Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Ismerek olyant hogy úgy oldotta meg a dolgot hogy a szobában volt egy lejátszó és a konyhában is akarta hogy szoljon ugyanaz, ezért vett egy szimpla jack elosztót és egy nagyon szépen szóló genius 2.0-át. Általában a genius-okat csak dícsérni lehet mert nekik van az egyik lehjobb ár/érték arányuk a piacon. Na de visszatérve a megoldásra. Betette a 2.0-át a konyhába és a szobában jack-ről kivitte a jelet vékony mikrofonkábellel. Így csak a műsort nem lehet állítani a konyhában de hangerőt, hangszínt, kikapcsolást lehet külön a konyhában végezni. Remélem valami ilyensmire keresed a választ. Üdv.
Szép délelőttöt mindenkinek!
Korábban valaki kérdezett ERRŐL ÉS ERRŐL A feszültségstabilizátorról... Nekem is van egy csak nekem S401-es.. Arra lennék kíváncsi hogy hogyan működik? Ahogy nézegettem, arra gondolok hogy a trafó tulajdonképpen egy előtétnek van használva.. Van itt egy 6 kivezetéses "primer" és egy 4 kivezetéses "szekunder" Az az áramkörbe megy..4 Relével megy végbe a szabályzás úgy látom,, azok kapcsolgatják a primer megcsapolásokat... Jól értelemezem én ezt? Valaki el tudná mondani pontosan hogyan működik? Üdv!
Dina!
Mennyünk át gyakorlatba. Tudnál esetleg fényképet feltenni a helyiségekről, illetve a meglévő hifi komponenseidről? Mire használnád,(buli,átlagos zenehallgatás, döngjön a ház, stb) milyen zenére, hány m2-esek a szobák?
Mindenki segítségét köszönöm!
Abszolút homály volt az egész, már vannak elképzeléseim, hála Nektek Egy fogorvosi rendelő lesz, rendelőben irányítás (17 m2, nem kell döngjön a zene, de a több helyről szólás szerintem jobban elvenné a fúró visítását) , a váró 12m2, (itt sem kell döngeni esetleg a hangerő, kikapcs szabályozó praktikus lenne itt, de nem fontos, lehet a rendelőben is) Ha tehetem, új cuccokat veszek, ez eldől még. Egy Grundig 5.0-ás mini fifi rendszerem van AUX in L-R -el. Dina
Köszi!
Nem értem, nem maradt ki az, hogy a konyhában még bedugta valamibe? D.
Pontosabban:
A mostani hifimen csak 2 antenna kimenet, optikai jack kimenet, mélynyomó kimenet, "AUX IN" kimenet és az 5 hangfalnak 5 dupla vezetékes kimenet van. Ez megfelelő lehet? Mire figyeljek, ha veszek, hogy másik erősítőre ki lehessen vinni?
Azt ötlöttem ki, hogy a váróban lenne egy váltókapcsoló (akár villanykapcsoló) ami kikapcsolja a kinti erősítő áramellátását és kinn így ki tudja az kapcsolni, aki nem kívánja a zenét). ?
Így már világosodik a kép.
Van egy alternatíva. Ha a 5.0 erősítődnek van külön-külön minden csatornára bemeneti csatlakozója, akkor a CD játszó utáni jelosztóból a front L-R és rear L-R bemenetekre csatlakoztatva, is megoldható a dolog. A front dobozok a rendelőben, a rear doboz pár a váróban elhelyezve, a fader, és hangerő beállítással szabályozható lesz a helyiségek közt a hangintenzitás. Így egy erősítővel és 2 pár megfelelő hangdobozzal megoldható a dolog. :yes:
Nos ez nem túl jó hír. :no:
Ha mindenképp szeretnéd ezt az egységet is felhasználni, akkor az osztó, plusz egy erősítő megoldást kell használnod. Én az előző hozzászólásomban leírtak szerinti, több csatornás erősítővel oldanám meg a helyedben. :yes:
Mind az 5 hangfalnak külön R,L kimenete van a hifimen. Mit hova csatlakoztatok? Hogyan szabályozom? Ha megtennéd, részletesebben kellene írnod, hogy értsem.
Ha külön erősítős megoldás lenne, akkor ez tuti megoldás (távirányítós szabályozó). Csak nem tudom, ehhez mit szólsz , egyáltalán elég-e a 25W a 12 m2-be? Bővebben: Link Ha újat veszek, akkor melyik szerinted a legegyszerűbb,olcsóbb megoldás? Még ez az utolsó kérdéssorom! Használd a link beszúrás gombot. Jav. szamóca
Bocsi, ha nem voltam érthető, akkor még érthetőbb leszek Na szóval ahova írtam hogy vékony mikrofonkábellel kivitte a szobából, az lényegébe egy jack hosszabítót takart. Vagyis házilag készített jackhosszabító, mert üzletbe nem nagyon lehet 10 méteresnél hosszabat kapni. S akkor lényegébe a hosszabító végébe dugta be a genius 2.0-át a konyhába, pont mintha direktbe a hifibe dugta volna csak épp még volt közbe egy 30 méteres hossszabító. Érthetőbb voltam remélem...
Szép jó reggelt, hölgyek és urak!
Idézet: Itt hibás a megfogalmazás... Az AUX IN egy bemenet, mely arra szolgál, hogy külső műsorforrást lehessen a "hifivel" erősíteni. Tehát, alapból az elképzelt rendszerben csupán erősítőként szerepelhetne. Kivéve azt a speciális helyzetet, ha a hangszóró kimenetre nem kötünk egy SPK>>LINE OUT konvertert. Ekkor viszont a meglévő cucc hangerejétől függne a vonalszintű kimenet jelszintje, tehát a "hifit" teljesen lehalkítva a másodlagos erősítő sem adna ki hangot magából. Ezért én ezt a vonalat nem is erőltetném.„A mostani hifimen csak 2 antenna kimenet, optikai jack kimenet, mélynyomó kimenet, "AUX IN" kimenet és az 5 hangfalnak 5 dupla vezetékes kimenet van.” Ajánlanék esetleg ebből kettőt. Műsorforrásnak bármely olcsó DVD lejátszó megfelelő, melynek van sztereó hangkimenete. Természetesen egy tisztességes CD lejátszó lenne a legjobb. A mélynyomót szintén nem erőltetném, nem fogászatra való - szerintem. Hangfalnak akár a sajátjaidból is felhasználhatsz négyet, de a nagy szórakoztató-elektronikai áruház láncok kínálatából is válogathatsz. Üdv.: SzervízMacska
Az a 25W a kész átverés showba való. Így ránézésre olyan 3-5W-os lehet. A fúrógép zaját biztosan nem nyomja el.
kedves Szervízmacska!
Köszi! Én csak 100e körüli erősítőket láttam eddig... Ez is oké ezek szerint? Hifiről kiviszem jack-al arra, és ok? Azzal szabályozom. A 12m2-be az a kis hangfal a váró lenne. Milyen erős kellene legalább? A rendelő 17 m2. A 2.0-ás többutasat vagy a 2.1-est tanácsolod? Dina
Köszi! mennyit fáradtál!
Nekem a minihifis megoldás szimpibb. Onnan jack kivezetés erősítőbe, amit a váróba is lehet tenni és onnan szabályozni. Ez oké? Jól értettem? A SzervízMacska erősítő ajánlása szerinted okés? E.
Ha a minidet is használni akarod, akkor azt ily módon teheted. Ezzel spórolhatsz 18ezer forintot , vagyis egy macs. által javasolt, célnak megfelelő erősítőt.
A minihifiden azonban nincs kimenet, erre akart szervízmacs. utalni. Az AUX in, az külső műsorforrás bemenet! A bass out az mély kimenet, de csak mono! De ha a minidben van CD játszó, és ennek a használatában gondolkodsz, akkor ez csak úgy lehet működőképes elgondolás, ha nem épp szép megoldással a fejhallgató kimenetet kötöd össze a váróban lévő erősítő egyik bemenetével. Még annyit hogy a szervízmacska által linkelt erősítőből kettőt veszel, nem kell jelosztó, mivel tartalmaz REC out kimenetet.
Igen, tudom, hogy a régivel úgy nem megy.
Azért gondoltam erre a megoldásra inkább, mert mikrohifit elég olcsón be lehet szerezni és az rádiót is tud. Majd figyelek a kimenetre! Összeálltak a lehetőségek. KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SEGÍTSÉGÉT! Minden jót mindannyiótoknak! Dina
Ha ne adjisten valami a későbbiekben nem stimmelne, mi itt vagyunk.
Sziasztok!
Kaptam egy Codegen 5.1-es hangfalat, hogy valami gáz van vele és nézzem meg. Nem nagyon csináltam még ilyet, csak szeretek dolgokat szétszedni, így belenéztem. A Mélyládát szedtem szét és mellékeltem a képeket. Ha bekapcsolom, akkor a kijelzőn megjelenik minden, ami kell, tudok lejátszási módok változtatni és látszólag minden ok. Viszont nem játszik le semmit, nem szólal meg. A panelen több gyanús fekete folt is látszik a táp rész környékén. Az egyik nagyobb kondinak kicsit gyanúsan púpos is a teteje. Valamint a nagyobb ellenállások környékén is elég fekete a panel. Ezeket mértem és normális értékeket mutatott a műszerem. Hogyan kellene nekikezdenem a hibakeresésnek? Tudnátok tanácsot adni? Köszi
Hali!
Egy régi kazettás rádió belsejének nagy részét átköltöztettem egy cipős dobozba, és ahol a rádió csatlakozott az alapra egy szalagkábellel, oda bekötöttem egy jack dugót, így most rá tudom kötni a gépre. Szól is, csak meglehetősen zajos, gondolom le kellene földelni. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy mit hova kössek? A jack 2 kábele mellett van még egy lyuk a szalagkábel helyén GND felirattal, gondolom ez lenne a föld, de én itt meg is akadtam.
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy egy mezei 3mm-es led vajon 10mA-től meg kell szólaljon? Ugyanis a kész áramkörömben megvan a táp 5V mindenhol, mégsem ég a led amit tápfesz "megjelenítésnek" tettem be. 500 Ohmos előtét van neki, és 5Voltról kap áramot, a letört fele van a negatív felé.
A ledet? Mégsem a letört oldalnak kell a gnd felé lenni?
Sziasztok!
Építettem a mai nap egy fm transmittert alufóliával kibélelt dobozba tette, hogy le tudjam árnyékolni, az antennát pedig feltekertem egy kis műanyag darabra. Miért van az, ha a dobozt kopogtatom az vissza hallatszik a rádióból? Az is hallatszik, ha kapargatom. Olyan mintha egy mikrofon lenne a dobozban.
Gondolom nem az antennára gondolsz, hanem az induktivitásra a kapcsolásban.
Rendben, köszönöm szépen a segítséget.
Zöld hangszórót kérnék, ha van, nem szeretem a piros színt.
De igen, a letört oldal a GND. Ott valami más gond lesz. Ezen kívül ha "benézel" a LED-be oldalról, látod a világító részt. A nagyobbik része a GND felé van (katód), a kis hegyes rész meg a + felé (anód). Így bármikor azonosítani lehet a lábakat mindenféle külső jelzés nélkül. Ez a 3mm-es színezett LED-eken is jól látszik fény felé tartva.
Igazad volt megpróbáltam fordítva de nem nyert, végül kiderült, hogy az egyik forrasztást bénáztam el, mert ugyan úgy látszott, hogy felfutott az ón, de valójában mégsem
Hy mindenkinek! Szereztem egy elég régi elemes, (6 félgóliát elemes) illetve autó akkuról működtethető neonos steklámpát. Sajnos a vezetékek, amik a paneljához voltak kötve,elvannak szakítgatva. Az lenne a kérdésem, hogy 12V-os pc tápról lehetne-e működtetni a neont úgy, hogy mindössze csak a neon két végéhez kötöm a feszt? Vagy szükséges neki a panelja is? Köszi a válaszokat előre is. Üdw
Egy 24 V-os AC mágnesszelepet kéne kapcsolnom. Nem tudjátok, mennyi ezeknek a meghúzási árama? Kerti öntözőrendszerhez lenne amúgy. Más márkánál (Toro) olvastam 0,4 A-t, de nem tudom, vajon ezek hasonlók-e (ez egy Gardena).
Arra gondoltam, hogy egy 24 V 12VA nyáktrafó (vagy hogy hívják azokat a kis, műgyantával kiöntötteket), egy optotriak és egy triak. Menne ez, bírná a trafó? |
Bejelentkezés
Hirdetés |