Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   48 / 221
(#) hapro válasza masterknave hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Ahhoz már illene mondjuk 1kW táp, hogy az se fűtsön fölöslegesen. Oldalanként a 100VA-es trafó azért megmelegszik idővel. 6db számolva minimum 100VA-re és még ha azt szeretnénk, hogy ne fűtsön az is, hát akkor ott az 1kW. Biztos valami bika labortápod van. Aztán ha azt a 2,5A-t tartani szeretnéd... hűtőkamrában laksz vagy alu oldallemeze van a szobádnak? Mert ennyihez ilyen áram mellett már pár ezer négyzetcentis hűtőfelület illik. Én 2A-rel használom, és van a sztereohoz kb3500cm2 hűtőfelületem. A tranyók olyan 80fokosak...Ja és a biztosítékfoglalat (műanyag) megolvadt a dobozban, igen az én érdemem is, mert sz..r elrendezésben építettem meg a dobozt. Sajna túl közel tettem a nyákot a hűtőfelülethez, és nyákon keresztül megolvasztotta a műanyagot... Hát kösd fel a gatyád hűtés terén.
(#) masterknave válasza hapro hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Hát igen az a 2,5A már kicsit sok, visszavettem 1,5A-re, még így is szép a hangja csak kevesebb kicsit a teljesítmény, de elég, egy kis 9m2-es szobában , ráadásul ez még csak 1 csatorna

Mondom hogy nem kell fűtés télen :eek2:

Természetesen minden fejleményt felrakok
(#) hapro válasza masterknave hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
A 1,5A-nél mindenből kisebb, kevesebb természetesen. Akkor már nem kell a hűtőkamra, plusz az ALU vagy réz falú szobák... Csak Ííírózatosan nagy hűtőbordák.
(#) masterknave hozzászólása Máj 18, 2009 /
 
Apró kérdésem lenne még, R4-C5 és R5-C2 tag, csak a féltáp stabilitásához kell? Most 220u helyett 330u van benne. Lehet ide alalmazni low esrértékü kondit is? Úgy is kiprobálom csak érdekelne a véleményetek.
(#) frecsko válasza masterknave hozzászólására (») Máj 18, 2009 /
 
Simítás és zavarszűrés.
(#) WaRL0 hozzászólása Máj 20, 2009 /
 
Sziasztok.Meg szeretnem epitteni a 1969-es verziot 20V-al es 1A nyugalmival.Mire figyeljek?Ilyen tapfeszultsegnel es ennyi nyugalminal mennyi lessz a kimeno teljesitmeny?

Koszi;Sziasztok
(#) lamalas válasza masterknave hozzászólására (») Máj 20, 2009 /
 
Udv,

R4-C5 az aramgenerator resze, R5-C2 pedig a negativ visszacsatolo halozatban vannak, egyiknek sincs koze a fel-tapfeszultseg stabilizalasahoz! Mindket helyen lehet hasznalni nagyobb, pl. 330µF-os low esr kondit is attol nem lesz rosszabb (max. jobb vagy ugyanolyan).
(#) lamalas válasza WaRL0 hozzászólására (») Máj 20, 2009 /
 
Idézet:
„Ilyen tapfeszultsegnel es ennyi nyugalminal mennyi lessz a kimeno teljesitmeny?”


Ha 8 ohmos terhelessel hasznalod akkor sacc/kb. 5-6W-ot tudsz kivenni belole. 4ohmos terhelessel feltehetoen ennel kisebb teljesitmenyt tudsz belole kivenni mert hamar "elfogy" az aram, nagyobb hangsugarzo impedanciaval (pl. 15ohm) pedig a tapfeszultseg fog hamar "elfogyni".
(#) WaRL0 válasza lamalas hozzászólására (») Máj 20, 2009 /
 
Szia.8ohmos terhelessel akarom hasznalni.Es nekem talan eleg lessz ez a teljesitmeny.Szerinted egy 110W-os EI magos trafo eleg lessz sztereohoz?

Koszi;Szia
(#) WaRL0 válasza WaRL0 hozzászólására (») Máj 20, 2009 /
 
Sziasztok.Csinaltam 1 nyakterver felteszem hogy mit szoltok hozza.Ha valami gond van vele akkor legyszives jelezzetek

Koszi;Sziasztok
(#) WaRL0 válasza WaRL0 hozzászólására (») Máj 20, 2009 /
 
Bocsi a kep lemaradt

mono.JPG
    
(#) lamalas válasza WaRL0 hozzászólására (») Máj 20, 2009 /
 
Idézet:
„Szerinted egy 110W-os EI magos trafo eleg lessz sztereohoz?”


A ket oldal osszesen kb. 40W-ot fog fogyasztani (20V*1A = 20W, de ketto van belole azaz 40W az ossz telj. felvetel). Ha a trafo tenyleg tudja folyamatosan a 110W-ot akkor eleg lesz az erositohoz.

Ilyen kis teljesitmenyu erositohoz erdemes lenne beszerezni jo nagy erzekenysegu hagsugarzot.
(#) Tomy27 hozzászólása Máj 22, 2009 /
 
Üdv.
Érdeklődni szeretnék hogy melyik verziójú JLH-t érdemesebb megcsinálni?Melyiknek jobb a hangja, illetve miben jobb(ak) vagy rosszabb(ak) az újabb szériák?
(1969,1996,2000)
(#) bgsf válasza Tomy27 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Egy "A" osztályú erősítő akkor is A osztályú ha régebbi, és akkor is ha újabb! Szerintem építsd meg a J.L.Hood féle eredetit és ha azzal nem elégszel meg akkor időt és pénzt nem kímélve a többi klónt! Arra figyelj hogy a neten megjelent paneltervek néha hibásak! Én is beleszaladtam egy ilyenbe és meg is építettem...volna ha a panel elkészítése után nem jövök rá a hibára!
Szerintem sima légkötéssel is megcsinálhatod, vagy nézd meg a honlapomon ITT az egyszerűbb nyáktervet az eredeti kapcsolási rajzhoz.
Ha valaki csak kötekedni akar azt kérem mellőzze!
(#) Tomy27 válasza bgsf hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Köszi a tanácsot én is inkább az eredetihez ragaszkodok,csak gondoltam megkérdem hogy milyen előnyei lehetnek az új verziónak ha egyáltalán vannak.
Valószínű hogy holnap megcsinálom a próba verziót egyenlőre vezetékeléssel aztán majd meglátom...
(#) Doncso válasza Tomy27 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Szia, tudom ajánlani Hapro féle nyáktervet, azt legalább már egy páran meg is építettük, tökéletesen működik. Nagyon szép a hangja, vagy van még egy ezzel is megépítettem, egész korrekt, ugyanolyan jól szól. Csak ajánlani tudom a JLH-t. Lehet egyébként hogy nekem nem jó a fülem, de én úgy vettem észre semmivel nem rosszabb az új mint a régi, mindkettő ugyanolyan jó.
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Véleményem szerint az 1nF kondik rontanak a hangon az eredeti verzióban vannak, így azokat érdemes kihagyni belőle. az egyikkel sorban van ugye egy ellenállás, értelemszerűen annak sincs funkciója utánna ott.
Megnéztem bgsf nyáktervét, és mindketten ugyanazt az elvet követtük tervezésnél. Szinte pont ugyanúgy állnak az alkatrészeim mint neki, és szinte pont ugyanott vannak, csak nekem minden alkatrész a nyákon van, neki meg a kicsatoló kondi nincs rajta. Ha jól emlékszem két ellenállást nem úgy rakott be mint én, de a helyzete majdnem ugyanott van mint nálam.
(#) Tomy27 hozzászólása Máj 22, 2009 /
 
Egy valamit nem értek,a gyári kapcs. rajzon még nem szerepel potméter.Vagyis akkor ott fix a nyugalmi áram meg a kimeneti fél-táp is, mert nincs lehetőség a szabályozásra?
(#) hapro válasza Tomy27 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
aha... Ott beraksz egy - egy potit, beállítod, kiveszed, leméred őket, és beteszel egy-egy közeli értékű ellenállást, vagy összerakod két vagy több darabból azt a pontos értéket, egyébként érdemes ezt ugyanígy csinálni a többi verziónál is, mondom én aki nem így csinálta. Én bent hagytam a potit és kész, de az első JLH-imnál még cserélgettem az ellenállásokat aszt olyan volt amilyen.
(#) bgsf válasza hapro hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Pedig nem is lesteeeem....
Tényleg csak egy hétvégi nyákterv volt és a kicsatoló kondikat csak azért nem terveztem be mert még nem volt meg. Azóta már minden meg van a kapcsoláshoz csak időm nincs!
Kész a nyák, az összes alkatrész a fiókban.....Trafó megtekercselve.... hűtőborda meg ezerrel!
Apropó! Szereztem egy 24V/150W kapcsolóüzemű tápot!
Nagyon stabil és zajmentes minden terhelésen! Szerintem ez lesz a tápegység! Könnyű és finom!
(#) Tomy27 válasza hapro hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Épp most találtam egy honlapot ahol a hiraga vs jlh van
összehasonlítva,ha nem tévedek akkor ez is hozzád kötődik? Egyébként elsőnek a hiraga jlh közt vacilláltam de a hiraga táp igénye elriasztott egy kicsit pedig biztos szép hangja lehet neki.
(#) bgsf válasza Tomy27 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Csak gondolj bele miért "Hi-Fi" a magas hanghűség? Mert nem japán hanem angol! Nézz szét a neten hogy mennyibe kerül és mit tud egy angol cucc, aztán vacilálhatsz hogy Hiraga vagy JLH.......
Bár kinek a pap... kinek a papné!
Naná hogy a lánya kéne!
(#) hapro válasza bgsf hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Én a magam részéről minden gondolkodás nélkül a Hiragára szavazok, elsöpri a JLH hangját. Annyival jobb, hogy húúúha.
Hiraga úr nem japán, Francia.
Bővebben: Link
(#) hapro válasza Tomy27 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Valaki kevés pufferrel építette meg és állítja hogy így is jó neki, kevés pufferrral nem hallgattam meg olyan mélyrehatóan, csak beállítottam, aztán jött a többi rá.

Voltak próbák, több fajta végtranzisztort próbáltam, mivel nem eredeti tranyó készlettel építettem meg, és végül egy érdekes párosítás győzött.
Ha olcsón hozzá jutsz kondikhoz és nagy trafóhoz érdemes azt kipróbálni.
Itthon nálam egyenlőre az a non plusz ultra. Bár épp szétszedve pihen, várja a dobozát.

Igen azt én írtam a honlapomon. Majd ha tök kész lesz bedobozolva, akkor teszek fel tesztekről/mérésekről is adatokat valószínű.
(#) Tomy27 válasza hapro hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Azon mit értesz hogy érdekes párosítás győzött?
Most már felcsigáztál a Hiraga-val.Elképzelhetőnek tartom hogyha az időm engedi megcsinálom azt is próbaként a kíváncsiság kedvéért.De azt még mindig nem értem hogy miért van szükség ilyen erős táp egységre hisz a nyugalmi árama annyira nem magas?
(#) Tomy27 válasza hapro hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Ja bocsi, most vettem észre hogy a honlapon említed a tranzisztor pár típusokat.
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Idézet:
„Véleményem szerint az 1nF kondik rontanak a hangon az eredeti verzióban vannak,”


Elképzelhető, nem állitom, hogy nem így van, én nem hallottam különbséget, lehet nincs hozzá fülem.

Idézet:
„Megnéztem bgsf nyáktervét, és mindketten ugyanazt az elvet követtük tervezésnél.”


Én ilyen himi humi sosem megépített és kipróbált nyák tervekre nem mondok semmit. A tiédet kipróbáltam, nálam bevált. Semmi gond nem volt vele, semmi brumm, gerjedés, zavar, semmi, ezért bátran tudom ajánlani mindenkinek.
(#) Doncso válasza Tomy27 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Szerintem halgass Hapro mesterre, ő legalább megépítette mindkettőt, nem csak vaktában javaslatokat tesz. Birom amikor olyan ember osztja a tanácsokat, aki még életébe nem épített A osztályos erősítőt.
(#) Doncso válasza bgsf hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Idézet:
„24V/150W kapcsolóüzemű táp”
ű

Kevés lesz az oda!
(#) hapro válasza Tomy27 hozzászólására (») Máj 23, 2009 /
 
Egy probléma van azzal a végfokkal, hogy a gyári nyákkal elég nehéz beállítani, sőt bejátszani a kimeneten a DC nullázását. Sok helyről olvastam, és láttam is, persze utólag, hogy néhány másik tranzisztort is a hűtőfelületre tesznek, ezzel megkönnyítve a beállítást, mivel hőkapcsolatot létesítenek a tranzisztorok egymással. Valószínű kipróbálom én is és készítek egy új nyákot majd neki. Gyakorlatilag 3 potit kell egyidejűleg állítani a tökéletes eredményért. tápáganként az áramot és az offset-et is, ahogy egyiket csavarod mászik el a másik kettő. Kellő türelemmel mégis megoldható. Ja meg sok idővel.
Következő: »»   48 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem