Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
A kérdésem az lenne, tud valaki olyan műveleti erősitőt ami nagyobb feszültséget elvisel mint+-18V Most egy NE5534-et hajtok +-22-vel, nem tudom meddig bírja.
Ha hőbiztosíték akkor elsőre zárd rövidre és próbáld ki üresjáratban, majd ha nem melegszik akkor a néveleges terhelésen. Ha így is jó akkor cseréld ki a hőbiztosítékot egy újra! Általában a tekercselő huzalok úgy 130 C fokig jók de vedd figyelembe hogy a tekercs belsejében melegebb van. Lehet kapni több félét, én a 90-95C fokost ajánlom.
Szia!
Köszönöm, jó tippet adtál, mert bár 1N400X szériában sehol sem találtam ilyen tokot, keresés közben ráakadtam az 1N5550-es családra. Pontosan azok sem ilyenek, de majdnem. Ma lehetőségem volt mérni, és ahhoz közelítettem a beállításokat. Az eredmény: 1 Ampernél 0,7V és hideg, folyamatos 3 Ampernél pedig 0,84V és 80 fok hőmérsékletnél stabilizálódott. Nagyfeszt nem mertem rá adni, de az 1N5550-es csapat 200 Voltnál kezdődik, és 1200 V-ig tart a választéka. Mindenesetre én 40V és 3A alatt fogom használni őket. Üdv.: MZ
Szia!
Hát mint mondtam én ilyen tokozásu 1N4001-et kaptam már régi panelen, viszont kétlem hogy a 3A-t egy ekkoracska dióda elbírna, már csak azért is mert a 3A-s új tokozású diódák már jóval nagyobbak, pl az 1n5408 az 3A-s de méretében már vagy 3xor ekkora mint ez. Hát kíváncsi leszek hogy fog beválni oda ahova akarod tenni. Lehet az is tényleng 3A-t elbír a jószág, mert az adatlapjára rákerestem az általad írt 1N5550-esnek és tényleng a tokozás nagyban megegyezik. De puding próbája az evés ![]()
Kösz! Azért jól elkérik az árát, már ha egyáltalán kapható. Lehet inkább maradok a z-diódás tápstabilizálásnál.
Sziasztok!
Egy régi nagy-floppy meghajtóban találtam ezt az alkatrészt. Pontosabban, egy nyákon kialakított motornak 3tekercse alatt. Ezek egy HA13456 motorvezérlő IC-nek adnak valami féle jelet, a phase input lábain. Valakinek van ötlete, hogy mi lehet ez? :miaz:
Természetesen van. Ez egy HALL szenzor. Fordulatonként ad egy jelet a motor tárcsáján elhelyezett mágnestől, amikor elhalad mellette.
köszi a gyors választ! Azt hiszem ennek a bizonyos HALL szenzornak a HOGYAN-jaiba mélyebben is beleásom magam, mert a Google szerint érdekes alkatrésznek tűnik.
Üdv
Erről a konzerv tokozásról tud valaki valamit? valami TO- lehet nem? Nem találtam adatlapot hozzá, ezért próbálok még a tokozás szerint nekiesni a keresésnek. A gyártót se tudtam beazonosítani a logo alapján. Köszönöm a segítséget.
Húúú... az IC logoja alapján azt mondanám, hogy ez valami Christmas Edition
![]()
Sőt, mindez szépen kis fém dobozkába csomagolva.
![]() Egyébként, ezek memória IC-k.
Ez ősrégi 32Kbites SRAM. El kéne csak olvasni.
Static RAM, azaz flip-flopokból felépített memória. Jó kis cucc ez, marha gyors!
De a tokozásról volt kérdezve, legalábbis első körben :vigyor2:
Idézet: Tudok olvasni „El kéne csak olvasni.” ![]()
Az általam beszerzett panelnál ( PM348) a tiz.pont beállitásnál csak 3 forrszem van, mellette 3 db smd ellenállás.
A leirás szerint el kell vágni a P1-P3-at. Mit, hol??? Vagy az ellenállást kell kiforrasztani? Kb 100K nagyságrendü. ( nincs itt most ) Kösz, Püski
Üdvözletem mindenkinek, aki olvassa! Nem tudok beazonosítani egy smd alkatrészt , ami valószínű tranzisztor. 3 lábú és néhány tized milliméterrel szélesebb egy 1AM jelűnél. A tokozásra 077M(az M aláhúzva) jelzés van gravírozva. A segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok!
A következő képen látható alkatrészről szeretnék egy kicsit többet megtudni. Azt tudom hogy 2 Thyristor sorosan kötve és hogy egy fázisjavító ketyerében volt. A kérdésem az lenne hogy mit lehet vele kezdeni? Amúgy ha bárkit érdekel eladó ![]()
Hello!
Ezek nem "sorosan vannak kötve", csak látszatra. Hanem ez egy fél híd, és pld. vezérelt egyenirányítót lehet belőle készíteni egy vagy három fázisra. De természetesen mindenhova jó, ahol a tirisztorokat, ilyen kapcsolásba lehet kötni, vagy akár az A és K pontot összekötve, lehet alkalmazni nagy triac helyett, szabályzóban. Ha érdekel a téma, ajánlom figyelmedbe, "Lóska Péter Teljesítményszabályozás gyújtásvezérléssel" c. könyvét. üdv! proli007
köszi szépen a segítséget ha nem vagyok túl pofátlan neked nincs meg véletlenül a könyv digitális formában?
![]()
Sziasztok!
TIL31B és TIL81 fotójeladóról illetve vevőröl leszakadtak a vezetékek. Megtudná valaki mondani melyik a fényforrás és melyik a fotótranzisztor, ugy vannak a lábak valami kemény gyantával kiöntve, hogy nem lehet kitalálni! ![]()
Szia!
Talán ha ellenálláson keresztül pár mA-el(kb. 5 mA) nyitóirányban előfeszíted, akkor a Infradióda fényét digitális fényképezővel lehet látni. A tápfesz ne legyen nagyobb 4.5V-nál, az ellenállás 680-750 ohm.
Hello!
Azt sajnos nem tudom hol lehet fellelni (kivét a polcomon). ![]() Én valaha műszaki könyv klub tag voltam, és mindent megvettem, bár lehet csak évekkel azután érdekelt a téma. Ma már nem kényeztetnek minket. Cserébe, viszont itt a háló... üdv! proli007
hellóóóó!
nos nekem van egy EM 80-as tungsram márkájú varázsszemem alias egy szalagosmagnó hangolásjelző elektroncsövel:a lényeg:azt szeretném megtudni hogy hogyan kell bekötni őt semmi nagyon bonyolult kapcsolás alapján föleg az érdekel hogy milyen feszültségú táp kell neki ![]() ![]()
Müszi kolléga úr írt egy frappáns cikket a varázszsemes kapcsolásról: Bővebben: Link
(A kereső használata pedig nem olyan bonyolult, abszolute veszélytelen, sőt, még a karikagyűrűt sem veti le az ujjunkról. Lehet bátran használni, egyáltalán nem ártalmas az egészségre.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |