Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sajnos rossz hírem van:
Felmentem Pestre a nyákokért, de meggondolták magukat és azt mondták hogy mégsem adnak el nyákot nekem, mert kell nekik mind. Persze nem adtam fel a dolgot, nagy nehezen egy lapot adtak volna de olyan árért ami nagyon nem érte volna meg. Szóval sajnos nincsen nyák. Bár rajtam kívülálló ok miatt nem jött össze a dolog, de elnézéseteket kérem mind a 11 embertől. Nagyon sok nyákot szoktam készíteni rendelésre, néha műnyomót meg alkatrészeket küldözgetek, vagy mások áramköreit javítom meg, emiatt sok emberrel kerülök kapcsolatba és lekopogom; meglepően kevés ember vágott át vagy nem tartotta a szavát. Tényleg nagyon kevés (eddig összesen kettő). Sőt, kimondottan pozitív tapasztalataim voltak... Ez a kis cég akitől most lett volna a nyák meg aztán végképp megbízhatónak tűnt. Tök jó összehaverkodtam velük... Nem gondoltam volna hogy meggondolják magukat. ![]() A pénzt természetesen teljes egészében mindenkinek visszautalom arra a számlaszámra amelyről az átutalás érkezett. Azonban akiknek személyes átvétel lett volna, nekem jobb lenne ha nekik személyesen tudnám a pénzüket visszaadni. Ha ez bármi okból nem jó valakinek akkor csak egy szavába kerül és azonnal utalom neki is vissza. És még egyszer elnézéseteket kérem mind a tizenegyőtöktől (érdekes szó).
Hát ez valóban rossz hír, már úgy beleéltem magam.
Ez sajnos tényleg rossz hír, de említetted, hogy megkapod a nyékgyártó cég elérhetőségét és később magunk is rendelhetünk, csak minimum 10db nagy lapot meg kell venni, amiből kb 200db A4-es körüli kijön. Ha ilyenre van lehetőség akkor én benne lennék, ha nagyjából hasonló ár jön ki. Biztos lenne még a 80db-on felüli megrendelés szerintem. Igaz felvetődik a feldarabolás kérdése, 10db nagy lapot nem egyszerű házi körülmények között egyenletesen feldarabolni.
Bari
Még az is lehet, hogy valamelyik tag a cégtől olvassa a HE-t... (ezzel nincs is baj egyébként)
Viszont ha már összekapcsoljuk ezen hozzászólás középső részével... lehet, hogy ez ütött be most.
Sziasztok!
Ma egy érdekes jelenség történt a vegyszeres dobozkámban. Ha kész vagyok a NYÁK-al mindig beleteszem a vegyszereket egy műanyag tálba, (amiben előhívok, maratok) na most arra lettem figyelmes hogy a tálca majdnem tele van előhívóval. (Hígított TN160) Kb fél évig volt ugyanabba a fél literes műanyag üvegben. (NESTEA-s üveg, a nagy szája miatt.) Nem értek a kémiához de lehet hogy az előhívó "ette meg", az üveget? ![]()
Lehetséges, hiszen maró anyagokról van szó! Így nem meglepő a dolog. A gyári dobozban, üvegben célszerű emiatt tárolni!
Viszont a TN160 nem előhívó, hanem kémiai ónozó! Jah, és nem véletlen, hogy az üdítős üvegekre rá van írva, hogy "kizárólag üdítőital tárolható benne"!
Biztos hogy nem olvassa egyik sem.
![]() Idézet: „Viszont ha már összekapcsoljuk ezen hozzászólás középső részével... lehet, hogy ez ütött be most.” Ilyesmiről szó sincs. Négyen vannak, abból az egyikkel beszéltem végig és ő mondta hogy vihetek a nyákokból. A gond az volt elsősorban, hogy a másik három emberke erről nem is tudott... ![]() Igen, megkapom az olasz cég elérhetőségét hogyha elkérem, de az igazság az hogy el sem kértem. Ugyanis ha kiszámoljuk akkor nem is jön ki nyereségesre, csak ha irreálisan nagy mennyiséget rendelünk. Ugyanis az ár egész más mint amilyenről én eddig tudtam. 17 Euro egy négyzetméter, én meg eddig úgy tudtam hogy ennyibe kerül egy egész lap. De egy lap 1280*1060-as, jóval nagyobb mint egy négyzetméter. A szállítás nekik a 10db lapra 35000Ft volt. Plusz erre az egészre rájön 25% áfa, amit eddig nekem nem említettek. Bár gondolhattam volna, de direkt úgy beszéltem az emberkével eddig, hogy "nekem mennyiért adnák", tehát konkrétan arra az árra kérdeztem rá amit nekem kellene nekik fizetnem. A hab a tortán, hogy a vágásért is fizetnem kellett volna nekik, eddig erről sem volt szó. A srác ajánlotta fel nekem hogy feldarabolja, mert szó szerint így mondta, hogy: "nem tart semeddig sem lenyomni egy entert a maró gépen". Olaszországból akkor érné csak meg rendelni nyákokat, hogyha legalább 100db nagy lapot vennénk ami 2500db A4-es lap. Ekkor ugyanis a szállítás nagyjából ugyan annyi.
Akkor aki utalt nekem át pénzt nyákokért, az legyen szíves visszajelezni és akkor utalom neki vissza a pénzét. Csak úgy nem utalok, nem akarom hogy váratlanul érjen valakit mert van aki például a szomszédját kérte meg hogy utaljon helyette.
Hali!
TN140-re gondoltam! ![]() Na majd kitalálok neki valami jobb megoldást. Ti mit használnak a hígított előhívó tárolására?
Én egy ásványvizes flakont, bár abban csak kb 1 hónapja van! Majd figyelgetem, hátha megeszi azt is!
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a vasalásos nyák készitéssel kapcsolatban.A kérdésem az lenne,hogy mennyi ideig kell melegitenem a nyákot vasalás elött illetve mikor már rajta van a kinyomtatott rajz mennyi ideig kell a vasalóval vasalnom.Vagyis mivel ez lenne az első probálkozásom hogyan kezdjek neki!!!Idáig fotózással csináltam a nyákjaim nagyrészét illetve kézzel rajzoltam,de szeretném megpróbálni ezt a technikát is.Biztos vagyok benne,hogy írtak már erről egy pár sort de nem volt lelkierőm több száz hozzászólást végigolvasni! ![]() ![]() ![]() A válaszokat és a segitséget előre is köszönöm szépen!!! :yes: :yes:
Hát még olyat aki fotózásról állt volna vissza vasalásra nem láttam itt, de lehet hogy csak nem figyeltem. A kettő ég és föld. (Szerintem minőségben is, de persze egy jó erős laminálóval ez különbség minimálisra csökkenthető.
Slogan, Lewi!
Tőletek még nem kaptam visszajelzést! Odaadhatom az Örsön a pénzeteket (a személyes átvételről ott volt szó kettőtöknél) vagy utaljak?
Szia !
Most könnyebbség lenne ,ha utalnál ,köszönöm !
Az átutalás megtörtént!
Lewi, már csak te maradtál. Utalhatok?
Köszönöm szépen szépen a linket és a segitséget!!!
![]() ![]() ![]()
Hi!
Polietilén vagy polipropilén tálkában lehet tárolni. A műanyag eszközökön 02, 04, vagy 05 számokkal, illetve PE és PP jelzéssel jelölik ezeket. Én személy szerint a mikrózható kajásdobozt használom, olcsó, lefedhető, változatos méretekben és színekben gyártják. Mivel élelmiszer tárolására alkalmas edény, ezért mindenképpen jól láthatóan és egyértelműen jelölni kell a veszélyesanyag-tartalmat!
A kis töménységű Hidrogén-peroxid jó nyákmaratáshoz?
Itt a "gyógyszertári" 3-4%-os oldatra gondolok. Olvastam Topi hozzászólását, hogy sajnos betiltották a nagy töménységű Hidrogén-peroxid kereskedelemben való forgalmazását és sajnos nálunk már nem lehet kapni. Persze, hogy most fogyott el...
Szia
Én kb 2 hete vettem 35%-os hidrogépperoxidot fodrászkellékes boltban miskolcon ( 1liter kemény 320Ft volt ). Tehát még kapni biztosan lehet. Fodrászkellékes boltban vegyél de ne a krémeset az biztosan nem jó. Pesten az Azur vegyszerboltban biztosan tudsz majd venni. Hogy a gyógyszertári töménységü jó e azt nem tudom, még a 35%-osból sem használtam, csak vettem hogy kipróbálom a sósavas maratást is, de még nem volt rá időm. Bari
Nálunk is volt a XVII kerületben a fodrászkellékesnél, de ha nagyon nem kapsz és eljössz érte, én odaadom amennyi nekem van, mert a buborékos maratóm nagyságrendekkel jobban mar mint a peroxidos, bár épp tegnap néztem, hogy elzáródtak a buboréknyílások, lehet hogy időnként ki kell pucolni. Kénytelen voltam tüdőből fújni, ami nem kellemes mert azért egy kis szaga van, de 10 perc alatt kész lett.
Sajnos én elég messze, Kalocsán lakom így nem kifizetődő elmennem.
De ha nem jó a kis töménységű, akkor meggyőzöm az alkatrészárust, hogy hozzon TN160-at. (elég jó barátságban vagyok vele)
Kiskunhalason lehet kapni a fodrászkellék boltban a kertvárosban 35%-osat 300-350Ft-ért. Ez mégiscsak közelebb van.
Jó a krémes is, csak macerás használni, mert előtte gumikesztyűben szét kell oszlatni a sósavban. Meg ez csak 14% -os, ezért több is kell belőle. De amíg nem volt töményem, én használtam krémeset is.
Sziasztok! Eddig csak filctollas technikával készítettem a nyákjaimat,de szeretnék továbblépni, mert ez így nem mondható minőségnek. A fotós eljárás az ami megtetszett. Probléma az, hogy csak tinta sugaras nyomtatóm van itthon, és nem is akarok lézeresre költeni. Kicsit régebbi hozzászólásokban egy bizonyos Inkjet fóliáról beszéltek nagy-vonalakban, amelyre lehet tintasugarassal is nyomtatni.
Azoktól, akik már kipróbálták ezt a megoldást, szeretném megkérdezni, hogy milyenek a tapasztalatai? Hasonló minőséget lehet vele elérni, mint a lézeressel? Mit érdemes tudni róla? Esetleg ha egy képet valaki tudna mutatni egy ilyennel készült nyákról!? (Azért kérdem, mert ugye nem szeretném előre beszerezni a fotós kellékeket, hogy a végén csalódjak, mert nem olcsó dolog...) ...előre is köszönöm. Norbi |
Bejelentkezés
Hirdetés |