Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kulcstartó fejlesztés

Témaindító: Gatery, idő: Szept 9, 2006
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Gatery hozzászólása Szept 9, 2006 /

Sziasztok!

Szóval az a helyzet, hogy szeretnék építeni egy kulcstartót a barátnőmnek, emlék és jó ajándék gyanánt. Szóval az lenne a nagy feladat, hogy minél kisebb helyre minél "nagyobb" tudást lehessen bepréselni. A hely kb olyan 3-4x3-4 cm és kb 1-1,5cm magas...de ez még változtatható...
Szóval én kedzetnek arra gondoltam, hogy rakok bele két gombot az egyiket egy ultrabright ledet, a másikra meg egy dallamtranzisztort...
Még gondoltam hogy teszek bele egy rezgő motort is, csak nem tudom mire aktivizálódjon....

Valakinek valami fejlesztési ötlete? Pic használata nem probléma, csak ne legyen túl sok kiegészítő ic és alaktrész a hely miatt....

Előre is köszi..
Ja igen és atombombát nem akarok bele szerelni

javítva szabi83
(#) Gory válasza Gatery hozzászólására (») Szept 9, 2006 /

Nem tartozik szorosan ide, de hátha adok valakinek ötletet.
Én egy medvét építettem a barátnőmnek. Egy ISD hangtároló chipre felvettem 1 percnyi hangot. Aztán beleraktam egy kis műanyag dobozba egy 9V-os elemmel. És ezt meg egy hangszórót belevarrtam egy maciba. A mancsaiba raktam két kapcsolót, amivel a szövegben ugrálni lehet a trackek közt.
(#) mokus válasza Gatery hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Lehetne még visszafütyülős csipogos is...

Ha rezgő mocit raksz bele akkor esetleg egy kis hatótávű adó-vevőt is építhetsz bele, persze magadnak is építesz egy kulcstartót, aztán ha közel vagytok egymáshoz rezeghetne mindkettő, mondjuk óránként csak egyszer, vagy nyomógombra egyfolytában

Mondjuk bele lehetne zsúfolni egy vészjelzőt is, mondjuk valami írtózatos frekvencián visítana a zaklatónak, esetleg ezt egybeépíteni egy kutyariszatóval is, esetleg barátságos üzemmódban egy kutyahívóval, ha van kutyája. Már csak az ebet kell betanítani, hogy a hangra menjen oda.

Esetleg lehetne valami adattárolásra alkalmas eszközt is építeni belőle, emlékeztetőt (mensesnaptár) vagy egy egyszerű hőmérőt...

Vagy ha hasznosra akarod venni a figurát akkor egy autoriasztó távirányítót, garázskapu nyitót építed bele, esetleg egy mini infra távirányítót, amivel csak TV csatornát tud váltani/hifit tud bekapcsolni ...

Ötlet rengeteg van csak ki kellene vitelezni
(#) Balázs válasza Gory hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

(Bocs, hogy semmi értelmeset nem tudok ide írni, csak kérdésem van...)
Gory! Te milyen hangtárolót használtál? Nem kell adatlap, semmi, csak egy típus, please!
(#) Gatery válasza mokus hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Ez a két kulcstartó adó vevő nagyon tetszik Csak jó lenne nem infrás hanem rádiós, a nagyobb távolság miatt...de kicsit túl bonyulultnak érzem.
Nagyon jól hangzik ez a hangtárolós chip is, tudsz mondani egy típust, jó lenne ha 2-3V-ról is menne.....

Most jelenleg a füttydetektoros megoldáson dolgozom...jelenleg még csak az áramkört tervezem mert ugye túl sok alkatrész nem fér el....kiindulásnak Visszafütyülős kulcstartó topicot használom.....Red circuit megoldását használom az erősítésre és a frekvencia szűrésre de utána valószínüleg egy pic következik.

A tv távirányító is tetszik de max egy jel zavarót tudnék belerakni...mert ugye hogy még tanítható is legyen...hátttt...

Köszönöm az ötleteket, jöhetnek még!!!!
(#) Gory válasza Balázs hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Én ISD2560-at használtam. A chipcadnél lehet őket kapni (winbond).
(#) Gatery válasza Gory hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

És a datasheetben megépített kapcsolást csinátad meg?
(#) Gatery válasza Gatery hozzászólására (») Szept 11, 2006 /

A kánya rúgja meg.....megépítettem egy neten talált füttydetektoros kapcsolást...ami nem működött.....most elszomorodtam....

Pedig nagyon jó lenne egy fütty detektor!
(#) Balázs válasza Gatery hozzászólására (») Szept 11, 2006 /

Gory: Köszi, majd utánanézek!

Gatery: Nem megy? Biztos, hogy mindent jól kötöttél? Olyanokat nézz meg, hogy a buzzer és a mikrofon bekötése nem fordított-e pl... De holnap összerakom, hogy egyáltalán működőképes-e...
(#) Gatery válasza Balázs hozzászólására (») Szept 11, 2006 /

Próba képpen még 1x öszeraktam....de nem megy....nagyon örülnék ha te is megpróbálod és drukkolok, hogy sikerüljön!
És majd nézem a fórumot hogy hogy sikerült! Nagyon várom!
(#) Balázs válasza Gatery hozzászólására (») Szept 11, 2006 /

OK, holnap megépítem, és majd írok!
(#) Báddzsó válasza Gatery hozzászólására (») Szept 11, 2006 /

a Visszafütyölős kulcstartó topikba még én töltöttem fel régebben egy PICes füttydetektort. Azt nézted?
Smd-t akarsz használni ugye? ssop tokosat nem? nem kell egy 16F648I/SS (ssop tokos), mert van itthon egy felesleges 16F690I/SS-re cserélném....
(#) Gatery válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 11, 2006 /

Először is nagyon köszönöm a pic felajánlást, de momentán még úgy érzem nagyon távoli a tényleges próbadarab legyárátásának ideje. Addig meg én is azt használom ami van itthon . Szóval az a pices megvalósítás nekem elég érdekes....nem teljesen értem hogyan működik...mármin ok hogy erősít a jelen ez eddig tiszta...majd hogy mér ő a piccel frekvenciát?? Számolja a null átmeneteket ?? Vagy mi?
(#) Balázs válasza Gatery hozzászólására (») Szept 12, 2006 /

Megépítettem, és megy (félig)! Ugyan fütyülésre nem reagál, de ha szintetizátorral megütök neki egy kétvonalas D fölötti hangot, akkor beindul...
(#) Balázs válasza Balázs hozzászólására (») Szept 12, 2006 /

De ez valószínűleg egyéni hiba, mert nem minden ellenállásértéket találtam itthon.
(#) Peti_85 válasza Balázs hozzászólására (») Szept 12, 2006 /

Hali
Be tudnád linkelni a kapcsolást???
Most én is kedvet kaptam rá és ki szeretném próbálni!
Köszi!
Peti
(#) Balázs válasza Peti_85 hozzászólására (») Szept 12, 2006 /

[link=http://www.redcircuits.com//Page29.htm]http://www.redcircuits.com//Page29.htm[/link]
(#) Peti_85 válasza Balázs hozzászólására (») Szept 16, 2006 /

hát ez a link nem igazán akar bejönni...

Már más a honlap, vagy valami gyíkja van...

Nem tudnátok fájlmellékletbe felcsatolni?
(#) Balázs válasza Peti_85 hozzászólására (») Szept 16, 2006 /

Ma nekem sem jön be, pedig tegnapelőtt néztem utoljára, akkor még ment. Ez egy elég nagy oldal, nem hinném, hogy megszűnt, csak valami gáz van a szerverrel. (Sajnos csatolni nem tudom, nem mentettem le a rajzot.)
(#) Balázs válasza Balázs hozzászólására (») Szept 16, 2006 /

Most jutott eszembe, hogy kinyomtattam! Úgyhogy beszkenneltem, tessék:

whr.jpg

(#) Balázs válasza Balázs hozzászólására (») Szept 17, 2006 /

De mostmár a link is jó!
(#) Gatery válasza Balázs hozzászólására (») Szept 18, 2006 /

Huh..elvoltam nyaralni...
Hát nagyon örülök, hogy neked megy a kapcsoás!!
Azt hiszem holnap veszek egy csomó potit és kipróbálom ...lehet hogy csakvalamelyik ellenállás volt rossz....Másvalakinek tapasztalata?

Ja igen a megépített kapcsolásnál mit mérsz működés és detektálás közben a 7és 8-as ellenállás találkozásánál???
(#) Balázs válasza Gatery hozzászólására (») Szept 18, 2006 /

Ez egy jó kérdés, mert dugaszolós panelon raktam össze, és már rég szétkaptam. De amint lesz időm, újra megépítem, és írok!
(#) Gatery válasza Balázs hozzászólására (») Szept 19, 2006 /

Találtam egy nagyon érdekes oldalt:[link=http://www.electronics-lab.com/projects/sensors/025/index.html][LINK][/link]

Sajnos az adott ic-hez nem találtam datasheetet...ha valaki találna berakná.

Nagyon új ic lehet, nem nagyon láttam hogy valahol is kapható lenne...
esetleg valaki ismer valami hasonló ic-t?
(#) Gatery válasza Gatery hozzászólására (») Szept 19, 2006 /

Pedig én csináltam linket de valamiért nem rakta be:
http://www.electronics-lab.com/projects/sensors/025/index.html
Szóval ez az a hely...
(#) Jena válasza Gatery hozzászólására (») Jan 16, 2007 /

Sziasztok!

Nekem lenne egy olyan problémám,hogy anyu folyton-folyvást elhagyja a kulcsát.Jellemzően a kocsikulcsról van szó és már enyhén szólva idegesít,hogy sohase tudja,hogy hol van és ez mindig akkor derül ki,mikor épp indulóban vagyunk.Ezért késünk el állandóan,mert folyton a kulcsot kajtatjuk,Ezért arra gondoltam,hogy veszek neki egy olyan kulcstartót,amely hangra aktiválodik,hogy jelezze hogy hol van és még akkor is ha keresni kell jóval hamarabb lesz meg)A másik ötletem,hogy a személyhívóval kombinálom a kulcstartót és keresés estén egyszerűen csak felhívom és ahol berreg ott a kulcs))Nem tudom,hogy ez mennyire kivitelezhető)Szerintetek??J
(#) Gatery válasza Jena hozzászólására (») Jan 16, 2007 /

Szia!

Sikerült beszereznem ilyen visszafütyülős kulcstartót, eleinte nagyon tetszett...de nagyon könnyen beaktivizálódik...gyereksírás....villamos....és nagyon magas nevetés...
De azért jó, megfelelően érzékeny és néha tényleg hasznos De mondjuk egyetemre nem vinném be..

A személyi hívó szerintem poénos ötlet . Vagy vegyél egy "régi" kis méretű mobiltelefont..szedd ki belőle ami nem kell (kijelző...bill) és dobozold be újra...ha azt felhívod akkor az is rezeg cseng.. bár nem tudom mekorrába lehetne összesűríteni..
(#) pec hozzászólása Ápr 9, 2008 /

Azt szeretném megkérdezni, hogy hol lehet kulcstartónak való dobozokat kapni. Néztem egy pár bolt honlapján, de csak normál méretű műszerdobozokat találtam.
(#) Balazs_555 válasza pec hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /

Hello!
Megnézheted a www.lomex.hu oldalon, doboz biztos van, de nemtudom hogy kulcstartó is van-e.
A www.soselectronic.hu oldalon van dobozkulcstartó, rendelni lehet, de itt a minimum netto 5000HUF.
Ezenkívűl szerintem bármelyik híradástechnikai alkatrészüzletben lehet kapni, vagy tudnak rendelni.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem