Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia
Én jeleztem emailben, hogy majd Frankyen keresztül eljuttatod a nyák lemezeket.
Bár fotózással szoktam nyákot készíteni, azért nem mondtam le a vasalásos technikáról sem. Tegnap bementem a pantone boltba, kérek fényes műnyomót, erre visszakérdez az eladó: Nyák készítéshez kell ? Picit ledöbbentem, egyből levette mire kell, ezek profik.
![]()
Gondolom már valaki felvilágosította őket! :yes:
Ez olyan volt mikor bementem a fodrászkellékeshez, kértem hidrogénperoxidot (mikor még azzal martam, nem a buborékossal), és megkérdezte, hogy preparáláshoz, vagy nyákmaratáshoz. Én is csodálkoztam rajta.
Sziasztok!
Én is ott szoktam vásárolni ! És még ők modták,hogy milyen kell hozzá! Ma is vettem átlátszó fóliát lézeres nyomtattóba és rögtön tudták hogy mihez kell. Volt olyan is egy másik üzletben,hogy mondtam az eladónak kellene nekem münyomó papir azt sem tudta hogy mi az ![]() De itt minden van!
Még egy ember a fotósok táborában.
![]() Ma készítettem az első "próba" nyákomat fotós eljárással, mondhatom azt, hogy majdnem tökéletes lett, persze van még mit finomítani. Két rétegben InkJet fóliára nyomtattam ki a rajzolatot. Előérzékenyített nyákot használtam. Napfénynél 10 percig "világítottam", SENO-4007 fotólakk előhívóval előhívtam, sósav+peroxiddal marattam. Szóval meg vagyok elégedve magammal. ![]() //A nyák jobb szélén véletlenül vágáskor egy kicsit megrepedt.
Szép lett, csak a nevednél megette az i-ről a pontot, de ez nem fotózás hibája, hanem a maratásé.
Ne használj hidrogénperoxidost ha van finom rajzolatod mert az simán megeszi a finom rajzolatokat. Üdv a táborban.
Haladok a vasalásos technikával, jobban rákellet nyomni a vasalót, illetve rajta hagyni. Na most meg az a baj hogy elmozdul a papír, és már csak 1 nyákterv van a papiron (számtech boltba nyomtattam 4-et, a biztonság kedvéért).
Lehet azért, mert megtisztittottam a vasaló talpát (súrolószerrel), mert rá volt ragadva valami izzé, és akkor már nem olyan csúszós... Vagy ti rögzítetitek valahogy?
Oké, majd lehet beszerzek vaskloridot de ez a minőség nekem egyelőre elég
![]() Idézet: „mert az simán megeszi a finom rajzolatokat.” Ez persze nem igaz. A finom rajzolatot nem eszi meg, ha kellőképpen van alkalmazva. Nem kell egy tenyérnyi nyákot 2másodperc alatt kimaratni-lávakitörést szimulálva- tömény marólötyivel. Kell bele víz is, meg idő, meg türelem, meg... ![]()
Azzal hogy kell bele víz nem teljesen értek egyet, én soha nem rakok bele vizet mégsincs gond.
![]()
Na most tudna valaki mondani egy jó hidrogén-peroxid-sósav keverési arányt? Mert visszaolvastam, és ahány ember, annyi szokás.
![]() ![]()
Én nem számolok, egyszerűen csak a panelra öntök annyi sósavat hogy ellepje majd öntök rá hidrogén-peroxidot. Ha leáll a folyamat és a nyákon még van felesleges réz akkor még öntök hidrogén-peroxidot.
A 3/1 arány közelítőleg jó (Persze, mihez képest...) A háztartási sósav sem a régi. A peroxid 35%-os. Kísérletezgetni kell és inkább türelemmel maratni.
Két megoldás van, vízzel, vagy nélküle.
Az lenne a jó, ha kipróbálnád mindkettőt és választanál. töményhez nem tudok hozzászólni, sem minősíteni. hígított változat: 1dl víz - hidrogén 30ml - sósav 30ml Ezzel kb 30x30cm kétoldalas panel maratható le kb 5 perc alatt.
Pláne, ha a makro gombot megnyomod a fényképezőn
![]()
Sony Ericcson k300i-n?
![]() Ráadásul már szerintem fogynak ki a pixelek a CCD-ből ![]() Viccet félretéve azért ilyen rossz a minősége, ezért nem is rakok már több képet fel mert még warnt kapok ![]() szerk.: esetleg majd ha beültetem ebbe is az alkatrészeket rakok róluk fel egy közös képet ![]()
Jó oké majd próbálkozom. A mai nyákomon énse mértem, csak öntöttem, és egész jó lett. Úgy csináltam ahogy levii írta, először sósav aztán rá a peroxid.
Szerintem ez veszélyes művelet, mert az oldat kezdetben nem homogén és kárt tehet a rajzolatban, panelban. Szerintem jobb, ha előre elkészített homogén oldatok készítünk, majd ebbe helyezzük bele a nyákot. Nyilván mindenkinek meg van a saját maga által ki kísérletezett keverés aránya, amivel dolgozik. Nekem például egy jó darabig nem volt arány. Öntöttem és kész. A Kezemben, szememben volt az arány. Aztán a film kedvéért elkezdtem kísérletezni. Így esett a választás a 200ml sósav és 6ml 30%-os peroxid arányokra. Aóta ezt használom, nem túl gyors, nem túl lassú. Nekem bevált, vékony vonal esetén is biztonságos.
Üdv!
Én így maratok, eddig semmilyen kárt nem tett a rajzolatban, se fotózásnál, se vasalásnál..
Üdv!
Az ígért kép(ek). (Egy lencsét raktam a telcsi kamerája elé...)
Szó, ami szó, nem kell le**kázni más telójának képessségeit! Én még sokszor ezeknek a képeknek se vagyok megelégedve a minőségével!
A legjobb szenzor akkor is az emberi szem! ![]() Hamarosan jön a PIC18F8622-es fejlesztői panelem képsorozata, a gyártás holnap veszi kezdetét!
Sziasztok!
Szerintetek lenne esélyem ilyennel nyákot világítani??
kb mint a lónak a hátúszásra!
vegyél uv neont (bl- vagy blb) cree ledet vagy szuperflux ledet
OK Köszi (tetszik "kb mint a lónak a hátúszásra!")
![]()
Ahha értem és honnan tudom hogy BL vagy csak akkor tudnám meg hogyha kipróbálnám?
Mennyibe kerülne egy ilyen inverteres UV ?
A cree ledek darabja 1200Ft 3 kell belőle + egy meghajtó
|
Bejelentkezés
Hirdetés |