Fórum témák
» Több friss téma |
Olyasmihez.
Helló!
Van egy erősítőm és valószínűleg tönkrement benne végfog. BD204 BD203 Ezt a két tipusú tranzisztort cserélném ki csakhogy a boltban nem volt ilyen. Helyette adták ezt BD 245C BD 246C. Azt szeretném kérdezni hogy melyik melyiknek a párja? Mármint hogy a DB204-es helyére melyiket rakjam? ![]() (néztem a katalógust de nem sikerült megtalálnom) Köszönöm a segítséget!
Szia!
BD203=BD245C NPN BD204=BD246C PNP
Köszi.
De ha ezeket rakom be attól még ugyan úgy fog működni igaz? ![]()
Csak abban az esetben, ha nincs benne más alkatrész is tönkremenve.
És ilyenkor amikor elszáll a végfok mi szokott tönkremenni úgy általában?
az ellenállások?
A végtranzisztorok környékén lévő ellenállásokat, félvezetőket érdemes ellenőrizni.
Ugyan ehhez a témához...
Ellenőriztem a környéken lévő ellenállásokat félvezetőket találtam olyat ami rossz (kössz a tippet) Találtam olyan alkatrészt amiről nem tudom mi. Megpróbálom elmagyarázni! Az alkatrész úgy néz ki mint egy sima dioda (méretre). Színe szürke! Két lába van! Biztos hogy rossz mivel a lábai magában az alkatrészben is forognak! A NYÁK nyomtatáson így jelölik P5. P <- talán ez segít kitalálni milyen alkatrész? Én nekem fogalmam sincs milyen alkatrész ez? ![]()
Egy fénykép sokat segítene... Tudsz készíteni róla?
Szerintem egy "egymenetes" ferritcsöves tekercs a leírása alapján. Találkoztam már olyannal amin forog a ferritcső de szerintem az nem hiba. A legtöbb helyen L-el jelölik és be van ragasztva, hogy ne mozogjon. Ha tévedtem, bocs
![]()
Nem fényképet nem tudok csinálni.
Valóban le volt ragasztva! "egymenetes" ferritcsöves tekercs ... és ez mire kell egy végfok környékére? És ha ráteszem a multimétert akkor elvileg sípolnia kell?
Kerestem párat a kedvedért: sípol mind, a beépítettek is. A funkciójára csak tippelek: valamiféle zavarszűrés...? Legalábbis a ferritből ítélve. De lehet, hogy nem. Olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem...?
![]()
Üdv !
lapose: mindig tanul az ember, kösz ! tamitsrob: nincs mit.
Hello!
A fiókom alján kaptam 10-10 ilyen alkatrészt, még újak, de fogalmam sincs mik lehetnek. Az a baj valami ciril betüknek vagy orosz származásnak könyvelem el ezeket, tudom röhelyesen hangzik de újak, és szerintem nem valami modern alkatrészek, nekem valahogy az AC tranzisztorok jutnak eszembe ahogy rajuk nézek, de az is lehet nem tranzisztor, az viszont biztos hogy megkövült tipusok. Még rájuk keresni se tudok mert azt se tudom mi van rájuk írva. Ha valakinek ismerős akkor megkérem mondja meg érdemesé tovább a helyet foglalnia vagy mehet a szemetesbe. Köszönöm előre is.
Helló!
Ezek orosz tranzisztorok. nem igazán használják már őket. ma már modernebb típusok vannak helyettük.
Köszi, ennyit akartam, akkor én is megmaradok az eddig használt moderneknél. Jól gondoltam hogy orosz
![]()
Nem. Ezek már szilicium tranzisztorok. A nagyobbról lehet tudni még infót, de a kisebbről nem igazán lehet szerintem.
Hát mind egy, nekem a nagyobb se mond sokat mivel olyan betük vannak rajta mik a billentyűzetemen nem nagyon fordulnak elő. Hagyom a fenébe, nem fogok velük kisérletezni mikor ott vannak a jól bevált modernebb szériák. 20 tranzisztorral gyarapodik a szeméttelep.
Szia!
MP14: Germánium hangfrekis tranzisztor. A másik valószínű KT315 szilícium tranzisztor. Mindkettő felejtős..
Köszönöm, rájuk kerestem de tényleng elég kevés az adat is róluk na meg tényleng nem nyerte meg tetszésemet egyik sem, és aláírom azt hogy "felejtős". Köszi. Egyáltalán pár évvel ezelőtt én egy rendelésemben miért kaptam ilyenket nemtudom, de el is felejtettem őket annyira nem érdekeltek, nem is én kértem őket csak ott volt.
Mivel a kereskedőcégeknek raktáron maradt, "zsákbamacska" gyanánt adták néha a rendelés mellé.
![]()
Helló!
IVL1-7/5 VFD kijelzőről kellene valami infó. Bekötés, esetleg még a feszültségigényei. Órát akarok csinálni belőle, mert olyan jó nagy darab. Jól lehetne látni. ![]()
Sziasztok nekem egy 220pf alkatrész kellene nem tudom hogy jó lehet e az amit belinkeltem
Sziasztok!
van egy DVD lejácóm amibe becsapott a villám. Mit lehetne belőle építeni??
A szerelő aszt mondta h. a trafónak annyi
na akkor megyek az erősítősekhez ****
kössz az ötletet Az "ikszdé"-zést légy szíves mellőzni, és figyelj légy szíves a helyesírásra (Nagy kezdőbetű a mondat elején, rövid sz a "kösz" szóban, stb.) Frankye |
Bejelentkezés
Hirdetés |