Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kijelző táplálása?
Témaindító: szbalint25, idő: Aug 3, 2009
Témakörök:
Sziasztok!!!
Az a kérdésem lenne, hogy van egy LED-es kijelzőm. A gyári adatlapon az van, hogy 9VDC-gel működni. Nemrég vettem egy LCD kijelzőt is ugyanilyen tápellátással. Rátettem a homemade fesz.stabilizátorra és vhogyan elszállt benne e pufferkondi gondolom a nagy feszűltségtől, na de mindegy, nem ez ami zavar hanem az hogy van ez a feszültségstabilizálóm amiben van egy diódahíd aztán egy 100µF-os elektrolit kondi ez után egy 220nF-os kerámia ez után egy 330nF-os ugyancsak kerámia és végezetül egy 100nF-os kerámia kondi. Szóval most jön az igazi kérdés szerintetek ilyen fesz.stabilizálóval ffog-e menni avagy nem??? Köszi mindenkinek előre is!!!
Szia! És milyen IC van a fesz. stabilizátorodban? 7809-es illene bele. A hídról pedig kb 12V DC kéne.
Igen, igen bocsi ezt elfelejtettem bele írni 78L09-es stabkocka van benne ami a 220n-os és a 330n-os kondik között foglal helyet.A hídon hát nem 12V van hanem egy kicsivel több, de még az IC bírja. Nem lépi túl a gyárilag megengedett egynfeszt.
A leírásod alapján ez max egy egyenirányító lehet, minimális szűréssel. Ezek az olcsó és egyszerű noname fali dugasztápok borzalmas szerkezetek... Csak olyan eszközhöz szabad őket használni amiben van egy normális tápegység ami kivédi a dugasztáp hülyeségéből adódó veszélyeket. Ezeket én be is tiltanám ha tehetném mert életveszélyesek minden érzékenyebb elektronikai eszközre, főleg kevésbé tapasztalt kezekben...
Már javítottam rajta
Ja látom helyesbítettél, szóval mégiscsak van benne stab IC...Akkor az előző Hsz emet ennek tudatában kell értelmezni. (Bár jóval egyszerűbb lett volna a témaindítót pontosabban megfogalmazni.)
Bocsi Nah szóval szted kéne neki menni ezzel a megoldással??? Mer már egy LCD modulom bánta de lehet, hogy azér mert a 25V-os elektrolitkondin 23V volt de már kicseréltem 50V-osra. Vagy egy szimpla 9V-os elem???
No, akkor jónak kell lennie, a polaritásokra vigyázz. Az IC bekötésére is figyelj oda!
De lehet hogy bántotta h kisult a kondi
Ok,Ok de már feljebb kijavítottam
Akkor aztmondjátok, hogy kéne neki mennie Jah bocsi de azt elfelejtettem mondani, hogy ez egy LED-es feszmérő modul
Nekem erre az van írva hogy 9V-tal kell működtetni
Nem hiszem, zárlat védett elvileg. Tegyél rá egy 12V/10W-os égőt. Ha sárgás fénnyel világit, és a 9V is megvan, akkor jó.
Szia!
Szerintem az a 78L09 kicsi lesz oda. Ez csak 100mA -t bír. A LED kijelző simán maga fogyaszt ennyit, (ledenként 5 - 10 mA) + a meghajtás. Szóval neked az 'L' nélküli 7809 kell. Arról mennie kell. Amúgy az LCD kijelzők jellemzően "+-" 5V tápról mennek, de a modulokban a "-" -t külön DC-DC konverterrel elő szokták állítani. A "+" -t meg stabilizátorral. Az LCD -nek elég lehet az "L" -es 100mA -es stabkocka sorozat.
Értem, de viszont az adatlapban 60mA-t eszik sztem elég oda a 100mA-es stabkocka
Köszi skacok a megoldásokat!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |