Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm nektek a tanácsokat.
Tuti tipp az elhangolódásra:
Vegyük ki a tunert a készülékből , pattintsuk le a két oldalát. Persze ne felejtsük el leforrasztani az oscillator tetejéről. Találunk benne 2db kerámia szűrőt uf 53 és uf 54 pozíciós számmal. Mindkettő 10,7Mhz-es. Na ezeket cseréljük ki lehetőleg újra. Vigyázni kell hogy ne melegítsük agyon a forrasztáskor. Ezután jegyezzük fel a tuner tetején lévő potik pozi számát, és mehet is vissza az oldala. Tegyük vissza a tunert és kapcsoljuk be a készüléket. A tuner 1-es lábán állítsuk be a feszültséget pontosan 11V-ra a p73-as potival, /FM -re kapcsolva/. p3-p2-p1-el maximális kimenőszintet állítani,de közben a bemenő jelet akkorára kell csökkenteni,hogy a kivezérlésjelző a skála közepe alatt maradjon! Szóval csak 1 gyenge antennát használjunk. A többi potival a skála alsó és felső határát állítjuk, így a p4-el ki lehet tolni 104-ről 108Mhz-re. De ha nincs kéznél Fm Jelgenerátor akkor ezt nem javasolnám piszkálni. Az Aidába ,Kleóba és a 6363s ben is ugyan ez a tuner van. Sok sikert mindenkinek.
Hát szerintem nem ez a tuti javítási mód .
KF szűrők cseréje ( minek ?) és az elöregedett kh-ás trimmerek helyénhagyása nem hiszem , hogy üdvözítő megoldás.
Helló!
Újra visszatértem ebbe a témába. Régebben írtam, hogy elnémult a kicsike, ez ügyben kértem segítséget. Elvittem egy tv/rádió szerelőhöz aki röpke 4 hónap alatt megcsinálta. (Szerencséjére nem is fogadott el pénz a javításért ) Kiiktatta a fejhallgató csatiját, mert valami gebasz volt vele már gyárilag. Szól a cucc, de most meg az a baj, hogy egyik kivezérlésjelző sem működik... Hogy mibe nyúlt bele a bácsi... Van valami ötletetek van, hogy miért nem mér a két jelző?
Hali!
A füles, és a kivez jelző elvileg ugyanonnan kapja a jelet. sztem az egészet kikötötte a "mester"....
Viszont nekem is lenne egy kérdésem... nekem van egy EA6380 as videotonom. elvileg ez a cleopatra rádió nélküli változata.
Szal nekem az egyik kivezjelzőm, és a hangerőpotim elszállt. Nem tud esetleg valaki egy helyet, ahol van még alkatrész ezekhez "dinók"-hoz?
Köszi, akkor majd én meg visszakötöm az egészet... hogy rohadjon meg az összes befőttje...
szevasz!
én potit a keleti környékén vettem az enyémbe Budapest, Dózsa György út 16 ez a címe egy pincebolt kb 500 FTból vettem egy marékkal
Köszi szépen az infót! Utánna fogok járni a dolognak.
Örök hála neked, és szenvedés az ellenségeidnek!! :worship:
Tegnap 180 magyar Forintért vettem egy zsír új potit. Ugyan 1989-es gyártású, de mit is akar ma az ember ennyi pénzért... :crazya: Már újra dübörög a kicsike. :nevetes1:
sziasztok
Óriási gáz van a rádió vevő résszel.(valamit elállítottam de nem tudtam visszahangolni) Kellene valami egyszerű hangolási módszer mert ami a szervízkönyvében van ahhoz nincs elég műszerem. Kérlek segítsetek.
azokat a potikat amik a "tetején" vannak a modulnak
UP 01,02,03,04,73,56,60
köszi
de ez nekem is megvan de mint már fentebb is írtam nincs hozzá elég műszerem ez a nagy bajom
Az elég nagy baj. Próbáld mindegyiket középállásba állítani. Az UP01-04 felelős a hangolóelemek együttfutásáért a másik kettő a sávhatárok beállítására szolgál. Az UP04 az oszcillátor hangolására szolgál, ha középállásban megszólal, akkor már nyertél. Előtte természetesen a hangolófesz határokat állítsd be, ezek sima feszértékek. Ha ez már jó, az UP04-et egy ismert adóra hangolva, addig állítsd, míg nem az az adó szólal meg. Ha ez is megvan, a másik 3-mal a leghangosabb (zajtalan, legnagyobb térerő jelzéshez) állítsd.
eljutottam a feladat megértéséhez de elakadtam annál hogy mennyi a hangolófeszek értéke
a leírásban viszont találtam egyet OIRT= 1,5-3,3V CCIR= 6,3-11V ezek lennének?
Sziasztok!
Van egy videoton Cleopatram, amit a suliból hoztam. A végfokokat megjavítottam. Szépen szólt is. Kaptam egy pár TESLA hangszórót, kipróbálás elött rámértem 4 ohm-ot mutatott a műszer rátettem az erősítőre és ezután "Mint a vaku villant" a bal csatorna végfoktranyópárja, és közben szállt a füst belőle és még akkor is villogott. (Igaz megjegyzem mókás volt, mintha egy rock koncerten viloggtak volna a reflektorok és ment volna a füst effekt ) Csak az a gáz hogy nem tudtam megcsinálni, kicseréltem a tranyókat, de nem megy még mindíg nem tudom mi lehet még a baja? A végfokpanel már toldozva foltozva van, amióta megkaptam a rádiót és elöször javítottam akkor is már foltozva volt, szóval gondolom nem elöször volt javítva . Most egy "FOS TDA" van belegányolva, hogy szoljon, és eléggé szar a hangja. Hiányzik az a szép telt dinamikus hangja!!! (De a dolog érdekessége, hogy szólt is egy ideig a hangszóró) ( Amint a képeken is látszik ez egy igazi Rocker Cleopatra) Légyszives segítsetek megoldani a problémát! Mellékeltem képeket is:
Hello, ellenőrizd a félvezetőket a végétől visszafelé. Én a végtranzisztort meghajtó tranyóra tippelek, vagy valamelyik forrasztásra. De ha már nagyon gány a panel, én akár újra is építeném. Anno nagy tisztelője voltam a Cleopatranak.
Nem olyan nagyon gány a panel, csak 1-2 helyen meg van égve és átkötések vannak rajta alul. Amit meg modasz azt meg meglesem, csak visszaszerzem a panelt, mert nagybátyámnál van aztmondta ő is megnézni, de nem talált semmit sem. Még azért körülnézek az interneten hátha valaki árusít valami ilyesmi hangpanelt .
Először a panelon keress szakadást,rajz szerint kövesd le utánna a meghajtótranyók és a kissebb értékű ellenállásokat is ellenőrizd! Ha rám halgatsz végigméred az egész panelt mivel van rajz és mi hibás kicseréled ez a legjobb megoldás! Ugye jól kötötted be a végtranzisztorok vezetékeit és tettél szigetelést a tranyók alá?? Kap tápot egyáltalán mert nem egy bizti van bent ha jól emlékszem van egy halommal!
Kap tápot, szigetelés is van alatta mert a legelső alkalommal már kettédurantottam egy tranyópárt mert azthittem közöskollektorosba van kötve . De utána kicseréltem és eddig működött...
Szia!
A VR21 BC182-es tranzisztort feltétlenül cseréld, mert ezeknél előfordul, hogy kontakthibásak lesznek(műszerrel kimérve jónak tűnik!), ez pedig a végfok azonnali halálával jár!
Köszi az ötletet, azt is megnézem!!! Nyitott vagyok minden jó ötlet felé!!!
SZIA NEKEM VAN VALAHOL EGY IJEN ERŐSITÖ A PINCÉBE MEGNÉZEM HOLNAP MI MARADT BELÖLE ASZEM AZ FM MODUL HIÁNYZIK MEG A TÁP DE A TÖBBIRE NEM EMLÉXEM MAJD IROK ÜDV
Beragadt a caps loock billentyűd, vagy miért ordítasz?
A chat szlenges szöveget pedig kéretik itt a fórumon mellőzni!
Üdv mindenkinek!
Kleopatra vagy Aida potmétergombokat (3 db) és az FM rész programkapcsolót keresek bontásból. Hol lehet manapság erre szert tenni?[hantosf@nordtelekom.hu] |
Bejelentkezés
Hirdetés |