Fórum témák
» Több friss téma |
Tud valaki egy jó kis kerékpár riasztót?
Speciális követelmény: nem lehet külső drót,alkatrész ... (reed relé kilőve). Főként az érzékelővel van gondom.
Mégis mit érzékeljen egy kerékpár-riasztó?
A bicikli elmozdulását? Vannak tuti kis higanytartályos kapcsolók, ha elmozdul a beállított helyzetből, jelet ad le. A kerék forgását? Hasonló elven, mint egy bicikli-tachométer, figyelhetnéd pl. az első kerék forgását. Ha több mint egy fordulatot elfordul, jelez. (erre nem gyanakodna senki :yes: )
A szirénát már megépítettem (tuti hangja van)!
A higanykapcsoló jó, de egy tartóáramkör is kéne hozzá. Nincs egy ilyen kapcsolásod?
Hali!
A motoromhoz ezt építettem meg. Az egyetlen bajom vele, hogy a moci gyújtása megbolondítja. :no: Ha a "Jel" szálat testre kötöd egy pillanatra, akkor kezdi a riasztást egészen a C1-R1 alkatrészek által beállított ideig (ezekkel az alkatrészekkel 1/2 percig riaszt). A "Ki" és a tápfesz közé megy a riasztó.
Van olyan, hogy ajtó-riasztó, kilincsre lógatgató, mozdításra kb 140 db hangerővel visít. Szerintem ilyet keress. Kb 1000-1500 ft lehet.
Mérete: 100x50x25 mm kb. Másik változat: kerékpárokat szeretnél elriasztani ?
Nem rossz megoldás, de azt nem nekem kell megépíteni. Nincs benne kihívás.
A "Másik változat" kétértelmü. Kifejtenéd bővebben?
arra gondolt, hogy keresnek a fórumon már macska-, szarvas-,madár-,eb-, nyúl-, egér-, stb. riasztót, és a tied neve meg bicikliriasztó.
Lehet, hogy én nem voltam világos?! Vagy én nem értem?
"Másik változat: kerékpárokat szeretnél elriasztani" - Ebböl a "kerékpárokat szeretnél elriasztani" nem világos.
Kapd elő a humorod! Ökörködnek csak...
A lényeg: Mostanában egy csomóan el akarnak valamit riasztani: Kutyát, macskát, egeret, borzot, hattyút, libát, lovat, tehenet, szarvast, mittudoménmit. Ezeket rendre úgy keresik, hogy kutyariasztó, macskariasztó, egérriasztó, etc. A lényeg, hogy a kerékpárriasztóról egyből arra asszociáltak, hogy Te kerékpárokat (nota bene: kerékpárosokat!) akarsz riasztani!
hali.... ezen a bicikli riaszton már én is elgondolkodtam ... odáig összejött a dolog h kellene egy mágneses érzékelö a küllöre (mint a km óránál) ..és az ülés alá rejteni egy ugynevezett "vevőt"... kapcsoloval!! ..és ha a biciklit el akarják tolni akkor müködésbe lépne a vevő, és egy "brutál hangos "jelzést/sipolást adna le..
Egyik müszerész haverom szerint megvalósitható.. majd irok beszámolot.. sziasztok!
Hi!Én egy belépésjelzőböl szeretnék riasztót fabrikálni a bringára.Elkébzelésem szerint a mágneskapcsoló helyére,valami opto alkatrészt forrasztanék!4,5v a tápfeszültsége az alapanyagnak,és azt szeretném hogy ha 10cmre megközelitik a nyerget,vagy ahova beépitem, akkor jöjön müködésbe.Melyik alkatrészt ajánlanátok nekem?Megprobáltam egy ugynevezett hütömalacból(hütő nyitására röfögött) kioperált foto ellenálást a kérdéses pontra forasztani,de vagy az alkatrész nem jó,vagy kell még hozzá valami vezérlő áramkör.Ha a mütét sikerül akkor a továbiakban szükségem lessz,valamiféle késleltetőre a bekapcsolás pillanatához,illetve egy tartó áramkörhöz.ugyanis ha a mágnest vissza helyezem a riasztóra,az elhalgat.
Több mint egy évtizede nem foglalkoztam rádioamatörködésel,ezért bocs ha butaságokat irtam.
Üdv mindenkinek!
Én egy olyan riasztót szeretnék kerékpárhoz, hogyha elvágják a láncot, beriaszt. Két U alakú fém a falban, rajta lánc lakattal a biciklin át. Ha levágják a láncot, a két pont között megszűnik az áram, s beüvölt egy hangszóró. Ilyesmire gondoltam. Szerintem ezt egy tranzisztorral vagy IC vel ki meglehet oldani, de nem tudok kapcsolást hozzá sajna. Tudtok segíteni? Köszi
Köszi a segítséget! Ez jó ötletnek tűnik.
KÖszi! Ez nem rossz, tetszik. A kimeneten viszont hogy tudom elérni hogy szaggatottan üvöltsön? Rakjak bele egy kondit? Valahogy ki kéne számolnom akkor mekkora hangszóró kéne oda (teljesítményre). Ilyesmiben nagyon kezdő vagyok
Sziasztok!
Egy bicikli "őrt" szeretnék építeni. Mivel biciklivel járok sok mindenhova ezért szeretnék valamilyen olyan cuccot ami plussz védelmet jelentene a lakat mellet azok ellen akik engedély nélkül akarják elvinni a bringát egy körre. Szívesen fogadom az ötleteket, kapcsolásokat, linkeket. Kössz! Üdv.:tomi936
Sziasztok! Szerintem ne "prászáz pénzért" vegyél riasztót, hiszen meg riasztásra akarod használni, érdemes rákölteni. Mellesleg Nekem gyári van és nem sokkal több, mint "25 száz pénz volt", egyébként egy 200000-es cangán van. Menj el egy bringás boltba, biztosan tudnak Neked ajánlani valamit, megéri a befektetést, ezen ne spórolj. Üdv. :Yoe
szija!
kapcsolási rajzod van hozzá??? ha van eltudnád küldeni a webvas@hotmail.com Címre??? köszi előre is !!! Szilveszter
Sziasztok,
még kezdő vagyok, de már csináltam egy erősítőt, aminek a nyákja már el volt készítve és forrasztgattam másokat is... Azt találtam ki, hogy csinálok egy "sátor riasztót" a következő táborra, jövőre, akkumulátorral vagy elemekkel működne, és egy lézerrel vagy infrával tükrök segítségével körbevilágítanám a sátrat és valami érzékelné a sugarat hogy világít-e és ha megszakad, akkor riaszt. Ehhez szeretnék egy egyszerű, lehetőleg chip programozás mentes megoldást. A válaszokat előre is köszönöm.
Köszönöm, lehet egyszerűen lézereel vagy infrával ilyet csinálni, ha nem, kb. milyen nehéz?
Ha lehet én ilyet szeretnék, láttam most a mitoszrombolokat és ilyeneket teszteltek.
üdv mindenkinek.
van nekem egy kerékpár riasztóm ami 9V-os elemel müködik,távirányitós. 9V helyet 12V-ot kapott és füstölt.most is müködik de nagyon halkan szol,látszólag semmi sérülése nincs,mit kellene kicserélnem?tud valaki segíteni?
Nézd meg, van-e benne 10V-os kondenzátor, lehet, hogy az ment el...bár a halkság oka nem valószínű, hogy a kondi...
Tudsz felrakni olyan képet is, ami éles? Üdv Inhouse
sajnos ettöl élesebet nem tudok felrakni. ic-t lehet mérni valahogyan?én arra tippelek hogy a kettő közül valamelyik zárlatos lett
Nézd meg az IC-k feszültségeit...
Üdv Inhouse
sokmindent csináltam már de az ic-hez nem értek egyáltalán,fogalmam sincs hogy hogyan és mit kell mérni
Először is olvasd le róluk a feliratokat...
Üdv Inhouse
hello.köszi a segitséget,megtaláltam a problémát!
Ven benne egy kis 3-rom lábu félkör alaku kis fekete bigyó és az volt megégve,bocsi de nem tudom hogy minek hívják!(talán tranzisztornak?) probáltam venni bele de sajnos ez egy egyedi számozás azt mondták a boltban,ilyen számmal nem létezik! KMPS 80500 937 Kivettem egyet egy antenna erősitőböl és csodálatos módon tökéletesen müködik,viszont nagyon melegszik,de inkább forró mint meleg! |
Bejelentkezés
Hirdetés |