Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Bár a hestore-ban elég drága a p20, ott a 200ml-es bruttó 4062Ft, nálunk az amúgy drága elektro boltban meg csak 3550ft.
Aham...
Ha például a Conradból linkeltem volna be árat a normál nyákhoz, akkor szerintem az jött volna ki hogy a fényérzékeny nyák még olcsóbb is. ![]() A HEStore-ban igen, ennyibe kerülnek a nyákok. Máshol nem. Szerk.: Na megnéztem, az Elektrokonthában a 300*210mm-es nyák 2264Ft, tehát 3,59Ft/cm2. Tehát 3,52-szer drágább a fényérzékeny nyák mint a normál. (És 51%-al drágábbak a nyákok a HEStore-ban mint az Elektokonthában.) Tehát mondjuk a sima nyákot ha veszek 1000Ft-ért, akkor ugyan akkora fényérzékeny nyákot 3500Ft-ért kapok meg. Speciel nekem (hangsúlyozom hogy NEKEM!) ennyit nem ér meg a dolog. Inkább vasalok. Ha sok nagyon finom rajzolatú nyákot készítenék folyamatosan, akkor 'berendezkednék' fotózáshoz IS. De a nem borzasztóan finom rajzolatú nyákokat továbbra is vasalnám. -mod szabi83
Ja hát igen itt sajnos helyben nem tudom megvenni a szükséges cuccokat, úgyhogy a hestore-ban szoktam rendelni. Hogy mennyire drága ez az áruház máshoz képest, azt nem tudom.
A bb kódok zárójeleibe ne írj fölösleges karakterek, azért nem műxenek a kódok!
Kecskeméten egy 285x205-ös kétoldalas pcb ~950FT.
Akkor most ki kivel van ?? Én a RET nél vásárolok és ott sincs ekkora különbség .
Azért nem jók a linkek, mert pont fordítva vannak a sorok! Mármint, fordítva kéne beillesztened a linket, meg a szöveget hozzá. Ahova az előbb a szöveget raktad, oda jöjjön az url-cím, ahova meg a címet írtad, oda kell jönnie a szövegnek, amire kattintani tudunk majd!
Ja lehet legközelebb jobban figyelek! Köszi hogy kijavítottad!
![]()
Uraim!
A vasalás contra fotózás annyira lerágott csont, hogy egy éhező kutya sem találna rajta fogást! Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezeket számtalanszor kitárgyaltuk már itt, a fórumban, ezért kérem, hogy a továbbiakban az efféle, parttalan vitáktól (melyik jobb, miért az, nem is az, hanem a másik, de igen, de nem - enyém a homokozólapát, nem a Tiéd...) tartózkodjunk! A kérdező megkapta a választ a kérdésére, a további vitát kérem felfüggeszteni! Amennyiben mégis igény volna rá, azt kérem privátban folytatni. Köszönöm. ![]()
Helló !
Nah voltam a városban (Vác) és vettem InkJet fóliát de nem InkJet néven (Azt se tudták h. van ilyen úgy ahogyan énsem ![]() Üdv.:ELECTRICBOY
Nálunk 75Ft (ezért is maradtam a vasalásnál...)
Hát még mindig olcsóbb mint mammut által írt 170.-Ft
Igaz...
viszont a műnyomó se húzós... De ha lehet, akkor nem mennyünk bele a tegnapi vitába...
Kipróbáltam ezt a híres fóliát (#468223) az lehetséges hogy mind a két oldalán érdesítő felület van? Olyanoka tapasztaltam nyomtatás után hogy
- a tinta nem tökéletesen fed hanem itt ott kicsit áttetsző de úgy olvastam hogy valahol lehet variálni a festék mennyiségén pontosság ...STB. -a körvonalak mintha egy kicsit homályosak lennének - a nyomtatás óta kb 20 perc eltelt és még mindig el tudom törölni kézzel. Ezek szerint nem jó a fólia? Ui: kiskacsa2009-nak, semmi képen nem akarok bele menni újból egy vitába kinek ez jó kinek az ![]()
Nem jó fóliát vettél !! Szertintem nem Ink jet fólia
mert a tintáshoz való fólia szárazon jön ki a nyomtatóból!!!
Hát szerintem se Inkjet de egy próbát meg ért.
Itt Vácon ahol lakom bejártam 4-5 papír írószerboltot (majdnem az összeset) nem tudták mi az a inkjet esetleg van valami külön márka esetleg típus típus szám hátha de ha nem Vácon majd máshol veszek. Most olvastam arról amit vettem valami fénymásolóba való. ![]()
Úgy kérd hogy tintasugaras nyomtatóba való írásvetítő fólia.
Ne szenvedj már azzal a fóliával!
Vegyél pauszt, azt bárhol kapsz, jó a tintáshoz is és a laserhez is!
Ha te mondod !
Holnap megpróbálom azzal is csak vennem kell remélem egyszerűbb beszerezni mint azt a nyavajás inkjetet. Egyébként a pauszpapír drága? Lehet venni egyesével is? Csak úgy kérjem pauszpapír semmi extra? Ui.:bocs hogy ennyit kérdezek meg variálok de biztosra akarok menni remélem megértitek. Nekem fontos lenne már egy saját nyák készítése.
Na már vagyok!
Kézzel ... ha a mutató újjad húzod a megfelelő felületen, vagy a körmöd, érezned kell rajta folytonossági hibákat! A teszteket mindenképp csak 1-2 vonallal végezd, mert nagyon sok tintát le tud szívni a patronból, ha sima fóliára nyomsz! Nálunk 50Ft a lézeres, ennél drágábbnak kell lennie!
Aha értem ez amit én vettem valami fénymásolóba való de holnap kipróbálom a pauszt! (nyomtattam háromszor vonalakat stb negyedszerre úgy begyűrte a nyomtató alig bírtam kihúzni
![]()
Magyarul mégegyszer, kicsit túl friss vagyok még így este!
Az érds felületet a körmöddel érzékelheted, de akár ujjal is! Mindenképp az érdesített felületre kell nyomni! Ha síma fóliára nyomsz, SOHA sem fog megszáradni (csak pár óra után, de ez még így is használhatatlan lesz)! A fólia dobozára fel kell lennie tüntetve, hogy InkJet, ha más van, már nem jó, tintasugaras nyomókhoz! Ha megvan, és jó a fólia, akkpor csak az érdesített részre nyomtass, a felületre nyomott minta nem maszatolódik azonnal, csak ha legalább 10 másodpercig alap nem száraz ujjal dörzsölöd, vagymi... Ok! Ne használd többször nem érdemes! A pausszal biztos menni fog! Sok sikert a továbbiakban! Ez van sajnos, amikor a forgalmazónak, vagy eladónak sincs túlzottan, vagy egyáltalán fogalma a termékeikről! Nekem az InkJet-et adták el majdnem Laserjet-ként, így jöttem rá, hogy létezik ez a fajta megoldás is...
Nálunk a sarki írószerkulipintyóban is árulnak akár egyesével is. Nyomtass egy vázlatot egy a4 közepére, utána oda ragassz celux-al egy akkora darab pauszt amekkora a nyákod (cellux-nak hagyj helyet arra nem ragad a tinta), állíts eposon matt papírt, legjobb felbontást, csak fekete tintával, ha kijött a lap várj 5 percet és használhatod. Ez dfx7400-hoz való leírás ha más nyomtatód van, akkor előbb egy a4-esen kisérletezd ki.
Hello!
Vettem pauszt 32Ft / Lap kipróbáltam tökéletes nyomat el maszatolhatatlan csak egy a gond például a nyákrajzon odarakom a monitorhoz akkor azért át "üt" a festéken a fény (fehér). Mit tegyek? Ui.: Nem dfx7400 am van!
Üdv!
TN 150 gyorsmaratónak muszáj 40 C fokosnak lennie? Szobahőn is működik nem? Gondolom kicsit lassabban. Előre is köszi.
Dehogynem működik én is úgy szoktam használni.Ilyenkor jó, kirakod a napra egy hétig és frankó meleg lesz.
Sziasztok!
Én azt szeretném megtudni hogy a nyák lemezre a réz mivel van "ráragasztva"? Van régebbi nyák lemezem amit ha vasalok majd fúrok egyszerűen lekapja a fúró a rezet ![]() Akár egy egész vezetősávot is leszed.. Most kipróbáltam egy hónapja vásárolt lemezzel azon nem jelentkezik ez a probléma.. Létezik olyan hogy elöregedik? Amiről lejön az a nyák már vagy 15 éves.. Üdv!
Nem az öregedés lehet, hanem 15 év alatt ennyit fejlődtek a ragasztók, és a nyáklemez hordozójának az anyaga. Az újabb jó minőségű epoxi alapúak elég strapabíróak. Míg a régi bakelit nyákokra elég ránézni, és már jön is le a réz.
Nekem még a frissen vásároltról is lejön néha.
![]() ![]()
Ez nem bakelit nyák! (mármint a régi)
Ugyan olyan üvegszálas mint a mostani csak kicsit sötétebb..
Sziasztok!
Riaa korrektort akarok csinálni vasalásos technikával,de akadt egy picike gond. A mellékelt transzfert úgy kéne nyomtatnom A4-es lapa,hogy a megfelelő mérete legyen,és hogy több darab legyen belőle a lapon(ha elrontanám vasalásnál) Megtudná nekem valaki ezt csinálni? Hálásan köszönöm! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |