Fórum témák
» Több friss téma |
Még nem igazán értem ezt a fórumot nem tudom hogy jött előbb a válasz, mint az én beírásom.
50-ért kaphatunk receptet meg betanítást, gondolkodom rajta, lehet, hogy megéri.
Freewebes honlappal jó komoly cég. Viszont barkácsolni lehet, hogy még jobb lenne a gázos sütő. Igaz, hogy nem passzol erre a fórumra. Lehet lomizni ilyen gázpalackra szerelhető fűtőizét, meg nem mondom mi a neve, van olyan is aminek lemez háza van és belemegy a palack is, és 3 kapcsolható kerámiás rész van az elején. Azzal szerintem frankón meg lehet oldani.
Mindig akadnak ilyen "mi beindítunk a tuti üzletbe" vállalkozók. Persze amíg lósz@r van, veréb is akad...
Ezt ismerem. Szerintem ez túl nagy hőt nyom. :yes:
Ezt használtam helyiség fűtésre. 30m3-t, 15perc alatt felfűtött.
"Örülök hogy ebből élsz, de részemről maradok a bütyizésnél. Valahogy nincs 3-400eFt.-om egy sütőért. És talán nem is itt kéne reklámozni magad!"
Nem csak ebből élek, de ebből is. Bárhová ahová írtam örömmel fogadták. Egy csomó külföldi magyaroknak szóló fórumba is írtam sehol nem dobták ki sőt örültek, hogy egy eredeti magyar terméket és annak minden csínját-bínját át tudom adni. A géptől a technológiától az üzleti tapasztalatig mindent. Amíg Te itt hetekig bütyizel, addig akik nem ezt teszik két hétvégén megkeresik a sütő árát meg a betanítást mindent. Tegnap a Vecsési fesztiválon kerestem egy sütővel 200ezret. Bütyizni én is szeretek meg jó de ezzel nem igazán kifizetődő. Mondjuk 10 éve én is azt csináltam. Akkor én is inkább magam építettem a sütőt. Érdekes darab volt az első.
"Mindig akadnak ilyen "mi beindítunk a tuti üzletbe" vállalkozók. Persze amíg lósz@r van, veréb is akad..."
Neked fogalmad sincs az üzlethez, ellenben van benned egy kis rosszindulat. Egy csomó embernek működik az üzlet. Nézz körül a rendezvényeken a kürtöskalácsosok hülyére keresik magukat. Sorok állnak a kalácsért. Különösen a faszenesért nálunk. Külföldön mindegy. Én ismerem azt az elvet, hogy az a jó üzlet ami mindenkinek jó. Te hidd el van ilyen. Egy csomó embernek akiket ismerek ez adott egzisztenciát külföldön is.
"50-ért kaphatunk receptet meg betanítást, gondolkodom rajta, lehet, hogy megéri."
Elmegy vele egy nap mire mindent megmutatok elmondok technológiailag üzletileg. Dolgozzál Te ingyen. "Freewebes honlappal jó komoly cég. " Megint rosszindulat. Nem kell több, aki akarja úgyis megtalál. Ez nem egy gáztűzhelyeket gyártó cég ami tömegtermékeket gyárt, hanem egyedileg kis sorozatban készülő termék. Az egyedi munka mindig drágább. Ennyi rosszindulattal rég találkoztam. Hova cseppentem.
Az arányokkal látok némi problémát. Azért a kalács nem a szent grál, 50ezer egy napi fejtágításért elég jó kereset. Úgy is mondhatnám, hogy ennyiért kapok két elit qrv.t egy estére.
Nem rosszindulat, az a cég, akinek freewebes honlapja van, nem komoly. Pont. Egy évre 1500Ft egy saját domain, a tárhely ingyenes maradhat, extra.hu alatt nincs reklám se. Aki akar, honlap nélkül is megtalálna, elég lenne csak expresszen hirdetni, ha már van honlap, legyen igényes. Örülök neki, hogy jól megy a boltod, szerencsére nem ütközik a tevékenységünk, így nem kell irigykednem sem. Kis szériában is lehet olcsón gyártani, ilyesmit még nem csináltam, de azért 300k egy fémtálcáért meg pár esztergált fadarabért soknak tűnik. Ha már ez egy hobbis-barkácsolós topik, szívesen vették volna az érdeklődők a tapasztalataidat az építés terén, szerintem. Aki itt feltűnik, úgyse akar vásárolni ilyen cuccot, nem vágod magad alatt a fát.
Ne bántsátok Helem-et. Gondoljatok inkább arra, hogy elektronika témában is sokszor elkéri az ember az árat rendesen, miért tenne akkor ő másként. Ha én abból élnék, hogy kürtőskalács-sütő gépeket gyártok, akkor én is megkérném az árát. Annak akinek lövése sincs sem az elektronikához, sem a lakatosmunkákhoz, de van egy jó elhelyezkedésű helye a Balatonnál nyilván megéri 300k-ért megvenni. Akinek meg csak otthonra kell a gyerekek örömére, annak nem éri meg.
Bocs hogy beleugatok, de úgy támadtatok rá, mint a darazsak. Nem kell ilyet, szépen finoman is lehet vele közölni, hogy ez a topic nem arról szól, amire ő gondolt. Amúgy meg ha esetleg valaki ilyesmivel foglalkozik (vagy ismerősön keresztül került kapcsolatba ilyen géppel) az ne féljen megosztani a tapasztalatait a társasággal.
Rendben, most már mindenki elmondta amit akart, és levonta a saját konzekvenciáját. Térjünk vissza a finom kalácsot sütő gép készítésének rejtelmeibe.
Találtam egy képet egy "gyári" készülékről, itt is valami hasonló gáz fűtőelemet használnak, végülis a 3-4kW oldalanként nem tűnik soknak, főleg, ha nyitott. Viszont otthon észrevettem, hogy van jó kis NDK grillsütőnk, ilyen mint ez, esztergáltatok hozzá 2 formát, és kész is, igaz, egyszerre csak egyet tud, de otthonra elég. A grillcsirkét úgyis utálom, legalább tudjuk mire használni.
Régi gázsütő égőrésze is működne, szerintem elég hőt nyomna az is.
Sziasztok!
Kedvet kaptam a kalács sütéshez. Keresztlányaim bírni fogják. Már látom előre. A kérdésem, hogy a forma milyen fából kell legyen? Gondolom ez is fontos. Köszönöm.
A fák hőállóságához nem konyítok, de feltételezem hogy olyan túl nagy különbség nem lehet a fafajták közt.
Ami eltér az az illatuk/ízük. Fenyőből ne csináld a hengert, mert annak gyantaillata van és van rá egy kicsi esély, hogy elrontja a kalács illatát, sőt az ízét is. Első körben szerintem próbálkozz akácfával, az könnyen beszerezhető (akár egy fával fűtő ismerőstől is lehet kérni 1-2 megfelelő méretű darabot) és eléggé semleges ilyen szempontból. Esetleg valamilyen gyümölcsfa vagy tölgy. Ezeket azonban nehezebb beszerezni.
Szerintem hárs, mert jól faragható, esztergálható, vagy éger, kőris, bükk. Az akácot nehezebb feldolgozni, meg könnyebben hasad is, de lehet próbálkozni vele, csak jó száraz legyen.
Hiszek neked, én nem nagyon értek a fákhoz. Az akácot csak azért javasoltam, mert könnyű beszerezni.
Eléggé eltértünk a témától, de nem baj, mert igazából ez is a majdan megvalósuló gép egy fontos alkatrésze amit a hobbista nyilván nem készen fog megvenni. Jó hogy így egy topicban benne lesz minden infó ami kell.
Köszönöm az infókat. Én is egyébként a bükkre gondoltam elsőként. Valóban egy kicsit elcsúsztunk a témától de ez is egy fontos része a "sütőnek" és ahogy Vandor76 kolléga is mondta minden meg lesz egy helyen.
A forma bükkfából készül. Megcsinálják olyan 2000ft/db körül olyan méretben amilyen neked kell. De én láttam a Maglódi úton a bazár magasságában lévő barkácsboltban kész hengereket is, illetve csak hengert, amire még kell a tengely.
Igazából még mindig nem vagyok képbe hogy a fűtőszál szabályozását mivel lehetne megoldani a legegyszerűbben. Bocs hogy ennyire láma vagyok.
A szabályozás a legegyszerűbben úgy oldható meg, ha egy olyan fűtőszálat használsz, ami bírja a folyamatos üzemet és nagyjából megfelelő hőt biztosít. A "szabályozást" pedig a távolság variálásával oldod meg.
Ekkor csak egy kapcsoló kell, ami bírja a fűtőszál által felvett Ampert. Persze a fenti megoldás sok kísérletezgetést kíván, ha biztosra akarsz menni, akkor veszel/kukázol egy erősebb fűtőszálat és egy hőérzékelőből meg FET-ekből álló vezérléssel hajtod. Ilyen vezérléseket találsz itt az oldalon. Vagy veszel készen innen : Bővebben: Link
Köszi Vandor76,már csak egykérdés azt a kapilláriscsövet hol kell elhelyezni, a fűtőszálnál vagy a sütőtérben?
Én úgy helyezném el, hogy lehetőség szerint azt a hőmérsékletet érzékelje, ami a kalácsot is éri. Más szóval a sütőtérben.
jol latom hogy abban a sutoben mintha ketto darab piezo ego lenne? nincsen tul kozel a fahoz/kalacshoz? bar a teljesitmeny nem latszik a kepen
en viszont talatam egy ilyet: Bővebben: Link ebbol is ki lehetne hozni valamit. nem? mennyi lehet a homerseklet az ego kozvetlen kozeleben? megse 300 000huf
de hogy az elektronikahoz is hozzaszoljak, mit gondoltok hogyan lehetne megoldani a kalacsok tekereset?
tudom tudom, motor meg valami hajtaslanc ami egyszerre tudja forgatni a fakat. de pl a gyari keszulek hogyan all le? gondolom ha az ajto nyilik, a forgatas megszakad. hogyan lehetne a legegyszerubben megoldani hogy ki-be lehessen venni a sutobol? apro fogaskerek a fa vegere? kell vajon zsirozni a rendszert? gondolom igen viszont egy hoallo ipari zsir ha van ilyen nem biztos hogy jo ha veletlenul erintkezik a kalaccsal.
Nem egy fórumozónak akarok válaszolni, hanem többeknek, ezért írtam új felvetést. Olyantól hallottam ezt a trükköt aki az elmúlt húsz évben körtös kalácsból élt. Fogsz egy szieszta gázos kályhát és csinálsz rá kb 20 cm-re egy villát ráteszed a fát és forgatod. Tökéletesen megsül, csináltam már rengeteget. Nincs benne elektronika de Müködik. Szerintem otthoni módszernek ez a legegyszerübb. Nálunk is imádják a gyerekek....
Fery
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Simpi, amivel meghajtod a zöldet, azzal meghajthatod a barnát is, nemde!? Szerintem lehet kapni ilyen motorokat és hengerenként külön-külön kell meghajtani, leállítani meg minek. Vagy külön kapcsolóval.
koszi
megnyugtattal hogy mukodik a dolog....ha nekiallok es lesz belole vmi akkor majd megmutatom mi sult ki :photo: ja kozben eszembe jutott a kerdesek kerdese.... hogy ugye alulra nem erdemes tenni az egot, mert telecsopog cukorral, rosszabb esetbe az egesz kalacs razuhan ha nem megfelelo a teszta vagy a kelesi ido vagy mittomen.... na de ha oldalt van, akkor....hmmm akkor megvan hatra kell tenni es ha van forgato akkor mindenhol egyenletesen sul, elolre meg lehet tenni bekukucskalot ami dekorativ is.
simpi erre nem is gondoltam, pedig tenyleg egyszeru...
ha van akkora sulya a fanak kalaccsal ami mar megfelelo surlodast tud biztositani az elgorduleshez akkor tuti. ezek szerint ennek a rendszernek kifejezettten artana a zsirozas.
szerintem a nyitott kemence nem eleg hatekony mert sok energia vesz karba.....
Ez így igaz, zártnak kell lennie. Simpi Téged nem akartalak megbántani, ne haragudj. Itt egy sütőről kép.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |