Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Elvileg rá kell, hogy írják. Van nekem is, csak ez 125W-os folytós, erre annyi van írva, hogy: UV LAMPE 125W E27 meg a CE jel.
Dual-ban 1750Ft itt kecskeméten, 2db cső van 1 inverterhez. A LED-ek viszont drágák és a mozgatásukat meg kell oldani, amihetz nekem nem volt türelmem.
Helló!
Elkezdtem csinálni a hőmérőmet, és gondoltam, ha már csinálom, akkor legyen jól kinéző is. Ezért csináltam hozzá beültetési ábrát is. Egy sima papírra lett tükrözve kinyomtatva és rávasalva a nyákra. nem lett a legjobb, de jobb, mint a semmi. Természetesen a másik oldala fotózással lett elkészítve. Lett egy pár átkötés, így is elbíbelődtem vele egész délután, hogy megcsináljam a rajzot. Gyorsan, amíg van áram elküldöm.
Gratulálok hozzá... A papír sima, vagy műnyomó?
Hogy érted, hogy nem lesz áram??? Rakjam be az aksit???
Most már tényleg meg fogom csinálni a fóliából a beültetési rajzot, ott nincs vasalgatás is baromi jól néz ki.
A papír egyszerű fénymásolópapír volt. A nyák persze fotózással készült, de a maszk ott is sima papír volt, olajos szórakozás nélkül. Majd kipróbálom fóliával is, csak most nem volt időm szórakozni vele. Csak azért írtam az áramos dolgot, mert nálunk most 5-10 percenként elmegy egy pár percre és olyankor netem sincs. Még jó, hogy laptopról vagyok, így azt nem kell állandóan kapcsolgatni. Csak kissé lemerülőfélben van az aksi és ilyen áramkimaradások közepette nem sokat tölt vissza. Amúgy holnap szerintem elkészítem a táppanelt és a kijelző meghajtó panelt is. persze csak ha minden úgy alakul, ahogy szeretném.
Gulasoft: Várom az eredményt és hogy miként is csinálod a dolgot. Ennél csak szebb lehet az eredmény, de nekem egyenlőre ez is jó, hogy lássam, mit-hová kell rakni.
A rajzolat szép, de a fúrószárat cseréld le, mert fúrás helyett "túrást" művel, a forrszemeknél látszik, hogy szedi fel a fóliát.
Ez igaz, hogy már kicsit kopott. Majd lecserélem. Még annyi bajom van, hogy picit lehetnének nagyobbak is a padok, mert éppen marad egy kis széle. Még most kezdek barátkozni az eagle-el.Ilyen bonyolult dolgokat már nem tudok csak simán kapcsolás alapján megrajzolni sprint layoutban, így kénytelen vagyok ezt használni és autoroute-olni.
Tenni kell rá átkötést (via) és egyből nagyobb lesz.Azt még nekem sem sikerült kiküszöbölni, mert azt írja, hogy nem lehet átkötést tenni a panelre.Amúgy van az a change ikon, ott is lehetne valamit kezdeni.Azt nem tudja valaki, hogyan lehet átállítani az eagle-t inch-ből mm-be?
A schematic-ot és a board-ot is külön lehet a GRId parancsal vagy menüvel. A kis megjelenő ablakban:
Display: a raszterháló megjelenítése Style: raszterháló stílusa, pontok, vonalak Alul pedig mindkét méretet numerikusan és a mértékegységet megadva lehet beállítani. A finest gombra kattintva a legfinomabb felbontást állítja be a program. Én az SCH-t 0.1 inch-ben , a BRD-t pedig 0.1mm-ben szoktam készíteni.
Szia!
Egész jó! Én még nem próbáltam a beültetési rajzot, de ki szeretném majd egyszer próbálni! Én mindég teszed egy forrpontot a felfogató furatoknak, úgy látom te ezt nem alkalmazod, csak szemre fúrod a lyukakat Ezt abból következtetem hogy az egyik sarkon a furat nagyon közel van a panel széléhez, szinte ki is szakad.. Vagy csupán a nyák vágása sikerült félre? (ennél a fotonyákkal kapcsolatban van egy halom rossz tapasztalatom.. Üdv!
Helló!
Kösz. Volt rakva forrpont a szélekhez, csak kicsit kisebbre sikerült vágni a nyákot. Nem baj legközelebb jobb lesz. Én a nyákot magamnak fújom,még gyári lakkozottal nem dolgoztam, mert nálunk nem lehet kapni. Múltkor venni akartam HQ-ból, mert pont rendeltem, de elég drága volt, így kihagytam.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne. Csináltam egy levilágitót és nem tudom,hogy mi lehet a gond a levilágitással. 5-10-15 percig is világitottam a nyákot,de nem lett jó mert lemarja az előhivó. Valahogy így néz ki! A levilágitóban 6db 15W BL cső van. Az lehet,hogy átvilágit a fekete vonalakon is? Sima papirra nyotattam és bekentem étolajal, de csak ennyi maradt meg a nyákon.
Nem lehet az is, hogy túl erős volt az előhívás?
Ez egy saját fújású nyák. Az előhívásnál a töménység nem mindegy. Én spec az ajánlotthoz képest 4*5* töményebb előhívóban 1mp-re bemártom, ami lejön azt langos vízben lelögybölöm, majd újabb 1mp addig amíg látom hogy jön még onnan ahol nem kell lakk.
A gyári lakkosnak sokkal jobb a lakkja, próbálj ki egy olyat előbb. Egyébként azok a foltok a nyákon mik? Nem lehet hogy zsíros volt a nyák, és nem tapad megfelelően a lakk?
Az is lehet hogy a maszkod átengedi az UV-t.
A foltok!
Azokat már utóleg lettek öszefogdosva! Az alőhivólal kapcsolatban 0.3dl vizel kel feloldani,mert granulátum én 0.5dl vizal oldottam fel De nem tudom, hogy miért szedi le.
Nagy csodák nincsenek, vagy rossz a lakk, bár nem hiszem. Gondolom mikor lefújtad sötétben szárítottad.
Vagy a maszk átengedi az UV-t, vagy túl erős az előhívó, vagy túl sok a megvilágítás. Mikor beraktad az előhívóba, hamar lejött ? Mert akkor túl erős. Vagy lassan jött le, de akkor minden ? Akkor a maszk nem takar rendesen / túl hosszú világítás.
Szia !
Én az ilyenek hibalehetőségek miatt - fújás,világítás,hívás - áttértem a vasalásra. Annál egyszerűbb nincs. Üdv : István
Jajj nemár, ne kezdjük előröl. Ott is lehet hiba a vasaló, a papír, nem megfelelő tisztás, toner, stb.
Köszönőm a segítséget mindenkinek!
De lehet hogy a levilágitás sokk akkor mert 6db 15W csővel világitottam le 10percig 1.5cm-2cm távolságra van a cső a nyáktól. Olvastam egy fórumon ,hogy 5 db 10w csővel 2perc
Ezért írtuk ezerszer, hogy ezt 15 perc alatt ki lehet kísérletezni egy olyan maszkkal amiről 2 percenként lejjebb húzod a takarás.
Ha 4 menetben csinálod, akkor ami végig fényt kapott az 8 perces lesz, a következő ugye 2 perccel kevesebb ideig kapott fényt mert ő eddig takarva volt az 6 perces, a következő 4 perces, és végül az utolsó darab amit összesen 2 percig ért a fény, az lesz a kétperces. Előhívod és kiderül mi a jó neked. Ez 15 perc alatt megvan ha csinálsz két csíkot akkor még az előhívást is kipróbálhatod 15 percen belül. Én spec a töményre esküszöm, de kinek mi a jó, ez is belefér a 15 percbe. Építesz egy vadállat levilágítót biztos nem 15 perc volt, és akkor ezt az egyszerű tesztet meg kihagyod
Egyébiránt Én 3 leddel 20 centi magasról világítok, hogy mi a fenének kell 1.5-2cm re tenni azokat a csöveket a nyáktól azt valaki magyarázza már el nekem, mert nem igazán értem az mire jó.
Igazából nem jó ha közel van, mert ugye akkor jobban alá tud világítani. Viszont a szkenner dobozban így fér el általában.
Na alakul ez! Két A4-es fólia kontrasztbeállításával végeztem, hogyan bírjam őket házasságra, hát erre is jó a páka, a két fólia felső oldalát ősszevarrtam vele!
Tökéletesen egybeforrtak.
Tényleg ez jó ötlet, hogy fotózáskor a 2 réteg fóliát nem celluxszal ragasztom össze, hanem összeolvasztom 2 helyen vagy a 4 sarkán pákával.
Ezért jutott eszembe, hiszen egy A4-es lapnak nagyon jó tartás kell, különben duplán kell fúrnom mindent !
Egy két kép a készülő remekműről: ITT! Sajnos a képméretezés miatt kénytelen vagyok a saját galériámba tölteni a képeket!
Az a probléma, hogy nagy a kép mérete?
Nekem erre van egy jó módszerem. A fényképező alapból kb. 3 MB-os képeket készít. Azt ugye nem lehet feltölteni ide a fórumra. Szóval a fényképen jobb klick, társítás, paint. Utána Ctrl+S, vagyis rámentesz magára a képre ugyanazzal a névvel ugyanazzal a kiterjesztéssel, csak hopp, a mérete 3 megáról 500-600 kB lett. A minősége viszont szemmel láthatóan nem változott. Tudom, vannak elegánsabb módszerek, Infranview, ... Nekem az összes képem ami itt van ezzel a módszerrel van feltéve. Bocs az offolásért.
Mert oda ahol feltetted, ott aztán bazijó ám nézni scrollozgatva a képet. Semmi értelme webre ekkora képeket feltenni. Lassan is jön le. A lényeget kell lefotózni, és akkor 1024 -es képméretnek elégnek kell lennie.
Katt rá kétszer, de megfogadom Frodo94 válaszát, vagy PS10, vagy IV-vel átméretezem és optimalizálom őket, röhej, hogy egy telefon ekkora képeket készít.....
Kész lett a legujabb levilágitásom
2 perc 20 másodperc de még lehet ez is sok |
Bejelentkezés
Hirdetés |