Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Ha rövidre zárt forgórészű asszinkron motor, akkor igen.
van egy 230v-os villanymotrom 1800w 2800fordulatú, egyhengeres kompreszort akarok hajtani vele.de nem bir elindulni. Üresen megy,a kondi ami rajta van 25uf-os. ráteszek egy 80 uf azzal indul és mikor felpörgöt szétoldom. Van egy inditórelém a kérdésem.hogy lehet megoldani vagyis bekötni az inditó relét a 80uf kondival.
az az igaz,hogy nem mivel a380/220 relés bekötése müködik. Viszont sima 220v -ost nem tudom ugy bekötni, vagy hány uf kondit kössek rá.
Hello!
Hát fogalmam sincs mi a bajod. Idézet: „Üresen megy,a kondi ami rajta van 25uf-os. ráteszek egy 80 uf azzal indul és mikor felpörgöt szétoldom. Van egy inditórelém a kérdésem.hogy lehet megoldani vagyis bekötni az inditó relét a 80uf kondival.” Ezt írtad. Tehát megy, ki is próbáltad a kondival, van reléd is konid is, és nem tudod hogy kösd be... Erre ott a rajz a linken... :no: Ezek után ezt írod: Idézet: „mivel a380/220 relés bekötése müködik. Viszont sima 220v -ost nem tudom ugy bekötni, vagy hány uf kondit kössek rá.” Hát vadász kutya legyek ha értelek mit akarsz. üdv! proli007
relé megoldással bekötni,mivel kompresszor lessz ne keljen nyomogombosra,a linken lévő rajz alpján kötöttem be és nem indul úgy el a motornak 4 kivezetése van 3felül és 1alul van
van egy 3f motorom 1f-on szeretném működtetni 1100w-os gyárilag van benne koni,tekercs 7 kivezetéses de leéget meg csináltattam és azóta csak üresen akar indulni valaki tudja,hogyan kell bekötni helyesen ?
Hello!
Nem ismerem a motorodat. De.. Ha "kézzel" el tudtad indítani, akkor az szerint a relét is be lehet kötni hasonló módon (legalább is remélem). Egyébként a relé meghúzási-ejtési áramának stimmelni kell a motoráramhoz, hiszen az működteti. Nem ártott volna, ha lerajzoltad volna, hogyan indítottad kézzel. Akkor talán lehet tanácsot adni... üdv! proli007
Sziasztók
Olyan kérésem lenne, hogy tudna segitteni valaki abban, hogy szeretnék egy 380 ról 220 ra 16A os betáp szekrényt összerakni ennek a szabványós bekötési rajzát vagy arról linket tudna valaki küldeni, Sehol sem találtam róla semmit sem. Segitsetek légyszi Elöre is köszi.
"Szabványós" ? Az milyen ? Szabványos sincs. Fogod az egyik fázist és a nullát és van 220 V-od (manapság 230 V) Remélem segítettem, ha már "segitteni" nem tudtam.
![]() ![]() ON: Én is szeretnék segítséget kérni. Van valakinek bevált, azaz alkalmazásban álló invertere, aminek a kapcsolását ide be tudná tenni ? Egy 1,5kW-os háromfázisú motort kellene egyfázisú hálózaton üzemeltetnem minél jobb hatásfokkal. Előre is köszönöm !
Sziasztok!
Adott egy IMI 220V-os, 750W-os, motor. Az egyik tekercs 18ohm, a másik 3ohm. Melyik a munka tekercs, és melyik a segédfázis tekercs? És kb. mekkora üzemi kondi kell rá? Köszönöm előre is a segítséget. ![]()
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek ,hogy hol lelhető fel a MIHÁ motorinditórelék adatai? Köszönettel: dext
A kisebb (3 Ohm ) ellenállású a főtekercs. A kondi értéke a táblázatból kiolvasható.
Sziasztok.
Nekem van egy 3 fázisú fúrógépem, viszont a hálózatból elszállt egy fázis (maradt 2). Az lenne a kérdésem hogy tudom-e üzemeltetni róla a fúrómat? Ha valaki tudna segíteni azt megköszönöm. Üdv.:Zoli Idézet: „viszont a hálózatból elszállt egy fázis” Érdekes. Egyszer, csak „visszajön”? ![]() Biztos, hogy abban a motorban van annyi „tartalék”, hogy 1 fázissal is elég erős legyen?
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy erről honnan tudom megállapítani, hogy milyen kondi (indító v. üzemi) Az egész egy alumínium burkolatban van. ![]()
Ez egyik sem. Ezt ne kapcsold motorhoz, mert fel fog robbanni. Az elektroncsöves TV-kben alkalmazták tápfeszültség szűrésre, ez motorhoz nem alkalmazható.
Üdv Mindenkinek. Kis segítség kellene. Adott egy 1,5kW-is EVIG villanymotor, 380V/220V csillag/delta kapcsolásra alkalmas. Mekkora kondenzátor kellene rá üzeminek ill. indítónak 1~/230V-ról üzemeltetve? Kb. mennyire esne vissza a teljesítménye?
Helló! A teljesítmény 1.73szeresével kevesebb lesz. A képlet szerint ( gyök3XUXIXcosfi=W). A kondi értéke 60-80mikro és csak indítani. Üdv.:VIM
hali!
be köttetném a három fázis a lakásba de nem 3*16 A lenne hanem csak 16+10+10, mert így jóval olcsóbb, és 16 A már van. Így tudom műköttetni a 3 fázisú rendszert? Válaszotokat előre is köszönöm!
Igen, ami ebbe belefér. Háromfázisú motor: a 2,2kW kényelmesen működtethető, csillag/delta indítással a 4kW még használható. Ennél többre ne tervezz.
Hellosztok. Lenn egy nagy kérdésem. Van egy 230/400V-os villanymotorom és szeretném bekötni 230V-ra de mivel nincs megfelelő kapacitásu kondenzátorom igy szeretném segédfázissal inditani de valahogy nem boldogulok vel. Mellékletbe bedobtam a kapcsolótábla rajzát
![]()
Igy kösd be. DE!
Attól függ hogy lehet-e inditani deltában nem csillagban kellene inditani hogy van irva az adattáblára? 230/400 Y/Delta 230/400 DELTA/Y NEM MINDEGY!
Köszönöm a segitséget, megy a motor
![]()
Helló! Mindig a kisebb szám jelenti a tekercsfeszültséget. Nem mondtad, hogy milyen teljesítményű a motor. VIM
Karesz! Ilyet nem írhatnak egy motorra:
Idézet: „230/400 DELTA/Y”
Miért?Csak nem tudtam háromszöget rajzolni nektek.
Am meg lehet mert nekem ilyen motorom van.Lehet 230 V -on is csillagba vagy deltába. Ugyanigy 3 fázison is!
Máskor is szivesen!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |