Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasztok azt szertném kérdezni meg lehet-e azt csinálni hogy egy PC tápot 12 voltos aksiról tápláljunk???
Annyiban biztosan, hogy léteznek laptop tápok, amiket autóban lehet használni.
A tápot akarod táplálni?
Ha autóba akarsz PC-t rakni, akkor 2 megoldás van, a bonyibb, ha előállítasz minden + és - feszt az akkufeszből, vagy csinálsz/veszel egy 12V/230V átalakítót és így 2 átalakítóval, de egyszerűen meg van oldva a dolog. Üdv Inhouse
Szeritnem a sz.g feszeinek előállítása eléggé bonyás csak úgy natúr 12V-ból, szóval érdemesebb csinálni 12-->230--->sz.g táp...
De ha nagyon makacskodsz akkor tudok ajánlani olyan ic-ket amikkel szabálypozható feszeket lehet előállítani, hátránya mindegy egyes feszre külön ic kell...
A válasz egyszerű: meg lehet csinálni.
Ehhez "csupán" a trafóját kell áttekercselni, ami viszont impregnálva van és ferritmagos. Én sikeresen szedtem szét ilyeneket: minden tekercset rövidre zárva betettem a mikróba, 10 másodpercenként kinyitottam az ajtót és néztem az anyag állagát. Kb. másfél perc kellett neki hogy feladja és két kombinált fogóval a vasakat ki lehetett húzni épségben. Ha túlmelegíted:szétveti a hő, ha kevés a meleg, nem jön ki. Nézz be, itt van egy topic autós erősítő táp v. vmi hasonló, abból kiindulva is megépíthető.
Azért egy fél pohár vizet remélem tettél mellé...
Idézet: A válasz egyszerű: meg is lehet csinálni, de nem ilyen egyszerűen. Áttekercselni nem elég, mivel a benne lévő teljesítmény-tranzisztor 320V-ra van tervezve, ami kb 0,9A. Ez 12V-on már 25A!:yes:„A válasz egyszerű: meg lehet csinálni.” Egyébként: Inverter
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy egy 250w-os pc táp elvisz-e egy 50w-os +/- táppal menő erősítőt? Ha bírja, hány százalékkal kéne növelni a frekijét, hogy kiadjon +/- 40v ot?
És a trafó szekunderjét át kéne tekercselni valahogy ugye? Ha valakinek ötlete van,ne fogja vissza magát!!!
csá
az átalakítás lehetséges..DE olyan bonyolult cucc, hogy egyszerűbb egy tök új kapcsitápot csinálni szerintem... legalábbis én még nem próbálkoztam PC tápátalakítással de kapcsitápot csináltam már csá
És amit csináltál,annak a rajzát fel tudnád tenni, vagy valami hasonlót?
amit csináltam az kis P-jű 10W 300V a CDI-be
ezt tesztelt... műxik is nagyonfaszán a CDI-m a 300W os -+40 voltos még csak papíron van nincs rá elég időm... nemtommé de az elektroboltba is érdeklődtek utána olyan bonyi cuccok ezek?? (((egy hét utánajárás / olvasás és máris tucc magadnak egyet csinálni:bonk)) ha leteszteltem a 300W os cuccot akkor megosztom mindenképp...... egyébként 2500huf ból bőven kijön csá
Hali .
Átalakítottam én is 1-et . a +5V helyett a +12V -ot figyeli a stabilizátora (visszacsatolás átkötése ). Kb. 7 hónapja megy róla 4*25w-os autómagnó , és tök hangerőnél sem húzza le a feszkót!
Hali!
Azért ezt leírhatnád kicsit bővebben is.Engem is érdekelne. Konkrétan mit hova kötöttél át?Esetleg fénykép? Köszi.
Azt a 300w-os +/-40v-os táp rajzát fel tudnád addig is tenni,mert nekem nagyon sürgős lenne.
Égyébként számítógép tápból van átalakítva?
talán estig felrakom
most nem vok otthon , és csak papíron van még majd megfirkálom EAGLE-ben.... de ez a V1,0 és sztem lesz belőle legalább vagy 4 verzió mire jó lesz... csá ja egyébként nem PC tááp TL494 ic a meghajtója.. a többi saját tervezés... keress a neten TL494 es kapcsikat.... biztos találsz ui azért annyira nem bonyolult mint pówerpityuééé az már nyagyonprofi amit csinál kicsit több utánajárást igényel a megértése....
egyébként PC tápokban is gyakori a TL494
Sziasztok! Én úgy szeretnék átalakítani egy ATX-es 300W-os számítógép tápot hogy tudjak róla hajtani 2X100W-os erősítőt aminek a tápfesze 2X50V egyen fesz.
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám ezt kivitelezni? Válaszotokat előre is köszi. Roland
Nem elég kiforrasztani a nagyfeszes részt és stab.icvel előállítani a feszültségeit?
Üdv
Egy szabvány AT tápot alakítanék át 1992-es IBM PS/2 57 486SLC2 géphez, csak ehhez kellene az eredeti tápegység kivezetéseinek azonosítása. A probléma az, hogy nincs ilyen tápegységem. (A képen lévőről van szó.) A főbb tüskéket multiméterrel azonosítottam az alaplapon, de háromban nem vagyok biztos: -5V (fehér), +5VSB (lila), Pw_good (narancs). A gondot az okozza, hogy a szabvány AT tápon nincsen +5VSB, az ATX tápon a narancs a +3.3V és nem a Pw-good, a -5V meg nem volt semmilyen kivezetésen az alaplapon, ezért nem tudtam ellenőrizni. Mivel ez egy 486 SLC2 processzoros asztali gép, ezért a 3.3V-ot kizárnám, tehát a Pw_good valószínűleg jó. De hogyan lehetne előállítani a +5VSB-t olyan AT tápból, amiben nincs ilyen kivezetés? Vagy inkább ATX tápot alakítsak át, amiben van? Tudom, hogy kicsit zavaros, de nem égetném le a lapot, ezért első körben az eredeti táp kivezetéseit kellene valahogy azonosítani.
Tegyél mellé egy külön dugasztápot (Telefontöltő)! Egyszerű, olcsó, kis fogyasztású. Valahol van még egy ilyen eredeti tápom, de évtizedek távolából megtalálni...
Biztos vagy benne, hogy olyan volt a tápja ? ...mert én másra emlékezem!
Az a hosszúkás táp az IBM PS/2 Model 56SLC3 számítógéphez tartozik (de a tápcsatlakozó kiosztása azonos): Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2019
Akkor az a kérdés, hogy az ON/OFF signal az a +5VSB-re, vagy pedig az ATX szabvány zöld színű PS_ON kivezetésére utal?
"You had just experienced the "standby power warming effect"
The power supplies on various PS/2 (33, 35/40, all 56/57, all 76/77, 85, all 90/95) do not really "switch off" - a part of the PSU is always active and the frontside power button in fact switches only a "sense voltage" from the standby part of the PSU against GND ... which starts up the main power supply." Bővebben: Link Ha jól értem, akkor a lila kivezetés mégis +5VSB, ugye? Ami úgy indítja a tápot, hogy a nyomógomb testre húzza a +5VSB jelet. Szóval nincs köze az ATX PS_ON jeléhez.
Bár itt az ON/OFF signal +1V max, nem +5V. Így már végképp nem értem, mi a szerepe a lila kivezetésnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |