Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Tudja valaki, hogy a kimenetei mekkora terhelést bírnak? Azt írja, hogy kifejezetten akváriumi eszközök vezérléséhez. Én izzókat szeretnék vele ki-be kapcsolgatni, legalább 80W. Menne ezzel, illetve milyen változtatás kellene?
Szia!
Egyszerűbb dolgunk lenne ha tennél fel egy :photo: a készülékről. Általánosságban azonban az időzítőben használt jelfogók érintkezői 10, jobb esetben 16A terhelhetőségűek. Tehát 2300-3680W-os fogyasztót képesek kapcsolni. (persze ez az érték függ a időtől is.) Üdv. (Heiszmann Józsi a rokonod?)
Kösz srácok.
Igen erre gondoltam. Azthiszem a 80W-os izzók kapcsolására alkalmas lesz akkor. Én egy ennél sokkal egyszerűbb kapcsolást szeretnék, nincs szükségem a kijelzőre, nyomógombokra. Egy előre beprogramozott fénysort kellene megvalósítania. Ha jól gondolom, akkor kihagyhatom a kapcsolásból ezeket az RTC-vel együtt, és csak a progit kell megfelelően átírnom? Ha Heiczman Józsira gondolsz akkor igen
Sziasztok
szeretném utánépíteni Topi fórumtárs időkapcsolós hosszabítóját mert nagyon megtetszett ezúton lenne egy kérdésem valaki letudná irni a kijelő pontos tipusát ami használható hozzá? én nézegettem de nem tudom eldönteni hogy FSTN vagy STN tipusút kell bele választani. segjíséget előre is köszönöm Üdv
No utánépítettem ezt az időkapcsolót mely a cikkek közt van.Egyetlen problémám van hogy nem akar az óra futni.Egyszerűen áll 00:00:00 -n beállitani betudom de megse moccanak a számok a beállított időről.A programozó funkcióban meg 255:255:00 látok amit átpörgetve 00 majd végre 24 órából álló napot kapok és nem 255órásat
Kicsit fura. A DS1302-es IC hibájára gondolok hogy rosszul kommunikál, bár a beállított időt elmenti. Ha valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban, akkor azt szivesen fogadnám.Legfőképp az óra elinditásával kapcsolatban.
Szia
szeretném megkérdezni hogy megtudnád ani a pontos tipusát a kijelződnek amivel használtad? Üdv
Vettem egy EA-DOGM kijelzőt.. de megmondom öszintén csalódtam mikor kézhez kaptam.Egyetlen üveglap az egész 24 érintkezővel összesen.Háttérvilágítás nuku.. mert azt külön kell megvenni több ezer forintért...Kiakadtam mikor megnéztem Hestoreban a háttérvilágítások árát.
Nemértem miért esett Topi választása erre a kijelzőre, de biztos többen utánépítenénk ha mondjuk egy HD kompatibilis kijelzőre lett volna írva a program. Amugy az óra elindult a kapcsolásomban végre, de kell kb 10-15 perc mire elindul az óra.Öszintén szólva furcsának tartom. A másik hogy összesen 5 memória hely müködik rendesen.A többibe hiány programozok egyszerüen nem veszi figyelembe szóval 5/41 memória hely Ennek nemtudom mi az oka, de jóvolna rábírni a többi hely működésére is valahogy. Szerintem megtoldom a kapcsolást 1db 5.5V 1F-os kondival ,ezzel is elkerülve az áramszünetek miatt történő 10-15 perc beállási időt. A kapcsolásban a 3.6V os elem helyett egy 3V os számítógép elemével használom, ezzel is tökéletesen megjegyzi az időt, de valószínüleg ezt az elemet is újra cserélem. A kérdésedre pontosan a válasz: típus:EADOGM162B-A (ez kék színű) link(hestore)
Szia
köszönöm ez nagy segjtség akkor szóval ehhez nekem még pluszba kéne vennm egy háttérvilágitás modult is. és kszönöm az információkat magárol a kapcsolásrol
én nem veszek, és nem is fogok..
Az lcd mögé raktam egy fehér lapot,és oldalasan alá raktam két fehér ledet és kész is.Ha nagyon precíz akarsz lenni csinálsz neki egy ugyanakkora nyákot tüskesorral ráraksz egy fehér fotópapírt és két fehér ledet.ezért felesleges kiadni több ezer forintot Amúgy lassan 26 órája pörög a kis aranyos kapcsolás és nem állt még le.Vettem 2db 5.5V 1F-os kondit ezek mellett az elem is szükségtelen úgy érzem Amugy a nyákterv ami fenn van az oldalon nincs tükrözve és pdf-et nem egyszerű tükrözni úgyhogy hétvégén felrakom ide fórumra, vagy ha kell elküldöm mailbe.
Köszönöm szivesen fogadom a nyáktervet az 1F kondit a hestorénál vetted?
nem, hanem lomexba.Hestoreba nem találtam.kb 3-400 huf 1db.Nyáktervet hétvégén küldöm.
no itt a nyákterv. Légyszíves nézd meg hogy jó-e a tükrözés, mert lehet pont rossz irányba tükröztem.
Amugy Adobe Acrobat 9 Pro Extendedel csináltam a tükrözést,az objektum kezelésnél van egy olyan lehetősége hogy tükrözés. A pontos menetére már nem emléxem de ha érdekel leírom.
Szia
köszönöm sajna csak most tudtam megnézni bocsika tökéletes lett. neked mikor elöször próbáltad a kapcsolást egyböl indult is megfelelöen?
Igen egyből. bár előszőr a képernyőt rosszul kötöttem be és nem volt kép, de utána müködött egyből.Ajánlom hogy kétszer is nézd át a nyákot forrasztás után nehogy maradjon valami kis átkötésén már szinte paranoiás vagyok ilyen téren
és hogy hogy nem akkumulátort tettél bele hanem backup kondit?
talán nem megfelelően tölti az aksit a DS1302?
a mikrovezérlőt hol vásároltad meg talán a Chipcadnél?
mert látom hogy a Hestorénál nem lehet beszerezni
van benne egy akksi csak az 3 voltos.Számítógépekbe találkozhatsz ezzel a fajtával.A töltéssel meg tényleg lehet valami gáz.De a backup kondival stabilizálom az egész kapcsolást.Amúgy bekapcsolva hagytam az időzítőt tesztelésképen egész hétvégére, és semmi probléma nem akadt vele, úgyhogy itt az ideje beépíteni a helyére
A 18f2320at meg Chipcad be vettem.
emlitetted hogy rosszul kötöttd be a kijelzőt?
ez normál vagy forditott kijelző?
ha a fordított arra vonatkozik hogy karakterek átlátszóak amikor megjelennek akkor igen( alapból kék az egész és amikor megjelenik valami karakter akkor átlátszóvá válik) remélem érthetően fogalmaztam Amúgy akváriumhoz lesz mint ahogy az eredeti cikkben is le van írva.
A kijelzőt meg úgy kötöttem félre hogy a 2x5 eres kábelt felcseréltem véletlen, baja nem lett.
Újabb érdekesség!Bekötöttem a két ledet a háttérvilágításhoz és működik minden tökéletesen. nem értem hogy mi köze van a lednek a PIC és az RTC helyes működéséhez de megy minden rendesen.Most próbálom a programmemória helyeket mert arra még nem volt időm,de az óra egyből elindul és nem jelentkezik a kezdeti probléma
Vagyis egyetlen 1 probléma van vele.Vasárnap után nem szereti a hétfőt.Egyszerűen nem jön vasárnap után neki semmilyen nap.Megpróbálom majd újra programozni a pic-et.De érdekes...
Szia
ez valóban érdekes amit csinál ha jól van megirva a program és programozáskor sem volt semmiféle zavar programozás közben akkor jónak kell lennie! hogy érted hogy a ledeket amiket beraktál nincs köze az RTC-hez? Üdv
Jövő hónapban már én is mindenbizonnyal nekiállok és megépítem a kapcsolást.
gyume fórumtárstol kérdezném hogy ő mibe építette bele a kapcsolást?
Szerintem van valami gáz a programba, és nem lett letesztelve hosszabb időn keresztül.Egyszerűen Vasárnap 23:59 után "üres nap" jön mármint nem írja ki hogy hétfő csak ha pörgetek egyet rajta.Gondolkozok egy debug header összerakásán és hogy nekiállok valahogy debugolni a programot, remélem sikerülni fog.
A ledek meg a képernyő alá lettek rakva így nincs kapcsolat a az RTC vel csak a piccel.Viszont a 7805 re rakj hűtőzászlót, ha megy a led akkor nagyon melegszik szegény IC.
tudnál esetleg valami képet mutatni magárol az lcd háttérvilágításárol amit csináltál hozzá?
persze valamelyik nap lefényképezem.AMugy nem nagy dolog a kijelző lábaira egy sor tüskét raktam és van 2x2 lába ami elvileg a ledekhez megy, azokra is tüske, és ugy megy bele a lyukakba.A 2x2 lábra meg ráforrasztottam 2 fehér ledet.DE! A kijelző mögé egy papír darabot vágtam, így mosodik kicsit a fehér led világítása.Lefényképezem és felrakom nemsokára.Amúgy kerestem Topi-t a program miatt, de lelettem rázva azzal hogy már archiválva van nem foglalkozik vele, meg hogy 40 dvd-t ő nem fog átnézni ez miatt, és könnyebb volna újra megírni.Végülis nembaj.. vagy kénytelen leszek debugolni a "vasárnap után üres nap" problémát vagy újra kellene írni az egészet.Bár sokkal nagyobb segitség volna ha meglelné Topi a forrást és azon belül tudnánk egyszerüen javítani.
Hát akkor remélem én is hogy sikerül megoldani a program hibáját mert addig akkor én sem állok neki.
már az elején is csinálta neked ezt hogy nem váltott vagy csak most jött elő?
no... Hát kezdhetünk imádkozni Topi "apánk"-hoz hogy kerítse elő a forrást ama nagy forráshalmazból hogy hagy bugtalanítsam azt.Vagy megkell oldanom az In Circuit programozást, vagy kéne egy ICD vagy ICD2 programozó.Szóval eddig úgy állunk hogy Hétfő az csak akkor van ha én akarom
Mazso1988 márcsak azért is megépithetnéd ,hogy kiderüljön ,hogy csak nálam hibás e a dolog vagy nálad is.Aztán majd ugyis megoldjuk a gondot valahogy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |