Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
no fene tényleg elfelejtettem csatolni....
ezz lenne. és meglett a panelterve a hídkapcsolásnak, azt rögtön felteszem a tda - ic-k hez.
mi a szösz, mégsem felejtettem el, de valahogy nem jelenik meg...miért?
no megvan, amit fel akartam tenni az több volt mint 2 mega ezért lehet nem ment fel...de itt van wordben...
Kár, hogy végül mégsem ez került rá, nagyon jól néz(ett vona) ki!
Ha gif-be konvertáltad volna akkor még ennek is töredéke lenne a mérete. Gondolom bmp-be próbáltad.
A sors iróniája…
Kioperáltam egy Nokia 3310-es kijelzőjét, hogy valamire használjam. Úgy gondoltam erre (klikk a képre) biztos jó lesz ![]()
Nah ez tökjó!!!
Na de hogy írtad ki rá a dolgokat?
Nagyon tuti!
![]() ![]() Lehet egy indiszkrét kérdésem? Mégis, mi a manóra jó ez így? ![]() ![]() ![]() ![]()
Hát... Nokia fanoknak, akik szeretik a "konektíng pípol" logót
![]() Egyébként egy egyszerű eljárással bármilyen képet kitehetek rá. Ez így jelenlegi állapotában a tapasztalatszerzésen, és a "húdef...a" felkiáltásokon kívül nem sok mindenre jó. Mindenesetre megszenvedtem a vezérléssel, talán majd valamelyik projectben jól jön, hogy ez már adott... Kérem, hogy tartózkodjunk a vulgáris szavak használatát! ![]()
Az Ericsson kijelzők I2C-sek, könnyű vezérelni.
A Nokiáknak valami idióta protokollja van.
Laza!
En eddig azt hittem hogy 3310 -es kijelzoben csak zold/sargas hattervilagitasos letezik. ![]() ASM -ben irtad a drivert neki?Adatlap alapjan?
Akkor szép sorban: szerintem a f_sza ebben az értelemben nem vulgáris, de elnézést a továbbiakban nem emlegetek genitália megnevezésre is használt kifejezéseket... sorry
![]() A Nokiában használt LCD (PCD8544) 'idióta protokollt' SPI-nek hívják egésszen pontosan. Ami az adatküldést illeti nagyon egyszerű jószág (így visszatekintve): SCK-n kapja az órajelet SDI-n az adatot. 1bit egy órajelciklus (lefutóélre aktív), 1 bájt küldésekor az MSB-vel kezd. Egy bájt küldésekor a CS bemenetet 0-ra húzod, a 8. bit után pedig 1-re. D/C bemeneten pedig kiválasztod, hogy a küldött bájtot adatként, vagy utasításként értelmezze. A világítást én csináltam, 2db kék SMD leddel (lehetne jobb is). A drivert pascal alatt írtam... Az adatlap nagyon jól használható minden információ megtalálható benne.
Na egy kicsit felcicomáztam a cuccot... Jelenleg ott tartok, hogy PC-ről egy tetszőleges szöveget kiküldve a soros porton kiírja azt az LCD-re, majd visszaigazol a PC-nek.
Holnap jöhetnek az LCD parancsok leprogramozása, hogy PC-ről vezérelhető legyen az LCD pl. x,y koordináta beállítás, törlés, invertálás, kontraszt állítás, stb. Aztán jöhet az USB, és kész is van egy informatív modul ![]()
Ha ez SPI buszon megy, akkor az nem idióta, tévedtem, bocsi.
Amit én láttam legutóbb (nem emlékszem a típusra), az idióta volt, ezért nagyon megörültem az I2C-nek, amit kezelt a kontroller HW-ből. Egyébként tényleg jó cucc lesz ez ![]()
Ezt talán a viccek - Mókás történetek -be is be lehetne írni.
Sziasztok.Arról a tápról amit IMi-készítetett én most akartam belefogni és azt mondták hogy rossz a nyágterv.Akkor most mit csináljak?Tényleg rossz?
Nézzétek a stúdiómat
A pult is saját gyártmány? Mert nagyon szépen elkészített munka! Gratula!
![]() ![]()
Egyébként mit tud?
A digital delay-t is te csináltad? mert annak olyan egységcsomag szaga van ![]() üdv Idézet: „A digital delay-t is te csináltad? mert annak olyan egységcsomag szaga van” Ezért kérdeztem én is... ![]() ![]()
Idézet: „Sziasztok.Arról a tápról amit IMi-készítetett én most akartam belefogni és azt mondták hogy rossz a nyágterv.Akkor most mit csináljak?Tényleg rossz?” légyszi ird már ki a linket, hogy hol van ez a rajz, mert megnézném, csak nem találtam....
A digital delay-t ha jól tudom az Urbán elektronikánál lehet megvenni kit formájában...
Sziasztok!
most van éppen készülöben egy URH rádió egy HI-FI minőségü erősítő meg egy 3*200W-os fényorgona kivezérlésjelzővel ha érdekel vkit a kapcsolások akkor tudok mutatni meg nyákrajzokat is.Yah meg ha érdekelnek a képek azok is vannak.
A digital delay egy visszhangosító és egy barátomtól kaptam mert vett egy másikat és én megkaptam.
Hát azért kellet mit javítani rajta....
Hát csak összekeverni a bementeket meg van egy alacsonyszintű bemenet is
Elektronics.lap.com-ról lett leszedve
protell fájlban jó lesz? a fényorgona?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |