Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   159 / 1179
(#) proli007 válasza (») Júl 1, 2009 /

Hello!
Valaha egy vizsgán azt mertem mondani, hogy "varázsszem".. Hát az oktatónak villámot szórtak a szemei, mert az "hangolásjelző elektroncső" mondta Ő.
Pedig a jó öreg EM4 tényleg úgy nézett rám a rádió elejéről, mint egy varázsszem, de leginkább mint egy Küklopsz varázsló, zöldesen pirosan izzó szeme. És íme a helyes eszköz hozzá!
üdv! proli007

Küklopsz.png

(#) Frankye válasza proli007 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Váááá... Ez a kép...! De én is - meg szinte mindenki - "varázsszem"-ként ismeri. Persze a terminus technicus nem ez.
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Húúú, de jó ez a kép!

Na de fejezzük be a téma szét OFF-olását, mert valami kóbor moderátor még a végén a kezünkre csapdos...
(#) magam hozzászólása Júl 1, 2009 /

köszönöm Frankye a tanácsot és a tippeket deh még nemrég tudtam regisztrálni az oldalra és még nem tudtam átböngészni ezt a weboldal (nyári termelési gyakorlat) nagyon köszönöm a segítségeket
(#) patinana hozzászólása Júl 1, 2009 /

Sziasztok!
A daewoo autóm üzemanyag min. szint jeladója eléget. Valami kondenzátor vagy mi lehetett eredetileg.
Két láb az egyik testen a másik a fedélzetibe megy rögtön és most szakadt és nincs visszajelzés. Látott már valaki ilyent?
(#) feki00 válasza patinana hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Én még nem láttam, de ha csatolsz róla egy képet akkor fogok, aki meg már látott biztos meg tudja mondani hogy mi az és segít majd.
(#) patinana válasza feki00 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Sajnos nincs róla mert visszaszereltem a benzintankba, arra gondolok, hogy a benzin megváltoztatja az ellenállását vagy a kapacitását
(#) huba válasza patinana hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Akár nyomáskapcsoló is lehet, ha van felette benzin, annak van nyomása.
(#) magam hozzászólása Júl 2, 2009 /

helloóó
gondban vagyok a "háromlábú" barátainkkal tranzisztorok kapcsolási rajzai érdekelnének és hogy mit csinálnak:valaki ismer-e egy ilyen honlapot
(#) Action2K válasza magam hozzászólására (») Júl 2, 2009 / 1

Szia! Igen! Ép azt olvasod Bővebben: Link
(#) Skip hozzászólása Júl 2, 2009 /

Sziasztok

segítségetek szeretném kérni a következő alkatrésszel kapcsolatban:

ez egy 470nF-os 275 V-ot AC ben elviselő kondi?
ha jól vettem ki akkor ezt használhatom a 230V os hálózati feszen ugye?!

köszi: Skip

DSCF2643.JPG

(#) magam hozzászólása Júl 2, 2009 /

köszi a segítséget deh nekem olyasni kéne ahova beírom a számát a tranzinak és felhozza a kapcsolást és a használási körét deh kiindulásnak ez is jó.köszi
(#) pucuka válasza magam hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Üdv!
Nagyon egyszerű. A tranzisztor számát beírod a google keresőbe, kiad egy csomó találatot, mindjárt az első (pl.: BC107) adatlap
Az adatlap azzal kezdődik hogy milyen tranzisztor, mire használható . . .
Aztán a paraméterek sokasága.
Próbáldd ki, menni fog.
(#) Moderátor hozzászólása magam hozzászólására (») Júl 2, 2009

Szeretnélek megkérni három dologra:
- mondatokat nagybetűvel kezdj, és szóközökkel válaszd el őket egymástól;
- használd a "Válasz" linket, ha válaszolsz valakinek;
- mellőzd a
Idézet:
„deh”
és hasonló szavakat, ez itt nem chat.
Mindenki szívesebben válaszol olyan kérdésre, ami a szemének is tetszik.
(#) patinana válasza huba hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Egyszerű alkatrész, és nem tartalmaz mechanikát.Kicsi gyűszű szerű fém lukacsos kapszula, -ez a testpont is- benne az eléget panel amin "S" alakban valami vezető réteg ami nem felismerhető már csak a nyoma alapján. A számítógép a változást ismeheti fel, a szerint, hogy elmerül a benzinben vagy sem.
(#) huba válasza patinana hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Akkor talán kapacitív érzékelő lehetett, mert rezisztívnek nem lenne értelme, lévén hogy a benzin olajféle nemigazán vezeti az áramot. A vezetősáv egy kondenzátort képezett és a benzin dielektromos állandója megváltoztatta ennek az értékét. De ez mind csak barkobázás, igazán nekem sincs pontos ötletem. :no:
(#) bence006 hozzászólása Júl 3, 2009 /

Nah, ezek sztetek mik lehetnek: sárga színű (narancsos), négyzet alakú, 2 lába van, mind2 oldalán kis felirat (egyik: x30
v (vagy u)i35 ha jól látom; a másik: qw8d mexiko)
másik: 2 lába van, hosszúkás és kör alakú, a szöveg rajta a köv:In 58179838
MW.
az uccsó pedig ovális alakú (már-már téglalap)az alján 2 lábbal, a tetején a szöveg: h14.318/12.
Bocs, ha hülye kérdéseket tettem fel, de még kezdő vagyok.
Egyébként az ellenállás h néz ki? Ezeket az alkatrészeket 1 régi p2-es számítógépről forrasztottam le.
Üdv.: Bence006
(#) Action2K válasza bence006 hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Ezek szerintem kondik. Ha tettél volna róluk képet, többre mennénk. Így eléggé "Amerikából jöttem..."
típusú kérdés volt. Az ellenállás így néz ki: Link :google:
(#) Slyr hozzászólása Júl 3, 2009 /

Sziasztok!

