Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
néztem 5kor is, de akkor már 7-en voltunk később meg mégtöbben, 7kor meg énis ledőltem pihizni
![]() ![]()
Már sikerült készítenem egyszer egy olyan képet, amin az látszik, hogy egyedül vagyok itt... Persze csak a regisztrált felhasználókat nézve, amúgy voltunk olyan 8-an, 9-en, már nem emlékszem rá.
az én általam közölt számok is csak a regelt felhasználókra vonatkozik
![]()
offolok még kicsit, és segítséget kérek, a figyelőből hogy tudok eltávolítani topicokat, mert már sok nem aktuális
![]()
Saját menü > Értesítések > adott topik neve mellett Törlés gomb.
köszi sikerült kinyomlálnom őket, volt mit
![]()
Ma látom a második olyan topikot, ahol puska-szerkezetet szeretnének fabrikálni... Ennyire nehéz tanulni?
![]() (azt azért hozzáteszem, hogy én sem vagyok egy tanulós tipus, csak az zavar, hogy a tanuláson kívül a megoldást sem akarja megtalálni... Legalább erre venné magát! ![]()
bevallom én is sokszor írok puskát, és szerintem nem is olyan rossz dolog, én nagyon sok puskát mire megírok, kikeresek, megértem hogy mi az, akkorra megtanulom, tehát jóformán csak a durva képleteket kell ügyesen puskázni. Remélem Kandós tanár nem olvassa a HE-t
![]()
Nahát egyre trehányabban írok, és el sem olvastam. A kinyomlálnom helyett kigyomlálnom-ot akartam, de míg ezt megírtam hibáztam mégegyet
![]() ![]() ![]() ![]()
Meg alapvető dolgokat tudatni az emberekkel, pl. a LED az nem kis betű, mert mozaikszó, de rengeteg ilyen elektronikai kifejezés van még pl.: graetz, meg stb. ami szerintem egy műszaki embertől durva hibának számít, hogy nem tudja ezeket helyesen írni. De az a baj hogy nem is nagyon foglalkoznak vele.
![]()
Na igen, és sok olyan ember van, aki nem ért az elektronikához, de puskaszerkezetet szeretne építeni, kérdem én megéri neki ? Mire megépíti, megtanulja mit hova kell kötni, elrontja, újraépíti, nem jó alkatrészt vett/ adtak neki és a többi; ráadásul fennáll a lebukás veszélye. Sokkal egyszerűbb megtanulni szerintem, persze velem is előfordult, hogy egyszerűen nem érdekelt az adott tantárgy ( mondjuk irodalom ), de ott szinte csak arra törekedtem, hogy meglegyen a gyenge 3-as, ahhoz meg még sem kellett erőltetnie magát az embernek. (Nem követendő példa!)
Egyszer volt már ilyen topik. Én nyitottam még régen, 3-4 éven keresztül teljesen jól meg is volt, aztán néhányan nem tudták felfogni, hogy közös cél érdekében van nyitva az a téma és ment a finom sárdobálás, hiába volt az, hogy akik odaírtak, szinte mind kifogástalan helyesírók voltak... egyszerűen nem látták meg a közös célt...
Ránéztem a topic alcímére és látom -Ez már a nyár! Most léptem be az ajtón és odakint úgy néz ki a jelen pillanat, hogy inkább ez az az ősz, ami a tél előtt kimaradt.
![]()
Még 33 darab hozzászólás és meglesz a 444 ezer 444-edik hozzászólás
![]() Szerintem ez még ma simán meglesz. ![]() Idézet: „akik odaírtak, szinte mind kifogástalan helyesírók voltak...” No én voltam az egyik kivétel. Persze én is írkáltam oda "okosságokat", de tanulni is lehetett ám! Tényleg kár, hogy sok helytelenül író a helyet, hogy meglapulna, s megszívlelné a tanácsokat, helyesbítéseket, még neki állt feljebb. Nem képesek megérteni, hogy ez egy szakmai oldal, nem MSN. Szőrnyű mik vannak, milyenek lettek egyesek, akik a társadalmat képviselik, s ezért általánosítunk (tanak), hogy: "milyen lett ez a társadalom!"
Épp palacsintát sütök, ehhez szólj hozzá Norberto
![]()
Én meg nem sütök, persze süthetnék... :crazya:
De ezt mára már fújhatom ![]() Nekem inkább tanulnom kéne automatizálás vizsgára ![]()
Tanulnom nekem is kellene, szerdán és csütörtökön vizsgázok. (Na jó elektróból, meg digitből.) azt hiszem meg tudom csinálni
![]()
Egy pár palacsinta nekem is jlól jönne! Egyébként a vizsgákhoz egy nagy kalappal.
Köszi a drukkot, van egy ajánlatom úgyis jön a nyár, kapsz 10 palacsintát egy nagy kalapért cserébe
![]()
Jól fel lehet ismerni, ha valaki elgépel valamit, vagy pedig rossz helyesíró, és az is világosan látszik, hogy ki, mennyire ad magára. A legszomorúbbnak azt tartottam, amikor arra hivatkozott valaki, hogy ez nem helyesírás fórum, vagy nem nyelvtan óra.
Azért próbáltam "művelni" a topikot, mert voltak, akik szívesen tanultak. Többek között én is. Sok olyan szabály és kivétel van, ami megjegyezhetőbb egy jó példával illusztrálva, vagy több oldalról kivesézve, megbeszélve. Eléggé ellenségessé vált a hangulat. Volt, aki azt leste, mikor hibázok. Pedig sosem állítottam magamról, hogy tévedhetetlen vagyok. (Bár tudásomnál csak szerénységem nagyobb. ![]()
Szép (lassan) estét mindenkinek..
Gondoltam OFF ból megmutatom a mai 3.5 óra munkámat.. Készítgetek egy tekercselőgépet, persze elektromost.. Ma délelőtt még semmim sem volt.. A 3.5 órába benne van a váz kigondolása, és megalkotása.. A hegesztéseim nem a leg profibbak, van 1-2 amire nem vagyok büszke, de még nem sajátítottam el 100%-osan a fogásokat, elméletben tudom, de a fortélyokat még tanulgatom.. De valamivel gyakorolni is kell... Megjegyezném, ez az első munkám amit hegesztéssel alkottam.. Azokon kívül amit csak kimondottan gyakorlásnak csináltam (tompa varrat, sarokvarrat stb..)
Ötletes, linkeld be a ki mit épített topicba is, a képen milyen motornak a kerékdobja látszik?
![]()
Nem tudom milyen motornak az eleje, apám mondta de én elfelejtettem..
Nekem az funkcionál csapágyháznak.. Holnap ha apám meg tudja csinálni a tengelyt, akkor építem is tovább.. Üdv! Belinkelném, de nem Elektronika, és ha Warnt kapok, már nem éri meg ![]()
Elsőnek megjárja (mondom én aki holnap fogom megvenni életem második teljes doboz elektródáját
![]() A hegesztés önmagában egy szakma... Tényleg, "koca" hegesztőnek OK46.16 20x350 az pont tökéletes, vagy mit vegyek?
milyen hegesztővel hegesztel, hány amperrel, és mit. A 2-es pálcát nagyon vékony, kb 1-2mm-es lemezek hegesztésére használják kb. 50-80A-rel.
Idézet: „50-80A-rel.” Nem kell itt saccolgatni, a suliban tanultunk egy roppant egyszerű értéket a szükséges áram kiszámításához.. mégpedig ezt: 45d-20---> A A "d" az elektróda vastagságára utal de salak NÉLKÜL! Tehát csak a fém rész.. Üdv!
Az szép
![]() Én a suliba és itthon már eltoltam vagy 0.3 dobozt.. Plussz a CO- az is jó ![]()
köszi én soha nem tanultam ilyesmit, én tapasztalati dolgot írtam, de köszönöm hogy megosztottad ezt velünk, ezt megjegyzem.
![]()
Én is mostanság kezdtem el hegesztgetni kisebb nagyobb dolgokat. Ha apám nem kötötte volna át a hegesztőt, akkor még jobb is lehetne. Egyes fokozaton is eléggé éget. Túl erős. Régebben nem volt ennyire erős, akkor jobban is sikerültek a hegesztéseim.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |