Fórum témák
» Több friss téma |
Csatoltam a pdf dokumentumot.először is:megépítettem, de nem működik.szeretném kérni, hogy ha van kedve megépíteni másnak és működik, szóljon rá a fórumra.hátha az áramkör a hibás.
másodszor ![]()
Az nem kondi, hanem 1 elem...
Csatoltam a lényeget! http://www.airsoftextreme.com/store/images/BAT-CR2032.jpg
köszönöm szépen.vágom.az alaplapokon is ilyen van...a föld összekötését honnan veszed, hogy oda kell?eredeti rajzon nem volt rajta...
egyébként a lényeg az lenne, hogy működik-e az áramkör, vagy én rontottam el vmit.más kérdés:hogyan lehet digitális multiméterrel leellenőrizni egy kondiról,hogy jó-e?és a tranzisztor?honnan tudom, hogy működik-e?
van rá vmi műszer?(multiméter tud ilyet?mert csak egy értéket ír ki.pl:bc547->303)
sajnos véget ért az órám,ezért haza kell mennem, de a hozzászólásokat meg fogom nézni, úgyhogy írjatok nyugodtan.egyébként minden infót amit tudok feltöltöttem.köszönöm a hozzászólásokat.
Szia!
Szerintem ez az ák. 5V-ról fog jól működni (talán egy laposelemről is)...de egy 3V-os CR2032-ről nem. 3V-ról kb 2 Ledig lehet biztosan jó.. A teljes kivezérléshez 6 diódát kell "kinyitni", ez kb. 5x0,6V, plusz a Led nyitófeszültsége kb..1,5-2V. C4-et cseréld ki pl. egy 10K-s ellenállásra. Ahol C3-C4-R4 találkozik az földpont 100%. Üdv!
Szia!
Lehet, hogy C4 ügyben tévedek..és jó úgy, ahogy van (azaz nem kell kicserélni.) C4-re azért lessz szükség, hogy az impulzusok idejét meghoszabbítsa, a nélkül sokkal kisebb lehet a fényerő. A trimmer középső kivezetését össze kell kötni az egyik szélsővel (földelni nem kell).....(lehet hogy a trimmert jelző vonalat keverted össze a földelés jelével??). Ezt a potit "tekergetve" azt kell tapasztalnod, hogy a felgyulladó Ledek száma változik...és ezt minimálisra kell majd állítanod....pl. úgy, hogy éppen kialudjon az első is. Ami a minimum tápfeszültséget illeti talán pontosabb az előzőhöz képest: 4x0,6v (diódák) + 0,2V (T7 maradékfeszültsége + 1,5-2V (Led nyitófeszültsége), de így is kevés az a 3 vollt... Üdv!
köszönöm a hozzászólást!az áramkör végül is működik, én rontottam el...3v-ról minden led bekapcsol,csak nem teljes fényerőn, de tökéletesen lehet látni.ajánlom mindenkinek ezt a kapcsolást.majd kipróbálom 4.5-5volttal is.kérdés megoldva.köszi mindenkinek.
Hello! nézd meg ezt: http://www.youtube.com/kovidivi nem szebb , mint egy Led?
Cak azt nem vágom, hogy hogyan működhet, ha a kapcsolás "alja" nincs leföldelve.
Hello! a kapcsolás aljára is kell földelés, ahogyan a második rajzon van. és 3voltról is kigyullad az összes led, habár ez már egy régi téma.
Szia!
Ez a kapcsi speciálisan kondenzátor mikrofonra van tervezve, így ha kipróbálod line-out szintű jellel is, és hibásan fog működni a kapcsolás, akkor tudni fogod az okát. én nem próbáltam mással, csak mikrofonnal, így nem tudom, mi lesz a végeredmény. Viszont adok egy jó tippet: an6884 (5ledes vu-meter), vagy uaa180 (12ledes vu meter). Mindkét IC nagyon olcsó, és egyszerűen használható.
Hali!
Én összeraktam de nekem nem működik ![]()
Én csak mikrofonnal próbáltam ki, és működik...
Egyébként ezt valakinek írtad? Mert, ha igen, akkor használd a válasz gombot!
Hello! a kapcsolási rajznak meg tudnád adni a nyák ésa beültetési rajzát. Előre is köszi
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |