találod fel a perpetum mobilét! Sok sikert hozzá! Üdv.
(#) Krisz03 válasza deguss hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

Eszembe jutott, amit matektanárom mondott:
Odament egyszer hozzá egyik tanítványa, és azt mondta neki, hogy feltalálta az örökmozgót, és kezdte is magyarázni neki a működését: "Először is, bedugjuk a konnektorba..." :eek2:
(#) Programmer válasza Krisz03 hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

Aham! Azt tudtam hogy a mechanikus cuccok rég csődöt mondtak de talán hátha az elektronika megoldja a lehetetlent. Szal nem érdemes vele foglalkozni.
(#) vicsys válasza Programmer hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

Sztem a kis akksi kell a folyamatos működéshez és ha az kimerül....
Az 5let nem rosz. Elég jó a csapágyazása és teljesítménye a cd meghajtónak...A gombakkut is lehetne álcázni-rejteni...hmmm, lehet kéne csinálni egyet?
(#) deguss válasza Programmer hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

Nem akarom elvenni a kedvedet tőle, de örökmozgó se a matematika se az elektronika, de még a fizika szerint se létezik gravitációs, nem légüres térben.
Elvileg légüres térben, gravitációtól mentesen, egy súrlósásmentes szerkezet örökké tudna mozogni... De csak elvileg...
De kísérletezgess csak vele, ha van kedved, lehet hogy közben értékes tapasztalatokra teszel szert!
(#) Krisz03 válasza Programmer hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

Nem mondom azt, hogy nem érdemes...
Csak éppen eszembe jutott ez az eset.

Próbálkozni kell vele, de azért mégse úgy, mint vicsys ajánlja. Nem kell semmi rejtett akksi. Az úgy már hülyeség, az nem örökmozgó.

Szóval hajrá, hátha Neked sikerül valamit alakítani!
(#) Báddzsó válasza Programmer hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

szerintem simán próbáld ki, egyszer én is akartam ilyet csinálni csak nenm sikerült mágneseket szereznem. Akkoriban eléggé belemerültem ilyesmi dolgokba. Egyébként olyanon, hogy valami lehet/nem lehet szerintem nem érdemes vitatkozni, pl Newton törvényei a legtöbb helyen működnek, de vannak bizonyított kivételek. van ám ennél sokkal jobb örökmozgó 400%-os hatásfokkal neve: MEG, (egyábként nem örökmozgó mert a neve is Motionless Electromagnetic Generator...)
Vhol van egy városka ahol egy örökmozgó termeli a város energiáját. Már több is volt amit piacra akartak dobni, már a közeli időpont is meg volt, de aztán még sincs a teszkóban..
Tesla is csinált ilyeneket, meg van egy csomó találmány amiről nem tudhatunk, USAban meg olyan törvények vannak, hoyg ha kitudódik egy olyan találmány aminek nem szabadna akkor börtönbe küldehetik a feltalálót... google:gravity motor keressetek rá, érrdekes...
(#) MaSTeRFoXX válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

Pár éve szórakoztam egy ilyen CD-s "örökmozgóval"
Megvolt a CD tálca mozgató motor, ráaplikáltam a CD-t, egészen jól volt centírozva, alig ütütt. Felragasztottam 4 mágnest (csövest tv-ből). Bekapcsoltam, fogtam egy tekercset (+1 csavarhúzó is volt még abban a kézben). Közelítettem a tekercset a mágnesekhez, multiméter egy kis feszültséget mutatott, mikor véletlen beleakadt a csavarhúzó az egyik mágnesbe. Szétszállt az egész! Leszakadt a CD-nek majdnem a fele mágnesestől. Az egyik mágnes előkerült, a másik egy kis darab CD-vel a mai napig nem tudom hova lett! (Hmmm... Lehet hogy időgép lett belőle, és elment a jövőbe... Ezt az időgépes topicba is írni kéne...)
(#) gulyi88 válasza Programmer hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

csá
egyétek és vegyétek
annyire nem is bonyolult csak első ránézésre de ha egy kcsit jobban megnézzűk akkor télleg van benne valami logika.....

jah és a lényeg hogy valszeg télleg műxik és még többlet energiát is termel

ui érdemes megkukkolni a töbi cikekt is...
csá
(#) Báddzsó válasza gulyi88 hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

itt vannak érdekes dolgok, a keelynet.com -ot már meg sem említem...
(#) MaSTeRFoXX válasza gulyi88 hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

Erről már láttam a videót, nagyon durva hangja van...
(#) gulyi88 válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

jó jóóó
de a freeenergy mégiscsak magyar
én meg max németül tok makogni valamit
de azé kössz
(#) gulyi88 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

videó ott van a leírás stb.. végén
(#) Pulyka válasza gulyi88 hozzászólására (») Szept 9, 2006 /

Syasztok

Én már gondoltam ilyen fajta,"villanyszámla kimélő" megoldásra

Asszem alternativ energiaforrás a neve!
A lényeg,hogy a szél forgat egy lapátot a lapáton két erős a mágnes,és ez a mégnes a tekercsek elött mozog!
Többet sztem nem is kell mondanom
Amikor szél van,a rá kötött akku töltödik,ehezz is kéne majd egy elektronika!

Én kiprobálnám ezt a megoldást,de két dolog,akadályoz ebbe!
Nincs olyan hely a ház körül,ahova kirakhatnám ezt a kreálmányt,és forgatná a "nagy" szél!
Másrészt,földmágnesem sincs!
Ugytudom,ezek a legerősebb mágnesek,de vki ismertetné velem a földmágnest,hogy esetleg ellőállitani nem-e lehet?

UI:Hülye én se vagyok,nem tv-t akarok müködtetni,és nem 230V-ra számitok

12-24V,és pár amper,egy szünetmentes tápon lehetne vele kisérletezni
(#) gulyi88 válasza Pulyka hozzászólására (») Szept 9, 2006 /

lehetne egy ilyet csinázni
csak akkor már ne 2 mágnesel és tekercsel

ha végigolvasod a fenti linket akkor te is rájössz hogy ha a tekercsek és a mágnesek száma nem =
és úgy vannak megtervezve és elhelyezbe akkor a mágnesek által keltett vonzó erő eredője 0
(azaz zérus) lesz vagyis (ha terheletlenek a tekercsek)
a legkisebb szél is megforgatja (nem kell energiát fektetni abba hogy a mágnesek vonzóerejét legyőzze a cucc)

na nem akarok itt össze-vissza magyarázni ... olvasd/olvassátok el és kész !!!!!!

ui mágneseket lehet venni itt-ott,
eccer már valaki leírta h melyik cégek csinálnak/forgalmazna magyaron mágneseket ....
(#) marcigas válasza gulyi88 hozzászólására (») Szept 9, 2006 /

Helló mindekinek!

Nem konkrétan ilyenek, de igyen energiát előállító szerkezetekkel foglalkozik ez az oldal. Nézzétek meg! Szerintem naon is érdekes dolgok vannak rajta.

fenykapu.free-energy.hu

Tök zsír!

Üdv mindenkinek!
(#) Peti_85 válasza marcigas hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Visszatérve a tanárokhoz...
NEkem a fizika tanárom mondta, és ez tény!
Amíg súrlódás is erő és gravitáció van a környezetünkben addig örökmozgót nem lehet építeni!

Tehát lehet próbálkozni az űrben, mert ott ezek minimálisan elenyészők!
Peti.
(#) Pulyka válasza marcigas hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Hála neked a linkért!
(#) Báddzsó válasza Peti_85 hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

és szted a fizika tanár mindent tud a világmindenségről?? szerintem semmit nem szabad tényként kezelni, az emberiség tudása iszonyatosan minimális ahhoz, hogy bármit is kijelenthessen biztosan. pl mindössze néhány száz éve gyilkolászták azokat akik szerint a föld gömbölyű volt. Akkor a tanárok még azt tanították, hogy föld lapos, blablabla... Ja meg, hogy az ember nem bírja ki a negyvenvalahány km/h -val történő mozgást meg hasonlóak. Ez a gőzmozdony feltalálása környékén volt, mert hogy nem kell "gyors" jármű, mert az ember ugyse tudna rajta utazni, mert belehal.
(#) Báddzsó válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

ja meg valamikor be akarták szüntetni a szabadalmi hivatalokat, mert hogy már mindent feltaláltak amit lehetett....
(#) marcigas válasza Pulyka hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Örülök, hogy segítettem.

Ha találnák még ilyen oldalt, akkor majd szólok! Én személy szerint üzemanyag cellára voltam kiváncsi és itt kötöttem, akkor láttam milyen király egy oldal ez.
(#) marcigas válasza Peti_85 hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Én azt mondom nem hiszek neked, ha örökmozgót nem is, de olyan szerkezetet ami a NPE-t ( NPE= NullPontiEnergia ) használja, lehetne épiteni és ha ezt az energiát sikerülnene vissza tápláni a szerkezet működésben tartására, akkor lehetségesnek tartom.

Persze a mai világban, ha te előállnál egy ilyen szerkezettel, akkor vagy felvásárolná egy hatalmas cég, vagy az olajvállalatok akarnának likvidálni.

Amúgy a NPE-ből abból következik, hogy hiába hűtenénk le egy anyagot az abszolút 0 fokra mert, az elektronjai még akkor is mozognának. NPE-ből származó energia nem más mint, hogy az anyagot teljes egészében színtiszta energiává alaktjuk, tehát az atom eltűnik, és többé nem létezik, csak energia. Ha belegondolunk ez logikus mert elméletileg az anyag is energiából keletkezett "A NAGY BUMM".

Ha valamit rosszul írtam, nyugodtan kössetek belém, hiszen még csak középiskolás vok, én se tudhatok mindent.
(#) Antauri válasza Peti_85 hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Ami ma tény, az holnap lehet hogy csak egy mosolyra fakasztó adat, lásd Báddzsó példáit. Csak azok az "égető" típusú emberek képesek egyről a kettőre lépni akik látni akarják mi van a horizonton túl. Másképp soha nem jöttünk volna le a fáról.
(#) Báddzsó válasza Antauri hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Idézet:
„Csak azok az "égető" típusú emberek képesek egyről a kettőre lépni akik látni akarják mi van a horizonton túl. Másképp soha nem jöttünk volna le a fáról.”
a fáról jobban látszik mi van a horizonton túl...
Egyébként így van.
Egy pl ami eszembe jutott pont most: a pisztrángok amik ugye a folyón felfele úsznak, na azokból nagyobb energiával jön ki a víz mint ahogy belemegy. érdekes nem?..
Más:
Nagyon nem tudom megérteni azokat az embereket akik vmire azt mondják, hogy az így van és kész. pl Földönkívüli élet, hogy mondhatja vki azt, hogy nem léteznek Földönkívüli lények. Mire alapozza ezt ? Mert ha benne lenne a Bibliában és hívő az illető akkor jóvan, de (tudtommal) nincs benne, hogy más bolygókra nem teremtetett élőlény..... Csilagokból meg bolygókból ugye elég sok van, miért ne lehetne 1-nél többön élet?? Egyáltalán az sem biztos, hogy kell hozzá "nap" meg bolygó.
(#) Antauri válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Idézet:
„a fáról jobban látszik mi van a horizonton túl”
Jogos, Tiéd a pont, jobb lett volna ha az óceánból való kimászást hozom fel példaként.
Egyik kedvenc viccem (csak mert ide illik):
Okos Majom és Buta Majom ülnek a banánfán.
Buta Majom unottan letép egy banánt, meghámozza, eszegeti.
Okos Majom is letép egyet, de ő hámozatlanul kezdi enni.
Buta Majom csak nézi egy darabig, majd megkérdi:
- Te Okos Majom! Miért nem hámozod meg a banánt mielőtt megennéd?
Mire Okos Majom felsőbbrendű hangnemben:
- Minek hámozzam meg? TUDOM mi van benne...
(#) huba válasza Antauri hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

nézzétek meg ezt térenergia szerintem érdemes kiprobáni
(#) huba válasza huba hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

ja és olvassátok végig
(#) PCB válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Idézet:
„Egy pl ami eszembe jutott pont most: a pisztrángok amik ugye a folyón felfele úsznak, na azokból nagyobb energiával jön ki a víz mint ahogy belemegy. érdekes nem?..”

Nem érdekes mert ha a folyón felfele úszol belölled is gyorsabban jön ki a víz mint ahogy bemegy

Amugy sok ilyen okos kis dolog van mint pl: az áram ami nem ráz "találmány" csak kár hogy kiderült csalás.
Na de ebből él az illuzionista is
(#) Báddzsó válasza PCB hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Idézet:
„a a folyón felfele úszol belölled is gyorsabban jön ki a víz mint ahogy bemegy”

hát akárhogy gondolkodom ezt nem értem
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem