Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor RS485 lesz a kommunikáció a kezelő és központ közt.
A kábel UTP kábel, mert már az be van fűzve. A kezelőben 128x64-es Grafikus LCD lesz, 3x4 -es mátrix billentyűzettel. Elsőnek elkészítem a központot és kezelőt, letesztelem a kommunikációt, aztán ha ez jó akkor lépek tovább. Úgy gondoltam hogy a központ fogja lekérdezni a kezelőt, az meg akkor válaszol ha kérdezik. A nyílászárókhoz infra kapukat terveznék, nem tudom készített-e már valaki ilyet? CQY37N infra ledet és BPV11F fototranzisztort szeretnék hozzá használni, kb 2m-re lennének egymástól.
helló nagyon jó a riasztó, kérdésem hogy sima 877-es jó e hozzá megépitettem az EPE-féle riasztót de nem tetszik a működése annak a pic -ét használnám ha lehet köszi a választ szepi003
Szia Wangi.
Hólnap megyek a lomexbe és megveszek mindent az építéshez. Ez nagyon tetszik mert magyarúl irja ki a kijelző. Nekem villem programmerem van az is alkalmas erre a pic-re? köszi.
Willemel lehet programozni , az ICSP csatira kell dugnod a foglalatot amibe teszed azt a PIC-et.
Aztán meg WINPIC800-al bele tudod tölteni a programot.
Szia. Viszont van 1 kis gondom. Szinte sikerült mindent megvennem, csak az optót nem olyat adtak ami neked a fotón van hanem kis drapp szinű 2x2 es lábút meg a mátrix billenytyűzet 3x4 es nem 4x4 es, meg az ellenállások azok 0.25w kicsit adtak nem is figyeltem. Ezek jók vagy vegyek nagyobbat? A kijelző tipusa: DISPLAYTECH 162B. Ez okés? Bocs a sok kérdésért már nagyon régen nem épitettem semmi elektronikát,pedig a hibbijaim közé tartozik.
Csatolom a képeket hogy néz ki az opto meg a bill.
Nyákot nem tudjátok véletlenűl kitől tudnék rendelni? Mert nincsen léser nyomtatóm. Viszont ha belekezdek az épitgetésbe akkor venni fogok az biztos mert akkor behozza az árárt.
Jó ez az OPTO is , csak más a bekötése, adatlap alapján keresd meg azokat a lábakat amiket másikon használnak.
Billentyüzet is jó , bekötést mérd ki (8 tüske van rajta egy nincs bekötve). A kijelző is jó , adatlap alapján keresd meg melyik láb hova esik. Ebből adódóan mivel neked kicsit másabb alaktrészeid vannak szerintem neked kell megtervezni a nyákot hozzá.
Előbb megcsinálom a nyákot aztán meg ráillesztem ezeket az alkatrészeket aztán meglátjuk mi lesz bellőle.
Szia pepe33. Sajnos a nyákkészitéshez nem értek mert nincs tervező programom. Inkább visszamegyek a lomexbe venni új alkatrészeket. Megtudnád adni a wangi féle nyákban lévő optó pontos tipusát? Meg a varisztornak is mert adtak egyet 12 voltra de nem biztos,hogy jó ez. Ez a tipusa: R22Z1. És még 1 kérdésem lenne. Van a nyolc bemenet lehet zárt vagy nyitott is. Erre mozgásérzékelőt is rálehet kötni?
Azt hogy WANGI mit rakott a nyákba nem tudom , de szerintem 4N25 -el kompatibilis az optocsatoló.
A többit WANGItól kellene megkérdezni. Én nem készítettem el , saját riasztó rendszert tervezek.
Szia!
Az optocsatoló olyannak kell lennie amit pep33 irt. A bemeneteket pedig tetszés szerint választod ki, erre szolgál egy menüpont ahol ezt definiálhatod. Azért elolvashatod mégegyszer az oldalamon: Link
Szia. És a kisebb ellenállások azok jók?
Persze,mivel nem folyik akkora áram rajtuk keresztül.
Köszönöm.
Találtam a régi cuccaim közt 4N25-öt. 12V zselés aksit szeretnék rátenni 1.2A elég vagy nagyobbat tegyek rá?
Szia.Az aksi jó csak jó legyen a töltö elektronika hozzá,mert ez hosszabitja meg az életét.
![]()
Sziasztok, egy teljes alkatrészlistát tudtok adni? mert holnap megyek, és veszek mindent
![]()
Az mi ami bevan karikázva?? mert nemtudom sehogyan se felismerni.
és kb mennyibe kerül összesen, mostmár csömdbe maradok, csak gyorsba válaszoljatok
A beültetési rajzról sem tudtad azonosítani a relét?
![]()
Szia
Kérdésem lenne a riasztóddal kapcs. Ha nincs pót aksi, akkor ha elmegy a fő táp akkor a telefon is újraindul mikor megjön a táp ? Ha igen, akkor, hogy oldottad meg? Köszi előre is. P.S szép munka ![]()
Nos aksira sajnos szükség van.De ha mégis úgy döntesz hogy ezt kihagyod, akkor a telcsi ujrainditását egy külön idözitöröl kell megoldani.Nálam elkerülhetetlen az akumlátor mert más cucc is müködik róla.
![]()
Szia wangi.Tetszik a riasztó és meg akarom építeni.Akkut mindenképp használni akarok, és nem tiszta a kettes lábra kötött áramköri részlet. Mit kapcsol a relé érintkezője. Úgy lenne jó , hogy a 12 V -os akku feszültségét figyelné a PIC , és ha leesik a fesz rákapcsolná a töltést.Ha valamit nem jól látok légyszi korrigálj.
Olvasd el mégegyszer a leirást.A PIC figyeli az aku feszültségét,11.9V-nál kapcsolja a relét(ami egy töltöt kapcsol.Nincs a töltö a rendszeren.),14.2V-nál pedig kikapcsolja.Ezt csinálja abban az esetben ha az aku töltés túllépné a feszültséget, de viszont a töltési idö számit, igy az megszakad 6-óra leforgása után, függetlenül meghaladta-e a 14.2V-ot vagy sem.Ezért javaslom az áramgenerátoros töltési módot(töltési áram aku 10%-a).
![]()
Oké, köszi. Csak azért kérdeztem, mert a D1 jelű 4148 as dióda nem a 12 V on van, hanem a relé érintkezőjén.
szia wangi elkészült a riasztó de van egy kis gondom bekapcs.után kiirja hogy táp.fesz hiba mad valamelyik gomb megnyomása után megjelenik akumlátor12.3v monitor innét nem megy tovább én a sima 877-est használtam, még a billentyűzet bekötése kellene melyik port a sor /oszlop a képeket sajnos csak mobillal tudtam késziteni üdv szepi003
|
Bejelentkezés
Hirdetés |