Van egy aquvarium belső szűrőm, mely 220V-ról üzemel és 4.7W-ot fogyaszt. Ebben szerintetek egyenáramú vagy AC motor van?
Sajnos nagyon össze van "öntve" ezért nem akartam roncsolással szétszedni.
A rotor+tengely kivehető, mely ugyancsak mágneses.
Napelemmel szeretném működtetni.

(#) Action2K válasza Slyr hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Szia! 100%, hogy váltóáramú. Kell egy inverter, hogy pl.:12V-ról mehessen.
(#) Slyr hozzászólása Júl 3, 2009 /

Köszönöm!

Fel is tettem a kérdést az inverter osztályon
Jó lenne ha valaki építene nekem egy max 10W-os invertert, kp és még házhoz is megyek érte Pest és környékén!
(#) Action2K válasza Slyr hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Arra figyeljetek oda, hogy ne négyszögjeles legyen. Szinuszos, vagy legalább háromszögű.
(#) Silious hozzászólása Júl 3, 2009 /

Hy
2N7000 típusú mosfet tranzisztor, helyetesíthető BS170-essel?
Konkréten csak ilyen van eladó:
BS170 NFET 60V 0.3A 0.63W 13/29ns TO92 FAIRCHILD
(#) horvistvan hozzászólása Júl 3, 2009 /

Helló! Létezik e olyan alkatrész ami csak egy irányba engedi folyni az áramot? A konkrét példa az lenne, hogy van egy RC vevőm egy LED sorom és egy három állású kapcsolóm. Azt szeretném megcsinálni, hogy az egyik állásban csak és kizárólag az RC vevő kapjon áramot míg a másikban az RC és a LED sor is, és természetesen a középsőben pedig egyik sem. Jelen esetben sajnos most mindig mindenki kap áramot! Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Dudus válasza horvistvan hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Igen. Dióda a neve.
(#) hapro válasza horvistvan hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

A legkorrektebb megoldást relével érheted el, ez kicsit bonyolult egy diódához képest, mert az csak egy irányba engedi folyni az áramot.
Relénél készítesz egy kis trafóból, egyenirányításból, kondiból egy tápegységet, és attól függ a kapcsolás, hogy hány morse-s a reléd. Kapcsolhat egyszerre sok áramkört is, de nálad valószínű elég egy 2 morse-s váltó kapcsolós relé, ezt meg ki be kapcsolod a kapcsolóddal a kapcsoló 2 állásában, a harmadikban meg mondjuk az egész feszültséget kiiktatod a kapcsolóddal.

Ha jól értelmezem amit leírtál ez talán egy korrekt megoldás lehet rá. Az egész kb 1000-1500Ft-ból kijöhet.
Ha csak sima tápot kell kapcsolni ez a két valami között akkor viszont nem értem miért is nem jó egy 3 állású kapcsoló neked simán mindenféle egyéb kütyü nélkül ?
Ha csak a plusz illetve mínusz vezetéket kéne egy-egy áramkör között kapcsolni akkor egy 3 pólusú 3 állású kapcsoló is elég lehet, de ha korrekt akarsz lenni akkor kell a 6 érintkezős 3 állású hozzá.
(#) horvistvan válasza hapro hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Hapro köszönöm a gyors választ! Szoval legyeszerűsítve a dolgot a szitu a következő: van egy 6V-os aksim, két áram köröm és egy három állású és három lábú kapcsolom! Azt szeretném elérni, hogy ha balra kapcsolok akkor csak az egyik áramkőr menjen de ha jobbra kapcsolok akkor pedig ming a kettő áramkőr kapjon áramot. Középen meg egyik sem! Szerintem nekem elég lenne a diódával mególdanom a dolgot. Nagyon nagy segítség lenne ha tudnál nekem készíteni egy skic rajzot arról, hogy Te hogyan gondolod!
(#) KTobi válasza horvistvan hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Egy diódával megoldható.
(#) gabikft hozzászólása Júl 3, 2009 /

Sziasztok!
A minap kaptam egy erősítőt, és tudomásul kellett vennem hogy a régi jó orosz "barátaink" gyártották. Amivel nekem nem is lenne gondom, de az egyik oldala elromlott ergo, nem szól. Kivettem atranzisztorokat, a végtranzisztorok jónak tűnnek, KT818 és kT819, ezzel nicns is gond, van róla adatlap. Namost van benne meghajtó tranyó ami zárlatos, illetve szakadt. A gondok ott kezdődnek, hogy ciril betűs tranzisztor, és hogy egyik katalógusban sem találtam meg. a Tranzisztorra az van rárva hogy: 4ГC4 és 6ГC6. Ez egy NOPTA erősítő ha valakinek mondd valamit! Várom ötleteket hogy mivel lehetne helyettesíteni,esetleg BD241 és BD242-re gondoltam. Illetve azt sem tudom hogy NPN vagy PNP trazisztor. Várom tippeket, segítségeket, mindnefélét! Előre is nagyon szépen köszönöm!! üdv!
(#) Vadmagyar válasza gabikft hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Szia!
Szerintem ez nem tranzisztor, mert megnéztem a jó öreg orosz tranzisztor katalógust, és egyiket sem találtam meg. De nincs még valami ráírva?
Következő: »»   159 / 1179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem