Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Flash memóriák működése
Ha jól tudom, akkor egy EEPROM és egy dinamikus RAM van egymás felett, amikor bekapcsolod, akkor az EEPROM tartalma betöltődik a RAMba, ott tudod írni olvasni, mielött a tápfesz megszünne, akkor vissza írja az adatokat az EEPROMba.
A legjobb tanulás a tapasztalás...
Építettem egy próbaáramkört ... KIRÁLY! ![]()
hát nem sikerült saját magadnak pontot adni
![]()
Nem azt írtátok, ha rájövök magam, akkor adhatok pontot magamnak?
Hmmm?
persze
![]() ![]() nyítok magamnak 100 témát, mind megválaszolom és az összes pont az enyém.. abba mi a nyerő?
Hát az a nyerő:
Ha magad jössz rá hogy mi a problémás, sokkal nagyobb a sikerélmény, mintha valaki más mondta volna el.... szerintem! De azért tisztelem a moderátorokat, és az összes többi tagot ezen az oldalon, hiszen nem kis munka összehozni, és fennttartani egy ilyen oldalat. És ne értsétek félre, nem köcsögösködésből mondom! ![]() További jó munkát, remélhetőleg beszélünk még! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Köszi. Ez az első téma, amit megoldottam...
![]()
Szerintem semmit nem oldottatok meg, ez egy ettől bonyolultabb téma, valszeg nyitok egy topikot hasonló címmel...
Idézet: „nyitok egy topikot hasonló címmel...” Az mért is lesz nekünk jó???
sztem most belekapcsolódtál egy 7 hónapja zajlott társalgás közepébe.
![]() ![]() ![]() Staky: Én meg nyitok egy témát: Merre kell csavarni ezt a rohadt M3-as csavart címmel, és miután rájöttem hogy jobbra adok magamnak pontot. Ui: Ezúton szeretnék elnézést kérni az építő jellegű hozzászólásért. Idézet: „Merre kell csavarni ezt a rohadt M3-as csavart címmel, és miután rájöttem hogy jobbra adok magamnak pontot.” Akkor az a pont nem lesz jogos, mert a kérdés hiányos! Jobb vagy balmenetes? ![]() ![]() ui.: az sem tisztázott, hogy ki, vagy betekerni szeretnéd ![]()
Én kérek elnézést.
De közbe már rájöttem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najó mosmár tényleg hagyjuk abba az offolást ![]() OFF>> OFF
Üdv!
Két napja próbálok rájönni, hogy egy flash chipnél mit jelent a top/bottom boot sector. ![]() Azt sikerült kiházmozni, hogy a chip belső blokk szervezése különbözik és az adott csip felső/alsó része más kialakítású, kisebb blokkokkal dolgozik. Azt is megtaláltam, hogy ez azért kell, mert egyes processzorok reset után a flash chip tetejét, mások az alját támadják meg, de ennyi. Az igazi kérdés az, hogy két flash chip ha mindenben azonos paraméterű, de az egyik top a másik bottom boot sectoros, akkor felcserélhetőek-e egymással?
Sziasztok valaki az ATMEL Data FLASH memóriákkal foglalkozott már? Azon belül is az AT45DB161 érdekelne.
Hello mindenki!
Ezt szeretném újraflashelni, írót itthon készen lehet vajon hozzá kapni?: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/207640/EON/EN25F40.html Előre is Köszönöm!
Sziasztok
Lehet nem jó helyre írok de hát ha még is tudtok rá válaszolni. Egy dvd firmware-je behalt sajnos. A pótolandó firmware már megvan csak nem tudom hogyan lehetséges ezt a fajta flasht újraírni . A egyik CMOS : Bővebben: Link( S29C51004T) A másik ic száma : (2x32y3v ) Sajna nem leltem adatlapot hozzá. Nincs az alaplapon Rx /TX felirat de csak meglehet oldani valahogyan . Minden segítség jól jön. KÖszönöm
Üdv. Van egy SMD 28F512 flashem. Vannak ezek az átalakítók DIP tokozásra programozáshoz.
Viszont nekem nincs. Van egy univerzális programozóm, ami dip tokozású, és abba aztán lehet tennia különféle adaptereket. Kérdésem, melyik lábait használja a chip programozáskor? DQ0–DQ7 INPUT/OUTPUT DATA INPUT/OUTPUT -- Gondolom ezeket nem. VPP ERASE/PROGRAM POWER SUPPLY for writing the command register, erasing the entire array, or programming bytes in the array. VCC DEVICE POWER SUPPLY (5V g10%) VSS GROUND --gondolom ezeket feltétlenül, de azon kívül?
Nem értelek. Mert a programozás az írási és olvasási műveletek összességéből áll össze. Ezt meg nyilvánvalóan az adatportokon tudja lekommunikálni a memória. Ezért a DQ0-7 nyilvánvalóan használatban kell lennie. Bár mivel nem értek hozzá, így könnyen tévedhetek, mert bár logikusnak tűnhet az érvelés... A valóság alkalmanként mutathat mást.
Ollan szépen le vagyon írva az adatlapján (igaz ékes angílus nyelvezetben) csak el kell olvasni. (uram bocsá' szótárral)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |