Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   548 / 3606
(#) zoly15 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 29, 2009 /

hehe
Fotózással majd kipróbálom egy darabkán
(#) bankimajki hozzászólása Máj 29, 2009 /

Megnéztem hogy indult ez a topic, és nagyon tetszett benne ez a poén (vagy nem poénnak szánták, na mindegy), de azért jó: "láttam egy macskát fejjel lefelé mászni a hipertérben és hasonló eszméletlenül fontos téma ".
(#) bankimajki válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 29, 2009 /

Várom a fejleményeket :yes:
(#) zoly15 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 29, 2009 /

Én is.. Csak nem tudom hogy a nyomtató ki tudja e nyomtani
(#) szabi83 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 29, 2009 /

Én vaterán vettem 5000 ért 2 dobozzal (8.2 kiló) 2.5-s böhler, kiváló. ( már üresedik a második doboz, érik az újjabb vétel )

A 46.16 nem jött be, meg az boltba 8 ezer körül van.. ennyiért vettem.

Első doboz esab 43.32, 2mm-s volt.

Üdv
(#) slogan válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 29, 2009 /

Én a melóhelyen speciel UTP690 és Ledurit61 -et használok.
Modjuk ezek kemény pálcák ,de baromi jó velük dolgozni ,szinte gyárit hegesztek .

Mondjuk a UTP690-ből majdnem 1000Ft (ezer) egy szál.
(#) radocziandras válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 29, 2009 /

Meg kell próbálni az ER 23-ast.Az oda sem ért, már ívet fog.
(#) beton cipő hozzászólása Máj 30, 2009 /

Ahogy itt elolvasgattam a hegesztős hozzászólásokat, nekem is kedvem támadt hegeszteni valamit
Csak kár, hogy itt a koliban nem nagyon van rá lehetőség. De remélhetőleg majd ha egyszer talán valahogy hazakeveredek, akkor nekiesek tanulni. Végül is ideje lenne már legalább alap szinten megtanulni a hegesztés fortélyait. Van is otthon egy elektromos hegesztő eldugva. Nah majd leporolom.

Most viszont egy újabb probléma állt elő: hogy fogom ezt a sok betervezett projektet belesűríteni a kb. 2-2,5 hónap otthonlétbe? Igazi mens challenge

Viszont ha valamit nem fogok tudni befejezni, akkor majd hozom ide a koliba...

Elég bőlére engedtem ezt a hozzászólást...mentem vissza tanulni...További jó olvasgatást!
Sziasztok
(#) bankimajki válasza beton cipő hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Helló, te melyik városban tanulsz?
(#) bankimajki hozzászólása Máj 30, 2009 /

Ahogy elnézem ma sem fogunk 6 fő alá menni
(#) valve hozzászólása Máj 30, 2009 /

Valaki ki tud segíteni egy Relisys TF770 -es Flat CRT monitor Driver-el? Nemkapok sehol...
(#) Istike88 válasza valve hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Helló!

Szerintem nem fogsz találni, mivel a monitorok plug & play eszközök, automatikusan fel kell ismernie a gépnek! Amivel gond lehet az a videókártya.

Üdv
(#) szamóca válasza valve hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

(#) beton cipő válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Debrecenben...
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 30, 2009 /

Szép jónapot mindenkinek!

Jó sok olvasni valót hagytatok nekem! A végén még én is megtanulok helyesen írni.
(#) Gafly válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Na a hegesztestechnikai boltban 43.32 volt csak (viszont az zarva volt). A barkacsboltban viszont csak 46.16. Vegulis azt vettem egy nagy dobozzal. Ebbol a szempontbol mar nem kerdes a kerdes (par evig el leszek vele ). Viszont mostmar furdalja az oldalamat hogy mit jelentenek valojaban ezek az OK x/y szamok? Mellesleg anno is korbereohogtek amir ER 21-es elektrodat akartam venni (mert olyan mar akkor sem volt)...
(#) szabi83 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Mennyi volt a 46.16 dobozzal, ha nem vagyok indiszkrét ? Hány kilós ?

46.16

43.32

Bővebben: esab.hu

Üdv
Szabi
(#) Norberto hozzászólása Máj 30, 2009 /

El sem fogjátok hinni, milyen dolog villant be a zoknivá deformálódott agyamba hajnal 5 körül, mielőtt elaludtam volna... a saját gondolatomat ki is nevettem rendesen...

Szóval mi lenne, ha mesekönyvet írnánk elektronikai alkatrészek közreműködésével/szerepeltetésével?

Az egyik műnek lehetne pédául az a címe, hogy:
- Az öreg Farád és a vekker
- Kondi két apródja

Balesetet feldolgozó drámacím:
- A BC182 tragédiája

- James Voltage Bond: Az ICL7107-es ügynök
esetleg egyik féltestvérének is lehetne könyve, talán más műfajban:

- Jasper Frequency Bond: Mese Arról, Aki Anno Kétszázhúsz Volt

Aztán lehetne egy kis történelemkönyvet is írni...

"... 7-szegmenses időszámításunk szerint

1. _   _
  2.  _I I_
  3.  _I  _I

-ben zajlott a híres Tranyó-mezei csata, ahol a fémoxid és a szénréteg-ellenállások vívták véres küzdelmüket. Az akkor trónon lévő NE555 nevű király, aki méltán híres volt precíz időzítéséről, ebben a csatában is büszkélkedhetett eme tulajdonságával, hiszen a fémoxid-ellenállások seregére akkor mérte az első lesújtó erejű csapást, mikor azok még nem voltak eléggé felkészülve egy esetleges támadásra... "

És innen folytatódhatna a történet. Na, ki száll be?

Igazi, elvetemült ötlet...
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Annyi biztos "Állati" ötelet!
Érdekelne a végkifejlet. Nekem is beindult az elektronemisszó a fejemben.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Norbi túlhajtottad magad!
(#) valve válasza Istike88 hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Minden monitorhoz van driver vagyis én úgy tudom, hogy van. Kaptam is csak kicsitt régi a monitor...
Köszönöm a fáradozásotokat cockero és szamóca
(#) huba hozzászólása Máj 30, 2009 /

Jó estét. Most mesélek pedig nem szoktam. Sajnos nem éppen jó a vége a történetnek.
Ma délbe 2 kor jöttem haza biciglivel elektró versenyről, betettem a garázsba, utána ebéd, HE és nekifogtam bedobozolni a fémkeresőt. Szépen el is pepecseltem vele, már lassan 8 fele járt az idő mikor még kellett volna egy DIN csatlakozó, a töltőnek. Bent nincs, de van a garázsba egy rossz erősítő arról majd leveszem. Beöltözök esőkabátba, mert elég esős időnk van, megyek hátra pocsolyákat kerülgetve. Ruhacsipeszek a földön, biztos leverte a vihar gondolom magamba, garázsajtón lakat nincs, ennyire szórakozott lennék nem zártam be? Nem hiszem de végül magamra hagytam. Kicsit gyanúsan nagy a kupi és mintha szellős lenne a polc. Kibányászom az erősítőt leszerelem a dint és mint aki jól végezte dolgát, kezdtem keresni a lakatot. Amint kifordulok az ajtón látok a földön két fekete vezetéket, követem a szememmel a végét, pal lemez maradványok. Mondom basszus ez a 3Kw-os toroidom skatujája. Fordulok vissza tényleg nincs. Ide betörtek!!! Gyors kárfelmérés, ups-ek biciklik álványos fúró küszürü, szerszámok nagyrészt megvannak. Megyek anyumhoz, mert apum sajnos nincs itthon mondom mi a gond, kéne rendőr. Utána visszafele már tiszta volt a csiptetők esete is. Levágták a ruhaszáritót. Bent alaposabb felmérés után feltünt hogy a légkondikompresszoról hiányoznak a rézcsövek, nincsenek hosszabítók, eltűnt az aksitöltő, az udvaron volt egy zsák kő, kiöntötték és elvitték a zsákot. Gondolom abba pakoltak.
Most tettem nagyobb lakatot, bicikliket, hegesztőtrafót behurcoltam a házba. Remélem nem jönnek vissza, mert volna még mit vinni.
(#) patexati válasza huba hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Hát igen ha nincs bodzaszezon akkor a színesfém a menő sajna ebben az országban Költse az árát gyógyszerre azt kívánom az elkövetőnek!
(#) DuMatyi válasza patexati hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Nomármost Szent László király idejében aki egy tyúknál nagyobb értéket lopott... A KEZÉT levágták. LEhet, hogy vissza kellene vezetni! (Tyúknál nagyobb érték= nem éhezésből lopta. Ezek szerint már akkor is volt emberség)
(#) Action2K hozzászólása Máj 30, 2009 /

Jó estét! Bejött a hideg idő, havazik már! Elég sok ma a havas tag.
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

8 havas tag, és 5 elakadásjelző van.
(#) _ampervadasz_ válasza huba hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Te jó isten, amikor ezt olvastam,:
Idézet:
„Gyors kárfelmérés, ups-ek biciklik álványos fúró küszürü, szerszámok”
. Elsőre már azt képzeltem el, hogy ezekenek lábuk kélt, mert a mondatnak nem értem még a végére. Nagyon durva. Hozzám másodszorra probáltak betörni. Az első esetnél 295.000Ft -os kár, amiből 150.000Ft még függőben, a mádoiknál meg már be volt kábelezve, szenzorozva , és a szobám bekamerázva, mert az értékek 98% itt található,minium félmillió értékben. Ekkor a szokásos napon mikor azt tapasztaltam, hogy feltűnően recseg a fű, semmit nem csináltam, ezután másnap élesítettem a kamerám, és rést nyitottam a lakáshoz való betörés elősegítéséhez, hogy az ismeretlen, ismert betörő legyen. Az is lett, másfél hét után, mert mindennap ugyan úgy bukóra hagytam az ablakot, és a rendőrség fel "számolta" a bandát, a bibi csak ott van hogy a jogrendszerün olyan "JÓ", hogy szinte ejnye benyével megúszák.

Pár alapszabály amit tarts be, hogy elkerüld az ilyen "tranzienseket":
-A nagyobb értékekeket jól el kell zárni, akár több lakattal.
-A helyiséget, legalább egy olcsó Piezós Szirénával lásd el, és az akkumlátorról is tudjon műkdni.
-Próbálj meg minden bezárni, ill. elzárni, és legyen nállad pár szerszám, és most érdekesen fogsz rámnézni, próbájl meg magad betörni a saját lakásodba, persze károkozás nélkül. Mivel otthon laksz tudod, mi merre van, a betrörő ezért probál meg a betörést megelőzően alaposan megfigyelni a területet, és mérlegeli a kockázati tényezőket. Szóval, amikor rájöttél a ház gyenge pontjaira, azokat biztosítsd, és lehetőleg nehezítsd meg a betörő dolgát azzal, hogy ha mindenképpen beakartörni, akkor az tovább tartson!
-Jó ha van legalább a ház egyik betörhető gyengepontján egy CMOS kamera, és az egy VHS készülékhez csatlakoztatva, SP módban vegye fel a krnyezetet. Lehetőleg, legyene rajta infravörös ledek, a tér bevilágításához, de az szebadszemmel láthatatlan legyen, hogy a betöröő net tudja hogy a helyet megfigyelik.
-Gyengitsd meg a megfigyelt területet, hivd fel azzal a betörő figyelmér, hogy ott értékes dolog van. általában ez arról tünhet fel, hogy "izmos", drágának tűnő lakat van az ajtón. Akár ki is lóghat egy pár darab vezeték "nyalánkságnak".
-Tarts szerszámot kéznél állandóan, az ágy mellé téve, d olyat amit futás közben nem nehéz cipelni, viszont elég arra hogy a betörőt lenyomd / leterítsd a földre. Lehetőleg ez ne kés legyen, föleg ne 8cm -nél hosszabb, mert azért meg a rendőrők szerenek "megujjazni".
-Telefon minden esetben legyen feltöltve, és készenlétben.
-Ha sikerült felszámolni mocskot, ami ebben az esetben nagyon nehéz lessz, mert a betürőnek nem lessz bátorsága mostanában visszajönni, akkor építsél ki egy riasztórendszert, az inerneten egy PIC re épülőt találtam, olcsó megépíteni, nagyon sokmindent tud, csak annyi a hibája hogy a rendörségre nemtudod bekötni, mert ilyen funkció nincsen benne, de szintem itt a hobbin lehet tudnának rá valamit kitalálni.

Hirtelen csak ennyit tudtam írni, remélem segítségedre lessz! Minden jót!
(#) huba válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Köszönöm a tanácsokat. Ez mind szép és jó, csak pár probléma van:
A garázsba most gondolkoztam mozgásérzékelőt szerelni, de egyik szomszédnak kb.6 macskája van és azok szeretnek errefelé is járni, szerintem rendszeresen beriasztanák a garázst. A másik probléma hogy társasházba lakunk, azaz több család egy házban. A garázs a ház mögött van, mi meg félpincébe lakunk. Talán a szirénázó riasztót se hallanánk meg, kétségkivűl a betörőre hatással lenne.

A garázst két irányból lehet megközelíteni, egyik irányból a szomszédnak két rotveilere a másik irányból meg ahonnan most bementek hosszabb ösvény vezet hátra.
Megoldás lenne a kapura a zár, de van egy két dilis egyetemistalány még a kaput se szokás nekik becsukni.
(#) _ampervadasz_ válasza huba hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Igen, ez igy tényleg nagyon nehéz így. Nállam annyi előnye van, hogy minden egy helyen van. Pincelakásban lakom.

Szerk: a mozgásérzékelőt a garázsba az ajtóra merőlegesen kellene elheyezni, és nem kivülre, így a macskák kivannak védve. Az értékes cuccokat, vissza se vidd oda annyi biztos.
(#) Georgee válasza Norberto hozzászólására (») Máj 30, 2009 /

Az ötlet 5/5, de akkor ugy kéne, hogy a kezdőknek elmesélni. Pl:
Idézet:
„elkezdett támadni az ellenállás, majd a tirisztor kinyitotta a kaput”
Következő: »»   548 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem