Fórum témák
» Több friss téma |
üdv!
Próbáltam másik távirányítóval.Ezzel annyit sikerült elérnem, hogy a monitort ki be tudom kapcsolni de egyéb lejátszó programhoz nem tudtam beállítani. Nem tudom hol lehet a probléma. Egy két jó tanácsot megköszönnék.
Szerintem az a gond, hogy nem tudod betanítani a parancsokat...
Készítettem egy rövid bemutatót, hátha segít...
Köszönöm szépen!
Sokat segítettél.Valószínű hogy ez a szöveges beírás volt nálam a sötét folt. ![]() A hangerőt úgy oldottam meg hogy a windoz hangerejét állíttatom a távirányítóval.Így minden minden programnál egyformán állítom.Találtam egy dvd távirányítót. Ezer gombbal. ![]() Üdv! waldi75
Ha valaki próbálta már RS232->USB átalakítóval a soros portra készített verziót (pl. laptophoz), megírhatná a tapasztalatait...
Üdv Inhouse
Hali!
Milyen alaplapod van? Meg tudnád mondani a pontos tipusát?
Sziasztok!
Elkészült az én távirányítós PC-m is, eddig remekül működik! Köszi Zenetom a segítséget a beállításokkal kapcsolatban! Olyan kérdésem lenne, hogy ezt a 25 tüskéjű LPT portra is meg lehet csinálni? (Úgy, hogy az LPT portra egy LCD kijelző van rákötve, amit LCD studio nevű programmal hajtok meg, de ugye ott csak a 8 db kimenő jel van felhasználva, a többi (bemenők) szabadok. Így akkor az RS232-es csatit szabaddá tehetném.
Sziasztok, még nem építettem meg, nem jutottam még el boltba
![]() Lenne pár kérdésem azokhoz, akik már megépítették és műxi ![]() Valamelyikőtök ki tudná próbálni, hogy USB-soros átalakítóval működik-e, mert én laptophoz szeretném megépíteni... Hogy működnek a TV és egyéb távirányítók, milyen jeleket adnak ki, illetve ezt hogy nézhetem meg (mindenféle műszerrel felszerelt vagyok, csak nem tudom hogy hogy, oszkópra szavazok, csak passz hogy hogy ![]() ![]() ![]() (ha működik és megcsinálom a távirányítót természetesen felteszem az oldalra tokkal vonóval ![]() ![]() Előre is köszi skacok ![]() ![]() ![]() - javítva, Norberto
Szevaszok, megcsináltam de nem működik USB-soros átalakítóval
![]() ![]() ![]() ![]() :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan gondom, hogy nem működik ez a Girder-es megoldás ![]() Nem akar sehogy sem reagálni a távírányítóra, nem villog sárgán, ahogy az a leírásban van, és az eset tanulására kattintva is állandóan csak várja az IR jelet... A zenetom által írt program sem működik. Egyébként a vevőt már régebben megépítettem és Winlirc + Irex párosítással tökéletesen működik, de a Girder-rel sehogy sem akar. Ja és nekem az input signal-nál (kép) DCD van és nem DSR, és nem tudom átállítani, mert akkor a következő hiba üzenetet dobja ki: "Warning: There may be hardware problem in receiver!" Ismétlem WinLirc-el működik! Valakinek valami ötlete? ? És miért nem lehet a fórumon 2 kérdőjelet egymás után tenni, meg tom-ot írni? ? A tököm tele van már vele
Sziasztok. nekem is az a gondom, hogy sehogysem akar reagálni a távirányítóra, arra is gondoltam hogy rosszul kötöttem valamit, a kapcsolásban, de akkor viszont nem lenne ott az a zöld kis "ledecske", van valami ötletetek? Betanítani sem tudom, mert mind várja a jelet a távirányítótól.
Üdv
Tudod engedélyezni a Girdert vagyis az Igor Plugint egy ilyen hibaüzenet nélkül?
És mikor nyomkodod a távirányítón a gombokat akkor villog a tálcán a Girder ikonocska?
(az óra mellett vagy a led?) ("igen, tudom" Használj nagybetü-kisbetü párosítást és pontot. Köszi)
hogy ha az infravevőt rosszul kötöttem volna be, akkor hibaüzenetet adott volna? most nézem hogy a rajzodon amit feltettél, ha az a lábkiosztás, akkor nekem nem pont úgy van, mert a Vcc fel van cserélve az OUT-al
Az a Girder ikonocska, amelyik ha jelet kap, kéne narancssárgára váltson, csak zölden ég.
Igen, rájöttem hogy mi a hiba. Rosszul volt kötve. Köszönöm szépen Valve a válaszaidat, és elnézést a kisbetű párosítás, és a pont elhagyásáért.
![]()
Akkor valószinű, hogy rosszul van bekötve az IR vevőd... (látom már meg is oldodott a gondod)
És nálam miért nem működik, ha egyszer WinLirc-el megy?
És mi a különbség DCD és DSR között? Méghogy némítva vagyok ![]() Engem senki nem tud elnémítani ![]()
Üdv Mindenkinek!
Én is megépítettem a fentebb már sokszor említett soros porti infra vevőt, azt a verziót, amit az Igor Plugin is tartalmaz. Viszont az vele a gond, amit lehet, hogy már más is írt itt, hogy veszi a jeleket rendesen és gyorsan, viszont Girderben nézve az ablak alján a vett jel 4 jegyű számát, minden gombnyomásra mást ír ki, holott ugyanazt a gombot nyomtam meg. Ha nyomva tartok egy gombot, és csak mozgatom jobbra-balra "lötyögtetve" a távirányítót, akkor is változnak a számok. A gép amin próbáltam, egy korszerű ASUS M2V alaplapos AMD procis gép, az alaplapról külön headerrel van kivezetve a soros port. Próbáltam a vevőt egy 10 éves P2-es gépen, amin hátul COM1 és COM2 soros portok is vannak, azzal tökéletesen működik, mindig ugyanazt a jelet vesszi, az adott gombra. Tehát nem tudom, hogy mi a különbség soros port vezérlésben a régi és az új gép között. Az újnál mértem a tápfeszt, üresen a soros porton kijön közel 12V, ha rá van dugva a vevő, akkor a zener ugye levágja 5,1V-nál, de az stabil is marad, vételkor is. Próbáltam a DSR és DCD bemeneteket is, állítottam portot a BIOS-ban, IRQ-t, de semmi sem segített! A Windowsban a COM1 beállítások teljesen azonosak a régi és az új gépen is! Próbáltam már USB 2 Serial átalakítóval is, de azzal egyáltalán SEMMIT sem csinált, bár inkább az alaplapira kötném, ha jó lenne! Úgyhogy már lövésem sincs, hogy mi lenne a megoldás, és hogy a régi gépen miért tökéletes, az újon meg miért nem!? Talán itt írta valaki az I/O delay-t, de erről nem találtam bővebben semmit! Aki tud használható infót, kérem segítsen! Köszi Ui: talán egy különbség van a vevőmben, az, hogy én ezt az infra-vevőt használtam: https://www.hqelektronik.hu/info/hu/tsop1138.html De ennek nem kéne problémának lennie, véve azt alapul, hogy a régi gépen minden OK! Mindkét gépen Windows XP SP3 fut!
Közbe megtaláltam a kapcsolást ami szerint építettem:
http://portal.runet.hu/article58.html A következő csatlakozásokat használom: 2 - RXD 5 - GROUND 7 - RTS Egy sorosporti egérnek a csatlakozóját használom, tehát nem szétszedhető és csak 4 vezeték jön ki belőle. Valami más megoldás kellene. Esetleg a op.rendszerben nem lehet átállítani a csatlakozásokat valahogy?
Hali!
Szerintem ez az újabb alaplapok kialakítása miatt van. Én is próbáltam már mindent, de semmi. ![]()
Mit értesz kialakítás alatt?
Ezt nem nagyon tudom megmagyarázni... de itt nem a lábkiosztásra gonoltam. De csak az alaplappal van a "baj" ha más gépen meg teljesen jól működik nem?
A téma egy hasonló megvalósítása, egy kis kiegészítéssel! Hátha valaki megépíti:
Infra vevő kicsit másképp (angol)
OK, de a 10 éves gépen nem fog futni az a sok multimédia ami az újon fut, és amit távirányítóval szeretnék kezelni. USB-s átalakítóval meg semmit nem csinál sajnos. Lehet, vmilyen csatoló IC kellene hozzá illesztőnek!
Helló
Én is megszeretném építeni a kapcsolást ![]() Megvan hozzá minden alkatrészt,kivéve a soros portos csatlakozó A régi TV játékoknak is ugyanilyen csatlakozója van,de az ki van öntve,és nem pont azt a "tüskét" vezetik ki,amire nekem szükségem lenne! Így gondolkoztam,és csak találok olyat,amin ki lehetne hagyni a táp részét,és lehet,hogy meglenne az a 3 vezeték,ami nem a tápért felel! Gondoltam,hogy megoldom így,és vezetékhiány miatt külső áramforrásból táplálom meg! De miért van az,hogy az alaplapom soros csatlakozóján 12V-ot mérek? ![]() Próbáljam meg így külső táppal,de 5V-tal,ne annyival,amennyit az alaplap eredetileg szolgáltat?(12V ![]() Egyébként mind1,hogy milyen frekvenciájú vevőt használok? Gondolom én nem mindegy,mert a távvezérlők különböző frekvenciájú IR jelet használnak,és ezért nem lenne mind1 Igaz? ![]() ![]() Köszi előre is Üdv:Tomi
Üdv!
Az én alaplapom is szintén 12V-ot ad ki, de ettől nem kell megijedni, nyugodtan rá lehet kötni a vevőt, mert az 5,1V-os zenernek éppen az a feladata ebben a kapcsolásban, hogy 5,1V-ot enged ki csak a vevő felé! Ha sikerült felélesztened a kapcsolást, majd írj a tapasztaltakról. Az enyéimről fentebb olvashatsz, de nem jó minden!
Helló
Köszi szépen a gyors választ ![]() Még nem dolgoztam zenerrel,csak sima diódával,így ez kimaradt az életemből,de hála Neked ezt is tudom,hogy mire való ![]() ![]() ![]() Rendben,ha valahol találok aljzatot,és ősze is rakom ![]() ![]() Tomi |
Bejelentkezés
Hirdetés |