Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   48 / 564
(#) kurtyka hozzászólása Jún 16, 2009 /

Üdv!
Szereztem egy rakat IRFP460-at. Nekem a 2,5mmes pálca tökéletesen elegendő lenne mennyi FET-et használjak? Vagy felejtsem el a kísérletezést velük és csak IGBT ?
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Sanyi !
Látom,tetszett a fordulat!
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Bocs az off-ért, de nagyot kaceráztam rajta!....tetszett!
(#) Tubi56 válasza kurtyka hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

2x 5db elég lesz!Én használtam 2x 8db-ot, de bazi erős lett! Vissza butitva is leadja a 140 Ampert most!
Ha kell a kapcsolása felrakom!
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Rajzolgatom a Colt vezérlését szorgalmasan egyenlőre kézzel, ha kész lesz akkor Layout-al is meg szerkesztem!
(#) kurtyka válasza Tubi56 hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Megköszönném de azt hiszem már egyszer mutattad annyi hogy a gate ellenállást mindenhova 10 ohmot és be a két szembeforditott zener. Igaz? Mennyire melegszik úgy a cuccos?
(#) Tubi56 válasza kurtyka hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Nem melegszik, de a snubber ellenállást legalább 15W-ra kell tervezni megfelelő hűtőborda melett! Nincs szembe forditott zéner simán 18 voltos van bent, de ezt optón keresztül vezérli!

5-240 A.jpg

(#) Tubi56 válasza Tubi56 hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Bocs másik rajz!

240A.GIF

(#) kurtyka válasza Tubi56 hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Én a gate trafósat szeretném átalakítani IRFP460-ra az is megoldható úgy igaz?
(#) kurtyka válasza kurtyka hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Jaja azért néztem én furán előbb
(#) Freedomocska válasza Tubi56 hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

Nagy kérés lenne ,hogy ennek a vezérlő panelnek a nyák tervét feltennéd?Nekem jól jönne.--Ma megjöttek a nyák lemezek meg a potméter.Már csak a műnyomó papírra várok (holnapra igérte a papír-írószeres) és hozzá kezdhetnék a hét végén a vezérléshez.
(#) mehringx hozzászólása Jún 16, 2009 /

Nyáktervekkel kapcsolatban szerintem mindegyik már működő hegesztő nyáktervei jól jönnének.

(#) Freedomocska válasza mehringx hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Már vann fent egy pár ,én is letöltöttem de ez a két mreghajtó trafóssal még nem találkoztam.
(#) mehringx válasza Freedomocska hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

*.lay formátumban nincs fent komplett cucc sztem.

Vezérlőpanel és táp van, de szerintem a fütyülőstáp főtrafó körüli része (ami rajzolatilag az egész lelke) megépített verzióról nincs (sem igbt-s, sem fetes verzióról).
(#) Freedomocska válasza mehringx hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Nem tudom --nekem már semmi nincs meg mivel a fiam tegnap újra telepített a gépen és tulajdonképpen minden "gyűjteményem " odaveszett.
(#) jati válasza Freedomocska hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Itt vannak az én terveim!
(#) Tubi56 válasza Freedomocska hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Ami nekem van az mind kézzel rajzolt, ha az is jó akkor megy!
(#) erdgab hozzászólása Jún 17, 2009 /

Akkor legyen panelterv.
A 100A gép kézzel rajzolt paneljai.
(#) mehringx válasza Tubi56 hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Minden megvalósult változat aranyat ér, a kézirajzos is tökéletes! köszi!

A 150A gép paneljai,nincs meg minden Sprit ...-ben.

Egy módosított vezérlő panel.Hátha lesznek még kísérletek,és az LM358-ra épülő hővédelem két elrendezésben.

Egy mai kísérlet eredménye.Használható a 2,2k vagy 2,5k potméter helyett 4,7k potméter is,ehhez az alsó és felső ellenállást módosítani kell,az alsó ellenállás értéke 510 ohm helyett 1,2K a felső ellenállás értéke 1,3-1,8k helyett 3,2k értékű.
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Igy van és lehet 1 KOHm-os is!
(#) Tubi56 válasza mehringx hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Egy pár kézi rajz! A Dupla 100-as gép tápjában a 7805-7905 stab.kocka nem kell ez csak nekem kelett, mert más áramkörök is lettek beépítve!
(#) Dozis hozzászólása Jún 20, 2009 /

Sziasztok
most nézegetem mijen gépeket építgetek
a kérdésem az lenne átlagosan menyiböl lehet kihozni egy hasonló konstrukciot?
És ha nekilátok mejiket érdemes megépíteni?
Általában 2.5 3.25 pálcákat használok ehez lenne jó egyet építeni.
Ehez kérném a tapasztaltabbak segítségét.
elöre is köszönöm
(#) hátor hozzászólása Jún 20, 2009 /

Sziasztok ! Remek kis gépet alkotattok ,ehez előre is gratulálok ! / Hegesztő inverter 5 - 130A /. Ezzel a kapcsolással kapcsolatosan volna kérdésem
- a Tp.1 E25-30 trafó lg=0.5 helyetesíthető-e ETD-29 maggal ?
- a TP.2 trafóhoz 16x0.2 litz huzalom volna ez alkalmazható-e ,ha 3db litzet egyszerre tekercselek ?
- a Tp.2 trafó primmer -szekunder tekercselési menetíránya megegyezik ?
Segítségeteket előre is köszönöm .
(#) erdgab válasza hátor hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

A Tp1-hez akár az E20 mag is jó légrés nélkül,de az ETD29 is jó lehet légréssel.Ha az a 16x0,2 litze 16 szál 0,2mm drótból álló pászmát jelent akkor kevés az 3x ,mert az még csak 1,5mm2,a 130A géphez 6x kellene venni.A főtrafó (Tp2) primer és szekunder tekercselési iránya megegyezik,érdemes a kezdeteket megjelölni.
(#) erdgab válasza Dozis hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

"Ehez kérném a tapasztaltabbak segítségét."

Kikre gondolsz?

"Barkács"" gépeket építünk,igaz,egyre jobbakat és sok boltival vetekednek szinte mindenben.A 130A gép is elviszi a 3,25 pálcát,de nem ipar szerűen,kérdés,mennyit akarsz vele hegeszteni,milyen anyagokat,stb. ,A vastagabb elektródához már érdemesebb lenne erősebbre méretezni a gépet,nagyobb áramú IGBT-k és nagyobb főtrafó,mondjuk 2xE65 vagy 2xE80 magot használva.Hogy mennyibe kerül (?),relatív,mid van és mit kell megvenned és a munkád még hozzá,ha ........ elsőre sikerül,ha mindent veszel kb. 20-25 e. az anyag,ebben nincs bent a heg. kábel.
(#) hátor válasza erdgab hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Hi ! Köszi a gyors válaszokat .
-még egy kérdés aTp.2 trafóhoz elegendő lenne-e /130A /az ETD59 mag lg=0 Al=5200 anyaga N67 FERRIT -természetesen a menetszám megváltoztatásával. Azért ezekre a magokra gondoltam ,mert a Rettől szoktam vásárolni és nálluk ezek vannak .
(#) erdgab válasza hátor hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Ekkora maggal én nem építettem 130A gépet ,de Tubi kolléga alkotott valami hasonlót (dupla végfok),reméljük olvassa a fórumot és majd reagál rá érdemben.
Következő: »»   48 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem