Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
no fene tényleg elfelejtettem csatolni....
ezz lenne. és meglett a panelterve a hídkapcsolásnak, azt rögtön felteszem a tda - ic-k hez.
mi a szösz, mégsem felejtettem el, de valahogy nem jelenik meg...miért?
no megvan, amit fel akartam tenni az több volt mint 2 mega ezért lehet nem ment fel...de itt van wordben...
Kár, hogy végül mégsem ez került rá, nagyon jól néz(ett vona) ki!
Ha gif-be konvertáltad volna akkor még ennek is töredéke lenne a mérete. Gondolom bmp-be próbáltad.
A sors iróniája…
Kioperáltam egy Nokia 3310-es kijelzőjét, hogy valamire használjam. Úgy gondoltam erre (klikk a képre) biztos jó lesz
Nah ez tökjó!!!
Na de hogy írtad ki rá a dolgokat?
Nagyon tuti!
Lehet egy indiszkrét kérdésem? Mégis, mi a manóra jó ez így?
Hát... Nokia fanoknak, akik szeretik a "konektíng pípol" logót
Egyébként egy egyszerű eljárással bármilyen képet kitehetek rá. Ez így jelenlegi állapotában a tapasztalatszerzésen, és a "húdef...a" felkiáltásokon kívül nem sok mindenre jó. Mindenesetre megszenvedtem a vezérléssel, talán majd valamelyik projectben jól jön, hogy ez már adott... Kérem, hogy tartózkodjunk a vulgáris szavak használatát! Moderator
Az Ericsson kijelzők I2C-sek, könnyű vezérelni.
A Nokiáknak valami idióta protokollja van.
Laza!
En eddig azt hittem hogy 3310 -es kijelzoben csak zold/sargas hattervilagitasos letezik. ASM -ben irtad a drivert neki?Adatlap alapjan?
Akkor szép sorban: szerintem a f_sza ebben az értelemben nem vulgáris, de elnézést a továbbiakban nem emlegetek genitália megnevezésre is használt kifejezéseket... sorry
A Nokiában használt LCD (PCD8544) 'idióta protokollt' SPI-nek hívják egésszen pontosan. Ami az adatküldést illeti nagyon egyszerű jószág (így visszatekintve): SCK-n kapja az órajelet SDI-n az adatot. 1bit egy órajelciklus (lefutóélre aktív), 1 bájt küldésekor az MSB-vel kezd. Egy bájt küldésekor a CS bemenetet 0-ra húzod, a 8. bit után pedig 1-re. D/C bemeneten pedig kiválasztod, hogy a küldött bájtot adatként, vagy utasításként értelmezze. A világítást én csináltam, 2db kék SMD leddel (lehetne jobb is). A drivert pascal alatt írtam... Az adatlap nagyon jól használható minden információ megtalálható benne.
Na egy kicsit felcicomáztam a cuccot... Jelenleg ott tartok, hogy PC-ről egy tetszőleges szöveget kiküldve a soros porton kiírja azt az LCD-re, majd visszaigazol a PC-nek.
Holnap jöhetnek az LCD parancsok leprogramozása, hogy PC-ről vezérelhető legyen az LCD pl. x,y koordináta beállítás, törlés, invertálás, kontraszt állítás, stb. Aztán jöhet az USB, és kész is van egy informatív modul
Ha ez SPI buszon megy, akkor az nem idióta, tévedtem, bocsi.
Amit én láttam legutóbb (nem emlékszem a típusra), az idióta volt, ezért nagyon megörültem az I2C-nek, amit kezelt a kontroller HW-ből. Egyébként tényleg jó cucc lesz ez
Ezt talán a viccek - Mókás történetek -be is be lehetne írni.
Sziasztok.Arról a tápról amit IMi-készítetett én most akartam belefogni és azt mondták hogy rossz a nyágterv.Akkor most mit csináljak?Tényleg rossz?
Nézzétek a stúdiómat
A pult is saját gyártmány? Mert nagyon szépen elkészített munka! Gratula!
Egyébként mit tud?
A digital delay-t is te csináltad? mert annak olyan egységcsomag szaga van üdv Idézet: „A digital delay-t is te csináltad? mert annak olyan egységcsomag szaga van” Ezért kérdeztem én is...
Idézet: „Sziasztok.Arról a tápról amit IMi-készítetett én most akartam belefogni és azt mondták hogy rossz a nyágterv.Akkor most mit csináljak?Tényleg rossz?” légyszi ird már ki a linket, hogy hol van ez a rajz, mert megnézném, csak nem találtam....
A digital delay-t ha jól tudom az Urbán elektronikánál lehet megvenni kit formájában...
Sziasztok!
most van éppen készülöben egy URH rádió egy HI-FI minőségü erősítő meg egy 3*200W-os fényorgona kivezérlésjelzővel ha érdekel vkit a kapcsolások akkor tudok mutatni meg nyákrajzokat is.Yah meg ha érdekelnek a képek azok is vannak.
A digital delay egy visszhangosító és egy barátomtól kaptam mert vett egy másikat és én megkaptam.
Hát azért kellet mit javítani rajta....
Hát csak összekeverni a bementeket meg van egy alacsonyszintű bemenet is
Elektronics.lap.com-ról lett leszedve
protell fájlban jó lesz? a fényorgona?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |