Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bűvös billegő
Szia !
CSak azt akartam mondani, hogy a pisztráng úszása nem befolyásolja az örökmozgó lehetőségét.
Ez az "áram ami nem ráz" dolog. Mire keressek rá, ahol leírják a "bukását"? Érdekelne. Ez ugye az, ami másfél éve körül megmozgatta a fantáziánkat?
![]()
És amit Tesla már 100 éve felfedezett.
tudomásom szerint létezik ojan áram ami nem ráz. Nagy frekvencián(pár Ghz) a töltések a vezetö test felületén haladnak, s nem hatolnak be a vezetö belsejébe. Ha egy ijen nagyfrekis vezetékpárt megfogsz akkor az áram a tested felületén halad végig s nem zavarja szivedet s izmaidat.
![]() ![]()
A Tesla generátor is ezen az elven müködik, néhány X 10 Khz-en.
csá
de most ha belegondoltok hogy ha embert ráz valami akkor munkát végez az emberen az áram ugyan úgy mintha egy fogyasztó lenne hameg nem ráz akkor nem végez semmi munkát sem rajtad sem a fogyasztón ![]() az meg más hogyha, nem érzed hogy ráz, mert a skinhatás miatt csak a bőröd ég szénné ![]() ![]() ui az egyenáram is ráz csak nem érzed mert nem az izmokat stimulálja hanem az idegrendszert. csak akkor érzel rázást mikor megfogod és mikor eldobod.. hatása hogy szétválasztja a szervezet ionjait (vízbontáshoz hasonló) és órákon belül meghalhatsz ennyi ![]() de nem érezted hogy ráz csak akkor mikor megfogtad és elengedted ![]()
Szia !
Ghz -en már lyuk vezetés van ![]() Az áram meg mindig a vezető felületén halad sosem benne. Farady... ha ez mond valamit. Gyerekek, gyerekek nem elég csak a cint szorongatni, alapvető elektrotechnikai ismeretek hiánya mellett. Ilyen esetek szülik az elektromos örökmozgót és társait ![]() ![]() Üdv!
Szia bbatka !
Olvass sokat, de ne hülyeségeket ![]()
Üdv!
Már létezik "örökmozgó" berendezés. Gondoljatok csak a többletenergia előállítására utaló rengeteg találmányra, amit az olajmultik lenyeltek. De egy konkrétat. Kb. 4 éve egy magyar feltalálónak csináltunk kb 5e db dinamólemezből kialakított vasmagot. Bazi nagy lehetett összeszerelve. Na a lényeg az, hogy ez a pacák, valahol amcsiban, olyan tanyaszerű, a külvilágtól elzárt kisfalvak áramellátásához készítette ezt a bazi dinamót vagy mifenét, amit egyszer egy knagy dízelmotorral forgásra bírtak, és azóta termeli az áramot.
Szia !
Semmire, nem neked szántam, csak azt hittem, te voltál. ![]()
Szia !
Soha nem fog megállni ? ![]() Üdv! Idézet: „ui az egyenáram is ráz csak nem érzed mert nem az izmokat stimulálja hanem az idegrendszert. csak akkor érzel rázást mikor megfogod és mikor eldobod..” Javaslom, nyalj meg egy 9V-os elemet! ![]() ![]() ![]() Üdv Inhouse
Akkor állítják le, amikor karbantartják. Utána jön a diezel indítás, és megy megint töretlen.
![]()
Szia !
De mi bizonyítja számodra az "örökmozgó" megnevezését ? Üdv!
én meg javaslom hogy hogy markoljá meg 30volt DC-t
![]() majd megtood... hogy hogyisvanez... nyelv az más tészta ..az full izom .. nyálas azaz vól vezet.. a 9 voltos elem pólusai kozött kicsi a távolság azaz mior a nyelvedhez rakod marhakicsi ellenállás lesz a pólusok között ... és az nem 100mA ami már halálos lehet ha megfelelő úton halad a szervezetben) egyébként meg nem a nyelveddel fogsz bekerülni fogyasztók sorába ![]() hanem vagy 1 klézzel vagy 2ővel ui: ha van gyakorlatod akkro szólj a tanárnak h próbáljátok ki!!!! ![]() tudni fogja mit kell tannie ![]() csá
Azon gondolkodom, hogy átírjam-e a topic címét
"fázis-ami ráz is"-ra? Eléggé elkanyarodtatok az örökmozgótól. ![]() ![]()
jah téleg boccs
![]() az elején földobtam egy labdát de senki nem reagált rááá ezvoltaz Bill Muller bácsi dinamója : a NEOGEN dinamó és nembonyolult , és megépíthető , és működik és... na mindeeggy csá és mégeccer bocsesz ![]() ![]() ![]()
Semmi gond!
Speciel én megnéztem, de a véleményem nem változott. (hangsúlyozom az én véleményem): sztem nem lehet örökmozgót építeni (a szó klasszikus értelmében-persze) Azért a többieknek szorítok! ![]()
sztem nem is kell örökmozgó mi a fenének?
mit lehet kezdeni egy örökmozgóval? annyit tud hogy örökké mozog naés?? hol a haszon a nyereség? ((ha meg pont 100% a hatásfoka akkor is mozog de nyereség nem lesz belőle)) valahogy meg is kell csapolni.... elég ha egy cucc a hatásfoka jobb mint 100% nem? az már ingyen működik... és még meg is lehet csapolni.... ((főleg most mikor a megszorítások jönnek... de nem politizálunk mert az hülyeség ![]() ...szerintem... ... és örökmozgó sztem sincs ... csá
Az, hogy ha leszámítjuk a mechanikus alkatrészek kopását, öregedését, és az a szerkezet többletenergia előállítására szolgál, akkor csak akkor áll le, ha a mozgás fentartásához szükséges energiát, megvonjuk tőle. Amit viszont önmaga állít elő.
Üdv
Pontosítsunk.
A "klasszikus" örökmozgó annyi energiát termel, amennyit fogyaszt, azaz "nullszaldós". Az újabb kísérletek irányultak arra, hogy többlet-energiát termeljenek, ami viszont a fizika jelen álláspontja szerint lehetetlen, hiszen az energia-megmaradás elve azt mondja ki, hogy energia nem "keletkezik csak úgy" a semmiből, egy közeg energiaszintje állandó. Ahhoz tehát, hogy a közegben valahol "energiát csapoljunk", máshol, e közegen belül valahol, valahonnan energiát kell elvonnunk. Ami a "klasszikus" és a "modern" változatban is problematikus, az az, hogy az alkatrészek köztudomásúlag kopnak, ha csak kis mértékben is. (Légpárnás eszközök kevésbé, a smirglipapírok egymáson némileg jobban... ![]()
Igazad van. Igy nézve természetesen nem fog örökké mozogni a berendezés. Itt most nem ez a lényeg! Az csupán, hogy egy értelmes magyar koponya feltalált egy olyan generátort, ami fogalmam sincs honnan, (föld gravitációs energiája, az univerzum energiája, nemtom) de valahonnan többletenergiát tud eldisszipálni, és ezt meg tudják csapolni.
Sajnos én nem ismertem az embert, de azt tudom, hogy nem verték nagydobra a dolgot. Egy kis zárt közzösségű csapattal építették a teljes nyilvánosság kizárása mellett a gépeket. ![]() Üdv: mechanikus
Gondolkodtál már azon hogy ezeknek az örökmozgóknak az alapja minden esetben a permanens mágnes? Arról nem beszél senki és nem veszi számításba hogy a többletenergia ezek mágneses energiájának felhasználásából ered esetleg.
Alapból igazad van, de mégsem.
A permanens mágnesnek van egy hüle tulajdonsága, nevezetesen, hogy két pólusa van. Tehát az erő, amely az egyik irányban ered, a másik irányban ellenerőként lép fel. (Klasszikus ingamozgást feltételezve: Ha az ingát egyik mozgási fázisában taszítja, a másik mozgási fázisában ugyan akkora erővel vonzani fogja.) Így tehát az egyik erő hatása a másik erő hatását kioltja. Persze, egy olyan elképzelés nem volna rossz, ahol a permanens mágnesek egy kör mentén helyezkednek el, és folyamatosan forgatják egymást (ezáltal magukat is), azonban a súrlódási energiaveszteség kiküszöbölés még mindig nem megoldott... ![]() ![]()
Ez nem működhet, mert lehet, hogy megforgatod, elindul, de idővel, nem is olyan rövid idő mulva az erőterek kiegyenlítik egymást, es a tárgyak megnyugszanak. Egyébként a kétpólusban tökigazad van, minden mágnesnek, még a földnek is két pólusa van. Az is biztos, hogy a mozgás nem egyenes vonalú, hanem forgómozgás, és akkor a mágneses tér is forog. Akár a léptetőmotoroknál. Itt lehet, hogy valamilyen tekercsekben indukálódó energiát hasznosíthatják jó hatásfokkal. Nemtom.
![]() Üdv: mechanikus
Szerintem a NEOGEN dinamo egy instabil mechanikai (mágneses) rendszer. A forgórész szöghelyzetét figyeli az elektronika és egyszerűen átlendíti a holtpontokon. Ahhoz kis energia kell. Jó sok idejébe kerülhetet a bácsinak mire kiagyalta. Biztos jó hatásfokú lehet a berendezése, de nemhiszem hogy plusz energiát termelne. Még nem olvastam végig a cikket, csak az ábrákat nézegettem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |